Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира съмнения за инфекция

Featured Replies

Здравейте, прочетете важните теми в раздела. Те ще отговорят на Вашите въпроси.

• Отговори 115
  • Прегледи 18,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1. Изтеглете ComboFix 2. Запазете го на десктопа 3. Влезте в Start -> Run... и въведете следната команда последвана от OK: "%userprofile%\desktop\combofix.exe" /killall 4. След, като прогр

• Видове вируси/заплахи има много, затова всичко е възможно. За проверка на зловреден софтуер на вашата система, следвайте стриктно инструкциите от тази тема и ще Ви се окаже съдействие: Системата ми е

Случайно да не си с XP SP1?Ако е така,ъпдеитвай до SP2 или SP3.

Със SP2 съм... Пуснах NOD32 3.0.6 да скенира, намери 3 infiltrations и ги премахнах, сега чакам да вида дали ще се рестартира пак

Успях да направя скрийншот -

123fg7.jpg

Това,мисля че е добре познатия червей - W32.Blaster.worm

Червея се намира във файл с име msblast.exe в Windows\System32 и се самозарежда като вкарва стринг(windows auto update"="msblast.exe) в регистъра :

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Какво трябва да се направи:

Изтриваш файла msblast.exe

Влизаш в regedit и премахваш стринга от регистъра

Направи ъпдейт на уиндоус и зареди всички кръпки.

Смъкни тази програмка и я пусни да сканира:

http://www.symantec.com/security_response/...-081119-5051-99

Качи този ъпдейт:

http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en

Успех! cool.gif

Забравих да спомена.

Когато излезе прозореца с предупреждението за рестарт,правиш следното:

START -RUN - Пишеш CMD

В конзолата пишеш:

Shutdown -a за да прекратиш рестарта.

Сканирането направи в сейф мод с исключено системно въстановяване.

Редактирано от Features (преглед на промените)

Моя проблем е следния ; компа си бачка 1 час без проблем и след това ми показвА това

1171339_orig.jpg

и компа се ресва . Сканирах с NOD32 и нищо после сложих Каspersky сканирах и пАк нищо , затова помагайте

Със ХП СП2 ли си? Този сървиз трябва да е automatic провери от services, ако нямаш SP2 инсталирай, каква видео карта си и драйвер?

Аз имах същия проблем преди време и това беше от spyware,който ми бяха пратили.Мисля,че се оправяше като изключиш процеса и изтриеп файла. :)

Със ХП СП2 ли си? Този сървиз трябва да е automatic провери от services, ако нямаш SP2 инсталирай, каква видео карта си и драйвер?

Със XP SP3 съм

Мерси за линка сегА ще чакам да видим гадината още ли е тук

Здравейте! Аз имам същия проблем от вчера. Сканирах с горната програма и ми изкара резултат, че нямам подобно нещо! Не знам какво да направя?! Има ли друг изход освен преинсталиране? С ХП съм междудругото... А и за ъпдейтването - не ми позволява и ми изкарва това съобщение

eb0505a56304.jpg

Здравейте! Аз имам същия проблем от вчера. Сканирах с горната програма и ми изкара резултат, че нямам подобно нещо! Не знам какво да направя?! Има ли друг изход освен преинсталиране? С ХП съм междудругото... А и за ъпдейтването - не ми позволява и ми изкарва това съобщение

eb0505a56304.jpg

Погледни и тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...32.Blaster.worm

• 4 месеца по-късно...

Здравейте съфорумници :lol6: Една моя приятелка има го0ляаам проблем с нейния компютър и неска ме извика да и го погледна и ако мога да и го оправя. Проблемът е следният - преди седмица й пратили някакъв файл по скайп (вирусче) и тя се вързала и го отворила. От тогава компютърът й все се рестартирва, когато си включи интернета пак се рестартирва. Тогава го пуска през Safety Mode. И тогава компютъра й не се рестартирва ;) Та реших да се пробвам да го оправя, но никак не бях се подготвила добрее :laughing5: качих си на флашката Advanced System Care и Windows Defender и отивам да й го оправям. Сканирах компютъра със Advanced System Care и излезнаха около 13-15 Spyware (е предимно бяха Tracking cookie и само 3 adware със ниво на опасност Medium). Почистих ги и си викам да рестартирам компютъра й. Очавах да са е оправил (все пак доста бъгове, малки проблеми откри тази програма, освен че откри Spyware) ноооо не :lol6: . Пак почна със своите номера. Опитах да инсталирам Дефендера, но нещо не стана ( изписа, че нямала права за да ги инсталира, защото има 2 usera на компютъра й, и нейния user май не беше администратор, не знам) Трябваше и вече да се прибирам и й казах, че утре пак ще ида и да се опитам пак да се преборя с нахалника. Ако някой знае някакво решение, нека го каже. Знам, че този проблем може да се оправи и без преинсталирване на ОС. Благодаря предварително :lol6:

По горе споменах, че не може да си пусне интернета, така че за жалост няма да мога да го сканирам с online скенери. sad.gif

Редактирано от mihnev_sz
2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно (преглед на промените)

Не казваш има ли приятелката ти антивирусна програма?

Най-простото което може да направи на първо време е да изключи функцията System Restore и да пусне някой от онлайн скенерите: например на ESET- ESET скенер или на Касперски- Kaspersky-скенер

Най-простото което може да направи на първо време е да изключи функцията System Restore и да пусне някой от онлайн скенерите: например на ESET- ESET скенер или на Касперски- Kaspersky-скенер

"

По горе споменах, че не може да си пусне интернета, така че за жалост няма да мога да го сканирам с online скенери. sad.gif
"

Редактирано от crussader (преглед на промените)

Когато отидох във тях и пуснах компютъра не се включи антивирусна. Влязох в Старт менюто да видя дали има папка с антивирусна, имаше Symantec. А и в миналия си пост съм писала, че няма как да пуснем интернета, защото веднагически почва да се рестартирва постоянно... и аз си мислих за онлайн скенерите, като си мислех за онлайн скенера на F-secure.

Когато отидох във тях и пуснах компютъра не се включи антивирусна. Влязох в Старт менюто да видя дали има папка с антивирусна, имаше Symantec. А и в миналия си пост съм писала, че няма как да пуснем интернета, защото веднагически почва да се рестартирва постоянно... и аз си мислих за онлайн скенерите, като си мислех за онлайн скенера на F-secure.

Аха....значи нямаш интернет, и Симантек-а не тръгва. Хм...без достъп до интернет, т.е. без възможност да обновиш дефинициите на която и да е АВ програмама май нямаш много избор. Тук има доста спецове- изчакай да видиш какъв съвет ще ти дадат. Това, което мога да ти препоръчам е да свалиш от друг компютър Sysinspector на ESET, да го пуснеш за анализ и да пуснеш тук лог файл от него.

Ако някой знае някакво решение, нека го каже. Знам, че този проблем може да се оправи и без преинсталирване на ОС. Благодаря предварително :P

В този случай,ти е нужна една флашка(USB),качваш(от този компютър който пишеш сега) няколко Standalone вирус скенери (без инсталация и обновяване) т.е. интернет не ти е нужен в последствие за да се обновят дефинициите(свалят се с актуални дефиниции) и ги пускаш в действие да сканират един по един на компютъра на твоята дружка,като добре е предварително да ги прехвърлиш от флашката на дектопа преди да бъдат стартирани.

Естествено не е нужно всичките,например: Dr.WEB CureIt/NOD32 /Kaspersky Virus Removal Tool/Norman Malware Cleaner /GMER и можеш да дръпнеш и скенера на Avast от подписа ми,мисля, че това е достатъчно.

Успех!

П.с За всеки случай спри System Restore преди да сканираш с инструментите:

Десен бутон на My Computer => Properties => System Restore => слагаш отметка пред Turn Off System Restore

Каквото открият триеш наред ,рестартираш компютъра и тогава стартираш следващия.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Компютъра ми се рестартира 2 пъти при положение, че съм му задал да се изключи, но досега не ми беше излизал син екран с такова съобщение:

A problem has detected and Windows has been shut down to prewent damage on your computer.

..............................

............................

The problem seems to be caused by the following file: win32k.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Technical information:

*** STOP: 0x00000050 (0xE5952559,0x00000000,0xBF89B5D8,0x00000001)

*** win32k.sys - address BF89B5D8 base at BF800000, datestamp 49900328

Моля ви, кажете ми какво става, време за преинсталация ли е настъпило и защо според вас модератор ми каза че нямам антивирусна система според лога от HiJackThis, публикуван в раздела за програмата, като в същото време имам Norton 360!?

Компютъра ми се рестартира 2 пъти при положение, че съм му задал да се изключи, но досега не ми беше излизал син екран с такова съобщение:

A problem has detected and Windows has been shut down to prewent damage on your computer.

..............................

............................

The problem seems to be caused by the following file: win32k.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Technical information:

*** STOP: 0x00000050 (0xE5952559,0x00000000,0xBF89B5D8,0x00000001)

*** win32k.sys - address BF89B5D8 base at BF800000, datestamp 49900328

Моля ви, кажете ми какво става, време за преинсталация ли е настъпило и защо според вас модератор ми каза че нямам антивирусна система според лога от HiJackThis, публикуван в раздела за програмата, като в същото време имам Norton 360!?

Каква е системата ?

Да е добавян някакъв хардуер наскоро ?

Windows XP SP2, 2002год., не съм добавял нищо през последните 2 месеца, последно уеб камера декември месец. Някакви предположения?

Редактирано от instrument (преглед на промените)

The behavior may occur if the win32k.sys is corrupted. Go to

C:\WINDOWS\System32 and rename the Win32k.sys file to Win32k.old and then

close the window. Now go back to the system32 folder and you will have a

new and non-corrupt Win32k.sys file.

The behavior also may be caused by that the virtual memory of the Windows XP

is corrupted. Disable and then enable the Virtual Memory to see whether it

solved the problem.

To disable Virtual memory:

1. Right click My Computer and choose properties

2. Click the Advanced tab

3. Under Performance click settings.

4. Click the Advanced tab.

5. Under Virtual memory click change

6. Click no paging file

7. Click OK

8. Restart the computer

To enable Virtual memory:

1. Right click My Computer and choose properties

2. Click the Advanced tab

3. Under Performance click settings.

4. Click the Advanced tab.

5. Under Virtual memory click change

6. Click System Managed Size

7. Click OK

8. Restart the computer

http://aumha.org/a/stop.php#0x50

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.