Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е било това?

Featured Replies

преди 5 минути, Гражданин написа:

Защо ти е биологична част? Еволюцията може да е в друга посока. От органична материя към неорганична и съзнание в неорганични кутии.

Интересна идея неорганична материя със съзнание?  За жалост освен биологичната материя все още не е позната друга материя със съзнание а това няма как да бъде докарано с алгоритми за жжалост

преди 6 минути, petie1 написа:

Интересна идея неорганична материя със съзнание?  За жалост освен биологичната материя все още не е позната друга материя със съзнание а това няма как да бъде докарано с алгоритми за жжалост

Защо едно съзнание да не може да се симулира от компютър? Да речем че се събуждаш, отваряш очи и какво да видиш, ти си в кутия. Чувстваш, виждаш и говориш, но си в тяло от пластмаса и метали. Просто да речем че ще усещаш малко по-различно света от колкото сега, защото това което кожения ти костюм е можел е да ти дава възможност да усещаш по-детаилно нещата, които докосваш и т.н.. И минавайки в тяло на робот можеш всичко като преди, просто "го чувстваш малко по-дървено". Например ще усетиш, че пчела те каца, но няма да усетиш болка, ако се опита да те жили. Ще си ъпгрейднат над тази уязвимост на месетия ти костюм, както и неуязвим за много други болки. На мен това ми звучи интересно.

• Автор
преди 20 минути, petie1 написа:

Бе ти нали уж отричаше легендите хихи?

Самата легенда е измислица, но че има нещо заровено - съм абсолютно сигурна. Гледам сега новия сезон, яд ме е за изпуснатия предишен сезон. И по предишния не гледах, защото имаше малко снимано от него заради скапаните ковид ограничения и ми беше писнало да гледам дистанции и хора с маски.

Вече не говорят тъпотии за тамплиерите и религиозни съкровища. Поразтърсих се за информация за този Уилям Фипс. Много е възможно точно той да е заровил голямо испанско съкровище. Не съм никак фен на пиратите и пиратските истории, но загадката на остров Оук ми стана още по - интересна сега. Надявам се да не изпусна развръзката.

А ако има отвъдно, преражданеи и подобни - ами да кажем, че доста неща от края на 40- те години на 20 век нататък за мен са новост. Книги, филми, музика, мода..............неща, които бих помнила и знаела, ако има такова нещо като вселенско знание. Но няма. Зтова така ме вълнува историята на научните открития на 20 век. Както и разкритията за ВСВ и нацизма. Както и различни архиви, които сега отварят. Например архива за Еудженио Пачели или папа Пий XІІ. На Гай Уолтърс само дето лиги не му течаха във филма, че най - сетне му дадоха достъп до Ватиканския архив. Защитата му на този папа хич не ми хареса.

преди 8 минути, Гражданин написа:

Защо едно съзнание да не може да се симулира от компютър? Да речем че се събуждаш, отваряш очи и какво да видиш, ти си в кутия. Чувстваш, виждаш и говориш, но си в тяло от пластмаса и метали. Просто да речем че ще усещаш малко по-различно света от колкото сега, защото това което кожения ти костюм е можел е да ти дава възможност да усещаш по-детаилно нещата, които докосваш и т.н.. И минавайки в тяло на робот можеш всичко като преди, просто "го чувстваш малко по-дървено". Например ще усетиш, че пчела те каца, но няма да усетиш болка, ако се опита да те жили. Ще си ъпгрейднат над тази уязвимост на месетия ти костюм, както и неуязвим за много други болки. На мен това ми звучи интересно.

А, не, благодаря, предпочитам си човешкото. Само искам медицината да е по - развита и всички да можем да живеем до 100 години.

преди 5 минути, Гражданин написа:

Засега не го можем защото не знаем как точно работи мозъка нито какво е точно съзнанието може да е наистина "програма" от друг свят просто не го  знаем за да го симулираме а интелекта е функция на това съжнание

преди 7 минути, Anneliese написа:

А, не, благодаря, предпочитам си човешкото. Само искам медицината да е по - развита и всички да можем да живеем до 100 години.

А след тия 100 години? Като станеш на 90 и виждаш, че се прибливажаваш към самия край, няма ли да те е пак шубе?

преди 1 минута, Mediterranean написа:

Аз два пъти съм имала мираж. И то наскоро. И двата пъти беше през лятото, в много слънчево време.

Разкажи повече. Какво видя?

преди 8 минути, Anneliese написа:

Самата легенда е измислица, но че има нещо заровено - съм абсолютно сигурна

Пак не разбра как те пуснах по пързалката..

А тва за пиратите пак е легенда хихи

• Автор
преди 6 минути, Гражданин написа:

А след тия 100 години? Като станеш на 90 и виждаш, че се прибливажаваш към самия край, няма ли да те е пак шубе?

Ако съм си изживяла живота пълноценно - не. Ще се отдам на спомени през тези 10 години, а може и за последно да посетя някои места. Може да запиша домашен филм или да напиша книга за своя живот и спомените си.

преди 2 минути, Anneliese написа:

Ако съм си изживяла живота пълноценно - не. Ще се отдам на спомени през тези 10 години, а може и за последно да посетя някои места. Може да запиша домашен филм или да напиша книга за своя живот и спомените си.

А какво ти пречи сега да пишеш книга или да направиш домашен филм? И какво ти се иска в действителност да има след смъртта? Питам те не в какво вярваш, а какво се надяваш да бъде. Интересно ми е.

преди 1 минута, Гражданин написа:

Разкажи повече. Какво видя?

Първият път видях моите близки, докато ги чаках да се появят на един пазар. Аз ги чаках на сянка, докато пазаруват и ги видях със същите дрехи и отидоха към входа на един магазин, които вход беше скрит от погледа ми. После влязох в магазина да ги търся и те не бяха там , а дойдоха минути след това и не бяха влизали в магазина.

Вторият път, аз отивам до спирката на автобусите, идва автобуса и се качвам, сядам на обратна седалка. Гледам през прозореца точно към моя квартал, когато той тръгва и виждам друг квартал с различни блокове, по-високо разположен над моя. Помислих си, че виждам съседния квартал, който наистина е на по-висока местност.

Чак след като се прибрах след няколко часа, си дадох сметка, че кварталът до нас изобщо не се вижда от тази гледна точка и е достатъчно отдалечен, че да може изобщо блоковете му да се виждат над нашия. Плюс, че блоковете бяха различни като архитектура.

• Автор

Защото съм в депресия. И защото искам първо да пътувам, да се забавлявам, да събера емоции и спомени.............

Вече ти казах какво се надявам да е. Да си имам свой дом там, своя голяма библиотека, много книги, много музика, много филми, да мога да танцувам, да пея, изобщо хобита.........Само така може би няма да тъгувам какви неща ще изпусна.

преди 8 минути, Anneliese написа:

Защото съм в депресия. И защото искам първо да пътувам, да се забавлявам, да събера емоции и спомени.............

Вече ти казах какво се надявам да е. Да си имам свой дом там, своя голяма библиотека, много книги, много музика, много филми, да мога да танцувам, да пея, изобщо хобита.........Само така може би няма да тъгувам какви неща ще изпусна.

И защо не се опиташ да бориш депресията като я докуменитраш с книга или не почнеш да записваш влогове, които ще са ти този "филм", за който говориш? Може би така ще помогнеш не само на себе си, но и на други?

преди 12 минути, Mediterranean написа:

Първият път видях моите близки, докато ги чаках да се появят на един пазар. Аз ги чаках на сянка, докато пазаруват и ги видях със същите дрехи и отидоха към входа на един магазин, които вход беше скрит от погледа ми. После влязох в магазина да ги търся и те не бяха там , а дойдоха минути след това и не бяха влизали в магазина.

Вторият път, аз отивам до спирката на автобусите, идва автобуса и се качвам, сядам на обратна седалка. Гледам през прозореца точно към моя квартал, когато той тръгва и виждам друг квартал с различни блокове, по-високо разположен над моя. Помислих си, че виждам съседния квартал, който наистина е на по-висока местност.

Чак след като се прибрах след няколко часа, си дадох сметка, че кварталът до нас изобщо не се вижда от тази гледна точка и е достатъчно отдалечен, че да може изобщо блоковете му да се виждат над нашия. Плюс, че блоковете бяха различни като архитектура.

А на какво мислиш, че се дължат тези видения? На действителна аномалия във време-пространството или на някакъв друг фактор? Какво е твоето обяснение?

• Автор

Не ми е до писане, нямам стимул просто.

преди 38 минути, Гражданин написа:

И защо не се опиташ да бориш депресията като я докуменитраш с книга или не почнеш да записваш влогове, които ще са ти този "филм", за който говориш? Може би така ще помогнеш не само на себе си, но и на други?

А на какво мислиш, че се дължат тези видения? На действителна аномалия във време-пространството или на някакъв друг фактор? Какво е твоето обяснение?

Мислех си, че е паралелна реалност. 

Градът/кварталът, който видях, ми се стори на пръв поглед обикновен, но веднага ми се породи чувството, че там живеят много щастливи хора. 

Но съм чела, че миражи се получават в много топло време.

преди 4 часа, Anneliese написа:

... и не знам какво ще правим.

в подобни случаи правя завещание...

между другото, имаш няколко (даже, като се загледах - повечето) поста без болд... това е притеснително... най-малкото сочи, че си се позанемарила... позагубила си концентрация и изглежда сякаш самата ти не вярваш в тежестта на мненията си. Което би било огромно заблуждение. На твое място даже бих обмислил "caps lock" и дори увеличаване размера на шрифта... но,знаейки си мястото (гьола), не мисля, че бих дръзнал да ти го предложа...и ше замълча.

преди 4 часа, lebel написа:

между другото, имаш няколко (даже, като се загледах - повечето) поста без болд.

Ще ти се доверя и ще взема да я отблокирам. А да видим до кога ще може човек да я чете нормално, преди тя отново да се сети за болда

• 2 месеца по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.