Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Колко ще ми струва смяна на диск на лаптоп?

Featured Replies

Смяна на диск на лаптоп ?

преди 50 минути, bstefan57 написа:

Смяна на диск на лаптоп ?

Зависи от обема на новия диск ,като цената за смяна е около 20лв ,а SSD са с цени от 50-60 лв за 240-250GB...

Лично не е ли най-изгодно? Макар че примерно аз ако трябва да си сменя диска на лаптопа, ще отида някъде на сервиз - прекалено скъпо вземам и не мога да си позволя да си ползвам услугите..

преди 12 минути, Петър Ангелов написа:

Лично не е ли най-изгодно? Макар че примерно аз ако трябва да си сменя диска на лаптопа, ще отида някъде на сервиз - прекалено скъпо вземам и не мога да си позволя да си ползвам услугите..

Когато цитирате или пунтирате нещо  - правете го с мисъл. Защото опорочавате идеята.

Онзи, дето имал 3 хотела, но отишъл да спи при конкуренцията казал:

В моите хотели е по-скъпо, а всички стаи са заети! Нямам сметка, да изпъдя някой клиент и да ползвам стаята аз.

преди 7 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:

Направи си отстъпка като редовен клиент... 😎

Как слда си я направи, като знае... че е нередовен?

Човека най-вероятно не разбира от компютри и просто иска да знае ориентировъчно, колко пари да си приготви като отиде в сервиза.Грам подход нямате.

преди 2 часа, цър-вул написа:

:offtopic_s:

Направи си отстъпка като редовен клиент... 😎

Не мога - точно понеже не си ползвам често услугите, понеже не мога да си ги позволя, очевидно не съм си редовен клиент.. :)

преди 1 час, THEWiZRD написа:

Човека най-вероятно не разбира от компютри и просто иска да знае ориентировъчно, колко пари да си приготви като отиде в сервиза.Грам подход нямате.

И според теб какъв диск да му предложат, HDD или SSD и със какъв обем да бъде този диск?

• 4 седмици по-късно...

В събота /11.05.2024 г./ мой познат работещ в сервиз за компютри

ми предложи да си закупя Toshiba Satelite L650-12Q System Unit

/ в много добро състояние/, на цена от 250 лева :

TOSHIBA SATELLITE

Фактът че притежава оперативна памет от 4 GB обаче не ми хареса и за това се уговорихме,

тя да бъде увеличена на 8 GB. Като след този "ъпгрейд" компютъра ми вече струваше 350 лева.

Тази информация може да послужи на "bstefan57", да се ориентира за цените на тази услуга в момента !

А към останалите участници във форума имам молба пък, да ме ориентират относно годината на производство

на този модел. Тази информация я търсих в официалния сайт на TOSHIBA, но не можах да я открия, защото 

от 2019 година фирмата е спряла да произвежда компютри . . .

преди 5 часа, Optium написа:

в много добро състояние/, на цена от 250 лева. Фактът че притежава оперативна памет от 4 GB обаче не ми хареса и за това се уговорихме, тя да бъде увеличена на 8 GB. Като след този "ъпгрейд" компютъра ми вече струваше 350 лева.

Много са те набутали -100 лева.  Същата операция  за Lenovo B590 ми излезе 16 лева, включигелно и самата памет!

преди 5 часа, Optium написа:

А към останалите участници във форума имам молба пък, да ме ориентират относно годината на производство на този модел. Тази информация я търсих в официалния сайт на TOSHIBA, но не можах да я открия, защото  от 2019 година фирмата е спряла да произвежда компютри . . .

При положение, че това ревю - https://www.notebookcheck.net/Toshiba-Satellite-L650-Series.34052.0.html - е от 2010 година, значи и машинката е от тогава.

Благодаря ви, за информацията !

Бих ви задал два въпроса:

1./ Заслужава ли си цената от 350 лева, след като от сервиза обещаха да ми го ъпгрейдват от 4 до 8 GB RAM

2./ И кой е по-нов и по-добър като модел на TOSHIBA, между него и . . .Satellite L 500-1EK !?

Освен това ще ви попитам къде сте правили вашия "ъпгрейд" и дали на тази цена са ви поставили читав диск,

а не някой свален от стар компютър. Работи ли това Lenovo по-добре , след излизането му от сервиза ?

преди 9 минути, Optium написа:

1./ Заслужава ли си цената от 350 лева, след като от сервиза обещаха да ми го ъпгрейдват от 4 до 8 GB RAM

Една банка 4GB RAM е 20-ина лв и се "крие" зад 10-ина винтчета

И батерията се откача преди да се постави РАМ паметта.

преди 25 минути, цър-вул написа:

Една банка 4GB RAM е 20-ина лв и се "крие" зад 10-ина винтчета

Къде видя 10 винта???

Точно два са на Леновото, на Acer-а беше с един.

Хора, защо отклонихте темата на поставения от мен въпрос !

Кажете нещо съществено по този казус /за да се ориентирам в обстановката/,

защото трябва да дам отговор до четвъртък ...

преди 12 минути, jhoro написа:

Къде видя 10 винта???

по целия капак на дъното. Може и да са 8. Спри с просташкото си заяждане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не те прави нито да изглеждаш по-знаещ, нито по-умен!

преди 47 минути, Optium написа:

Не!

И за 250 пак не е оферта!

Lenovo B5400 с i5-4200M/2x4GB/256 SSD+1TB HDD/DVD/матов екран HD/ usb 3.0/работеща батерия - 170 лв.

преди 25 минути, Звяра! написа:

И батерията се откача преди да се постави РАМ паметта.

Варианти:
1. Ако батерията е външна, не може да се свали долния капак на лаптопа, ако не се свали предварително батерията
2. Ако батерията е вътрешна - не трябва да се сваля, за да се манипулират модулите памет

преди 40 минути, цър-вул написа:

Варианти:
1. Ако батерията е външна, не може да се свали долния капак на лаптопа, ако не се свали предварително батерията
2. Ако батерията е вътрешна - не трябва да се сваля, за да се манипулират модулите памет

Вариант 2, се откача буксата на батерията за да не се окъсят пиновете при поставянето на платката РАМ. 

И не го написах на теб, а на тези които четат темата и случайно решат да добавят още една плочка РАМ. 🙂

преди 1 час, цър-вул написа:

по целия капак на дъното. Може и да са 8. Спри с просташкото си заяждане!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Не те прави нито да изглеждаш по-знаещ, нито по-умен!

Първо - няма смисъл дй се развиват всички винтове, паметта или е с отделно капаче,  или е под общото.

Второ - не се заяждам, много си мнителен. Ако нещо не ти харесва - проблемът си е само твой.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.