Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд на PC

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с компютъра ми, за да не удължавам много въпроса - това е проблема за който съм писал тема. Носих го наскоро на сервиз, казаха ми че е вероятно проблема да е от SSD-то, което не работело с пълния си капацитет и при тестовете спирало на моменти. Сега съм си избрал да го заменя с това и допълнително да сложа и повече рам. Да ви питам, според вас, дали ще паснат тези двете добре на моето дъно и като цяло? (Характеристиките на компютъра ми са в подписа ми). Благодаря

• Отговори 108
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

По принцип не би трябвало да има проблем, но защо не остави сервиза да оправи проблема или да върнеш компютъра от там, откъдето е взет?  ПП. @Joss Bomon  ме е изпреварил

• Gaming_Solutions
    Gaming_Solutions

Е звънни им, на нас гаранцията ни помага за да видим коя точно е поръчката, но не е проблем и да е загубена. Предполагам и другите процедират така. Ще има кажеш имена, имейл, кога е пусната поръчката

• цър-вул
    цър-вул

Търсиш публично убийство?

Публикувани изображения

преди 43 минути, Mord3Kai написа:

Носих го наскоро на сервиз, казаха ми че е вероятно проблема да е от SSD-то, което не работело с пълния си капацитет и при тестовете спирало на моменти

Добре де, какви са тези "специалисти", които не могат да изолират проблемен хардуер?! Защо не са категорични, а само предполагат?

Според мен, преди да тръгнеш да купуваш каквото и да е, машината трябва да се тества от кадърен специалист, а не да те остави да си блъскаш главата и да ръсиш пари безцелно.

Освен това, диска ти е с 5г. гаранция, която няма как да е изтекла - модела е от Май 2022г.

image.png.697f248d3c9b77be5000e79bf72c6a84.png

По принцип не би трябвало да има проблем, но защо не остави сервиза да оправи проблема или да върнеш компютъра от там, откъдето е взет? 

ПП. @Joss Bomon  ме е изпреварил

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Gaming_Solutions написа:

По принцип не би трябвало да има проблем, но защо не остави сервиза да оправи проблема или да върнеш компютъра от там, откъдето е взет? 

ПП. @Joss Bomon  ме е изпреварил

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Добре де, какви са тези "специалисти", които не могат да изолират проблемен хардуер?! Защо не са категорични, а само предполагат?

Според мен, преди да тръгнеш да купуваш каквото и да е, машината трябва да се тества от кадърен специалист, а не да те остави да си блъскаш главата и да ръсиш пари безцелно.

Освен това, диска ти е с 5г. гаранция, която ме съмнява да е изтекла.

Прави сте колеги, основния проблем е в това, че съм си изгубил гаранцията някъде и едва ли нещо ще ми признаят. Аз занесох компа на друг сервиз в града. Компютъра е на 6 месеца

преди 2 минути, Mord3Kai написа:

Прави сте колеги, основния проблем е в това, че съм си изгубил гаранцията някъде и едва ли нещо ще ми признаят. Аз занесох компа на друг сервиз в града. Компютъра е на 6 месеца

Е звънни им, на нас гаранцията ни помага за да видим коя точно е поръчката, но не е проблем и да е загубена. Предполагам и другите процедират така. Ще има кажеш имена, имейл, кога е пусната поръчката и ще ти намерят всичко. Може и да ти преиздадат гаранцията.

• Автор
преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Е звънни им, на нас гаранцията ни помага за да видим коя точно е поръчката, но не е проблем и да е загубена. Предполагам и другите процедират така. Ще има кажеш имена, имейл, кога е пусната поръчката и ще ти намерят всичко. Може и да ти преиздадат гаранцията.

Звъннах им, казаха че ппц трябва да предоставя гаранция като доказателство, ако не, да напиша мейл с моите данни и тн, за да проверят. От друга страна, сега се сетих, че при положение, че компютъра е на кредит, това трябва да е солидно доказателство

преди 3 минути, Mord3Kai написа:

Звъннах им, казаха че ппц трябва да предоставя гаранция като доказателство, ако не, да напиша мейл с моите данни и тн, за да проверят. От друга страна, сега се сетих, че при положение, че компютъра е на кредит, това трябва да е солидно доказателство

Таке де, с твоите данни ще видят поръчката и всичко ще е ок.

• Автор
преди 17 минути, Gaming_Solutions написа:

Таке де, с твоите данни ще видят поръчката и всичко ще е ок.

Дано

Гаранционната подмяна е само част от проблема. Основния проблем е в точната диагностика и човека който я прави. Силно се съмнявам точно този модел диск да е дефектирал, но това трябва да се установи категорично, примерно с друг наличен в сервиза.

Човече, и в предната тема ти бях писал просто да си ъпдейтнеш BIOS!!! На тази платформа 1000 пъти е кърпена AGESA, включително и в момента има бета-версия на BIOS, отново с поправки за това нещо. Смени си шибания BIOS, стига налива пари в тоз дарак.

• Автор
преди 35 минути, Rammkopf написа:

Човече, и в предната тема ти бях писал просто да си ъпдейтнеш BIOS!!! На тази платформа 1000 пъти е кърпена AGESA, включително и в момента има бета-версия на BIOS, отново с поправки за това нещо. Смени си шибания BIOS, стига налива пари в тоз дарак.

Не мога да се оправя с този въпрос. За този модел дъно в сайта на производителя няма ъпдейт за теглене...

@Joss Bomon @Gaming_Solutions Може ли да ми кажете от десктоп, понеже от там ще правя поръчка, ако се стигне до това, каква wifi карта да взема и какво още, че да имам и bluetooth :D

На всички асрок модели, а и не само на тях, има BIOS-и колкото искаш. Не съм ти гледал дали това ти е точния модел на дъното, но ето пример

ASRock > B550M Pro4

• Автор
преди 8 минути, Raze написа:

На всички асрок модели, а и не само на тях, има BIOS-и колкото искаш. Не съм ти гледал дали това ти е точния модел на дъното, но ето пример

ASRock > B550M Pro4

Моят е B550M-HDV

преди 13 минути, Mord3Kai написа:

Може ли да ми кажете от десктоп, понеже от там ще правя поръчка, ако се стигне до това, каква wifi карта да взема и какво още, че да имам и bluetooth

TP-Link UB500 | Desktop.bg - Мощни PC Гейминг конфигурации, Персонални компютри на изплащане за игри и работа

Асроц В550М

Моят е B550M-HDV

Сваляй БИОС-а от 27.02.2024г. и инсталирай!

https://www.asrock.com/mb/AMD/B550M-HDV/index.asp#BIOS

преди 3 минути, Mord3Kai написа:

Моят е B550M-HDV

Тоя филм не го ли гледахме в предната тема?

ASRock > B550M-HDV

преди 1 минута, Звяра! написа:

Асроц В550М

Сваляй БИОС-а от 27.02.2024г. и инсталирай!

https://www.asrock.com/mb/AMD/B550M-HDV/index.asp#BIOS

И защо да е Beta?

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

ASRock > B550M-HDV

И защо да е Beta?

И какво като е Бета? :angry:

• Автор
преди 4 минути, Joss Bomon написа:

ASRock > B550M-HDV

И защо да е Beta?

Не го бях пробвал това, изтеглих ъпдейта, само дето не ми дава да го отворя. "Архива е повреден или с неизвестен формат"

Не го бях пробвал това, изтеглих ъпдейта, само дето не ми дава да го отворя. "Архива е повреден или с неизвестен формат"

https://www.asrock.com/support/BIOSIG.asp?cat=BIOS11

Следвай стъпките!

преди 1 минута, Mord3Kai написа:

Да това го видях, пише да разархивирам файла

USB флашка, форматираш я под формат fat32  и на нея разерхивираш файла. След това рестартираш и влизаш в БИОС и там се флашва! 

Ще се справиш ли? 

• Автор
преди 3 минути, Звяра! написа:

USB флашка, форматираш я под формат fat32  и на нея разерхивираш файла. След това рестартираш и влизаш в БИОС и там се флашва! 

Ще се справиш ли? 

В опциите за форматиране на флашката имам ExFAT и NTFS

Остави, ще вземеш да сбъркаш нещо и след това аз ще съм виновен!

преди 2 минути, цър-вул написа:

Търсиш публично убийство?

Така е, и все пак ако реши да флашва БИОС си е на негова отговорност! :)

току-що, Mord3Kai написа:

В опциите за форматиране на флашката имам ExFAT и NTFS

Кофти, послушай съвета на колегата @Gaming_Solutions за сервиз!

• Автор
току-що, Звяра! написа:

Остави, ще вземеш да сбъркаш нещо и след това аз ще съм виновен!

Така е, и все пак ако реши да флашва БИОС си е на негова отговорност! :)

Няма проблем, щях да пробвам, ама нямам fat 32 като опция за форматиране. Ще го занеса при сервиза 😄 Ако това ми спести едни 500 лв. за ъпдейт по хардуера, ще ви призная с @Rammkopf

Само кажете моля, какви карти и тн. трябва да сложа, че да мога да хващам wifi връзка и блутут да ползвам

преди 1 час, Rammkopf написа:

Защо дарак да е 😄

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.