Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любителите на чатовете страдат от психични отклонения

Featured Replies

Тъй като ги смятам,май прекарвам по около 40 часа седмично в нета... laugh.gif

Баси лудия тип дето съм... :dancing18:

Щом го призна, значи не си толкова много. Лудите да не би да мислят, че са луди biggrin.gif

Ми как няма да я придобия...То човек с каквито се събере... biggrin.gif

Не съм луд...

Не съм луд.......

Не съм луд...........

(сега тук се появява емотиконка на човече в усмилителна риза :dancing18: )

Абе то не е задължително да си любител на чатовете за да си чалнат. :dancing18:

Ми да...аз кат' съм си психоПАТКА по рождение един чат повече или по-малко няма как да ме увреди повече..а и все пак "който не е луд не е нормален"...като ти е заложено в гените нема отърване.. biggrin.gif

Темите почват да се препокриват, ама нейсе...

На повечето от нас работата е свързана с компютъра и с нета. Даже някои си използват чат-програмите, за да си вършат работата. Това прави ли ги пристрастени? Ами не мисля. Аз си спамя из форума и си чатя основно, когато съм на работа и в случаи като сега, когато почивам и няма какво да се прави. Но това не е за дълго, защото все се намира нещо друго, по-интересно- филмче, книжка, разходка...опс, тя приключи ;)

Разбира се, има и патологични случаи, ама те да си се оправят...в нета laugh.gif

аз прекарвам околко 40 на компа на седмица ,в нета от които 35 са в нета,а от тях 30 са в www.kaldata.co

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Темите почват да се препокриват, ама нейсе...

На повечето от нас работата е свързана с компютъра и с нета. Даже някои си използват чат-програмите, за да си вършат работата. Това прави ли ги пристрастени? Ами не мисля.

Мда,скайпа и кюто при мен работят нонстоп-че шефо може да се появи с някое съобщение SPE6NOOOOOO

И трябва да го спасявам

biggrin.gif

Мда,скайпа и кюто при мен работят нонстоп-че шефо може да се появи с някое съобщение SPE6NOOOOOO

И трябва да го спасявам

biggrin.gif

Да, пък аз като ти пиша в кю-то не отговаряш sad.gif

• 2 седмици по-късно...

На кой му пука за някаква си там реалност. Да живее интернет!!!!

На кой му пука за някаква си там реалност. Да живее интернет!!!!

ohmy.gif кажи ми, че не го мислиш сериозно това?

Защото повечето от удоволствията, да не кажа всичките, в тоя живот, вярвай ми, няма да ги намериш в нета...

Да, пък аз като ти пиша в кю-то не отговаряш sad.gif

ohmy.gif

Ми пиши че си ти бре-де да знам аз как ти е ника там,с непознати не говоря хич

biggrin.gif

Скайпа и кюто го ползвам за работата си и за приятелите си-така че ще ми бъде приятно да те добавя в списъка си

cool.gif

о, мн добре си спомням как бях преди 3 години - "мамо, спокойно, ей сега куитвам от банята, само да рефрешна зъбите..." :nono:

Редактирано от Lady_Death (преглед на промените)

ohmy.gif кажи ми, че не го мислиш сериозно това?

Защото повечето от удоволствията, да не кажа всичките, в тоя живот, вярвай ми, няма да ги намериш в нета...

Това са остатъци от времето преди да ме вкарат в клиниката за лечение на пристрастяване biggrin.gif

А и в нета все се намира туй-онуй cool.gif Който е измислил Интернет е бил гениален - помисли си само за идеята за безгранично общуване с хора от цял свят и мигновен достъп до информация от всякакво естество..

А поне към момента съм успяла да овладея стоенето си пред компа.Колкото и да е готино, някои преживявания пред компа си остават лъжовни и виртуални. Един ден се усетих, че живота и живите хора си минават покрай мен. Сега се радвам на повече разнообразие и пълноценни преживявания. Това по въпроса за реалността. :P

Редактирано от Candy69 (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...
Хората, склонни към хиперактивно използване на интернет, най-вероятно имат психични отклонения, в сравнение с тези, които използват мрежата прагматично и целенасочено.

Психологът Силвия Кратцер от Аугсбургския университет публикува резултатите от изследване, озаглавено – “Патологично използване на интернет”. С този термин тя дефинира ярко изразената склонност към импулсивно общуване в чатовете и форумите, което придобива черти на интернет-зависимост. Тя е изследвала 61 души, които са или на амбулаторен отчет в Мюнхен с диагнозата “интернет-зависимост”, или са открити по обяви в мрежата. По време на изследването учените са използвали събеседвания, тестове и специална интернет-диагностика. Доброволците са били разделени на две групи: такива, които ползват интернет “патологично” и на спокойни ползватели на мрежата. В първата група са били открити психични отклонения при 27 от 30 души. Във втората група - само при седем от 31. Психично болните хора са имали неадекватно поведение, което се е придружавало с депресивен синдром и чувство на страх и самота. За тази група е било характерно, че са предпочитали да общуват във форумите и чатовете. Учените са определили и шест критерия, които позволяват да се диагностицират психични нарушения при участниците в изследването. При представителите на първата група са се наблюдавали пет критерия, а във втората – два.

Критериите са:

1. силна необходимост и влечение към интернет;

2. загуба на представата за времето прекарано пред компютъра;

3. десоциализация;

4. чувство на безпокойство, нервозност, лошо настроение, когато за кратко или дълго време няма интернет;

5. поява на проблеми в работата, учението, семейството заради интернет;

6. продължаване на използването на интернет, въпреки вредния ефект.

“Патологичните ползватели” прекарват средно по 32 часа седмично вмрежата. Психологът Силвия Кратцер се надява, че терапията на психичните заболявания ще помогне да се смекчи интернет-зависимостта. Тя смята, че първостепенни са именно психичните отклонения, а не навикът да общуваме в интернет. “Най-важното е не да убием желанието да ползваме компютър, а да направим така, че интернет да отиде на второ място в живота на тези хора, след нормалното човешко общуване”, констатира психологът.

Източник: БГНЕС

Така е...

а аз искам да съм някъде на планина, с любим човек...а не пред тъпия компютър!!!

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

Трънки на глогинки. Никога не ми е пукало особенно дали някой ще ми пише в скайпа или не.

Добре де, защо все се опитват да изкарат хората луди? Луди сме си и това е, какво толкоз laugh.gif

Добре де, защо все се опитват да изкарат хората луди? Луди сме си и това е, какво толкоз laugh.gif

Защото тия,които уж правят такива изследвания,трябва да ядат хляб

И бълват глупостини

biggrin.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.