Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира съмнения за инфекция

Featured Replies

Форматирах всичко и инсталирах всичко както трябва.Просто не знам какво причинява това sad.gif

• Отговори 115
  • Прегледи 18,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1. Изтеглете ComboFix 2. Запазете го на десктопа 3. Влезте в Start -> Run... и въведете следната команда последвана от OK: "%userprofile%\desktop\combofix.exe" /killall 4. След, като прогр

• Видове вируси/заплахи има много, затова всичко е възможно. За проверка на зловреден софтуер на вашата система, следвайте стриктно инструкциите от тази тема и ще Ви се окаже съдействие: Системата ми е

Много е вероятно машината ти да прегрява. Провери вентилатора на процесора дали се върти и евентуално, ако дъното ти има температурни датчици на какви градуси работи.

По вероятно е,ако прегрява да не му зарежда Windows.Би трябвало веднага да му дава рестарт,и да не е могьл вьобще да преинсталира Windows.

При мен зареждаше и рестартираше ако пуснех някаква програма.Скайп най-вече.През няколко минути-рестарти.Сменихме вентилаторите и се оправи.За това ми се струва, че и при него е такъв проблема...

Нека си пусне тест..с Everest Ultimate-

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...mp;#entry302407

Форматирах всичко и инсталирах всичко както трябва.Просто не знам какво причинява това sad.gif

М-м-м... това не ми харесва, щом си форматирал цялия твърд диск и си инсталирал Уйндоуса на чисто, тогава погледни си температурите на процесора, харда и дъното...Виж как са, защото infinity1305, може да се окаже права! Някакъв шум от вентилатора да се чува, или машината ти да работи по-шумно сега?

М-м-м... това не ми харесва, щом си форматирал цялия твърд диск и си инсталирал Уйндоуса на чисто, тогава погледни си температурите на процесора, харда и дъното...Виж как са, защото infinity1305, може да се окаже права! Някакъв шум от вентилатора да се чува, или машината ти да работи по-шумно сега?

Не,работи си нормално,без някакви ненормални неща.Ето и в момента си пища и се ровя из нета,но направя ли нещо от забранените неща и се рестартира :wors:

:wors: Ясно е, че причините може да са доста. Трябва да ги отхвърляш една по една.

1. Зловреден софтуер.

1а. Някои драйвери си пречат един на друг

1б. Има проблем с настройките на Skype.

2. Прекалено тежка версия на Skype за седемгодишния ти компютър (недостиг на ресурси) .

3. Лош контакт (окисляване, разхлабване, причиняващи искрене).

4. Някое от устройствата или контролерите е близо до края на "житейския си път".

Останалите неща ще ги добавят колегите след мен. Успех!

--------добавено-------------

Докато говорех по телефона са ти дали още куп полезни съвети и то преди мен, а не обратното biggrin.gif, така че за кратко време ще се справиш с проблема. :sobbing:

Редактирано от NavNav (преглед на промените)

По вероятно е,ако прегрява да не му зарежда Windows.Би трябвало веднага да му дава рестарт,и да не е могьл вьобще да преинсталира Windows.

Има логика да ти кажа, но е възможно и дъното да му прави проблем!

Пусни програмата, която ти показвам по-горе, и ако нямаш проблем с температурите тогава ще знаеш поне че не е хардуерен проблем.

Така и по-лесно ще ти се помогне.

Това също е така. Но все пак говорим за стара машина... моя селерон навремето когато прегряваше забиваше само в windows desktop режим... преинсталираше ОС без проблеми, пускаше си игри и се играеше с часове, но оставиш ли го 3-4 минути на desktop директно забива.

Също е възможно да има и някакъв проблем със захранването...

Проблемът е странен. infinity, хардуерните проблеми далеч не се изчерпват само с едни температури.

Реално погледнато щом компютърът работи нормално и продължително, стига да не се извършват "забранените действия", то най-вероятно не е хардуерен проблем, а софтуерен - конфликт между инсталиран софтуер и/или драйвери.

Като добро начало мисля, че е добре компютърът да се пусне в Safe Mode, той затова е създаден - за диагностика. Ако там не прави проблеми, значи проблемът най-вероятно се дължи на някой процес или драйвер. Ако и под Safe Mode прави същите магарии, то проблемът най-вероятно е хардуерен.

gagauz, провери температурите и кажи какви са.

Извежда ли някакво съобщение за грешка или се рестартира на момента?

С каква конфигурация разполагаш?

За хардуерен тест може да се използва Prime95 24.14 (787KB). Качих я на Rapidshare, че официалният сайт не работи.

Ако решиш да тестваш с нея, ето как се работи:

1) Разархивираш и стартираш

2) Options -> Torture Test..., избираш си тест и натискаш OK.

Кратко описание на тестовете:

- Small FFTs - голямо натоварване на процесора;

- In-place large FFTs - топлоотделяне и консумация на енергия (захранване), малко RAM;

- Blend - тест на всичко и най-вече на RAM паметта.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Напълно вероятно е да е прегрял от телефонни разговори biggrin.gif (това в кръга на шегата)

А сега сериозно: възможно е да е свързано по някакъв начин с конфликт, който причинява мултимедиен драйвър (на звуковата карта например). Колко звукови карти имаш и колко ползваш?

Син екран виждаш ли понякога преди рестарт...със съобщение от типа: "DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL " ?

Съгласен съм, че не винаги по-новото е по-добро. Но СП2 с всички критични и секюрити ъпдейти за сега е най-доброто от всичко, което към ползвал. Аз също до преди 4-5 дни на единия компютър бях със СП1 и няколко секюрити ъпдейта! На другия компютър със СП2 и необходимите ъпдейти. Да ти кажа разликата е огромна и в стабилността и в работата и бързината на програмите и в работата на самия Уиндоус! Сега и на двата компютъра съм със СП2 и се държат просто прекрасно! :P

Night_Raven наистина до преди известно време СП1 беше много по-добро решение от слагането на СП2, но след излизане на определени ъпдейти за СП2 са оправени доста от нещата и сега той се превърна в по-доброто решение.

До всички - не се чудете защо Night_Raven е избрал СП1 - той беше и моят избор до преди известно време! Наистина беше по-функционален от СП2, НО .... времената се менят, както и софтуера, та сега по-доброто решение е СП2 с всички секюрити и критични ъпдейти! :yanim:

Абе далаверата с СП1 и СП2 е че решават проблеми,недомислици и бъгове от всякакъв тип (преди като бях с СП0 нямах дори и драйвери за USB2.0)СП1 май не товари толкова системата ,но ако искаме сигурността да ни бъде на ниво Задължително СП2(там има нещо наречено Security Center,което се грижи за сигурноста и ъпдеита на Винчето,стената и антивирусната.)Ако някои иска да си преинсталира Вина в арената има СП2 със всички ъпдеити до Август тази година-в момента го ползвам и съм много доволен.Няма никакъв проблем с ъпдейта И WGA validation tool.

(преди като бях с СП0 нямах дори и драйвери за USB2.0)

То това се пише навсякъде по сайтове - USB2.0 поддръжка има от SP1 нагоре.

СП1 май не товари толкова системата ,но ако искаме сигурността да ни бъде на ниво Задължително СП2(там има нещо наречено Security Center,което се грижи за сигурноста и ъпдеита на Винчето,стената и антивирусната.)

Security Center не се грижи точно за ъпдейтите и сигурността, а за напомнянето за обновяване и алармиране при проблем с антивирусната, защитната стена и други. Модулът може да е от полза за прохождащите потребители, които не са наясно, но за опитните потребители е ненужен. Още повече, че не е безгрешен и се случва да подаде леко грешна информация.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте. От два дни насам имам проблем с компютъра, който се състои в следното- когато се опитам да го стартирам нормално винаги 30 сек. след старта се рестартира сам, а в Safe Mode въобще не може да се стартира.При едно от влизанията успях да влеза в папката Windows и видях около 8 самопоявили се папки със странни имена. Аз съм със Windows XP Prof SP2 с последните ъпдейти, антивирусна-NOD32 и стена Zone Alarm. моля кажете как да премахна заразата, ако може без да преинсталирам ОС-а!

Здравейте. От два дни насам имам проблем с компютъра, който се състои в следното- когато се опитам да го стартирам нормално винаги 30 сек. след старта се рестартира сам, а в Safe Mode въобще не може да се стартира.При едно от влизанията успях да влеза в папката Windows и видях около 8 самопоявили се папки със странни имена. Аз съм със Windows XP Prof SP2 с последните ъпдейти, антивирусна-NOD32 и стена Zone Alarm. моля кажете как да премахна заразата, ако може без да преинсталирам ОС-а!

1.Рестартиране на компютъра: как да се справим

http://www.kaldata.com/articles.php?action...;showarticle=52

2.Инструменти за тестване на хардуера за грешки!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=34723

3.Обща инструкция за действия при заразяване с вирус

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=26927

Link: StandAlone Virus Scanners

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=41322

Специфични средства за борба с вредителите!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35594

Какво пише в EVENT VIEWER

Текста можеш да погледнеш и от Start => Settings => Control Panel => Administrative Tools => EVENT VIEWER

За да не ти се рестартира компютъра и да зашишеш текста (синия екран) направи тази опция..

С дясно копче на мишката на My Computer => Properties => Advanced => Startup and Recovery Settings => махаш отметката пред Automatically restart

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

виж си вентилатора на процесора... може да е спрял да се върти

Редактирано от leilo (преглед на промените)

Причините може да са много. Както софтуерни, така и хардуерни.

Някаква грешка изписва ли ти?

Причините може да са много. Както софтуерни, така и хардуерни.

Някаква грешка изписва ли ти?

Ме просто се рестартира. Иначе проверявах хардуера и всичко е наред. Готов съм и да си преинсталирам Windowsa, но имам няколко изключително ценни файла и не мога да си позволя да ги загубя :rolleyes:

Ме просто се рестартира. Иначе проверявах хардуера и всичко е наред. Готов съм и да си преинсталирам Windowsa, но имам няколко изключително ценни файла и не мога да си позволя да ги загубя :rolleyes:

Опитва ли да го пуснеш с някое лайв ЦД ?

Ме просто се рестартира. Иначе проверявах хардуера и всичко е наред. Готов съм и да си преинсталирам Windowsa, но имам няколко изключително ценни файла и не мога да си позволя да ги загубя :angry:

Прочети още веднъж поста на B-boy[styLe]. Опитай в Safe Mode дали ще създава проблеми.

• 8 месеца по-късно...

Снощи докато бях пуснал едно двд да се записва,реших да потарся една игра в един руски сайт,малко след това ми изписа съобшение,че е засечен вирус,компа блокира,започнаха да текат някакви секунди и аз го реснах от копчето.Пуснах го и си стартира нормално.Обаче като пуснах днес пак да записвам диск,отново се беше рестартирал на половината на записа и ми провали двд-то.Пуснах нода да сканира стигна до кам 80 процента и пак се рестартира.Не знам какво да правя никога до сега компа не ми се е рестартирал сам.Моля ако някой може да помигне.

Като се рестартира вади за секунди черно поле на което пише invalid boot и пак си стартира уиндойса.Моля помогнете.

Редактирано от stanley56
Неясно заглавие и грешен раздел (преглед на промените)

Снощи докато бях пуснал едно двд да се записва,реших да потарся една игра в един руски сайт,малко след това ми изписа съобшение,че е засечен вирус,компа блокира,започнаха да текат някакви секунди и аз го реснах от копчето.Пуснах го и си стартира нормално.Обаче като пуснах днес пак да записвам диск,отново се беше рестартирал на половината на записа и ми провали двд-то.Пуснах нода да сканира стигна до кам 80 процента и пак се рестартира.Не знам какво да правя никога до сега компа не ми се е рестартирал сам.Моля ако някой може да помигне.

Като се рестартира вади за секунди черно поле на което пише invalid boot и пак си стартира уиндойса.Моля помогнете.

Наистина гадно.

Виж да не си пуснал win32 вирус.

Препотъчвам ти:

ESET BG

CNET

Посети моят уебсайт

Мдаа....това е Win32-Blaster.Worm . Премахва се, май че беше със "BlasterRemover" или нещо такова.

(Един съвет: инсталирай си ZoneAlarm и забравяш за червейте.)

Едит: http://www.data.bg/f.php?fid=2030790

Редактирано от DJ Flash (преглед на промените)

Изтегли ТОВА и го стартирай.Сложи си SP2 и защитна стена,обнови и и антивирусната.Ако нещо не си на ясно питай.

• 10 месеца по-късно...

Както си слушах музика ми излезе някаква грешка, и и имаше брояч кога ще се рестартира компютъра... докъто изтече времето пробвах да дам край на задачата но не се получи нищо... Това опасно ли е и има ли вероятност да се повтори пак или да се вземят някакви данни(пароли) от компютъра ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.