Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърът ми се рестартира съмнения за инфекция

Featured Replies

ако си с ХР качваш SP2 и си готов ако си с 2003 преинсталваш(не винаги се налага, ама ако не знаеш кво да промениш и къде няма да се оправи) и качваш SP1 и си готов... (за 2003то ти трябва валиден КЕЙ за да качиш сървис пак-а ... ако нямаш прати ПМ ше ти дам работещ кей :clap:)

• Отговори 115
  • Прегледи 18,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• 1. Изтеглете ComboFix 2. Запазете го на десктопа 3. Влезте в Start -> Run... и въведете следната команда последвана от OK: "%userprofile%\desktop\combofix.exe" /killall 4. След, като прогр

• Видове вируси/заплахи има много, затова всичко е възможно. За проверка на зловреден софтуер на вашата система, следвайте стриктно инструкциите от тази тема и ще Ви се окаже съдействие: Системата ми е

Написах тази команда да прекратя рестарт,но сега ми изчезна иконата в менюто Старт за изключване.Как мога да я възтановя.

Извади си един shortcut на shutdown.exe. Ако само това му е проблема, ще ти свърши работа.

• Автор

Има програмка която го оправя тово нещо "FixBlast" .И pach които непозволява отново да те рестартирва "WindowsXP-KB823980-x86-ENU".Дано да ти е от полза.

Командата се казва SP2 и се чудя защо още има хора без него.Иначе изтегли FixBlast от ТУК и го прокарай.

• 4 месеца по-късно...

От няколко дни ми излиза на екрана следното предупреждение":

"Windows must now restart because the Remote Procedure Call (RPC) service terminated unexpectedly"

след което компa се рестартира и каквото съм свалял се връща на 0 %.

Имах инсталиран Awast ,смених го с AntiVir...форматирах С-то ,преинсталирах

WINDOWSa и пак същото...

Нямам firewall....

Моля помогнете !

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Прилича ми на Sasser. Явно си със Service Pack 1. Изтегли си W32.Sasser Removal Tool (149KB), изтегли си и WindowsXP-KB835732-x86-ENU (2.6MB). Дръпни си кабела на мрежовата карта, инсталирай ъпдейта и сканирай с инструмента за премахване, но преди да сканираш изключи System Restore (десен бутон на My Computer -> Properties -> страница изтегли System Restore, слагаш отметка на си и Turn off System Restore on all drives и кликаш OK. После можеш да го включиш обратно ако го ползваш.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Това, което е посочил Night_Raven трябва да помогне. Ако случайно не стане сложи сървайс пак 2. Там е оправен този проблем. А също така те съветвам и да си сложиш защитна стена, защото тя спира действието на червея и той не се активира! Тоест няма рестартиране.

Не беше Sasser,някакъв друг червей ,но втория фаил явно ми свърши работа...

Преинсталирах Win-а ,без връзка с Интернет,после сложих кръпката,

сканирах за вируси и засега няма проблеми.

Благодаря!

Не беше Sasser,някакъв друг червей ,но втория фаил явно ми свърши работа...

Преинсталирах Win-а ,без връзка с Интернет,после сложих кръпката,

сканирах за вируси и засега няма проблеми.

Благодаря!

Сега остава да си сложиш СП2.

Сега остава да си сложиш СП2.

Защо да си слага SP2? Щом проблемът е оправен, защо да се рискува? Service Pack се инсталира на уиндоус без драйвери и програми. Иначе не се знае какво може да се обърка. Не е нужно да налагаш SP2.

Защото СП2 решава проблема със стари вируси като Сасер и Бластер.Без СП сигурността на компютъра се връща поне с две години назад,от тогава са тия вируси.Що да се бори с тях не разбирам и да не би СП2 да вреди нещо.Те хората затова ги пускат тия кръпки.Тоя пач решава проблема ама утре ще изникне пък Бластер и пак трябва да се ядосва и да го бори.

Защо да си слага SP2? Щом проблемът е оправен, защо да се рискува? Service Pack се инсталира на уиндоус без драйвери и програми. Иначе не се знае какво може да се обърка. Не е нужно да налагаш SP2.

Защото СП2 решава проблема със стари вируси като Сасер и Бластер.Без СП сигурността на компютъра се връща поне с две години назад,от тогава са тия вируси.Що да се бори с тях не разбирам и да не би СП2 да вреди нещо.Те хората затова ги пускат тия кръпки.Тоя пач решава проблема ама утре ще изникне пък Бластер и пак трябва да се ядосва и да го бори.

В случая подкрепям dragozow. Аз също съм да си сложи СП2. Ще си реши доста проблеми!

Подкрепям инсталирането на СП2. А също така и всички критични ъпдейти след него. Ще е само от полза и нищо няма да навреди. Препоръчвам най-вече използването на Аutopatcher за целта.

И да преинсталира цял уиндоус заради SP2, като кръпките ги има и за SP1? Когато преинсталира уиндоус, нека сложи SP2. Ама да сложи сега SP2 и не се знае после дали няма да се зацапа целия уиндоус, а да преинсталира... малко излишно ми се вижда.

Аз съм със SP1 и всички критични ъпдейти и няма проблеми.

СП2 може да се сложи и отделно,не е нужно да се преинсталира.Става за около 5 минути.Готов съм да подаря на човека оригинален диск със СП2 на Майкрософт от тия които ги изпращаха преди време стига да дойде да го вземе.СП1 е остарял и затова е пуснат СП2 и то доста отдавна,невиждам причина поради която човека да не сложи по-новото.

Желателна е инсталацията на SP на прясно инсталиран уиндоус - преди драйвери, програми и др. Иначе не може да се гарантира нормална работа. Това не значи, че ако се инсталира отделно и всичко ще се омаже, но просто има риск нещо да се скапе.

Не винаги по-новото е по-добро. Лично аз не виждам предимства на SP2 с критични ъпдейти пред SP1 с критични ъпдейти.

Допълнение: наскоро се появи кръпка само за SP2. Според описанието е само за SP2, защото дупката не засяга SP1. Затваряме стари дупки, отваряме нови. Нищо против SP2, но това доказва, че SP2 си е също толкова надупчен, колкото и SP1. Разликата е, че на SP1 ще му спрат поддръжката. Да живее монопола.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Желателна е инсталацията на SP на прясно инсталиран уиндоус - преди драйвери, програми и др. Иначе не може да се гарантира нормална работа. Това не значи, че ако се инсталира отделно и всичко ще се омаже, но просто има риск нещо да се скапе.

Не винаги по-новото е по-добро. Лично аз не виждам предимства на SP2 с критични ъпдейти пред SP1 с критични ъпдейти.

Допълнение: наскоро се появи кръпка само за SP2. Според описанието е само за SP2, защото дупката не засяга SP1. Затваряме стари дупки, отваряме нови. Нищо против SP2, но това доказва, че SP2 си е също толкова надупчен, колкото и SP1. Разликата е, че на SP1 ще му спрат поддръжката. Да живее монопола.

Съгласен съм, че не винаги по-новото е по-добро. Но СП2 с всички критични и секюрити ъпдейти за сега е най-доброто от всичко, което към ползвал. Аз също до преди 4-5 дни на единия компютър бях със СП1 и няколко секюрити ъпдейта! На другия компютър със СП2 и необходимите ъпдейти. Да ти кажа разликата е огромна и в стабилността и в работата и бързината на програмите и в работата на самия Уиндоус! Сега и на двата компютъра съм със СП2 и се държат просто прекрасно! :down:

Night_Raven наистина до преди известно време СП1 беше много по-добро решение от слагането на СП2, но след излизане на определени ъпдейти за СП2 са оправени доста от нещата и сега той се превърна в по-доброто решение.

До всички - не се чудете защо Night_Raven е избрал СП1 - той беше и моят избор до преди известно време! Наистина беше по-функционален от СП2, НО .... времената се менят, както и софтуера, та сега по-доброто решение е СП2 с всички секюрити и критични ъпдейти! :lol6:

• 2 седмици по-късно...

Имам страхотен проблем с компа и ако някой помогне с идеи или поне предположения ще съм му много благодарен. :sobbing:

И така проблема е следния-преди време компа взе да се рестартира при някои случаи-например при зареждане на Skype,при натискане на някой от бутоните за програмите на online TV,или като разглеждам някакви снимки и натисна бутона Next за следващата снимка.Помислих си че ме е барнал някакъв вирус и форматирах HDD ,след което инсталирах на ново Windowsa.Е,познайте дали се оправи :wors:

Явно проблема не е софтуерен,защото компа ми е 7 годишен(мда,невероятна машинка,мамицата и) laugh.gif Та вече почна да се рестартира и без да натискам някакви бутони ,но повечето пъти се рестартира като натисна нещо,а като зарежда Skype задължително се рестартира.

Някой ако има и най-малкта идея от какво е проблема нека драсне някои ред,а ако е хардуерен как да проверя коя точно част ми прави проблеми.

Нека не ви насочвам само към хардуерен проблем,но просто не мога да си обясня как след форматирането е останал тоя вирус(ако въобще е вирус)?

edit заглавие(dragozow)

Не разбирам особено много, но имах същия проблем.Точно както го описваш.Оказа се проблем с охлаждането...специалисти от хардуерния раздел ми помогнаха, там има и теми, които могат да са ти от полза...погледни ако искаш.

Имам страхотен проблем с компа и ако някой помогне с идеи или поне предположения ще съм му много благодарен. :sobbing:

И така проблема е следния-преди време компа взе да се рестартира при някои случаи-например при зареждане на Skype,при натискане на някой от бутоните за програмите на online TV,или като разглеждам някакви снимки и натисна бутона Next за следващата снимка.Помислих си че ме е барнал някакъв вирус и форматирах HDD ,след което инсталирах на ново Windowsa.Е,познайте дали се оправи :wors:

Явно проблема не е софтуерен,защото компа ми е 7 годишен(мда,невероятна машинка,мамицата и) laugh.gif Та вече почна да се рестартира и без да натискам някакви бутони ,но повечето пъти се рестартира като натисна нещо,а като зарежда Skype задължително се рестартира.

Някой ако има и най-малкта идея от какво е проблема нека драсне някои ред,а ако е хардуерен как да проверя коя точно част ми прави проблеми.

Нека не ви насочвам само към хардуерен проблем,но просто не мога да си обясня как след форматирането е останал тоя вирус(ако въобще е вирус)?

Добре, ти на какво направи формат - на целия диск, или само на дяла върху когото си инсталирал Уйндоуса? Намирам проблема ти за доста странен, ако е хардуеърен, то не би трябвало да ти прави този номер, само когато активираш дадена програма!

Свали си драйвьрите за видеото,и си ги инсталирай наново.

Според мен това е причината.

Пусни си тестове, за да си изтестваш хардуера, въпреки че не мисля че е хардуерен проблема.

След преинсталацията качи ли си всички кръпки на Майкрософт?

Дава ли ти някакво съобщение преди да рестартира?

Ако не ти показва виж във Event Viewer - System съобщенията за грешка които е записала системата в лога, може от там да те насочи откъде идва проблема.

Много е вероятно машината ти да прегрява. Провери вентилатора на процесора дали се върти и евентуално, ако дъното ти има температурни датчици на какви градуси работи.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.