Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows Explorer

Featured Replies

Привет! Проблем с Windows Explorer

Когато го отворя и отида на някой харт, на втората папка ми се затваря. И ако искам да копирам не мога. От какво може да е?

преди 6 минути, anvidi21 написа:

Когато го отворя и отида на някой харт, на втората папка ми се затваря. И ако искам да копирам не мога. От какво може да е?

Я пак обясни, ама ... по-бавно! Моля!

преди 1 минута, цър-вул написа:

Десен клик по старт бутона, избери Powershell(Admin). W otworiliq se `er prozorec napi[i:

sfc /scannow

Като завърши проверката покажи снимка на прозореца.

Значи, само като видиш как е писал с 2 различни шрифта (вероятно е Copy-> Paste от негово запитване в друг форум) и как е писал "харт", веднага може да се досетиш, че човечецът е с някаква начална компютърна грамотност. Сега ще вземе да напише sfc/scannow в Word и ще чака резултат до второ пришествие ...

преди 10 минути, Rammkopf написа:

Сега ще вземе да напише sfc/scannow в Word и ще чака резултат до второ пришествие ...

... или в WordPad!

преди 19 минути, Rammkopf написа:

Значи, само като видиш как е писал с 2 различни шрифта (вероятно е Copy-> Paste от негово запитване в друг форум) и как е писал "харт", веднага може да се досетиш, че човечецът е с някаква начална компютърна грамотност. Сега ще вземе да напише sfc/scannow в Word и ще чака резултат до второ пришествие ...

Харт е тоя негър

jumanjiwelcometothejungle2017_02_copy_-_

преди 12 минути, anvidi21 написа:

image.png.77440927a81df3fc87ad6fa6c6c7a51e.png

То си пише. Изисква се да стартираш PowerShell с админ права.

А относно грешката си въвел командата грешно втория път без празно място (интервал) между думите.

преди 16 минути, anvidi21 написа:

image.png.77440927a81df3fc87ad6fa6c6c7a51e.png

преди 39 минути, цър-вул написа:

Десен клик по старт бутона, избери Powershell(Admin)

преди 23 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А относно грешката си въвел командата грешно втория път без празно място (интервал) между думите.

Това се интерпретира нормално. Проблемът е от липсата на права

преди 1 час, цър-вул написа:

От кога Word и Powershell са еднозначни. И от кога Word стандартно е в Win+X менюто?

Събрали 3-ма студенти на едно място - един от Техническия Университет, един от УНСС и един от Софийския. Задали и на тримата един въпрос: правили ли сте някога киберсекс?

Студентът от ТУ отговорил:

- Кибер-...какво?

Този от УНСС отвърнал:

- ...какъв секс?

А студентът от СУ:

- ... к'во, к'во?

Обясняваш на човек, за когото харддиск и Кевин Харт са едно и също нещо, как да пусне system file checker с ескалирани привилегии ... това е, все едно някой като @fitterman да ми обяснява как да си сменя свещите на колата - аз динамометричен ключ само съм държал. Като са ми заврени отзад и двете ръце до лактите и не е за мене тая работа, по-добре да не получавам съвети как да си счупя машината. Току-виж съм се навил да го направя и оттам излиза друг проблем, после друг, накрая ТИ си виновен, че "нищо не разбираш". Това се опитвах да ти кажа. :) Даваш технически перфектен съвет на грешната аудитория.

преди 1 минута, Rammkopf написа:

Като са ми заврени отзад и двете ръце до лактите

Това няк'ва поза за изправяне на гръбначни изкривявания ли е?

преди 2 минути, цър-вул написа:

Това няк'ва поза за изправяне на гръбначни изкривявания ли е?

За съжаление, това е клас техническа компетенция. :(Аз за гръбначните изкривявания практикувам йога. Някакси, по-добри резултати дава.

А, и между другото, проблемът не е в интервала между командата и параметъра. Тя си работи, със или без интервал. Проблемът е синтактичен - писал е scannaw. :)

преди 20 минути, Rammkopf написа:

Събрали 3-ма студенти на едно място - един от Техническия Университет, един от УНСС и един от Софийския. Задали и на тримата един въпрос: правили ли сте някога киберсекс?

Студентът от ТУ отговорил:

- Кибер-...какво?

Този от УНСС отвърнал:

- ...какъв секс?

А студентът от СУ:

- ... к'во, к'во?

Обясняваш на човек, за когото харддиск и Кевин Харт са едно и също нещо, как да пусне system file checker с ескалирани привилегии ... това е, все едно някой като @fitterman да ми обяснява как да си сменя свещите на колата - аз динамометричен ключ само съм държал. Като са ми заврени отзад и двете ръце до лактите и не е за мене тая работа, по-добре да не получавам съвети как да си счупя машината. Току-виж съм се навил да го направя и оттам излиза друг проблем, после друг, накрая ТИ си виновен, че "нищо не разбираш". Това се опитвах да ти кажа. :) Даваш технически перфектен съвет на грешната аудитория.

преди 22 минути, Rammkopf написа:

А, и между другото, проблемът не е в интервала между командата и параметъра. Тя си работи, със или без интервал. Проблемът е синтактичен - писал е scannaw. :)

Аз косъм виновен, че авторът не чете:

преди 1 час, цър-вул написа:

Десен клик по старт бутона, избери Powershell(Admin).

sfc /scannow

Като завърши проверката покажи снимка на прозореца.

И после е писал свободни съчинения.

преди 10 часа, цър-вул написа:

Това се интерпретира нормално. Проблемът е от липсата на права

Ами не е от правата само в случая защото и командата е написана грешно освен празното място.

scannaw (вместо scannow).  И не, при липса на празно място гърми с грешка. Току що пробвах.

Той има 3 грешки - липса на интервал, объркано име на командата и бонуса е и липса на права. :)

преди 10 часа, цър-вул написа:

Проблемът е от липсата на права

Иначе аз и за правата съм му казал.

преди 10 часа, B-boy/StyLe/ написа:

То си пише. Изисква се да стартираш PowerShell с админ права.

преди 10 часа, Rammkopf написа:

Дали?

Image-718.png

Без интервал става, но в CMD-то, не в PowerShell-a явно.

Image-719.png

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Без интервал става, но в CMD-то, не в PowerShell-a явно.

Image-719.png

Абсолютно! :) Не разбирам, що тормозите народа да отваря PowerShell за такива работи. PS ползвам само за скриптове, OpenSSH и MSOL обръщения към AAD. :) Command Prompt си работи прекрасно за локален мениджмънт, според мен.

преди 1 час, Rammkopf написа:

Не разбирам, що тормозите народа да отваря PowerShell за такива работи.

Защото е на два клика разстояние. Това ако е тормоз - здраве.

• Автор
преди 9 минути, anvidi21 написа:

image.png.4c4754f35058f8d06bc43256dc281043.png

Добре, според сканирането всичко е наред, но не е . Когато отворя Експлорера и отида на някой хард, още на п.ървата, понякога втората папка ми се затваря. Крашва се, ако съм употребила термина вярно :)

Освободих доста място в С:, реших, че може да е от това, но пак е същото.

Десен клик по Старт бутона, избери Event Viewer. В левия пане кликни на:
Windows Logs
Application
Сега в десния панел кликни на Filter Current Log...сложи отметка на Critical и потвърди с [OK].
Покажи картинка

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.