Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо имам криптиране на чатове и не мога да го премахна?

Featured Replies

Вчера като си влязох в профила и всичките ми чатове бяха настроение с криптиране едно катинарче, и не мога да махна това нещо, а изобщо не съм бутала никакви настройки. Ей така от нищото изневиделица ми стана и стара хронология на чатовете я нямам. Как мога да премахна това нещо?

Няма и да можеш - това си е политика на Фейсбоклук. Не е потребителска настройка. С една дума - не можеш. 

• Автор
преди 14 минути, Петър Ангелов написа:

Няма и да можеш - това си е политика на Фейсбоклук. Не е потребителска настройка. С една дума - не можеш. 

Ама защо само на моя профил защото на мой приятели и на майка ми няма такова нещо, други имат ли подобен проблем?

току-що, simona61209 написа:

Ама защо само на моя профил защото на мой приятели и на майка ми няма такова нещо, други имат ли подобен проблем?

Никой не може да каже как точно (освен самите Фейсбоклук) активират екстрата - очевидно е, че не на всички едновременно. Иначе тук има писано за тази екстра и какъв е смисъла от нея.

преди 5 минути, simona61209 написа:

Това не е проблем. Ще го имат скоро всички. И разберете, че това е приложение, не живейте в него или с него. Не оставяйте нищо там. Собственикът може да си прави каквото си пожелае! 

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Това не е проблем. Ще го имат скоро всички. И разберете, че това е приложение, не живейте в него или с него. Не оставяйте нищо там. Собственикът може да си прави каквото си пожелае! 

Че то живота е основно в него! Живот извън него аз не мога да си представя да има.

преди 1 минута, Петър Ангелов написа:

Че то живота е основно в него! Живот извън него аз не мога да си представя да има.

Продължавай да се шегуваш! За съжаление нещата са наистина сериозни. За повечето хора ако нещо не се е случило в социалните мрежи значи не се е случило. Смятай какво дъно сме ударили! 

• Автор
преди 23 минути, Емил Костов написа:

Какво имате предвид да оставям там?

преди 8 минути, simona61209 написа:

Какво имате предвид да оставям там?

Това е приложение за комуникация и нищо повече. Това снимки, логове, чатове, потребители и каквото там още се сетите не се гарантира и може винаги да изчезне.

преди 2 часа, simona61209 написа:

Вчера като си влязох в профила и всичките ми чатове бяха настроение с криптиране едно катинарче, и не мога да махна това нещо, а изобщо не съм бутала никакви настройки. Ей така от нищото изневиделица ми стана и стара хронология на чатовете я нямам. Как мога да премахна това нещо?

Въвежда се уж допълнителна сигурност, за да не може някой прихванал трафика ти да чете какво става иначе ЕС може да ги глоби. Та поне на теория се застраховат. Давността на съхранение на всичко, което пишеш е безкрайна. И след 100 години фейсбук ще знае какво си си писала с някоя приятелка за интимни теми. 

• Автор
преди 8 минути, Гражданин написа:

Въвежда се уж допълнителна сигурност, за да не може някой прихванал трафика ти да чете какво става иначе ЕС може да ги глоби. Та поне на теория се застраховат. Давността на съхранение на всичко, което пишеш е безкрайна. И след 100 години фейсбук ще знае какво си си писала с някоя приятелка за интимни теми. 

Могат да ми четат романите с глупостите ми, явно имат време за губене, а как ще четат милиони потребители не ми е ясно. А нали всичко е лично, не че съм си писала за интимни теми де, ама все пак като си споделяме лична информация какво означава? Че не е между мене и конкретния човек от среща така ли?

преди 6 минути, simona61209 написа:

Могат да ми четат романите с глупостите ми, явно имат време за губене, а как ще четат милиони потребители не ми е ясно. А нали всичко е лично, не че съм си писала за интимни теми де, ама все пак като си споделяме лична информация какво означава? Че не е между мене и конкретния човек от среща така ли?

Това го остави на изкуствения интелект и на това какво правителствата ще искат да знаят за теб в бъдеще. Да речем, че имаш деца. Ако някое от тях иска политическа кариера, ще знаят дали майка му е била палавница, ще имат снимки за нея и т.н..

• Автор
преди 1 час, Гражданин написа:

Това го остави на изкуствения интелект и на това какво правителствата ще искат да знаят за теб в бъдеще. Да речем, че имаш деца. Ако някое от тях иска политическа кариера, ще знаят дали майка му е била палавница, ще имат снимки за нея и т.н..

Това не е честно да точат такава информация, ужасно е!

преди 21 минути, simona61209 написа:

Това не е честно да точат такава информация, ужасно е!

Няма такова нещо като честна игра при корпорациите и политиката както вече казаха горе. Всичко е надцакване и печалба на гърба на гърба на потребителите. Като искат ще ни контролират. Болшинството хора са прекалено заети да се интересуват от тъпотии, за да забележат че всеки ден са преебавани от тези, които държат контрола върху системата.

преди 14 часа, simona61209 написа:

а как ще четат милиони потребители не ми е ясно

няма нужда да четат милиони потребители. както казаха колегите по-горе корпорациите се интересуват само и преди всичко от тези потребители, които се занимават с политика и биха могли евентуално да им попречат за нещо. но такива потребители се откриват лесно и няма нужда да се правят някакви специални допълнителни усилия. те, тез които трябва да бъдат четени сами са набиват на очи. ако качваш кученца, котенца, тортички, картички и т. н. няма никаква опасност за нищо.

преди 2 часа, lebel написа:

Кученца, котенца - зоофилия, цветенца, дървенца и изобщо растенийца - дендрофилия... "плюшки" - плюшофилия... и так далее.

А козички? Не ми казвай, че спадат към зоофилията и те, че ще се разочаровам! 

преди 24 минути, Петър Ангелов написа:

А козички? Не ми казвай, че спадат към зоофилията и те, че ще се разочаровам! 

Не! Козичките са... козичките са... Еехх, козичките... Защо не съм поет, но не като Пишурката!

• Автор

Все пак не мога да си обясня нещо! Само аз го имам този проблем, моите близки и приятели няма такъв проблем, не е ли странно? Ако беше общо, защо само при мене го има?

Все пак не мога да си обясня нещо! Само аз го имам този проблем, моите близки и приятели няма такъв проблем, не е ли странно? Ако беше общо, защо само при мене го има?

Щом при теб го има, и при тях го има. Не може да е едностранно това. Може би просто не ти разбират "проблема".

• Автор
току-що, Гражданин написа:

Щом при теб го има, и при тях го има. Не може да е едностранно това. Може би просто не ти разбират "проблема".

Не е така. Мама и тати го нямат, лично съм видяла от телефоните им, чичо и вуйчо и братовчедка ми също нямат такова нещо, показали са ми, най добрата ми приятелка и още някои приятели също нямат такова нещо, като и на живо са ми показали, на работа някои колеги които съм ги питала също нямат такова нещо! а това криптирани чатове се вижда има катинарче и го пише на чата все пак. 

Не е така. Мама и тати го нямат, лично съм видяла от телефоните им, чичо и вуйчо и братовчедка ми също нямат такова нещо, показали са ми, най добрата ми приятелка и още някои приятели също нямат такова нещо, като и на живо са ми показали, на работа някои колеги които съм ги питала също нямат такова нещо! а това криптирани чатове се вижда има катинарче и го пише на чата все пак. 

И кое толкова те притеснява? Като е криптирано, нека е криптирано. Нали не ти трябва да го мислиш? Това са техни технологии, приела си че ги ползваш безплатно и те имат право да си ги нагласят както си искат.

• Автор
току-що, Гражданин написа:

И кое толкова те притеснява? Като е криптирано, нека е криптирано. Нали не ти трябва да го мислиш? Това са техни технологии, приела си че ги ползваш безплатно и те имат право да си ги нагласят както си искат.

Честно казано не се притеснявам, но все пак самата мисъл че само аз го имам ми е странно и го мисля! Не мога да го разбера и не го считам за нормално !

Честно казано не се притеснявам, но все пак самата мисъл че само аз го имам ми е странно и го мисля! Не мога да го разбера и не го считам за нормално !

Ако не го разбираш, защо го считаш за ненормално? Съвсем нормално си е. Не те таксуват, но срещу това имат право да ползват данните ти както си решат. Ако искат ще ги криптират. Ако искат ще ги продадат. И т.н....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.