Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор Intel:Дъно и CPU

Featured Replies

Хубав Pentium 4 за игри няма, AMD-тата ги мачкат както си искат на всевъзможни игрови тестове.

Също така повечето игри още не са оптимизирани за двуядрени процесори и нема особен ефект от ползването на такъв.

Относно AGI слота се съмнявам да не стане за AGP карта, все пак разликата между AGP и PCI-E не е от земята до небето и явно на производителя не му е било трудно да сложи един такъв хибриден слот.

Но те съветвам да изчакаш примерно година, да събереш прилична сума, тъкмо ще са излезли DirectX 10 картите и AMD ще са изкарали достоен конкурент на Conroe biggrin.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Добре де като е така може ли да ми предложиш процесор на AMD(искам да е някой Атлон) и подходящо дъно за него искам процесор и дъно с който да нямам проблем при клокване и евентоално ъпгрейдване поне до 1 година напред !Дъното да е със PCI-E слот,АМ2,DDR2 с дуал чейнал дъното и проца да не надхвирлят 300-350 лв

Процесор - K8 Athlon64 3000+ Socket AM2, BOX - 147лв - инфо

Нека се доверим на правилото, че младшите модели имат потенциал за клок biggrin.gif

Дъно - EPOX MF4 Ultra, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid - 164лв - инфо

MBEPOXMF4ULT_250x250.jpg

Изградено е на базата на по-стария nForce 4 , но пък Epox са си Epox - може би най-добрите дъна за клок biggrin.gif

Допълнително една извадка от "PC World" :

Изненадващо предложение от Epox, предназначено за процесори AM2, но не на базата на новите чипсети на nVidia, а на по-старото 4-то поколение. Това обаче не води до някакъв спад в производителността спрямо конкурентните решения, а напротив, дори дава известни предимства. Благодарение на дългия си опит с nForce 4 дъна, от Epox са постигнали отлично изпълнение на платката в комбинация с отлични възможности за овърклок - FSB от 200 до 450MHz, напрежение до +0,35V, памет до 3.2V ...

Редактирано от myd (преглед на промените)

• Автор

Добре благодаря за поста ти и за обясненията аз продължавам да се лутам м/у Интел и Амд sad.gif просто за този процесор P-D 805 дъното май с което ще мога да го клокна като пич е ASUS P5LD2/945P/s.775 117 140 което ми излиза 210 лв sad.gif направо ми сабра очите но май всяка стотинка след 4-5 месеца ще се върне обратно

Добре благодаря за поста ти и за обясненията аз продължавам да се лутам м/у Интел и Амд sad.gif просто за този процесор P-D 805 дъното май с което ще мога да го клокна като пич е ASUS P5LD2/945P/s.775 117 140 което ми излиза 210 лв sad.gif направо ми сабра очите но май всяка стотинка след 4-5 месеца ще се върне обратно

Интел, Интел, та пак на AMD ;) ! Ако не смяташ да се възползваш от Conroe в скоро време (до година), по-добре си вземи Athlon-че :P и дъното, което препоръча myd, то кърти мивки biggrin.gif !

Наистина, особено като го клокнеш като хората, ще хвърчи на игрите като луд :P ... Ще трябва да се сдобиеш и с DDR2 памет, поне 667 MHz, но ако ще гониш такива шини от 450 MHz :) , по-добре вземи маркова памет (TwinMOS, Kingston, A-Data, OCZ, Corsair :wors: - в този ред, Corsair са най-добри според мен!) на 800 MHz, за да не "спъва" процесора, пък и ще можеш да я оувърклокнеш! Ако смяташ да надхвърлиш 300 MHz шина, също така ще ти трябва охлаждане на чипсета и MOSFET-ите, освен качествено такова за процесора (например Zalman CNPS9500 AM2 :clap: )!

За видео-картата ти препоръчвам GeForce 7600 GS , 256MB или RADEON X1600Pro, 256MB, ако предпочиташ ATi!

• Автор

Значи последно се спрях на това : MB ASUS P5DL2,P-D 805,512mb A-data 667mhz,Galaxy 6600GE 128/128mb GDDR3 ram това е ъпдейта :handshake:

Редактирано от steliobg (преглед на промените)

Значи последно се спрях на това : MB ASUS P5DL2,P-D 805,512mb A-data 667mhz,Galaxy 6600GE 128/128mb GDDR3 ram това е ъпдейта :wors:

Честито ;) и да се похвалиш до колко си стигнал с оувърклока на Pentium-a :) !

Честито ;) и да се похвалиш до колко си стигнал с оувърклока на Pentium-a :wors: !

До колкото ми е известно, този процесор е малък гений в областта на клока. В една друга тема бях писал как постига 3,5 GhZ с добро въздушно охлаждане и 4,1 GhZ с водно. Бяха го засилили и на 4,2 GhZ, но даде грешка при бутването. Така че steliobg и аз съм любопитен какво ще постигнеш.

Значи последно се спрях на това : MB ASUS P5DL2,P-D 805,512mb A-data 667mhz,Galaxy 6600GE 128/128mb GDDR3 ram това е ъпдейта ;)

Това нещо по груби сметки излиза около 430 долара - хубаво дъно, но без подръжка на Conroe, нелош процесор, но с уговорката че му трябва сериозен овърклок за да си покаже възможностите за който пък е нужно и сериозно охлаждане - BOX-a на Intel върши работа ама на стандартни честоти(ето ти още 50-ина лв. отгоре), недостатъчно RAM за игрите и видеокарта от предишно поколение, която вече има сериозни затруденния с новите заглавия.

Ето какво ти предлагам аз за тези пари:

MSI K9N Neo-F, s.AM2, nForce 550

Athlon 64 3000+, 512K, AM2, ВОХ

2х512МВ A-DATA 667

Galaxy GF 7300GT, PCI-E, 256MB DDR3

С това нещо, вЕрвай ми, игрите ще ти вървят доооста по-добре, дори и без или само с малък клок.

• Автор

добре де с какво тоз атлон е по добър от пентиума? и бокса мисля да не мо махам но аз имам 2хфанчета-титанчета :lol6: и ще си отворя кутията и яко се наложи още 2 ще взема-шума не ме притеснява :magnifier: а за видео картата аз от тази фирма преди 1 седмица има-няма си зех 6600GT и сега не ми трябва щото е за AGP,а на мене PCI-E ми требе и аз си ибрах тази карта Galaxy 6600GE 128/128mb GDDR3 (аз си мислех че картата е хубава sad.gif )и понеже е с цена близка до цената на 6600GT.....сега каква карта да диря ? и за рамта сега в момента 512мб ддр2 рам 667мхз като клокна и процесора заедно рамта си мисля че ще ми стигнат -ако имам възможност веднага ще взема 1гб рам !Исках да питам и за захранването 300в Фортрон няма да ми стигне нали?

• Автор

Добре сега аз само игри играя(тъп геймър съм признавам си го :) ) и от както Myd ми предложи тази оферта :

Процесор - K8 Athlon64 3000+ Socket AM2, BOX - 147лв аз мисля 3200+ да си взема

Дъно - EPOX MF4 Ultra, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid - 164лв

Рам:2х256мб рам A-Data/KINGSTON (заради дуо чейнала)

Видео карта :ако намеря MP GF7300GT 128 DDR3 ZALMAN-взимам я веднага,ако ли не спирам се на GF 6600GE 128/128mb GDDR3

Как смятатае така по производителна машина ли ще имам от колкото ако си взема това-MB ASUS P5DL2,P-D 805,512mb A-data 667mhz,Galaxy 6600GE 128/128mb GDDR3 ram

Добре сега аз само игри играя(тъп геймър съм признавам си го :) ) и от както Myd ми предложи тази оферта :

Процесор - K8 Athlon64 3000+ Socket AM2, BOX - 147лв аз мисля 3200+ да си взема

Дъно - EPOX MF4 Ultra, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid - 164лв

Рам:2х256мб рам A-Data/KINGSTON (заради дуо чейнала)

Видео карта :ако намеря MP GF7300GT 128 DDR3 ZALMAN-взимам я веднага,ако ли не спирам се на GF 6600GE 128/128mb GDDR3

Как смятатае така по производителна машина ли ще имам от колкото ако си взема това-MB ASUS P5DL2,P-D 805,512mb A-data 667mhz,Galaxy 6600GE 128/128mb GDDR3 ram

Да ,след клок - Рам паметта

Рам:2х256мб рам A-Data/KINGSTON
е малко за геймър (пък и изобщо)
  • Автор

еми може да си взема 2х512 понеже аз с това :K8 Athlon64 3200+ Socket AM2, BOX~160лв и EPOX MF4 Ultra, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid - 164лв общо към 330лв обаче за да си взема 2х512 мб ддр2 667мхз поне още 100лв ще трябва да дам-като земат моята 2х256 PC3200 sad.gif та въпроса ми беше ако си взема това дъно+процесор ще ми се наложи ли скоро да ги сменям ?Искам нещо стъбилно(за домашна работа и за игри)

Поздрави!

Ако наистина ти се занимава с клок, A-Data и Kingston не са най-гъвкавото решение в момента, държат клок но имат проблем с буут-а. Атлон 3200+ можеш да го клокнеш до параметрите на 3500+ дори 3800+, но трябва да змаениш бокса. За памет предлагам Corsair или Super T на 667. И двете са на CAS 4 и при стабилен клок държат сериозни честоти над 700. А за стандартно изпълнение сваляш честотата на DDR2 533 и получаваме HTx4, HT=251, DDR2 533 => (533/200)x251= 669 MHz без никакъв проблем на CAS 4!

• Автор

Благодаря на всички за мненията и добрите съвети!

Поздрави :)

EDIT:да се похваля че утре ми пристига новият хардуер:Атлон 3500+ Бокс,АМ2,Епокс MF4 ултра,2х256мб ддр2 Кингстън 533мхз sad.gif ( рамта след 2 месеца я сменям със 2х512 ддр2 800мхз :) ) GF 7300GT 128бита 256мб ддр3 рам :) PCI_E на Galaxy cool.gif Фортрон 350вата със 120мм перка :) и естествено нова кутия :)

Редактирано от steliobg (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.