Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко би струвало да се издаде книга

Featured Replies

преди 2 минути, Звяра! написа:

Написах началото на книгата.

Вече кроки може да си я продължи както иска. Безплатно е!

Хареса ми началото.

Ако авторът по-натам намали красивостите в полза на съдържанието като, примерно, в "Консервната" на Стайнбек (немско потекло, не еврейско) струва ми се, че може да ми хареше.

Предлагам име за първи том: "Коркодилена идилия: Как постигнах пълно щастие?" ... сигурна съм, че толкова изпълнен със смисъл живот, няма да се вмести в 500 стр., затова ще прескочи и във втори, трети.

За име на втори том, очаквам още повече достоверни материали по въпросите за семейната идилия и пълното щастие. 

Такива бестселъри, трябва да се помнят и разказват. Трябва да останат и за поколенията след нас, ако не, като художествена литература, то поне, като наръчник на българският гастарбайтер. 

Мамин сладък болен мозък. Ма той вече има навалица от клиенти за книгата и харчи парите! А стихосбирка кога?

Aз съм Кроки мушмурока,
гол съм и съм бос.
Всички тук ме знаят
колко тъп съм и съм прост.

Немил, недраг си ходя по земята,
хваля се като надут балон.
Граф съм бил, бял кон дори, момчета.
Замислил съм се аз да стана и барон.

Обикалям свят, обширните полета.
А вий немейте колко съм велик.
Важното е да напълня тУмбака с кюфтета.
И пак съм шик и пак съм шик.

Аз нямам време, иначе щях да напиша напиша още за началото на книгата му!:D

.... Намерих мома Дулсинея,
     имам вече де да го ... развея!
     Но пък детето е готово,
     няма да се потя, много, много ...

Бялото си ме влече,
    още от бялото конче,
    но със коркодиля,
    аз пълно щастие ще открия.

Стихосбирката от нас, почитателите.

В последните години всекви селски твяги <пишат> книги и книжленца. Какво толкова, оня примерно хидролога -философф, повелителя на кръгове, обрачи и свинк.....не е свинскУУ😀, та тоя трезвеник нали написал книжленца. Ей го на !фиолога на България култовия КарадЪйЪ  , ако напише романче ................ще удари 10 хиляди тираж............ами академика шебек от бнкя..............ми барни ръбъла, про100киро готварска за пици и кристали😃, може и <нов дом> с парапети.   Цецо Мустака - вълкът от сръбско, Черепа- Криминале , копейкин-СанДукан,............😀

Да пише и да продава, ако има кой да му ги издава. Току виж задмине по тиражи и признание Здравка Евтимова. 

преди 10 минути, ^^^ написа:

Да пише и да продава, ако има кой да му ги издава. Току виж задмине по тиражи и признание Здравка Евтимова. 

Коя е Здравка Евтимова? , да не е една дето е лансирана заедно с онзи измисленяк от соросоубежището? , ако е тя , тогаз предпочитам дълбоките мисли на карадъйъту😀

Тази

Нея ли визирате?

преди 3 минути, ^^^ написа:

Тази

Нея ли визирате?

Да , тази. Останал съм с такова впечатление. Може и да греша, не съм чел нищо от нея , но съм я слушал да говори .....иииии...........я класирам при гошето соросоидника.🙂

преди 4 минути, laplandetza написа:

Да , тази. Останал съм с такова впечатление. Може и да греша, не съм чел нищо от нея , но съм я слушал да говори .....иииии...........я класирам при гошето соросоидника.🙂

Жалко ако е така, както казвате. :(

преди 2 минути, ^^^ написа:

Жалко ако е така, както казвате. :(

Не съм сигурен, просто съм я слушал- интервщта, разговори, но не съм чел нищо нейно.  Все пак трябва и да се прочете, но............. не............. от над 25 години не съм чел никаква художств. литература и изобщо литература за свободното време и култура. До преди 2 години четях редовно разни трудове, статии, сериозни  и не чак такива книжки - от хуманитар.науки до теорети1на физика и проектохипотези, хипотези  и пр.

Бих могъл да те свържа с човек, който е издал няколко. Но ти просто си пуснал една тема за ташак и нищо повече!

Вие първо напишете книгата. След това ще търсите издател. Имате ли си на идея колко време се пише една книга? Това е ангажимент! Минимум 4-5 години ще ви отнеме за нещо качествено... А ако е глупости на търкалета може и за 6 месеца да я напишете... След това цената за издаване е относително понятие - това зависи от качеството на хартията и печата и формата на книгата + дали печата е дигитален или офсетов. Дигиталния печат се използва за малки тиражи до 500 бройки и цената за една отпечатана бройка е по-висока. Офсетовия печат е за тираж над 1000 броя, там цената за единица напечатана книга ще ви излезе най-евтино НО парите които ще дадете като цяло са минимум 7-8 000 лв!!! ЗАКЛЮЧИНИЕ: НЯМА да намерите издател който да ви финансира проекта. Ще трябва САМ да си го финансирате!!! Българските издателства залагат на сигурното и издават предимно Световно известни автори на бестселъри... КАКЪВТО ВИЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО НЕ СТЕ! Успех!!!

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Бих могъл да те свържа с човек, който е издал няколко. Но ти просто си пуснал една тема за ташак и нищо повече!

Темата не е ташак. Знаеш, че съм от Плевен. Предпочитам издателството да е там. Мисля, че около 3 години ще ми отнеме да я напиша.

преди 20 часа, Коркодила написа:

Темата не е ташак. Знаеш, че съм от Плевен. Предпочитам издателството да е там. Мисля, че около 3 години ще ми отнеме да я напиша.

Когато решиш, че това което пишеш е сериозно ще те свържа с правилния човек! Досега не си показал, че си сериозен! А аз няма да си гърмя патроните напразно!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 13.02.2024 г. в 22:52, Коркодила написа:

Само да добавя че през тези 3 години в които ще пишете книгата НЯМА да можете да ходите и на работа! Т.е. няма да имате доходи от заплата! Отделно, изобщо не си фантазирайте че ще забогатеете с написването на една книга и то на Български език... Средниат тираж на едно заглавие в българия е едво 400 бройки и минавяат няколко години докато успеете да ги продадете. БАЙ ГАНЬО НЕ обича да ЧЕТЕ ! Ганята е със самочувствието че всичко знае и всичко разбира и няма нужда да чете книга, в същото време живее като мизерник в най-пропадналата държава на ЕС, защото тук всеки всичко знае и всичко разбира!!!

• Автор
на 14.02.2024 г. в 22:07, seid1000 написа:

Само да добавя че през тези 3 години в които ще пишете книгата НЯМА да можете да ходите и на работа! Т.е. няма да имате доходи от заплата! Отделно, изобщо не си фантазирайте че ще забогатеете с написването на една книга и то на Български език... Средниат тираж на едно заглавие в българия е едво 400 бройки и минавяат няколко години докато успеете да ги продадете. БАЙ ГАНЬО НЕ обича да ЧЕТЕ ! Ганята е със самочувствието че всичко знае и всичко разбира и няма нужда да чете книга, в същото време живее като мизерник в най-пропадналата държава на ЕС, защото тук всеки всичко знае и всичко разбира!!!

Аз съм пенсионер. След като бъде издадена мисля да я предложа на Халваджян за да направим един касов филм, който да взриви родния ефир. Аз като радетел на всичко българско искам да правя българско изкуство, което за разлика от парите и други материални придобивки  оставя във вечността. В училище по литература бях пълен отличник до четвърти клас.

преди 1 час, Коркодила написа:

Аз съм пенсионер. След като бъде издадена мисля да я предложа на Халваджян за да направим един касов филм, който да взриви родния ефир. Аз като радетел на всичко българско искам да правя българско изкуство, което за разлика от парите и други материални придобивки  оставя във вечността. В училище по литература бях пълен отличник до четвърти клас.

Опитвам се да ви помогна да слезете на земята. НИКОЙ НЯМА да ви издаде книгата, освен ако вие сам не си я издадете с пари спестени от пенсията ви. Издателствата издават книги на ЛИЧНОСТИ. Вие какъв сте? Известен ли сте? Имате ли аудитерия? НЯМАТЕ ! Никой няма да ви финансира книгата... НО ви подкрепям в начинанието! По добре да си запълните времето с писане отколкото с някакви глупости. Но пак ви казвам, сам ще си платите за издаването... Никое издателство няма да ви финансира проекта! Минал съм по този път... Те искат да сте известен като Христо Стоичков и  тогава ви издават, защото знаят, че ще направите едно турне и народът ще се нареди на опашки за книга с автограф. Пред вас ще се нареди ли някой за автограф, познават ли ви хората? Как мислите?

на 13.02.2024 г. в 17:03, laplandetza написа:

Същото и при мен: не съм я чел тази, но от дочути/прочетени интервюта или изказвания името ѝ е останало у мен като на нещо доста евтино като ум и език, нещо на нивото на журналистка от малък град.

Господинчото от соросоубежището... Господин Георгиев ли, Георги Господинов ли... само като чух речта му при получаване на наградата, доповръща ми се от концентрирана соросопростотия, така че ще отворя негова книга само под заплаха за живота.

Между другото името или фамилията Господин/Господинов говори за парвенюшки произход.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.