Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира съмнения за инфекция

Featured Replies

Имам проблем без да правя нищо се вкючва прозоец който отброява 1 мин. и рестартирва компютара.Ако някой знае как да се справя с това моля да ми кайе.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 18,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1. Изтеглете ComboFix 2. Запазете го на десктопа 3. Влезте в Start -> Run... и въведете следната команда последвана от OK: "%userprofile%\desktop\combofix.exe" /killall 4. След, като прогр

• Видове вируси/заплахи има много, затова всичко е възможно. За проверка на зловреден софтуер на вашата система, следвайте стриктно инструкциите от тази тема и ще Ви се окаже съдействие: Системата ми е

• 3 месеца по-късно...

Имам проблем, когато си вкл. компютара (xp sp1) стига до wellcome екрана и се появява син екран critical error, if you see this for the first time...bla.bla... след това се рестартира и пак така до безкрай. Много прилича (май) на zotob, но четох че атакува windows 2000, а аз съм с xp. Открих, че ако преди да включа компютъра махна кабела за интернета няма проблем, стартира се и после слагам кабела и имам нет и всичко е ок, но е дразнещо да махам кабела всеки път като си вкл компа. Обадих се на доставчика, нищо не можана да ми кажат. Аз съм с Kaspersky Personal Pro 5.0.372 (предпоследната версия), Zone Alarm Pro 6.0.631.003 и Ad-Aware. Всичко с последни дефиниции.

Не ми се преинсталира. Помогнете. Благодаря.

Пробва ли в Save mode дали ще зареди? Защото съм имал подобни случаи /напоследък когато съм инсталирал Касперски + F-Secure ... абсолютно несъвместими!/

Еми от тук нататък всичко зависи от теб. Погледни кои програми се зареждат и прецени коя може да прави проблем. Ако трябва една по една ги пускай /бавно, но сигурно/

Но като за начало може да преинсталираш драйверите. Успех!

На първо време за да не се рестартира, дай на My Computer десен бутон, от там отиди на Advanced, Startup and recovery и махни отметката automatically Restart.

Ако се появи син екран, кажи какво точно пише там, най често са файлове свързани с ведео драйвера или LAN драйвера

Обикновено на синия екран няма информация, която да му помогне. Поне на мен не ми е помагал.

Обикновено на синия екран няма информация, която да му помогне. Поне на мен не ми е помагал.

<{POST_SNAPBACK}>

Виж тук: Например

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

PFN_LIST_CORRUPT

If this is the first time you've seen this error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:

*** STOP: 0x0000004e (0x00000099, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)

Beginning dump of physical memory Physical memory dump complete. Contact your system administrator or technical support group for further assistance.

И какво разбираш от това? Това съм го виждал в десетки различни ситуации.

Редактирано от tao (преглед на промените)

Software Incompatibility

The most common cause of a fatal error or BSOD is a software or driver problem, and troubleshooting these can be tricky. The mechanism for troubleshooting, however, is pretty much the same for any problem on a PC. The first thing to look at is what's changed—what new software program or driver have you added, usually just before the problem started. This sounds easy and it often is, but if it's something you've lived with for a while, you'll often have no idea what the proximate cause is. When you do, it's a lot easier. When you don't, you need to do a bit of research to find out if there is a specific cause for the particular error message you're getting (when you have one) or a known issue with certain programs or drivers that causes the behavior you're seeing. In the case of automatic reboots, even when you've selected a shutdown, a search of the Microsoft Knowledge Base turns up Windows XP Restarts When You Try to Shut Down Your Computer, which points to a known problem with Roxio's Easy CD Creator 5.0 and Windows XP. And, sure enough, a check of the Roxio Web site shows that there's an update from them for Windows XP. Here's a suggestion—in my experience, solving problems with CD-writing software requires one to follow the outlined steps exactly. Many of us have installed numerous programs, patches, and drivers over the years and think we know what to do. For most things, we probably do. However, I've been a happy user of Easy CD Creator since version 2 and if there's one thing I've learned the hard way, it's the need to follow their instructions exactly when doing an update.

I don't want to pick on Roxio, though. I like their software and always have. You should always read the instructions for installing a driver or patch carefully and follow them exactly whatever the source—it's just smarter.

So, is Easy CD Creator the only program that will cause this problem? Probably not, it just happens to be the only one I managed to find searching the Knowledge Base. But the Knowledge Base is by no means complete. If you don't find what you're looking for there, it's often a good idea to ask on the newsgroups. Check out the Windows XP Expert Zone Newsgroups. Often someone else has had a similar problem and will offer a solution. And it's always a good idea to check for updates to any of your critical hardware drivers on the manufacturer's Web site, although Windows Update helps keep you up to date.

Top of pageTop of page

BIOS Problems

Finally, the last and often trickiest to troubleshoot source of reboot problems: your computer's BIOS. If there is a problem in your BIOS, or sometimes even in the firmware for one of the other pieces of hardware installed in your machine, it could cause an instability and lead to one of those automatic restarts that we talked about in the first section. Especially if the problem is in the Advanced Configuration and Power Interface (ACPI) portion. The good news is that these problems are much less common than they used to be in the bad old days. But it never hurts to check with your computer manufacturer to see if there's an updated BIOS available.

Източник:Microsoft.com

Я май най сетне стигна до истината, ИМАМ В ПРЕДВИД, ЧЕ АКО ИМА СИН ЕКРАН, ТО ТОЙ ЕДВА ЛИ Е ОТ ВИРУС КАКТО ПРЕДПОЛАГА Elwin !!! А относно гатанките от MicroSoft, забавни са.

пише се "най-сетне" .

Внимавай с главните букви.

Tиi kакво очакваш да напишат за BSOD?

?! Аз ли съм се почерпил, та не разбирам, или ти не си ама хич в час? Досега се мъчих да ти обясня, че в самия син екран няма нищо, което да ти помогне в решението на конкретен проблем, какъвто в случая е на Elwin, а ти си сигурен че ще се "замисля". Причини хиляди! Elwin няма проблем в сейф мод -> някоя програма прави този проблем. На синия екран да пише случайно? НЕ! Причината са или драйвер, или някакъв софтуер. Ние не можем да му помогнем повече. Оттук нататък той само може да си помогне. Аз само му дадох напъдствията.

М незнам, ако си се занимавал с програмиране, ще знаеш, че всяка буква и цифра в случая от "син екран" значи нещо.

Занимавал съм се, но много малко. Мога да ти кажа, че никъде няма да разбереш какво точно значат. Освен ако не си всемогъщия Буда. Синия екран означава вече казах какво. Повече от това няма как да разбереш.

Имах го този проблем, но след като махнах Касперси се оправи. Откакто съм с Avast HE не ми е правило тези мизерии. :)

Знам, че Касперски + F-SEcure Client Security не са съвменстими - при зареждане на ОС-а -beating BSOD. Все пак, две антивирусни :huh: Аз в момента съм с Касп Антивирус+Касп Анти-хакер. Такова чудо не съм виждал. Elwin да каже после при него от какво се е оправило!

• 7 месеца по-късно...
Каква беше командата пред run за този вирус който ти иска рестарт на компютъра?

Искаш да кажеш командата за прекратяване на процеса рестарт!!!

Написах тази команда да прекратя рестарт,но сега ми изчезна иконата в менюто Старт за изключване.Как мога да я възтановя.

Каква беше командата пред run за този вирус който ти иска рестарт на компютъра?

Ми то не е вирус (зависи как ще го използваш де).

Иначе "shutdown -r"

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.