Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на ССД на стар лаптоп

Featured Replies

Разрешен от цър-вул

Колко е голямо старото SSD? Колко е запълнено то?

Искаш да направиш нова инсталация на всичко или искаш всичко да си остане както е сега, но върху по-големия диск?

• Отговори 75
  • Прегледи 6,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ей ме

• цър-вул
    цър-вул

Оставяш старото ссд вътре, а новото - в една кутийка и закачено на USB. С помощта на WinNTSetup се насипва Windows на новото ссд. Вадиш от кутийката и включваш в лаптопа. Рестарт и си готова

• Емил Костов
    Емил Костов

Я извикайте РоялПиги да оправи проблема, че нищо не разбирате всички!

Публикувани изображения

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Колко е голямо старото SSD? Колко е запълнено то?

Искаш да направиш нова инсталация на всичко или искаш всичко да си остане както е сега, но върху по-големия диск?

Старото е 650 GB. Запълнено е толкова, че няма място за преинсталация. Исках да сменя старото ССД с ново. Копирала съм си информацията, и новия ССД е по-малък по обем. Искам лаптопа да си работи. 

на 9.05.2024 г. в 18:03, ^^^ написа:

Старото е 650 GB. Запълнено е толкова, че няма място за преинсталация. Исках да сменя старото ССД с ново. Копирала съм си информацията, и новия ССД е по-малък по обем. Искам лаптопа да си работи. 

Няма SSD 650 Gb.

на 9.05.2024 г. в 18:11, plamen_petrov_80 написа:

И аз не съм виждал ама явно има и такива ... но дали въпросното е такова - гаранция няма.

И аз търся марсианци, но няма! Да не говорим че и HDD 650 не съм виждал! 

image.png.9258472c7a96416e97e5938d3ad3a5e2.png

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

на 9.05.2024 г. в 18:40, plamen_petrov_80 написа:

Не ми се връзва нещо тук. Няма как да не съм попадал на такива дискове. Затова исках от автора на темата да даде точни модели на всичко.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

@^^^Аз до колкото разбрах се мъчиш да инсталираш ОС на SSD kingston.

В биос трябва да зададеш флашката да е 1-во буутващо устройство но ти не си дала точния модел на лаптопа и си написала че флашката не се вижда което е нормално. Някои стари лаптопи настолни компютри биосите им невиждат флашки с по голям размер.

А ти си пъхнала флашка 32гб ако имаш някоя флашка 8гб или 4гб си запиши на нея ОС но по добре използвай rufus занаправата на буутващата флашка. 

на 9.05.2024 г. в 18:54, vlado1985 написа:

@^^^Аз до колкото разбрах се мъчиш да инсталираш ОС на SSD kingston.

В биос трябва да зададеш флашката да е 1-во буутващо устройство но ти не си дала точния модел на лаптопа и си написала че флашката не се вижда което е нормално. Някои стари лаптопи настолни компютри биосите им невиждат флашки с по голям размер.

А ти си пъхнала флашка 32гб ако имаш някоя флашка 8гб или 4гб си запиши на нея ОС но по добре използвай rufus занаправата на буутващата флашка. 

Флашката най-вероятно се вижда като хард диск. Да провери в биос как точно се вижда. 

Стартираш щайгата и помпиш Esc или F10. Излиза меню - избираш boot menu, обикновено е F9. На следващото меню, си избираш флашката.

Ако не е чак толкова стар ( не казваш, поне номера на процесора) може да му трябва Raid driver.

преди 2 часа, ^^^ написа:

Ок. Нали сте майстори тук. 

Ако имаше майстор тук, щях, ама няма. :( 

Аз съм тук, и съм майстор :) . Как ще ми го дадеш, да го оправя?

В БИОС се влиза като помпиш със примерно средния пръст F2 и със кутрето F4. Може и кът мен със двете ръце.

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Флашката най-вероятно се вижда като хард диск. Да провери в биос как точно се вижда. 

В този пост автора пише че не се засича флашката което е нормално за по старите и капризни биоси. А без дадена картинка ние можем само да гадаем какво се случва с машината.

преди 1 минута, adobeaa написа:

Стартираш щайгата и помпиш Esc или F10. Излиза меню - избираш boot menu, обикновено е F9. На следващото меню, си избираш флашката.

Ако не е чак толкова стар ( не казваш, поне номера на процесора) може да му трябва Raid driver.

Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz, 2401 MHz

Аз също съм майстор в раздела за празни приказки и забава. Тук имаме майстори за всичко, ако няма БИОС един агент ще ти направи! 

преди 9 часа, ^^^ написа:

Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz, 2401 MHz

Не ти трябва RAID...

Виж дали ще се появи, с буут менюто. По - горе, ти описах начина.

преди 34 минути, Емил Костов написа:

По спомен SSD не изгрява в BIOS флашката мисля че се виждаше в boot menu. Най странното е че стария SSD също не се вижда в BIOS ,но с него бутва ОС която е инсталирана върху диска?

преди 6 минути, AAUUXX написа:

По спомен SSD не изгрява в BIOS флашката мисля че се виждаше в boot menu. Най странното е че стария SSD също не се вижда в BIOS ,но с него бутва ОС която е инсталирана върху диска?

Със стария диск си зарежда машината а със новия няма никой. Но без картинка от boot менюто да видим как е даден реда на зареждане само гадаем.

@^^^Забравих да попитам флашката каква е 2.0 или 3.0 и ако лаптопа има usb 3.0 пробвано ли е на него да се пъхне флашката и да се види какъв ще е резултата.

преди 15 минути, цър-вул написа:

HP Pavilion G6 
image.jpeg.3ef51b0ceaad406c494d98b8b8085ac4.jpeg

Е да, такъв е, само, че ли лилав. 

преди 22 минути, AAUUXX написа:

БИОС обновен ли е до последния наличен за модела?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.