Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Висока честота на процесора при нормална работа.

Featured Replies

Здравейте!

Имам притеснение свързано със прекомерно покачване на Гхц-те на процесора при отворен само браузер с един таб. (не мисля ,че е нормално)

Съпроводено е и със силно шумене от вентилаторите (с лаптоп съм)

Без име.jpg

Броя табове в браузъра няма значение, зависи какво е съдържанието вътре. И е нормално това, което си показал, процесора не е кой знае колко натоварен. Покажи температури при товар, както са ти казали, ако не си го правил скоро разглоби и почисти охлаждането, смени термопастата на процесора.

• Автор

Лаптопът е закупен наскоро, предишният собственик ме увери че е била правена профилактика (почистен и със с менена паста).

Прикачвам снимка от TempCore!!!

Без име.jpg

То при тези поколения нали имаше нещо в BIOS-a относно Intel SpeedStep.

Също така май зависеше и от Power Plan-a. Ако е на High Performance (или Ultra Performance в по-новите версии на Win) го смени на Balanced.

Макар, че ако го ползваш на ток, не на батерия не виждам къде е проблема (освен ако не загрява повече де).

За този мобилен процесор и лаптоп общо-взето е нормална температурата, може и още да достигне/мине 90 градуса. Потърси в гугъл по точния модел ревюта и виж какви температури максимално са отчели.

Тези 30% натоварване, само от отворения браузър ли са? Да не би да идват ъпдейтите за Windows 10 на заден фон? Погледна ли?

Какво точно има в отворения таб ако е един и същи? Рекламите премахнати ли са?

Може да помислиш за различни ограничения на процесора и перката - все пак зависи от конкретния лаптоп - може да стане студен и безшумен - глобалната производителност ще е редуцирана, но важното е дали ще ти е достатъчна.

преди 8 часа, Raze написа:

Броя табове в браузъра няма значение, зависи какво е съдържанието вътре. И е нормално това, което си показал, процесора не е кой знае колко натоварен.

преди 1 час, Rammkopf написа:

Тези 30% натоварване, само от отворения браузър ли са? Да не би да идват ъпдейтите за Windows 10 на заден фон? Погледна ли?

Аз мисля, че не пита за CPU Usage, а затова, че процесора му "бичи" на максимална честота. Това не винаги е свързано с натоварването. Моя в Idle също си работи на максимални (според настройките на SpeedStep-a в Bios) и според Power Plan-a. Поне това пита според заглавието и първия пост.

преди 12 часа, цър-вул написа:

Детайли като подредиш колона CPU по най-висока към ниска стойност какво показва(желателно снимка)? 

+ 1 глас. 

• Автор

Браузера е с един видео таб от youtube , рекламите са премахнати (ublock origin) , power plan-a е "балансиран" (понеже на high perf вентилаторите са още по-активни)

Единственото ми притеснение са вентилаторите, които се пускат на скорост дори и при минимално натоварване , както и високата честота на процесора при елементарно браузване.

untitled.png

Добре, сега имам още един въпрос - на този лаптоп дали му е сменян BIOS-ът, или е с оригиналния си, още от 2019-та?

• Автор
преди 16 часа, Rammkopf написа:

Добре, сега имам още един въпрос - на този лаптоп дали му е сменян BIOS-ът, или е с оригиналния си, още от 2019-та?

Никаква идея ако трябва да съм честен , втори собственик съм му. Първият още твърди ,че това е нормално поведение при всяка машина. 

Не знам кое му е нормалното, имал съм лаптоп със Пентиум процесор ,който никога не ми е работил на такова натоварване,херци и скорост на вентилация (мисля ,че вентилацията е в следствие от първите две)

Дали да не ударя един Default, като опция в биоса или направо да направя една нова преинсталация. И да инсталирам всичко с DriverBooster 11

Понеже предишният собственик каза ,че е ползвал оригиналните драйвъри от самият CD диск, който идва с машината.

преди 6 часа, trasha написа:

Никаква идея

Започни оттам - актуализирай BIOS, ресетвай го и поработи с машината, да видиш как е.

преди 10 часа, trasha написа:

имал съм лаптоп със Пентиум процесор

Под това се крият много и различни модели процесори - без точен модел никакво сравнение не можеш да направиш.

След това много зависи в какъв корпус (през коя година) е поставен този процесор и как точно е реализирано охлаждането (количеството на материала) и накрая как е реализирано управлението на перката - всичкото това ако нямаш проблем от рода - липса на добър контакт между процесор и охлаждане.

Конкретния процесор i7-7.... не е от студените като цяло - ако не го и познаваш как работи в конкретната машина също не можеш да кажеш - нормално ли е или не. Тоест да знаеш при тази честота с пълно натоварване и тези обороти на перка процесора ходи до тази температура (да тук има значение околната температура, но като се правят замервания се отчитат всички неща).

Както казах по-горе - аз бих въвел ръчен контрол на този процесор - най-бързото решение е забрана на турбо режима от биоса - проверяваш дали ти върши работа, ако не - от опциите за захранване - постепенно режеш до където ти върши работа. Ако пак не става - пробваш с специализирани програми за контрол на процесора, а и за перката.

Казваш видео гледаш в браузъра?  С какво качество? Колко се натоварва и загрява видео картата?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.