Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо имам криптиране на чатове и не мога да го премахна?

Featured Replies

• Автор
току-що, Гражданин написа:

Ако не го разбираш, защо го считаш за ненормално? Съвсем нормално си е. Не те таксуват, но срещу това имат право да ползват данните ти както си решат. Ако искат ще ги криптират. Ако искат ще ги продадат. И т.н....

Какво означава да ми ползват данните и какви данни? И конкретно как да ги продават?

току-що, simona61209 написа:

Какво означава да ми ползват данните и какви данни? И конкретно как да ги продават?

Защо питаш? Ами продават ги на трети лица с цел да те таргетират с техни реклами по-добре или просто следят. Едва ли някой се интересува от теб, споко. А защо се правиш на 14 годишна? Този аватар за кво го сложи като не си ти на него?

• Автор
преди 9 минути, Гражданин написа:

Защо питаш? Ами продават ги на трети лица с цел да те таргетират с техни реклами по-добре или просто следят. Едва ли някой се интересува от теб, споко. А защо се правиш на 14 годишна? Този аватар за кво го сложи като не си ти на него?

Не съм на 14 и не качвам мой снимки, но не мога да кача друга понеже размерът бил голям?

току-що, simona61209 написа:

Не съм на 14 и не качвам мой снимки, но не мога да кача друга понеже размерът бил голям?

А на колко си и кой е на снимката тогава?

• Автор
преди 1 минута, Гражданин написа:

А на колко си и кой е на снимката тогава?

Произволно, иначе съм на 21

преди 14 минути, Гражданин написа:

То си е за страх вече и да злоупотребяват с лични данни!

преди 4 минути, simona61209 написа:

Произволно, иначе съм на 21

Е как произволно? Защо точно тази снимка?

преди 4 минути, simona61209 написа:

То си е за страх вече и да злоупотребяват с лични данни!

Имаш ли някакви проблеми по принцип с личните данни, че си толкова недоверчива? Това са големи корпорации, едва ли се интересуват от някоя пикантна подробност за теб, ти не си заплаха за тях нито си някой важен човек.

• Автор
преди 9 часа, Гражданин написа:

Е как произволно? Защо точно тази снимка?

Имаш ли някакви проблеми по принцип с личните данни, че си толкова недоверчива? Това са големи корпорации, едва ли се интересуват от някоя пикантна подробност за теб, ти не си заплаха за тях нито си някой важен човек.

И не можах да разбера какво за снимката, но ето и следващата хаха!

преди 9 часа, Гражданин написа:

Конкретно проблем с лични данни нямам, обаче, доста съм чувала и са ме наплашили, качвала съм си мой снимки, съвсем нормални, било от събирания рожденни дни и така, снимки и публикации ми виждат само приятели в фейсбук, също така работя и онлайн. Това не ми харесва да не би да ми виждат лични, както и чатове, които са си съвсем нормални, но все пак лично е! Не може примерно да си пише с някой човек и трето лице да ми вижда съобщенията, ако си го тълкувам правилно.

Simona, като си на 21 години, не си ли се научила да ползваш Google?... Вземи потърси какво значи "криптиране", и за какво се ползва. Това не е начин да ти крадат личните съобщения, напротив - ползва се за вид защита от кражба. 

преди 14 минути, simona61209 написа:

Не може примерно да си пише с някой човек и трето лице да ми вижда съобщенията, ако си го тълкувам правилно.

Във Facebook може. Свикни с тази идея.

на 29.03.2024 г. в 7:39, simona61209 написа:

както и чатове, които са си съвсем нормални

какво по-точно имаш предвид под 'чатове' във facebook? размяна на съобщения с друг потребител в messenger или коментари под постове и снимки?

ако ти се занимава можеш да пуснеш и едно търсене в google с ключови думи 'facebook chat encryption' пусни си google-translater и чети. има даже и видеоклипове.

• 9 месеца по-късно...
на 26.03.2024 г. в 18:18, simona61209 написа:

Вчера като си влязох в профила и всичките ми чатове бяха настроение с криптиране едно катинарче, и не мога да махна това нещо, а изобщо не съм бутала никакви настройки. Ей така от нищото изневиделица ми стана и стара хронология на чатовете я нямам. Как мога да премахна това нещо?

Криптираните съобщения се записват някъде в браузерине и когато почиствам компютъра от временни файлове, бисквитки, история и др., те изчезват безвъзвратно! Как да ги запазя или да премахна криптирането, когато не го желая?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.