Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за записване на видео от Десктоп

Featured Replies

Здравейте, търся програма с която мога да запиша видео по време на стриим от компютъра. Благодаря предварително.

Stream, record, streaming record - са три различни неща.

Общо взето доста предложения, но най-добрите сякаш липсват.

MSI AfterBurner - безплатен

OBS Studio - безплатен

nVidia Shadow Play - безплатен (само за карти nVidia)

Mirilis Action - платен

Bandicam - платен

има и други платени и добри, но едва ли ще опреш до тях.

iTop

на 18.04.2024 г. в 19:51, B-boy/StyLe/ написа:

nVidia Shadow Play - безплатен (само за карти nVidia)

Това върви със скрипт app.js, 1 МБ по-голям от оригиналния за да не се логваш. Скрипта и акаунта са изтрити от GitHub, но все още се намира някъде. Разбира се, този скрипт работи на отминала версия.

преди 1 минута, Клонинга написа:

Това върви със скрипт app.js, 1 МБ по-голям от оригиналния за да не се логваш. Скрипта и акаунта са изтрити от GitHub, но все още се намира някъде. Разбира се, този скрипт работи на отминала версия.

Възможно е. Не съм го ползвал от няколко години, но преди като ползвах GeForce Experience ми вършеше добра работа при някои игри, които имаха проблеми със записа с повечето приложения заради overlay-я. Сега като тествам заместителя на Experience-a в nvidia App Beta-та ще видя как е.

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/nvidia-app-beta-download/

Засега си ползвам Action-a, който купих на промоция през Steam преди няколко години за някакви смешни пари и доживотен лиценз и не мисля да го сменям на този етап. Дори се говори, че във версия 5, която чакаме от няколко години (дали ще дочакаме е друг въпрос) ще има и editor на видео.

Забравих да спомена емблематичната ZD Soft Screen Recorder. Платена е, но често има безплатни доживотни лицензи в sharewareonsale и в www.comss.ru

@B-boy/StyLe/ Аз намерих заместител на FRAPS! Програмата е напълно безплатна и големината е само 4 MB! Ще качим тук. Не е като ShadowPlay на nVida, нито като Cyberlink Screen Recorder, и двата продукта имат опция за запис в режим Game. Но и двата не ловят скрийнсейвър. Изпитах малката безплатна програма и качеството е перфектно като на FRAPS, кодека ми пише от MediaInfo че е MJPG - убеден съм че става дума за MJPEG. Ползва някакво ускорение от DirectX, но авторите са японци и са лансирали с програмата си без да те питат допълнителна инсталация на техен редактор на видео, който редактор обаче са обявили за приключена поддръжка и приключени продажби. Поддръжката изтича Септември 2024. Конвертора или редактора им използва тяхно специфично ускорение, казват че е тяхна GPU технология, водела в 10 пъти по-бърза обработка. Лесно се отстраняват излишните 70 МБ, а бутонът за редактора отваря уебсайт при липса на този редактор. Редакторът го има в Маймундата с лицензен код вграден, но има тежък бъг при прилагане на ефект, освен това няма да ми отрежи без загуба, тоест ще прекодира. За сега открих, че Machete го режи без прекодиране, но си мисля че този формат го яде още по-сладко QuickTime - кадър по кадър. Ако му дадеш Save As го записва в MOV бързо с еднакви данни на битрейт. Ако му дадеш Export като QuickTime Movie, ще записва пак в MOV, но ще има опции за прекодирането за какъв стрийм да гласиш. Въпросът е - има ли прекодиране от MJPEG (AVI) към (MOV) при QuickTime? Освен че контейнера е различен, аз огледах кадрите, картинките са перфектни, нямам време да сравнявам глупости щом съм доволен. Уебсайта може да се промени от конфигурационен файл. И да се даде например да отваря на ейпъл страницата за сваляне или може би сървър да изтеглиш, било то и пиратски. Впрочем QuickTime също го има регистриран, но руснаци се изтрепват да се оплакват, че не намирал CAB файл, а всичко е интегрирано, може да пробваш последната версия в Маймунда да видиш дали има някаква грешка при инсталация. :speak:

преди 5 часа, цър-вул написа:

Ко каза, ко? Искаш някой да ти застане на коляно? Някакви имена? Нее, те са секретни.
Фукльо!

Чакай сега, в момента се лутам по въпроси, чийто имена съм обявил. А готовото блюдо ще стане накрая за сюрпрайс... Що бързаш толкова, нещата не са докарани както трябва. ;)

Момент, защо се обръщаш към мен? Аз не съм някакво гуру по въпроса и не съм го твърдял.

Аз съм коментирал какво ползвам и от какво съм доволен и нямам никакво намерение да тествам разни неща, щото някой не иска да си ги тества сам и да играя после с разчистване на остатъци. Ако един ден реша да тествам точно тези приложения (за които дори и име не си дал) ще си подготвя Image и ще ги видя, но това само ако моите програми го закъсат. Засега се справят перфектно за моите нужди. Да не говорим, че и MSI AfterBurner може да работи с Motion JPEG. Аз лично съм доволен от NVENC и си ползвам него. Не е най-добрия енкодер визуално, но мачка доста добре и пак се вижда прилично.

FRAPS не бих ползвал вече, размера не ми е проблем, защото машината е сравнително съвременна. Също не бих ползвал вече и остарелия MJPEG.

И преди малко тествах. Mirillis Action няма проблеми със заснемането на screensaver!

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

И преди малко тествах. Mirillis Action няма проблеми със заснемането на screensaver!

След обстойни тестове гърмят и малката японска програма и ZD Soft Screen Recorder. Най-добре се справя Mirillis Action. При това даже умее да енкодва, докато записва, така че да пази свободно място на диска.

FRAPS защо да не е таферен? Точно той не би сбъркал. Правиш си запис и после конвертираш в удобен вариант. OBS не вдъхва никакво доверие, първо ми хленчи, че версията на енкоудъра не отговаря на версията на видео драйвъра за ускорение, който е на 1 година, да съм обновил. Обнових, но резултатът не е очакван. Звукът се чува като от микрофон, а микрофон нямам, видеото улавя дроп, не е да няма. С което си отдъхвам.

И това с имиджите не е ли демоде? Сложи си DeepFreeze, нещо от New System On Reboot. :) 

Е аз нали няколко пъти казвам, че точно ACTION-а ползвам и се справя супер и не бих ползвал друга, защото не ми трябва. И не, IMAGE- никога няма да са демоде. И са по-сигурни от която и да е виртуализация специално за такива неща. Ако трябва да избирам между двете бих избрал IMAGE-a отвсякъде. Но това, не изключва да се ползват и двете. И точно на мен да казваш да ползвам DeepFreeze, след като постоянно препоръчвам именно нея или Shadow Defender е малко странно. А и то може да се сложи и Vbox/VMWare и пак би било ок. Варианти бол. Въпрос на предпочитания.

@B-boy/StyLe/ прави впечатление, че ZD Screen Recorder даунгрейдват продукта си, вместо да прогресират! Тази опция за регион Dynamic Region вече отсъства в нови версии. Утре може да махнат и други неща за да е по-семпла. След две години да се стопят и да прекратят бизнес отношенията си с потребителите. Така много продукти залязоха. Все някъде някой от разработчиците е недоволен и напуснал, при което програмите остават без конкретни функции. Например CamStudio беше останал без сорс кода за аудио. Пуснал е нова версия 3.0 без каквато и да е опция за екстри и настройки, вероятно дипломна работа от детето. ScreamerRadio пък остана без опция за запис на стрийм. Японският производител, който тази година направи софтуера си Abandonware, той пък спря поддръжката на видео редактора, откакто им казахме за тежкия бъг и не пожелаха да го поправят. А са двама братя. Явно ползват чужди кодове. Така е като се краде.

ZD-Soft-Screen-Recorder_16.png.d1af782cf1d8d633d7c6632fdd2ab6de.png    sshot-2.thumb.jpg.9806aa5de5c97db9bcee24f4ba1efd68.jpg

Честно казано не съм му следил развитието. Само го складирам в инвентара. Но @Proshark мисля, че го ползва често и той може да даде някакво адекватно мнение.

Този перушан, те захапа яко.

Значи, опцията са я вметнали в ZOOM. Така е по-удобно, че манипулираш в няколко вида екранни заснемания, но нямаш изходен файл с малка резолюция.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.