Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Seagate Baracuda 7200.10 HDD

Featured Replies

Имам малък проблем с този хард: Seagate Baracuda 7200.10, 320 ГБ

Ползвам го за външен хард с юсб кутия. Проблемът е че псто ми не го намира като отделно устройство. При първата конекция веднага го засече и се инсталира, при вкарване на юсбто също го засича, но когато отида в My computer, го няма като отделно устройство. Еверест също го засече като mass storage device.

Някакви идеии откъде е проблемът?

• Автор

Де да беше толкова лесно sad.gif

Ровя се за драйвери, защото с моя не получих нищо, но не намирам. В някакъв форум намерих тема от сорта на "Разпознава се от биоса, но не от вашетп ХП", но за да видиш решението се изисква някаква платена регистрация.

Ровя се за драйвери, защото с моя не получих нищо, но не намирам. В някакъв форум намерих тема от сорта на "Разпознава се от биоса, но не от вашетп ХП", но за да видиш решението се изисква някаква платена регистрация.

A харда форматиран ли е? До колкото зная, ако не е форматиран, трябва да го свържеш по нормалния начин и да го форматираш първо.

• Автор

Това го чувам за пръв път.

Какво имаш предвид под нормален начин. Да го вържа към ПСто ли. Аз съм с лаптоп sad.gif

Поста е изтрит поради неспазване на

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. Форумът е снабден с опция „Режим на клавиатурата“, която е налична под всеки прозорец за ново съобщение или нова тема във форума.

iovi

Това го чувам за пръв път.

Какво имаш предвид под нормален начин. Да го вържа към ПСто ли. Аз съм с лаптоп sad.gif

Tова е проблем с външните хардове. По принцип се продават форматирани, за да можеш да го включиш и даго ползваш веднага. До колкото разбирам, ти имаш нормален хард, сложен в USB-кутия. Преди да можеш да го ползваш обаче, трябва някой приятел да го включи към компютъра си и да ти го форматира.

Опитай все пак нещо друго: ако ти го намира в Device Manager, дай върху него с десен бутон, после Update driver, на първото съобщение даваш No, натискаш Next, даваш Install from list or specific location и посочваш C:\WINDOWS\inf като място. Там се намира usbstor.inf . Това може да оправи проблема.

Имам малък проблем с този хард: Seagate Baracuda 7200.10, 320 ГБ

Ползвам го за външен хард с юсб кутия. Проблемът е че псто ми не го намира като отделно устройство. При първата конекция веднага го засече и се инсталира, при вкарване на юсбто също го засича, но когато отида в My computer, го няма като отделно устройство. Еверест също го засече като mass storage device.

Някакви идеии откъде е проблемът?

При мен правеше така на единия комп, бях си играл със services.msc и като вкарвах флашката, не се появяваше в My Computer, като проблемът се оправяше с рестартиране на компа biggrin.gif

Имаше един service - Removable Storage, отговарящ за такива външни устроиства, в момента не мога да видя, дали има и други, защото съм с яко орязан Windows :ph34r:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Имам предвид друго : има две версии USB портове -1. Ver. 1.1 - 2. Ver. 2.0 - Обикновенно всички съвременни устройства работят на Вер. 2.0 - ако закачиш USB на некоректната версия ( в случая Вер. 1.1 ) се получава същото - Уин инсталира устройството,но после е невъзможен достъпът до него .

Аз имам същия хард диск. Идва неформатиран. Трябва да го форматираш и после ще го виждаш в My computer. Виж тази страница и изтегли DiskWizard for Windows. С него ще си форматираш харда и си готов. Програмата е на Seagate и е лесна за ползване. Успех!

• Автор
Имам предвид друго : има две версии USB портове -1. Ver. 1.1 - 2. Ver. 2.0 - Обикновенно всички съвременни устройства работят на Вер. 2.0 - ако закачиш USB на некоректната версия ( в случая Вер. 1.1 ) се получава същото - Уин инсталира устройството,но после е невъзможен достъпът до него .

Не те разбрах :speak:. Всичко бачка на 2.0

Аз имам същия хард диск. Идва неформатиран. Трябва да го форматираш и после ще го виждаш в My computer. Виж тази страница и изтегли DiskWizard for Windows. С него ще си форматираш харда и си готов. Програмата е на Seagate и е лесна за ползване. Успех!

Веднага ще опитам :speak:

Получи се за 5 мин. Благодаря rainov :speak:

Получи се за 5 мин. Благодаря rainov :rolleyes:

Радвам се, че помогнах.Честито за новата покупка!

Редактирано от rainov (преглед на промените)

• Автор

Благодаря :offtopic_s:

И Искам да задам още един въпрос. Външните хардове, не като този чрез юесби кутия, трябва ли и те да се форматират предварително?

Благодаря :offtopic_s:

И Искам да задам още един въпрос. Външните хардове, не като този чрез юесби кутия, трябва ли и те да се форматират предварително?

Те по принцип се продават форматирани.

• 6 месеца по-късно...
  • Автор

Тази тема за втори път ми помага :)

• 2 месеца по-късно...

здравейте, за да не пиша нова тема ще ползвам тази

имам същия диск Seagate Baracuda 7200.10, 320 ГБ SATA

пробемът е че го вижда само Windows XP

пробвах да го форматирам с други програми като Acronis Disk Director 10 но не се разпознава от програмата

пробвах с две лайф цд-та под Линукс и те не го виждат, но лайв цд на XP го вижда

вече съм инстарилар XP, но проблемът остава когато искам примерно да направя имидж на C дяла с Acronis True Image Home v10

изгеглих и инсталирах Seagate DiscWizard но няма промяна

въпросът ми е трябва ли да се инсталират някакви драйвери за SATA и ако да откъде да ги взема

10х

Редактирано от snoopdoggystyle (преглед на промените)

Здравейте.

Аз имам малко опит с подобен диск ( 7200.10 - явно това номер на хардверна версия ) 80GB.

Исках да върна Linux имидж върху него( имиджа е направен с Acronis ) обаче след това харда не може да бутне. До сега с дисковете на Seagate нямаше никакви проблеми( до версия 7200.9 ). При инсталация на чисто на Linux няма никакви проблеми. След това направих имидж на този диск( 7200.10 ) в/у друг 7200.10 с Acronis. Всичко мина нормално и двата диска бутват и работят.

Не може да се въстанови имидж диск друга марка или версия по-ниска от 7200.10 върху диск 7200.10.

Надявам се, че съм бил полезен.

и сега какво да правя, не съм купил 320 gb за да не мога да си пусна лайв цд или да си възстановя имидж

трябва да има начин, давайте идеи МОЛЯ

Не те разбрах :speak:. Всичко бачка на 2.0

Веднага ще опитам ;)

Получи се за 5 мин. Благодаря rainov :)

A при мен не се получи. Моя хард е Seagate Barracuda 7200.7 SATA 160Gb. Само след рестарт ми намира харда. Дори и биоса не го засича. Пробвах да форматирам с тази програма чрез Windows BOOT Disk но не се получава. Когато го закачих на друго PC го разпознава но четенето и копирането е голям проблем. Много бавно а понякога и не отваря папки. Като ми исписва грешка I/O. Какво да правя? Ако знаеш помагай Моля те sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.