Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Функцията Hibernate - дискусия и проблеми

Featured Replies

Защо така се прецаква хибернацията като е инстаиран д-тулс? Аз хибернацията я ползвах известно време преди, бях си инсталирал д-тулс, нямах проблеми. Снощи реших да го сложа в хибернация, но не искаше / в систем вюера показа Failed to load crash dump driver/ Разрових се и открих, че проблема е в диймън тулс. Махнах го и проработи. Сложих аклохол и в началото работеше , сега пак не ще.... са сложих д-тулс 3.47 /преди бях с 3.46/ и сега работи, но не знам до кога. предложете вариянт на решение!

<{POST_SNAPBACK}>

Тук се дискутира твоя проблем: http://breaman.net/index.php?p=31

а също и тук

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...
  • Отговори 56
  • Прегледи 20,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hibernate - копира абсолютно всичко от РАМ паметта на твърдия диск и изключва компютъра, затова колкото РАМ памет имаш тлкова голям файл се създава на хард диска - hiberfil.sys...Аз редовно си ползвам

ДОбре мене лично ми харесва тази функция и мисля че една от полезните в целия уиндиус но искам да попитам само едно !

Какво трябва да знаем и да не правим когато използваме хибернация , за да не стане голямо "мазило" както каза колегата по горе ???

И искам да попитам, ако примерно съм бил в IRC и съм хидратирал след това и после като пусна пак системата ще стоя ли още в IRC ?

Ами като влзеш след 12 часа от хибернация, пак ще си в IRC. Може да те реконектне, но пак ще си си там.

ДОбре мене лично ми харесва тази функция и мисля че една от полезните в целия уиндиус но искам да попитам само едно !

Какво трябва да знаем и да не правим когато използваме хибернация , за да не стане голямо "мазило" както каза колегата по горе ???

И искам да попитам, ако примерно съм бил в IRC и съм хидратирал след това и после като пусна пак системата ще стоя ли още в IRC ?

<{POST_SNAPBACK}>

Както съм обяснил по-горе, тази функция ще ти запази всичко, което ти е стартирано в този момент. За по-голяма сигурност обаче ще те посъветвам ако работиш с някой файл да го запаметиш, защото стават гафове.

Относно mIRC, има нещо, което пропускате - след хибернация наистина програмата, ще ви е стартирана, но връзката с интернет ще бъде прекъсната (не от ваша страна, а от сървъра), така че ще трябва да се вържеш отново.

Искам да споделя нещо изключително важно тук - когато слагате компютъра си на Hibernate не правете хардуерни промени, защото системата може да се омаже тотално. Аз преди време си откачих единият хард, занесох го да наточа малко инфо и като се върнах пуснах компа от Хибернация. И .... изненада! Целият ми хард се омаза, нямаше нищо от новата информация.

Подобно нещо се получи, когато закачих още един хард, така че внимавайте.

Както съм обяснил по-горе, тази функция ще ти запази всичко, което ти е стартирано в този момент. За по-голяма сигурност обаче ще те посъветвам ако работиш с някой файл да го запаметиш, защото стават гафове.

Относно mIRC, има нещо, което пропускате - след хибернация наистина програмата, ще ви е стартирана, но връзката с интернет ще бъде прекъсната (не от ваша страна, а от сървъра), така че ще трябва да се вържеш отново.

Искам да споделя нещо изключително важно тук - когато слагате компютъра си на Hibernate не правете хардуерни промени, защото системата може да се омаже тотално. Аз преди време си откачих единият хард, занесох го да наточа малко инфо и като се върнах пуснах компа от Хибернация. И .... изненада! Целият ми хард се омаза, нямаше нищо от новата информация.

Подобно нещо се получи, когато закачих още един хард, така че внимавайте.

<{POST_SNAPBACK}>

Мерси за полезния съвет, това предполагам означава че и примерно с инсталира на драйвери или някакви системни програми и иска рестарт, а аз го пусна хибернация и след това като го пусна пак ще е омазано всичко ? Или не разсъждавам правилно ohmy.gif

Драйверите се прилагат само след рестартиране на системата, а самата хибернация не предполага такава опция. Ако инсталираш драйвери и оставиш системата си в хибернация, нищо няма да стане, сякаш не си спирал компа (то това е и идеята на хибернацията).

Имам въпрос относно "Hibernation" функцията в Windows. Видях на един компютър как беше изкарана самата функция като бутон в "Turn Off" менюто. Да поясня, нали обикновено са 3 икони: "Stand By", "Turn Off" и "Restart". Някой има ли представа как мога да изведа функцията за избор там? Благодаря предварително!

Start -> Turn Off Computer:

Ако си с Welcome Screen - H или Shift(Standby става Hibernate)

Ако не си с Welcome Screen - просто избираш Hibernate от падащото меню.

<{POST_SNAPBACK}>

Именно за този Welcome Screen става въпрос, че на тази машина бяха 4 икони, като не беше нужно да се натиска Shift, за да се покаже опцията или H, за да се избере. Мерси все пак за отговора, като смятам, че той е бил полезен и за други потребители!

Функцията си е много добра

1. Както много хора вече го казаха - зареждането е светкавично

2. Което е по-важно и от първото е, че е възможно да промениш функцията на Power Button. Много е полезно ако имаш вкъщи малко дете което натиска всички копчета и то в най-неподходящия момент :yanim: напр. след 3часа работа точно преди да съхраниш всичко :P

Ако детето натисне точно до Power button-a RESET  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Ми че то това много лесно се оправя - вадиш си кабелчето за Reset и си готов - нямаш грижи ;)

или просто преминаваш на NTFS cool.gif

ПП по молба на Tragedy бих искал да внеса малко пояснение, защо мисля така.

Ако ползвате NTFS вместо FAT32 дори да натиснете неволно ресет-а, информацията, която използвате в момента няма да ви се изгуби, тоест много трудно може да се изгуби (ако кажа че е невъзможно, ще излъжа)

Ето тестовете, които правихме:

По време на копиране на даден файл (примерно теглим от фтп-то един филм), натискаме ресет-а и гледаме след това какво е станало.

след рестарта на РС-то, файла продължи да се сваля без проблем и ... гледахме филм. :)

Същото се отнася и за word, пишем си текст и хоп тока спира ;)

(от 6-7 опита/внезапно спиране на тока/ проблем със сваляне или копиране на филм от дял на дял - нямаше, единствено при word-a се появи проблем при единия от рестартите /явно ни е усетил, че го бъзикаме и ни прецака/ ).

Другото което е като предимство, е че няма я прословутата проверка на файловата с-ма(така наречения чек-диск),докато при FAT32 спре ли тока по-този начин 99% от случаите, проверява дали файловата му система е наред и обикновено (ако се ползва flash get - базата му с данни /default.jcd/ се смотва)

В заключение искам да кажа, че това не е реклама на NTFS (да видите колко добре работи windows-a, когато е на NTFS и колко е смотан тоя FAT32), a са опити, които сме правили, за да се провери доколко е стабилна и надеждна една с-ма при такива условия.

Винаги са възможни някакви отклонения от това, което съм написал. Да не забравяме че това все пак е windows и при различни машини работи по различен начин.

Ако детето натисне точно до Power button-a RESET  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Той не включен към дъното :) ... от сображение за сигурност

Технологиите се променят :) По времето на Windows 98 такова деяние би било немислимо :P

<{POST_SNAPBACK}>

тогава захранването на компютъра се връзва към реле за време. 5мин. работи-1мин.почива(приблизително на толкова време се рестартира служебния комп., които е с 98)

Функцията си е много добра

1. Както много хора вече го казаха - зареждането е светкавично

2. Което е по-важно и от първото е, че е възможно да промениш функцията на Power Button. Много е полезно ако имаш вкъщи малко дете което натиска всички копчета и то в най-неподходящия момент  :blink: напр. след 3часа работа точно преди да съхраниш всичко :)

<{POST_SNAPBACK}>

Вземи си 2GB RAM и ще видиш колко светкавична ти е точка 1 :)

• 9 месеца по-късно...

Провери дали имаш достатъчно място за hibernate. Възможно е и като си направиш update на Windows и някой от ъпдейтите да збозясва тази опция!

Също е възможно някоя програма да ти трие файла hiberfil.sys

Редактирано от yri (преглед на промените)

Сега изчезнала ли ти е опцията? Ако да, от някой прозорец дай на Tools -> Folder Options -> Show hidden files and folders (радио-бутон по средата на списъка) и махни чавката на Hide protected operating system files (Recommended). После виж направо в C:\ (или в дяла, на който си инсталирал Windows) дали има файл hiberfil.sys.

Провери дали ще стане като създадеш празен фаил (примерно текстов) след което го преименуваш на hiberfil.sys след което рестарт и провери дали опцията в Power Options Properties се е появила, ако е така задай си нов размер за hiberfil.sys и би трябвало да се оправи. Не съм го пробвал но предполагам че така ще стане.

• 11 месеца по-късно...

Здравейте. Искам да попитам каква е разликата между Stand by и Hibernate, удачна ли е употребата им и кой от тях е за препоръчване. Благодаря предварително. :speak:

Hibernate - копира абсолютно всичко от РАМ паметта на твърдия диск и изключва компютъра, затова колкото РАМ памет имаш тлкова голям файл се създава на хард диска - hiberfil.sys...Аз редовно си ползвам този режим...Хем пестиш от електроенергия, хем спестяваш време при следващото пускане на компютъра, защото все едно компютъра ти е бил на пауза.Дори ако слушаш песен и удариш HIBERNATE - заспиване...след като включиш PC-то песента ще продължи оттам където е спряла преди...А някой ще каже че е хубаво да се рестартира компютъра от време на време...Ако усетиш "тромавост" просто стартираш TASK MANAGER-a (Ctrl + Alt + Del) и убиваш процеса Explorer.exe...После стартираш File => New Task (Run) => пишеш explorer.exe и ги готов cool.gif

А за другия режим може да прочетеш тук:

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...n=2353&pn=1

Аз препоръчвам HIBERNATE => струва си (но всеки си преценя)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Stand by:

при този режим всичката ти информация и отворени файлове се

пазят в паметта (не на харда, както при Хибернейт). Stand by e по-добър когато

си решил да оставиш компа за кратко, ако няма да го ползваш по-дълго -> Хибернейт.

Stand by зарежда по-бързо. :help:

Редактирано от to4i (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Проблема е следния , като дам hibernate PC-то се рестартирва . Ако на някой му идва нещо на ум да помага .

Проблема е следния , като дам hibernate PC-то се рестартирва . Ако на някой му идва нещо на ум да помага .

Имаш ли на С: свободно място колкото ти е паметта на машината?

Имам свободно място 6,50ГБ паметта ми е 256мб . Проблема определено не е поради липсата на дисково пространство или памет .

Имам свободно място 6,50ГБ паметта ми е 256мб . Проблема определено не е поради липсата на дисково пространство или памет .

Погледни дали не е прекалено фрагментирано и заради това да не може да се създаде файла за хибернация. Погледни в логовете за грешки, сигурно пише нещо

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.