Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-точният апарат за измерване на кръвно налягане- Дайте си мнението

Featured Replies

Вярно е, че за такива неща мнението е винаги субективно. Но искам да си взема апарат , защото в днешно време освен прекомерният стрес при повечето работещи и живеещи в България хора, а и изкуствената храна- месни произведения , а и полуфабрикати могат да причинят странни промени в кръвното, и не е комфортно човек да е вдигнал кръвното или слял двете граници, и НАЙ вече е опасно. Искам да ми споделите мненията си за всякакви видове апарати за кръвното и кой показва най точно.

Така е, не е комфортно, но апарата няма да го направи комфорта, по-скоро човека с проблеми с кръвното трябва да се научи добре да разпознава симтомите, кога му е високо, кога му е ниско и т.н. и да взема мерки по-възможност веднага, а не когато може да си измери кръното.

По този въпрос съм останал с впечатление, че всички лекари държат да е аналогов и да ползваш стетоскоп. Цифровите/дигиталните не ги долюбват.

+1 за ръчните, които използват лекарите. Иначе, като марки, може би OMRON са едни от най-добрите. И да не е за китка.

преди 16 минути, parmobil написа:

По този въпрос съм останал с впечатление, че всички лекари държат да е аналогов и да ползваш стетоскоп. Цифровите/дигиталните не ги долюбват.

Напротив, сам не можеш да си измериш кръвното с такъв апарат, трябва някой друг да ти го мери.

Плюс това 2021 бях 5 дена в болница, сутрин и вечер преди приемане на лекарства ни мереха кръвното, само с електронни апарати нито веднъж с "аналогов"

преди 25 минути, Веси Филипова написа:

Искам да ми споделите мненията си за всякакви видове апарати за кръвното и кой показва най точно.

Преди 17 години жена ми като беше бременна си купува един скъп швейцарски цифров, сам надува и мери, ама стиска яко от лакътя до рамото.
В упътването му пише да се мери 3 последователни пъти и да се зачита средната стойност.
Също трябва да е в спокойно състояние човек като го мери.
Не знам кой мери най-точно, преди 2 години го бях пробвал, ама нищо ми нямаше на кръвното, стоеше си на 120 на 80. Батериите са му извадени сега и си почива.
В Лидъл съм виждал доста по-евтини.

От началото на Ковид пандемията ползваме такъв и сме доволни.

https://sendo.info/advance-3-3

Имаме е такъв.

https://sendo.info/sendo-primo-40

Мерил съм и с двата и съм съпоставял резултатите. Няма разлика.

преди 30 минути, parmobil написа:

те ги ползват защото са евтени, а при тях бързо се амортизират - а и често пациента има проблем с слуха

преди 32 минути, ined написа:

Напротив, сам не можеш да си измериш кръвното с такъв апарат, трябва някой друг да ти го мери.

Плюс това 2021 бях 5 дена в болница, сутрин и вечер преди приемане на лекарства ни мереха кръвното, само с електронни апарати нито веднъж с "аналогов"

Да не се приема за заяждане!

И сам можеш да го мериш с аналоговите. Хипертоник съм и съм слушал всякакви съвети. На двете ръце показва различно. Ако си го мериш сам, "чуваш" по-рано и съответно показва повече и т.н. и т.н. Няма значение. Всички кардиолози през които съм минал неглижират цифровите апарати.

Иначе имам три апарата - "стандартен", дигитален, дигитален за китка. +/-  10 единици разлика дават

едит. Забравих и за синдром " бяла престилка". Някои хора може да са като "скали", но в присъствието на лекар се ....

преди 1 час, andreygg написа:

От началото на Ковид пандемията ползваме такъв и сме доволни.

https://sendo.info/advance-3-3

Имаме е такъв.

https://sendo.info/sendo-primo-40

Мерил съм и с двата и съм съпоставял резултатите. Няма разлика.

+1. И аз си взех такъв преди 2 години някъде ей така да има и за електронен мери доста точно. Сега аз съм сравнявал и с ръчен и горе-долу мога да си сметна плюс, минус отклоненията и е ок. Мери и други неща - пулс и отклонения в сърдечния ритъм. За подарък от аптеката в комплекта беше включен и електронен кантар.

Омрон автоматичен. Клинично валидиран е. За най-точно показание се взима средното аритметично на 3 измервания. 

преди 9 часа, Т.Христов написа:

Доктор ми го препоръча.

29247483871262.thumb.jpg.1afadaed6a4ae3e8b3edae6f4dcd4f1e.jpg

+1

Много са добри. Някой доктори вече използват и те електронни. Но техните са още по добри. За нуждите на един обикновен човек Microlife е идеален. 

Някой казват, че и Сендо са хубави, но съм говорил с техник, който поправя такива апарати и той каза, че те не подлежат на ремонт. Поне в по- голямата си част.

Уредите с отношение към живота и здравето трябва да са надеждни. Като всяко такова средство, изискванията към тях са противоречиви. Трябва да мерят добре на студено и топло, влага и суша, различно атмосферно налягане и т.н. Сами се сещаме, че това налага изисквания към устройствата, които са обрамчени в стандарт. Следенето показателите на апаратите трябва да се върши по книжката на производителя, или при всяко сериозно съмнение за отклонение.

Уредите следва да бъдат много добре разграничени от играчките на пазара, много от които залагат на зрелищността, например, светят, свирят, алармират, говорят или носят бира от хладилника.

Здравата проста конструкция предполага лесна поддръжка и много по-голяма устойчивост на праменливите на средата. За краен потребител, който не е профи спец медик, е добра идея да чуе препоръките в аптеката. Пазаруването онлайн е лоша идея. Добрата практика на добрите търговци включва и обучение, което разбира се, повдига и цената.

--

Звучи сложно, но не е.

Доверете се на съветите на спеца, който ви го продава. Той ще ви пита за предпочитания. Вие настоявайте за механичен апарат. Има особено евтини за двайсетина лева, и други за около 30-40. Мерят надеждно, разликата е в размера на отчитащия циферблат. По-скъпият предлага едри надписи, които предоставят комфорт при отчитане на тъмно. Имайте предвид, че посягането за мерене на кръвно налягане често е потенцирано от стрес, чието напрежение на психиката прави измерващия лабилен, трудно виждащ, неориентиран. Затова е добре да се предпочитат по-големите циферблати.

Покупката на много скъпо устройство не си заслужава, защото това не е часовник, чиято цена се вдига с времето, а е уред, който старее и изисква скъпа профилактика по тестване и калибровка. Тоест, моето лично мнение, по-добре 5 апарата от 30 лева, отколкото един за 150.

Но какъвто и да е, предпочитайте чисто механичен, ако става дума за действително болен човек. Ако човекът е просто пристрастен към мерене на био-показатели, някакъв хипохондрик, нека си купи играчка, която мери, свири и носи бира от хладилника.

--

Няма лош сертифициран уред. Тоест, трябва да е купен от аптека или доставчик, който задължително предлага поддръжка на устройството, от сертифициран сервиз.

1. Купете едно Стемо за трийсетина лева и си свиркайте на споко. Майка ми го ползва, не изисква особена сръчност да се обслужите сам. Вече някой по-горе спомена, че медиците предпочитат аналоговите апарати, едва ли е случайно.

2. Купете и един с електронно отчитане, като резервен вариант. Все пак, не всяко мерене е критично, трябва да се отчете, че ел апарати се обслужват по-удобно, тоест, за чисто профилактично мерене стават.

Общо ще дадете 100 лева. Това е една бутилка прилично питие, къде не сте ги дали.

P.S.

Не се осланяйте много на сравнителни съпоставки между аналогови и цифрови апарати. Това са чисто ориентировъчни показатели за ентусиасти. Тези съревнования не могат да обемат реалното битие, което е винаги по-сложно от замерванията в синтетична изкуствена среда.

преди 13 часа, TS-T написа:

Точно от тази марка е и този който го имаме, ама беше голяма скъпотия едно време, сега не знам какви са цените.

на 21.02.2024 г. в 21:46, Веси Филипова написа:

кой показва най точно

Апарат за кръвно налягане - Unimark Classic HBPK-A (novamedbg.com)

Въпроса се свежда до това: Умения да се борави с "аналогов" апарат!

Мнозина могат да си мерят кръвното и по този начин:

Izmerenie_Davlenija.jpg

Как да си измерим кръвното с линийка, конец и пръстен - даже апаратът не е толкова точен! - За Жената (zajenata.bg)

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.