Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква е тая простотия?

Featured Replies

Как може бе? Как може на изключително важни професии да се назначават идиоти? Как е възможно в наши дни да има такива простаци, които да не са чували за глухи хора? Каква е тая липса на критерии и назначаване на куцо и сакато там, където не трябва? Как може да позволяват на идиоти с тройки от университетите да заемат жизненоважни професии? Къде дремят преподавателите в медицинските и техническите университети и въобще във висшето? Как така днес има хора, които не са чували израза "глух човек" и не знаят какво е това?

Аз съм бясна! Не ни трябват неграмотни неандерталци в медицинските среди!

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/17034939

6ca876b7e512b1d33e588c12e61804b7.gif

Като не ти хареса нещо не е задължително да пускаш нова тема. Поне олекна ли ти след като ги обиди?

преди 44 минути, Anneliese написа:

Как може бе? Как може на изключително важни професии да се назначават идиоти? Как е възможно в наши дни да има такива простаци, които да не са чували за глухи хора? Каква е тая липса на критерии и назначаване на куцо и сакато там, където не трябва? Как може да позволяват на идиоти с тройки от университетите да заемат жизненоважни професии? Къде дремят преподавателите в медицинските и техническите университети и въобще във висшето? Как така днес има хора, които не са чували израза "глух човек" и не знаят какво е това?

Ти как би прекроила системата и света, че да не се допускат идиоти където и да било? На базата на какъв критерии ти ще избираш кой има право на назначение и кой не?

• Автор

На база образование и морал, тъпанар такъв. Ама понеже си някакъв простак, едвам изкласил средно и с ниска обща култура, няма какво да ти се обяснявам! Простаците и идиотите може да продават чушки на пазара, да чистят улиците, да събират боклука или да се хванат рибари, но не и да работят във сферата на здравеопазването, образованието, науката, културата и строителството! Глупаците са способни да затрият невинни.  Този идиот сега да ходи да работи гробар. Поне на мъртвите не може да им навреди! Не ме интересува дали има семейство!

преди 1 минута, Anneliese написа:

На база образование и морал, тъпанар такъв. Ама понеже си някакъв простак, едвам изкласил средно и с ниска обща култура, няма какво да ти се обяснявам! Простаците и идиотите може да продават чушки на пазара, да чистят улиците, да събират боклука или да се хванат рибари, но не и да работят във сферата на здравеопазването, образованието, науката, културата и строителството! Глупаците са способни да затрият невинни.  Този идиот сега да ходи да работи гробар. Поне на мъртвите не може да им навреди! Не ме интересува дали има семейство!

Ти дори не можеш да работиш, на мен простак ще викаш, че чушки на пазара съм трябвало да продавам или да мия. Другарке, знайте си мястото! Аз работя, за да може някой да плаща лечението ти! Трябва да си ми благодарна, а не да ме наричаш еди как си!

• Автор

Много ти порасна работата. Що, щото си циганин ли? И интересно, какво толкова работиш, та така се големееш?

Аз имам право да имам самочувствие - етническа българка съм, за разлика от теб съм учила и съм си взела дипломата честно, може и никога да не съм работила, но държавата не съм предавала. Също така гласувам редовно. И продължава да се уча и да развивам общата си култура с четене, за разлика от теб. Сега стана ли ти ясно? И спри да ми спамиш темата.

Само да добавя, че 20 години плащахме, за да се образоват и интегрират циганите, за да заживея цивилизовано и нормално. Не пожелахте, вината не е моя, че търпението ми се изчерпа. Държавните пари трябва да отиват за здравеопазване, образование, наука и култура, както и за хората  увреждания. Вие си имате НПО - та, от тях просете пари и внимание.

Много ти порасна работата. Що, щото си циганин ли? И интересно, какво толкова работиш, та така се големееш?

Аз имам право да имам самочувствие - етническа българка съм, за разлика от теб съм учила и съм си взела дипломата честно, може и никога да не съм работила, но държавата не съм предавала. Също така гласувам редовно. И продължава да се уча и да развивам общата си култура с четене, за разлика от теб. Сега стана ли ти ясно? И спри да ми спамиш темата.

Само да добавя, че 20 години плащахме, за да се образоват и интегрират циганите, за да заживея цивилизовано и нормално. Не пожелахте, вината не е моя, че търпението ми се изчерпа. Държавните пари трябва да отиват за здравеопазване, образование, наука и култура, както и за хората  увреждания. Вие си имате НПО - та, от тях просете пари и внимание.

По какво реши, че съм ром? Ти нацистка ли си и какво имаш против ромите?

• Автор

Че им дадоха нахалост пари, които можеха да отидат за хората с увреждания. Можеше да се ремонтира и модернизира училището за деца с увреден слух, когато учех там. Можеше да имаме винаги топла вода и да не сме лишени от месо и риба. Гладувахме заради феновете на циганите.

И не се нарича нацизъм, а национално - социално самосъзнание, каквото ти нямаш, понеже само гнусен капитализъм и кражби са ти в главата.

Не ме интересува нито професията ти, нито титлата ти. Аз не се впечатлявам от хора с титли или власт. Впечатлявам се от хора със образование, знания и умения. Ти ги нямаш.

преди 9 минути, Anneliese написа:

Гладувахме заради феновете на циганите.

Ти като не си ромка, как си гладувала? Вашите не те ли храниха?

• Автор
преди 10 минути, Гражданин написа:

Ти като не си ромка, как си гладувала? Вашите не те ли храниха?

В училище. Бяхме на тревопасна диета, месо и риба имаше веднъж на няколко месеца, понеже училището ни (питала съм учителите и това им  е отговора) нямаше пари, за да купува редовно месо и риба за училищния стол, в който се хранехме напълно безплатно! Да, имахме училищен стол и се хранехме напълно безплатно в дивите и мръсни мутромафиотски години за България (2000 - 2004). Добре, че се прибирах всеки петък, да да вечерям в петък и да си хапна събота и неделя месо и риба. Само че, голяма част от децата са на пансион там, идват от други градове или села, някои са от другия край на България, от бедни семейства, ходят си само за ваканциите вкъщи, пътуваха с влак. Живееха на пансиона и ядяха каквото имаше там. Джобни имаха малко. В началото имах голямо портмоне, нашите ми даваха 10 лева джобни - за закуска в голямото междучасие от близка закусвалня и за вестник или списание, харчех по 2 лева на ден.Е, 2000 година една вечер ми откраднаха парите от портмонето в общежитието, и после се наложи да си ги нося в джоба на панталоните, постоянно да се уверявам, че парите са там, а вечер ги слагах под завивката, пъхах ги в калъфката на възглавницата. Лягах си рано, в 9, защото скоро след това парното го гасеха, училището нямаше достатъчно пари за отопление до 10 или 11, когато си лягаха съучениците ми. Заключвах си личното шкафче в стаята, където си държах тетрадките, пособията и вестниците и списанията, бутилката количка, несесера с гребена, четката за зъби, сапуниерката със сапуна и кърпата за ръце. И ключовете много си пазех. Стотинките си харчех за чаша кафе следобед от автомата (като ни сложиха такъв) или за горещ шоколад, или за чай. Всеки понеделник, в продължение на 4 години баща ми ме возеше до София, минавахме през "Макдоналдс". Допивах си чашата с количка в час, обикновено пристигах за третия или четвъртия час, но учителите не се сърдеха. Нашите ми купуваха и фонокарта на "Булфон" и от вторник до петък им се обаждах за малко от телефона навън. Сутрин пък пак нямаше парно, нямаше и топла вода и с глас пък ревала, докато си мия ръцете на ледената вода.  Защото след тояалена не може без да си измиеш ръцете. Добре, че даваха топъл чай за закуска. Сутрин ходех само заради него в стола. Хем да пийна топъл чай, хем да си стопля ръцете. Закусвах вафли, нашите ми купуваха по 4 вафли за седмицата, криех ги в шкафчето зад тетрадки и други неща. Отварях си шкафчето, само когато нямаше никой при мен в стаята. Учехме с якета и ръкавици през зимата, парното идваше в 10 часа. А частните училища тогава, никнеха като гъби, получаваха държавни пари! Пари, които бяха наши!

Аз бях добре, ама другите?

Отивам да ям пържени яйца и сланинка. Неща, които са лукс за това училище!

Опаа нова тема за шаржове... Голям праз че си изкласила 12  класа ....

преди 58 минути, Anneliese написа:

сланинка

Продължавай да лапаш сланина та да станеш истински хипоопотам с запушени артиерии хихи

преди 1 час, Anneliese написа:

Да, имахме училищен стол и се хранехме напълно безплатно в дивите и мръсни мутромафиотски години за България (2000 - 2004).

Да вземеш малко да успокоиш тона а? Няма, не е имало, няма и да има "безплатно". Ние сме плащали твоето безплатно! Рабираш ли?

• Автор
преди 40 минути, petie1 написа:

Опаа нова тема за шаржове... Голям праз че си изкласила 12  класа ....

Продължавай да лапаш сланина та да станеш истински хипоопотам с запушени артиерии хихи

Ти нали не си бил без зъби  и нали дълго не си се лишавал от това и онова за ядене?

преди 6 часа, Anneliese написа:

Без коментар.

преди 2 часа, Anneliese написа:

Ти нали не си бил без зъби  и нали дълго не си се лишавал от това и онова за ядене?

Ами с мен е още по странно макар че съм зъбат ама тва е друга история хихи ако си внимавала в картинката ще се досетиш сама, иначе съм много капризен по отнюшение на храната тва според родителите ми хихи

преди 5 часа, Anneliese написа:

количка

сланинка

ти си еталон за вреден живот :beat:

преди 8 часа, Anneliese написа:

Ооо не се и учудвам, лично съм се сблъсквал с кретенията на тия екземпляри :

Не помня точната година(примерно някъде 2012та) време по което брат ми(Вечна му памет!) имаше вече доста здравословни проблеми, та една нощ той припадна, нешщо което не се беше случвало до тогава, баща ми(Вечна му памет!) и аз го сложихме на кревата, баща ми се опитва да гио свести а аз звъня на 112. Вдига някакъв, обяснявам му какво се е случило, че брат ми е припаднал, че не е в съзнание, ч е досега такова нещо никога не е било, ако може нали да пратят линейка и т.н., оня кретен ми вика "Ама брат ви иска кли линейка?", викам "Как да разбера като не е в съзнание?", този ми отговаря "Ами линейка не мога да изпратя ако пациента не иска." 😶

Така с триста увещания и поне още толкова пповторения че човека НЕ Е В СЪЗНАНИЕ за да вземе сам решения, този най накрая благоволи да каже че ще прати екип.
С маймуна да бях говорил щеше полесно да вдене.

Няма да е първата жертва, няма и да е и последната.

Примерно: https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/zashcho-zhena-pochina-v-speshnoto-vv-vratsa-pred-ochite-na-deteto-si-483523.html

• Автор

Да, но аз съм възмутена как може в наши дни да има идиоти, които да не знаят какво значи израза "глух човек".  Имаме предаване за хора с увреден слух по националната телевизия, имаме жестомимични преводи на новините по БНТ, БТВ и НОВА, по БНТ вече превеждат за глухите и почти всички предавания, а в интернет имат и тв канал със субтитри.

Глухите не сме някакви редки екземпляри, никой не ни крие по домовете. Не може никой, поне веднъж в живота си да не е виждал глух човек!

Глухите не могат да говорят и да общуват гласово. Аз и подобни на мен, които сме запазили речта си, ме много малко и сме изключения. Мога да говоря, но телефон не мога да ползвам, понеже не чувам, освен че не знам и как. Нормално е вместо тях да говорят близките им. Като ходим по болници или институции, мама говори вместо мен.

преди 12 часа, Bubbles написа:

Ооо не се и учудвам, лично съм се сблъсквал с кретенията на тия екземпляри :

Не помня точната година(примерно някъде 2012та) време по което брат ми(Вечна му памет!) имаше вече доста здравословни проблеми, та една нощ той припадна, нешщо което не се беше случвало до тогава, баща ми(Вечна му памет!) и аз го сложихме на кревата, баща ми се опитва да гио свести а аз звъня на 112. Вдига някакъв, обяснявам му какво се е случило, че брат ми е припаднал, че не е в съзнание, ч е досега такова нещо никога не е било, ако може нали да пратят линейка и т.н., оня кретен ми вика "Ама брат ви иска кли линейка?", викам "Как да разбера като не е в съзнание?", този ми отговаря "Ами линейка не мога да изпратя ако пациента не иска." 😶

Така с триста увещания и поне още толкова пповторения че човека НЕ Е В СЪЗНАНИЕ за да вземе сам решения, този най накрая благоволи да каже че ще прати екип.
С маймуна да бях говорил щеше полесно да вдене.

Лелееееееееееееееееееее, сериозно? Има и идиоти, дето не знаят израза "безсъзнание"?  Явно навсякъде са взели да наемат неграмотни тройкаджии, че те поне не мрънкат за високи заплати. Ужас, ще става все по - зле......... Ама и университетите са много виновни. Дават дипломи на прости и неграмотни хора, дават им възможност да работят професии, които са обществено отговорни.

Да, но аз съм възмутена как може в наши дни да има идиоти, които да не знаят какво значи израза "глух човек".  Имаме предаване за хора с увреден слух по националната телевизия, имаме жестомимични преводи на новините по БНТ, БТВ и НОВА, по БНТ вече превеждат за глухите и почти всички предавания, а в интернет имат и тв канал със субтитри.

Глухите не сме някакви редки екземпляри, никой не ни крие по домовете. Не може никой, поне веднъж в живота си да не е виждал глух човек!

Глухите не могат да говорят и да общуват гласово. Аз и подобни на мен, които сме запазили речта си, ме много малко и сме изключения. Мога да говоря, но телефон не мога да ползвам, понеже не чувам, освен че не знам и как. Нормално е вместо тях да говорят близките им. Като ходим по болници или институции, мама говори вместо мен.

Сама си си отговорна и виновна за изобра си Възраждане. Те направиха ли нещо за теб? Една нула направиха.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Сама си си отговорна и виновна за изобра си Възраждане. Те направиха ли нещо за теб? Една нула направиха.

Какво общо има тук партия Възраждане?

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Еми на другарката Анелиз приятелите дето само ги хвали.

преди 31 минути, Гражданин написа:

Еми на другарката Анелиз приятелите дето само ги хвали.

И това какво общо има с партия Възраждане?

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Ти за думата трол не си ли чувал бре?
Чуека е на работа.

преди 4 часа, Anneliese написа:

Лелееееееееееееееееееее, сериозно? Има и идиоти, дето не знаят израза "безсъзнание"?  Явно навсякъде са взели да наемат неграмотни тройкаджии, че те поне не мрънкат за високи заплати. Ужас, ще става все по - зле......... Ама и университетите са много виновни. Дават дипломи на прости и неграмотни хора, дават им възможност да работят професии, които са обществено отговорни.

Съвсем сериозно, още потръпвам като се сетя как стоях на прозореца на стаята на седмия етаж и ми идеше да си метна телефона.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.