Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къща без обхват на мобилни оператори

Featured Replies

преди 5 минути, teo-glavata написа:

един кирлив LAN

с 2 абоната под W7 с лаптроп на годините на баба ми и от 5 години едно съсъсдъ ни мой му ту́рне.

преди 55 минути, adersa написа:

големите играчи се научиха да лапат и да вдигат цените , когато си поискат и си измислят оправдание ''инфлацията '' , а аз не съм видял да са положили труд и инвестиция в нови трасета и техники всичко е 10 годишно + отгоре , а нашите пари трябва да отиват за поддръжка не само за заплати .

Неее! Какви нови трасета, суичове, преноси, устройства?! Сигурно тия скорости дето ги имате идват с пръдня и молитва. Спри да пишеш глупости моля те вече за не знам кой пореден път! 

преди 1 час, dioib написа:

С твоята антена ли??? :) 

Кажи на момичето коя е най-G точката из региона! :)

п.п. Поне да ориентират антената. :)  

Наистина прекаляваш понякога и затова съм те молил да си пишеш глупостите в темите по Религия!

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Наистина прекаляваш понякога и затова съм те молил да си пишеш глупостите в темите по Религия!

Да, знам това. Не съм ти изпълнявал молбите, защото не си дошъл с лопатата си до мен, за да ми помогнеш буквално! ;) 

Все те чакам, но не идеш .... :) 

преди 7 минути, dioib написа:

Да, знам това. Не съм ти изпълнявал молбите, защото не си дошъл с лопатата си до мен, за да ми помогнеш буквално! ;) 

Все те чакам, но не идеш .... :) 

Не, че те плаша нещо, но някой ден да не се чудиш що имаш почивка от няколко дена! :)

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Не, че те плаша нещо, но някой ден да не се чудиш що имаш почивка от няколко дена! :)

Хората са казали:

"Вържи попа за да е мирно селото"

В другата тема -Дрън-дрън, за 30 минути пусна повече клипове и то каквито му паднат (вярно че темата е за забавление). После отворих раздел "Музкика" И се оказа , че там бройката им за 20 години е по малка от днешните. Всевъзможни чалгии, ръченици и не знам още какво. Ами озъптяввайте ги такива хора най сетне. Жената пита за нещо сериозно, той изцвъкал последната си пиянска щуротия!

преди 1 час, Емил Костов написа:

Неее! Какви нови трасета, суичове, преноси, устройства?! Сигурно тия скорости дето ги имате идват с пръдня и молитва. Спри да пишеш глупости моля те вече за не знам кой пореден път! 

С прости малоумници не може да се оправи и Господ, дайте му една дълга почивка на тоя да си починем от него малко и да спре да сере гюбретата си навсякъде...

Във всяка тема задължително трябва да си изсере лайната и после що хората го бъзикали...

• Автор

Свързахме се отново с доставчика, за да опитаме да се разберем за евентуално за вариант за доизграждане на връзка от съседния имот,за която естествено да си заплатим ние, но категорично отказаха. Било неудобно, ако нещо се случи и нямат достъп до имота, нямало как да отреагират. Предложиха, да се разберем помежду си (ако можем) и да си прехванем от съседния сигнал с устройство . Та, сега търся добро устройство 🤔 ако и така не стане , ще действаме към сателитен интернет, като последен вариант. 

преди 15 минути, grizly написа:

С прости малоумници не може да се оправи и Господ, дайте му една дълга почивка на тоя олигофрен да си починем от него малко и да спре да сере гюбретата си навсякъде...

Във всяка тема задължително трябва да си изсере лайната и после що хората го бъзикали...

Тук не говорим за малоумщина. Даже ще спра да коментирам подобни неща. Не защитавам никой оператор, но нека всеки да си спомни какви услуги имаше преди 10-15 години ( разговори, мобилен интернет, оптики, медни чифтове, телевизия) и какви услуги има сега и на какви пари са. И тогава да пише. 

Аз започнах да работя във виваком когато се продаваха АДСЛ 1024 ( 1 мегабит download на 256 kb/s upload). При мобилните оператори безплатни разговори нямаше. Телевизия също нямаше. Вървяха кабеларките с коаксиланите кабели. ( говоря за 2007 година). нека всеки си направи равносметка какво има сега 16 години по-късно. 

А за ранната 2000 година, когато вървяха dialup модемите и навлизаха GSM услугите даже няма и да коментирам. 

преди 4 минути, daniela.stateva написа:

Предложиха, да се разберем помежду си (ако можем)

Предполагам да се разберете с комшиите в този имот, дето е на стотина метра? Ако е така, какъв е проблема ISP да пусне втори абонат на този адрес, който да заплащате вие?

преди 6 минути, daniela.stateva написа:

и да си прехванем от съседния сигнал с устройство . Та, сега търся добро устройство

То добре, ама "устройство" е ,много разтегливо понятие... Какво точно се търси? Самия доставчик, щом използва безжичен достъп до крайния клиент....какво устройство предоставя на абонатите си? Има ли този доставчик някаква страничка с описание на услугата? Кое е това село? Как се казва този доставчик?

Варианти има, в зависимост от условията/терена на място - дали с кабел (дори и разстоянието да повече от 100 метра), дали с двойка C{E, ако има пряйа видимост и съответно Френел зона

И понеже, споменах няколко пъти тоя Френел (или Френсел) - ето за какво става дума. Необходими са мин 60% от "r"

• Автор
преди 23 минути, teo-glavata написа:

Предполагам да се разберете с комшиите в този имот, дето е на стотина метра? Ако е така, какъв е проблема ISP да пусне втори абонат на този адрес, който да заплащате вие?

То добре, ама "устройство" е ,много разтегливо понятие... Какво точно се търси? Самия доставчик, щом използва безжичен достъп до крайния клиент....какво устройство предоставя на абонатите си? Има ли този доставчик някаква страничка с описание на услугата? Кое е това село? Как се казва този доставчик?

Варианти има, в зависимост от условията/терена на място - дали с кабел (дори и разстоянието да повече от 100 метра), дали с двойка C{E, ако има пряйа видимост и съответно Френел зона

И понеже, споменах няколко пъти тоя Френел (или Френсел) - ето за какво става дума. Необходими са мин 60% от "r"

Доставчика предлага срещу 70 лв. инсталационна такса, 45лв. за устройство (рутерче ТотоЛинк) и 20лв. Месечна такса за 10mbit s. Нямат сайт, нищо нямат, просто се записваш за свързване и до няколко дни се обаждат. 

По пряка линия с комшията, който има сигнал и поставена малка антена в имота, разстоянието ни е около 50 метра. 

От нашия имот с мобилни устройства се свързваме с интернета на комшията, но естествено не е стабилна връзка. 

преди 2 часа, daniela.stateva написа:

Доставчика предлага срещу 70 лв. инсталационна такса, 45лв. за устройство (рутерче ТотоЛинк) и 20лв. Месечна такса за 10mbit s. Нямат сайт, нищо нямат, просто се записваш за свързване и до няколко дни се обаждат. 

По пряка линия с комшията, който има сигнал и поставена малка антена в имота, разстоянието ни е около 50 метра. 

От нашия имот с мобилни устройства се свързваме с интернета на комшията, но естествено не е стабилна връзка. 

Разбрах цялата "работа". Имам лощто чувство (за съжаление, кристалната ми топка....кучето я счупи :) ). че самия "доставчик" е на лимита на капацитета си (трафика, който той купува) и затова се върти, като.....пръдня в балон. само и смо да може да ви накара да споделите трафика си с комшията - за него това един абонат с някакъв шейпър

Ако ме изчакате до утре след обяд, ще се постарая да 0пиша нещо по подробно "схемата", както аз бих я изпълнил. Разбира се, тя вкючва и "комшията", с който , надявам се, сте в добри отношения

ПС: Все пак ми е интерсно, кое е това чак толкова "затънтено", това място...все пак на 15 км има град....

Поздрави и лека вечер!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.