Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Къде да видя откритите заплахи със symantec endpoint protection

Featured Replies

По-късно ще го видя на спокойствие.

На бърз преглед нищо кой знае какво. Ти ли си слагал тези проксита?

AutoConfigURL: [{50020E0C-0D49-4EE0-B802-42EF9A8C962D}] => hxxp://localhost:8447/sos.pac <==== ATTENTION
AutoConfigURL: [{6C6F3309-7080-4063-A4C9-311FEBEBE4FA}] => hxxp://localhost:8446/sos.pac <==== ATTENTION

• Отговори 76
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Напреднали буби се ловят с комбинация от тулове - анализиране на векторите на атака (malware loading points - FRST, OTL, Autoruns, Eset SysInspector и т.н.), проверка на натоварването на ресурсите, пр

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

На първата ти снимка като цъкнеш на View Logs? Иначе Тошко трябва да знае по-добре тук или някой който я е ползвал наскоро като Лудия учен и т.н.

• B-boy/StyLe/
    B-boy/StyLe/

Той предполагам пита по-скоро за долното съобщение, не за IP адреса, а това съдържащо Bitcoinminer activity.

• Автор

Не съм сигурен. 1 или 2 добавях  в мозилата . Ще вляза да проверя. Ако стоят в мозилата аз съм ги слагал ако не значи е зловреден гад.

• Автор
на 9.04.2024 г. в 8:00, B-boy/StyLe/ написа:

Ти ли си слагал тези проксита?

AutoConfigURL: [{50020E0C-0D49-4EE0-B802-42EF9A8C962D}] => hxxp://localhost:8447/sos.pac <==== ATTENTION
AutoConfigURL: [{6C6F3309-7080-4063-A4C9-311FEBEBE4FA}] => hxxp://localhost:8446/sos.pac <==== ATTENTION

Не съм сигурен , но най вероятно не . Как да ги разкарам?

преди 1 час, Gangosa написа:

Не съм сигурен , но най вероятно не . Как да ги разкарам?

Като имам време ще драсна скрипт и ще ги включа и тях за премахване.

• Автор
на 9.04.2024 г. в 8:00, B-boy/StyLe/ написа:

Ти ли си слагал тези проксита?

Аха сега се разрових и мисля , че впн програмата го е сложила и го ползва Steganos VPN Online Shield

Ето снимка

435422547_750460100509100_64941628929466

преди 12 минути, attj написа:

Пречи ли нещо, че разсъждавате за премахване?

Правиш ли разлика между ръчно поставено или поставено от зловреден софтуер? Разбира се, че легитимни настройки се оставят, зловредни се премахват. Какво има да разсъждаваш дали пречи или не? :)

преди 1 минута, B-boy/StyLe/ написа:

Правиш ли разлика между ръчно поставено или поставено от зловреден софтуер? Разбира се, че легитимни настройки се оставят, зловредни се премахват. Какво има да разсъждаваш дали пречи или не? :)

Бих проверил дали има налична активност или просто не бих се занимавал.     

Защо не проявите малко енергия и желание в темата за подпомагането, вместо тези ваши занимавки?    Може и да не съм прав да критикувам -защото само едното ми е интересно.   

преди 20 минути, Gangosa написа:

Чисти са. Само остатъци от програми за защита има, прокситата ги уточнихме, наложени групови политики на Edge (вероятно от теб), ADS стриймове (но те са от Norton общо взето). Нищо сериозно.

преди 15 минути, attj написа:

Защо не проявите малко енергия и желание в темата за подпомагането, вместо тези ваши занимавки?    Може и да не съм прав да критикувам -защото само едното ми е интересно.   

Защото достатъчно съм бил активен в тези теми през годините. Сега нека други да се изявяват там. :)

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

наложени групови политики на Edge

Ако можех без Edge щях да го разкарах ,но си мисля че е хубаво за уиндоуса да го има инсталиран . Може и да се бъркам. Разрешавам да режете какво ви съмнява в Edge  не го ползвам изобщо.

преди 5 минути, Gangosa написа:

Ако можех без Edge щях да го разкарах ,но си мисля че е хубаво за уиндоуса да го има инсталиран . Може и да се бъркам. Разрешавам да режете какво ви съмнява в Edge  не го ползвам изобщо.

То виж какво правят, ти да го разкараш искаш. ;)

https://www.kaldata.com/it-новини/microsoft-забрани-промяната-на-браузъра-по-по-474131.html

И да, вкоренен е дълбоко, както IE беше до Win 7, (за 8.1 не помня), така Edge е 10/11 е вкоренен. А и реално не е лош браузър за основен или за бекъп. Аз го ползвам като втори след FF. И така имам два базирани на различни енджини и не ми се налага да качвам друг Chromium (не, че нямам и портативки де).

• Автор
преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

То виж какво правят, ти да го разкараш искаш. ;)

Вчера ми дойдоха ъпдейти от Майкрософт и сигурно са бутнали нещо , но такова е все още положението при мен.

436448357_1348228282411614_8839014535231

преди 17 минути, Gangosa написа:

Вчера ми дойдоха ъпдейти от Майкрософт и сигурно са бутнали нещо , но такова е все още положението при мен.

436448357_1348228282411614_8839014535231

И при мен е такова. А кръпките са бутнали нещо още през февруари явно (не вчерашните).

преди 14 часа, Gangosa написа:

Аз лично ми се занимава но ако имах повече компютри. С един гледам да се пазя и да не експериментирам.

Заповядай, отново същата промоция.    Програмата е отлична и е интересно дали ще подплаши още гълъби при теб     https://www.comss.ru/page.php?id=5230

преди 4 часа, attj написа:

Заповядай, отново същата промоция.    Програмата е отлична и е интересно дали ще подплаши още гълъби при теб     https://www.comss.ru/page.php?id=5230

Цитат

простой в использовании и эффективный оптимизатор, включающий все необходимые функции для оптимизации и ускорения компьютера. Содержит 5 основных компонентов: Проверка, Очистка, Оптимизация, Приватность и Утилиты Wise.

Това не го слагам и с пистолет на главата. Оптимизатори ... пфууу 

Цитат

установил сие чудное чудо, через пару дней начались трудности загрузки при запуске компьютера. удалил не сожалея

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

преди 11 минути, nikssi написа:

Това не го слагам и с пистолет на главата. Оптимизатори ... пфууу 

И защо???  Пет компонента са това .  Не ми е създавала никакви проблеми .   Чест и почитания за китайските автори на програмата.    Има и вграден БГ-превод.    Можеш да си стоиш и неоптимизиран.   Ползвам програмата с години на компютрите и на лаптопите, защото я намирам за по-добра от конкурентните други.  Пускат я и на промоции от време на време.

преди 17 минути, nikssi написа:

Защо ми е тогава?

Можеш да я пробваш -вместо да ти разказвам.  После пак пиши, че ще вземете да откажете Gangosa.  Очаквам да ти хареса.  При мен отдавна е в групата на винаги инсталираните програми.   Даже и леля Станка я харесва  - нейният стар лаптоп само с 4 гигабайта рам с уин 8.1 работи по-пъргаво.  Без нея се тътри като костенурка.

преди 3 часа, attj написа:

Можеш да я пробваш -вместо да ти разказвам.  После пак пиши, че ще вземете да откажете Gangosa.  Очаквам да ти хареса.  При мен отдавна е в групата на винаги инсталираните програми.   Даже и леля Станка я харесва  - нейният стар лаптоп само с 4 гигабайта рам с уин 8.1 работи по-пъргаво.  Без нея се тътри като костенурка.

При мен що не се тътри? Ако знаеш къде да пипнеш ръчно нямаш нужда от подобни програми в 90% от случаите. На Wise ползвам само определени тулове според специфичните нужди. Например Memory Cleaner-a (докато не ми дойде 64-ката памет, че вече 16 не стигат) и по-скоро за заобикаляне на проблема един вид. И други подобни. Самите оптимизатори имат placebo ефект (с това съм се убедил с годините) и повече могат да навредят, отколкото да помогнат. Навремето съм ги пробвал всичките. Сега, някои са полезни в случаи на изтриване на невалидни записи от деинсталирани програми, контекстните менюта. счупени преки пътища и т.н. но винаги е добра идея да се гледа списъка преди да се натисне Delete. И винаги е добре това да става с наличието на Image на системния дял и System Restore точка. При оптимизаторите също има йерархия по отношение на безопасността на ползване. IObit-а е малко по-агресивен. Може би един от сравнително по-безопасните е Kerish Doctor-a. Иначе истинската оптимизация човек може да си я извършва с вградените средства на Win + разбира се ъпгрейд на хардуера. Другото е шменти капели.

Излязохме от темата    "дали ще подплаши още гълъби". 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.