Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен стържещ звук при натоварване на компютъра

Featured Replies

Здравейте!

забелязах, че въпросният звук се появява много отчетливо когато играя някоя игра например, но ако просто браузвам и гледам клипове - не се чува толкова. Но дори и при нисък товар, звукът пак е там прсото е леко доловим и не дразни. Звучи нещо като повреден стържещ вентилатор и електрически звук.

Тъй като първоначално си помислих, че може да е от вентилаторите ги спирах един по един,за да тествам. Накрая остана само видео картата и при натоварване отново се чуваше този звук, въпреки че вентилаторите й все още не се бяха завъртяли. Прикачам и видео за референция - 

Бих бил благодарен на някакви предложение и препоръки как да процедирам. Като цяло конфигурацията е сглобяване скоро и всичко е гаранционно. Въпроса е, че искам да избегна гаранционно обслужване при възможност или ако се наложи да им изпращам компа за диагностика - поне да пробвам всичко, което ми е по силите преди това.

Билда е следния:

AMD Ryzen 5 5600X (3.7GHz)

ASRock Radeon RX 7700 XT 12GB Steel Legend OC

ASRock B550M Pro4

750W ENDORFY Supremo FM5 Gold

2x8GB DDR4 3200 Corsair Vengeance LPX

Deepcool AK400 Zero Dark Plus

• Автор

За него си мислих , че остана да бъде тестван. Малко по-късно ще бръкна с нещо да го стопирам и ще видя дали той създава проблеми, макар че не ми се чува звука да идва от там.

преди 12 минути, FreeRunner написа:

За него си мислих , че остана да бъде тестван. Малко по-късно ще бръкна с нещо да го стопирам и ще видя дали той създава проблеми, макар че не ми се чува звука да идва от там.

С какво ги спираш тези вентилатори, да не счупиш някоя лопатка така!

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

С какво ги спираш тези вентилатори, да не счупиш някоя лопатка така!

С молив няма ли да стане? Трябва ми да го спра само за няколко секунди и ще ми стане ясно дали стърженето е от него или не. 

Аз по-скоро бих го направил с чиста бояджийска четка - бавно и полека с космите докато спре напълно.

За да го спреш с нещо твърдо - трябва да е преди да развъртят.

Прилича си на нормален Coil Whine от видеокартата или понякога от захранването.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=coil+whine+gpu

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

Прилича си на нормален Coil Whine от видеокартата или понякога от захранването.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=coil+whine+gpu

Чак толкова силен шум от Coil Whine...? Да пробва метода на @plamen_petrov_80, че е най-безинцидентен и ако и тогава продължава, това ще е наистина много як Coil Whine.

И аз съм за пищящи дросели.

преди 1 час, plmen88 написа:

Чак толкова силен шум от Coil Whine...? Да пробва метода на @plamen_petrov_80, че е най-безинцидентен и ако и тогава продължава, това ще е наистина много як Coil Whine.

Да, и преди съм чувал такива. Не е необичайно. Според мен е от видеокартата.

преди 1 час, plmen88 написа:

Не, дори е слаб. Старото захранване, което имах беше в пъти по-зле в това отношение след 6-тата година обаче. Картите също доста често го правят.

• Автор

Спрях вентилатора на захранването - не е от него проблема. Нямам друго PSU  което да тествам обаче . Тъй като този звук се чува постоянно (като не е под товар машината е съвсем леко доловим) пробвах  да изкарам  GPU-то и да пусна компютъра без него. Ами - тоя звук го нямаше тогава. Предполагам е coil whine от видео картата. Просто е доста силен, не съм сигурен, че и микрофона на телефона успява да улови точно. Но е в пъти по-шумен от всичките вентилатори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.