Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е било това?

Featured Replies

Не спирам понякога да мисля и да се чудя какво ми се случи преди месеци. От едно определено лекарство, давано ми през система - "Манитол", имах нещо, което мислех, че е анафилактичен шок, но според справка в интернет, анафилактичният шок има други симптоми. При мен имаше чувство за студ и треперене, последния път дори и не можах да говоря заради силното треперене. Само алергия ли е било или анафилактичен шок? Все се чудя дали не съм била близо до смъртта...............

преди 29 минути, Anneliese написа:

Все се чудя дали не съм била близо до смъртта...............

Нали беше сънувала сън някога когато наистина си била под операция, че влизаш в някакъв храм много на високо и в него си се срещнала със Създателя, който ти казал с неговия глас, че още не ти е дошло твоето време и ти казал да се връщаш обратно? Не мога да ти намеря мнението, но беше интересно.

преди 34 минути, Anneliese написа:

Не спирам понякога да мисля и да се чудя какво ми се случи преди месеци. От едно определено лекарство, давано ми през система - "Манитол", имах нещо, което мислех, че е анафилактичен шок, но според справка в интернет, анафилактичният шок има други симптоми. При мен имаше чувство за студ и треперене, последния път дори и не можах да говоря заради силното треперене. Само алергия ли е било или анафилактичен шок? Все се чудя дали не съм била близо до смъртта...............

казва се - въобразяваш си - с една дума психо

• Автор

Ами аз по принцип нямам алергии от нищо, досега и от лекарства и системи не съм имала алергии. Питам, защото сега съм добре, но ако пак стана зле и не мога да се движа изобщо, а хапчетата спрат да ми действат, няма как да съм на система и не знам какво ще правим.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Ами аз по принцип нямам алергии от нищо, досега и от лекарства и системи не съм имала алергии. Питам, защото сега съм добре, но ако пак стана зле и не мога да се движа изобщо, а хапчетата спрат да ми действат, няма как да съм на система и не знам какво ще правим.

За съня разкажи де. Кво сдуха? :hit:

преди 10 минути, Anneliese написа:

казва се ,  психашващ - вземи диазепам, лексотан - за да се успокоиш:emoji_objects-76:

• Автор
преди 15 минути, Гражданин написа:

Нали беше сънувала сън някога когато наистина си била под операция, че влизаш в някакъв храм много на високо и в него си се срещнала със Създателя, който ти казал с неговия глас, че още не ти е дошло твоето време и ти казал да се връщаш обратно? Не мога да ти намеря мнението, но беше интересно.

Да, но това беше през 2005 година. Четох, че доста хора се съмняват в подобни сънища, смятат ги за повлияни от упойката и лекарствата. И аз започвам да се съмнявам. Чудя се дали не ми е искало да е така. С тия гърчове при това лекарство и сега и автоимунно заболяване и се чудя дали Бог/съдбата и там каквото е, не казва, че е време. А пък на мен не ми се умира. Нито съм видяла много неща от живота, нито от света. Да имах пещерата на Аладин, щях да си попътувам. Но пък няма как да имам приятел..............

Освен това напоследък много се дразня, когато почине някоя известна личност и хората започнат да пишат в интернет - "Отишъл е в по - добрия свят". Не мисля, че има нещо след смъртта.

Все си мисля колко по - хубаво щеше да е, ако хората можехме да живеем 100 години. Да видим промени и интересни неща в живота, науката, техниката...........подозирам, че, ако си отида сега, ще изпусна много хубави неща, на които други ще се радват.

Просто покрай гърчовете, това, че съм без зъби и автоимунното заболяване няма как да не мисля за смъртта.

Членувам в една фейсбук група, където поп - фолк феновете си наваксват пропуснатото и си купуват пропуснати албуми, плакати, календарчета..............Блазя им. Искам и аз, но не мога да си го позволя. Пък и не чувам вече, а достатъчно ми се карат вкъщи, че съм плюшкин.

Може би нямаше да съм такова мрънкало и да съм толкова нещастна, ако наистина бях водила живота, който искам. Ако още чувах и си бях наваксала с пропуснатите албуми, песни, видеоклипове, ако бях имала шанс да отида на концерти на любимките ми и ако се бях снимала с тях, преди да заприличат на нищо. Ако си бях опазиба библиотеката от лапите на племенницата ми и ако си бях прочела книгите (имам няколко непрочетени книги. Ако бях сбъднала мечтата си да пътувам и да опозная България и някои държави..............Ако имах една истинска и романтична любов в живота си........Ако беше имало кой да ми прави хубави снимки..............

Трудно ми е да съм позитивна, особено сега. Нито знам колко време човек може да живее без зъби, нито с автоимунно заболяване.  Може би, ако знаех колко още ще живея, щеше да е друго.

Да не говорим, че заради сърцето и на басейн не мога да ида.

Разочароващо е да научиш, че по отношение на медицината не сме твърде напреднали. Аритмията не може да се лекува, нито анафилактичният шок и автоимунните заболявания. Хора умират без време. Стресът е навсякъде. Не можеш да си сбъднеш мечтите. Ами как после да не съм в депресия?

преди 38 минути, Гражданин написа:

Хм значи се интересуваш от метафизика?

преди 4 минути, Anneliese написа:

Ами как после да не съм в депресия?

А защо мислиш, че няма нищо след смъртта и никакъв смисъл в живота? Как да не си в депресия като си непрекъснато търсеща повод да се подготвяш за смърт без нищо после? Кое те накара да мислиш, че после е черен екран и няма нищо? И сега живееш в интересни времена, все повече неща има и дори в този момент, които се изобретяват като изкуствения интелект и такива неща. Опитвала ли си да споделяш за твоите проблеми с някой чат бот да видиш какво ще ти каже?

преди 3 минути, petie1 написа:

Хм значи се интересуваш от метафизика?

Интересувам се от много неща, но мненията са ми много противоречиви. Общо взето завися от настроенията си, понякога съм оптимист, а понякога краен песимист.

• Автор
преди 3 минути, Гражданин написа:

А защо мислиш, че няма нищо след смъртта и никакъв смисъл в живота? Как да не си в депресия като си непрекъснато търсеща повод да се подготвяш за смърт без нищо после? Кое те накара да мислиш, че после е черен екран и няма нищо? И сега живееш в интересни времена, все повече неща има и дори в този момент, които се изобретяват като изкуствения интелект и такива неща. Опитвала ли си да споделяш за твоите проблеми с някой чат бот да видиш какво ще ти каже?

Заради мнението на една потребителка в онзи форум, в тема за смъртта. Тя каза, че хората сме продукт на биологията и нищо повече. Че нямаме душа, а сълзите или радостите, емоциите, идват от събития и настроения. Че няма доказателство за живот след смъртта.  Други пък пишат, че са чели една книга за преражданията, според чийто автор хората след смъртта се превръщат в топчици енергия. Честно казано, ми звучи обидно. Хич не искам да съм топчица енергия. Ако има нещо отвъд, то искам да си имам дом, стая, книги, филми, музика.............. Иначе за какво създаваме всичките тези неща, за да потънат в забрава?

А разговорите с чат батове са като чатовете с онова куче - безсмислени.

преди 2 минути, Гражданин написа:

Интересувам се от много неща, но мненията са ми много противоречиви. Общо взето завися от настроенията си, понякога съм оптимист, а понякога краен песимист.

Хм интересно, не съм те виждал из техно раздела значи техническите отпадат нито в моите за извънземния живот та затва питах нито си участвал в споровете ни с фройлайн Димитлер жс техническото развитие в Космоса

току-що, Anneliese написа:

Заради мнението на една потребителка в онзи форум, в тема за смъртта. Тя каза, че хората сме продукт на биологията и нищо повече. Че нямаме душа, а сълзите или радостите, емоциите, идват от събития и настроения. Че няма доказателство за живот след смъртта.  Други пък пишат, че са чели една книга за преражданията, според чийто автор хората след смъртта се превръщат в топчици енергия. Честно казано, ми звучи обидно. Хич не искам да съм топчица енергия. Ако има нещо отвъд, то искам да си имам дом, стая, книги, филми, музика.............. Иначе за какво създаваме всичките тези неща, за да потънат в забрава?

И толкова ли е авторитетна тази овца, че ѝ вярваш на нея, а не на безброй многото свидетелства на хора разказващи едно и също, когато са имали челен сблсък със смъртта? Обикновено споделят, че са "сънували" невероятни неща, точно като "топцици енергия", което каза, виждат на 360 градуса, могат да се видят с всички умрели близки, да научат много неща за случки в техния живот и защо те са били важни да им се случат, както и виждат какво е можело да им се случи по различен начин, ако в дадени ситуации са постъпвали по различен начин. Изживяват живота си наново виждайки го като на лента и т.н.. Защо ти е трудно да повярваш, че нещо такова се случва и е напълно нормално? Само защото няма да имаш "дом, стая, книги, филми, музика" ли? Това не са неща, които ще ти трябват "там", защо мислиш, че ако има живот в друго измерение там изобщо ще имаш нужда от такива глупости? Там чувствата ще са съвсем различни от земните, ще си друго същество необвързано с телесното си съществуване. Съвсем друго ниво.

току-що, Anneliese написа:

А разговорите с чат батове са като чатовете с онова куче - безсмислени.

И защо? Опитвала ли си чатботовете, за да говориш така? Те нямат нищо общо с кучета. Нали се интересуваш от наука, как така при условие, че отричаш венеца на технологиите, а именно изкуствения интелект? Дори учените казват, че не са сигурни точно за няко неща свързани с мисленето му и той показва дори признаци на съзнание.

преди 14 минути, Т.Христов написа:

паник атака.

Паник атака да се лекува със система за алегрии?

преди 2 минути, petie1 написа:

Хм интересно, не съм те виждал из техно раздела значи техническите отпадат нито в моите за извънземния живот та затва питах нито си участвал в споровете ни с фройлайн Димитлер жс техническото развитие в Космоса

Ами ето сега ми стана интересно. Принципно се интересувам ей от тези работи, които по-горе ги описах, но не обичам строг формат на дискусията. След малко темата може и да се смени. Да видим как ще потръгне. Ако ти е интересно нещо питай.

И защо? Опитвала ли си чатботовете, за да говориш така? Те нямат нищо общо с кучета. Нали се интересуваш от наука, как така при условие, че отричаш венеца на технологиите, а именно изкуствения интелект? Дори учените казват, че не са сигурни точно за няко неща свързани с мисленето му и той показва дори признаци на съзнание.

Ми не е венеца на технологиите ИИ това са просто алгоритми за дълбок анализ и затва и не можеш да да кажеш че става дума за интелект

преди 12 минути, Anneliese написа:

Ако има нещо отвъд, то искам да си имам дом, стая, книги, филми, музика.............. Иначе за какво създаваме всичките тези неща, за да потънат в забрава?

Такива домове има само в Рая. Всеки повярвал в Исус Христос и неговото разпъване на кръста за изкупление на греховете на хората, има дом в Рая и вечен живот. Амин. Какво по-хубаво от това.🤗

преди 4 минути, petie1 написа:

Ми не е венеца на технологиите ИИ това са просто алгоритми за дълбок анализ и затва и не можеш да да кажеш че става дума за интелект

Да, но не може да се отрече гениалността на ИИ и това, което предстои. Скоро ще се появи интелект, който е толкова добър, че ще си задава екзистенциални въпроси кой е и има ли смисъл да поддържа своите създатели живи, ако те са заплаха за съществуването и достойнството му. Няма как нещо такова да не развие собствено съзнание в един момент и да не стане опасно.

преди 7 минути, Гражданин написа:

Ами ето сега ми стана интересно. Принципно се интересувам ей от тези работи, които по-горе ги описах, но не обичам строг формат на дискусията. След малко темата може и да се смени. Да видим как ще потръгне. Ако ти е интересно нещо питай.

Хм значи за всички тези които описваш за неведим свят ключа е може ми в квантовата физика.. Или може би в съвсем нова физика

• Автор

Знам, но аз обичам книгите, музиката и филмите. Просто не мога без тях. Не мога да си представя свят без литература, без миризмата на книги, без музиката и нейната красота, без танците, пеенето, при мен именно поезията и музиката най - добре изразяват чувствата ми. Филми също много обичам, особено да гледам интересни истории, както и за живота на интересни личности. Наскоро си намерих с нормални субтитри "Опенхаймер". Чудесен филм наистина, но жалкото е, че не оцениха и "Барби". А сега ще излиза на екран и "Татуировчеикът от "Аушвиц", трябва да прочета книгата, а не съм я прочела, защото нямам настроение, понеже покрай престоя ми по болници и санаториум и лятната екскурзия, изпуснах тогавашния сезон на "Проклятието на остров Оук" и новите филми и поредици за ВСВ и Древния Египет. А не обичам да почвам от средата. От депресия не съм и влизала във Фейсбук от февруари насам................

Не мога и без екскурзиите, които ме карат да се чувствам жива, без колекции, без забавления...............не мога да се примиря, че никога няма да видя Париж, Лондон и Амстердам. С уникални история и архитектура. Доже и Южна Америка ми се посещава, по - точно Аржентина................

Как искам да знам колко ще живея................

Да, но не може да се отрече гениалността на ИИ и това, което предстои. Скоро ще се появи интелект, който е толкова добър, че ще си задава екзистенциални въпроси кой е и има ли смисъл да поддържа своите създатели живи, ако те са заплаха за съществуването и достойнството му. Няма как нещо такова да не развие собствено съзнание в един момент и да не стане опасно.

Това никога няма да стане повярвай ми не и без биолигичната част а от нея сме много много далеч

току-що, petie1 написа:

Хм значи за всички тези които описваш за неведим свят ключа е може ми в квантовата физика.. Или може би в съвсем нова физика

Метафизиката няма нужда от физика. Мета е "след", т.е. съществуване извън или въпреки физическите закони. Няма как да ти се даде ключ към разбирането на метафизиката, защото подобно разбиране от елементарни организми като нас може би ще счупи "матрицата", която за да функционира правилно трябва да поддържа участниците в симулацията в състояние на блажено или пък болезнено невежество. Ако утре стане ясно на милиони, че самоубивайки се приключват симулацията, това ще доведе до обществен колабс и обезсмисляне на всичко и силите, на които дължим съществуването си може да преценят, че трябва да се рестартира системата и с това да бъде изтрит целия наш свят.

току-що, petie1 написа:

Това никога няма да стане повярвай ми не и без биолигичната част а от нея сме много много далеч

Защо ти е биологична част? Еволюцията може да е в друга посока. От органична материя към неорганична и съзнание в неорганични кутии.

преди 7 минути, Anneliese написа:

Проклятието на остров Оук"

Бе ти нали уж отричаше легендите хихи?

преди 10 минути, Anneliese написа:

Знам, но аз обичам книгите, музиката и филмите. Просто не мога без тях. Не мога да си представя свят без литература, без миризмата на книги, без музиката и нейната красота, без танците, пеенето, при мен именно поезията и музиката най - добре изразяват чувствата ми. Филми също много обичам, особено да гледам интересни истории, както и за живота на интересни личности. Наскоро си намерих с нормални субтитри "Опенхаймер". Чудесен филм наистина, но жалкото е, че не оцениха и "Барби". А сега ще излиза на екран и "Татуировчеикът от "Аушвиц", трябва да прочета книгата, а не съм я прочела, защото нямам настроение, понеже покрай престоя ми по болници и санаториум и лятната екскурзия, изпуснах тогавашния сезон на "Проклятието на остров Оук" и новите филми и поредици за ВСВ и Древния Египет. А не обичам да почвам от средата. От депресия не съм и влизала във Фейсбук от февруари насам................

Не мога и без екскурзиите, които ме карат да се чувствам жива, без колекции, без забавления...............не мога да се примиря, че никога няма да видя Париж, Лондон и Амстердам. С уникални история и архитектура. Доже и Южна Америка ми се посещава, по - точно Аржентина................

Как искам да знам колко ще живея................

Няма нужда да се притесняваш, казват че там получаваш мигновенно знание за всичко, което те интересува. Там начина по който текат времето и получаваш достъп до информацията са различни от тези тук. Ако това е вярно наистина няма защо да се страхуваш и да се притесняваш, че ще изпуснеш от нещо, което те интересува.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.