Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кое е по-добро -айфон или смартфон на андроид

Featured Replies

Разрешен от jhoro

преди 8 минути, Белгиеца написа:

Няма по-върховно от спокойствието. 
Успокой се, догодина ще купи нова Дачия за 12000 € синчето като стане студент.
Я познай колко пичeнцa ще искат да ги качи да си ги докара от университета в Люксембург до Белгията след лекции. 
А льольовците с Ай-сиктир-фончета ще гледат завистливо, що им бягат гаджетата.

Ама ти като не си направил деца и така, радваш се на глупости, дрънкулки разни.
Няма кой да ти каже тате.

Размечта ли се ? Синковеца няма и кой да го уреди както тебе само за да те разкарат старите комуняги. Почвай да му събираш за червила че в Русия има нови гей клубове

преди 24 минути, Белгиеца написа:

Абе това Айфоните не стават за сваляне на гаджета, щото и момичетата ги имат.

Твоя синковец щи доведе зет от русия.

• Автор

ако телефонът ми е Айфон, и компютърът ми трябва да е на Ейпъл, сега го осъзнавам и колкото и да ме блазни идеята за айфон, ще трябва да разсъждавам практично, щото не става да се телепортирам от едната операционна система на другата. Не мога да се откажа от компютъра и да го хвърля, жал ме е. А и доколкото разбирам от отговорите не са кой знае какво айфоните, и те не са вечни.

преди 4 минути, Веси Филипова написа:

Ейпъл

Недей и ти де моля ти се, стига с това "Ей" тия две Р не са случайно две. :)

Колкото до другото за първи път чувам, че да за да вържеш телефон/таблет на Епъл за компютър, то и устройството трябва да е такова.

• Автор
преди 44 минути, Bubbles написа:

Недей и ти де моля ти се, стига с това "Ей" тия две Р не са случайно две. :)

Колкото до другото за първи път чувам, че да за да вържеш телефон/таблет на Епъл за компютър, то и устройството трябва да е такова.

е, щом казваш. Дамо нямам затруднения.

преди 1 час, Веси Филипова написа:

ако телефонът ми е Айфон, и компютърът ми трябва да е на Ейпъл, сега го осъзнавам и колкото и да ме блазни идеята за айфон, ще трябва да разсъждавам практично, щото не става да се телепортирам от едната операционна система на другата. Не мога да се откажа от компютъра и да го хвърля, жал ме е. А и доколкото разбирам от отговорите не са кой знае какво айфоните, и те не са вечни.

Така е. Стила си е стил. Само, че запомни: Един компютър на външен вид може да изглежда като Мак. ;) 

Затова смело! Като е гарга да е рошава! Единствено мисля, че Айфоните нямат външна карта памет. Т.е. като се напълни, сваляш картата буташ друга и предната остава вид 'архив'. И това вземи предвид. В някои неща не са прагматични Айфоните въпреки качеството си. 

Затова виж Йотафоните. Мен ми харесва, че са с два дисплея. Нищо, че е с Андроид ОС. 

преди 24 минути, dioib написа:

Единствено мисля, че Айфоните нямат външна карта памет.

Ако апапата е с 256, 512 или 1024 GB сторидж - за какво ти е карта памет? Ти какно количество инфо съхраняваш?

преди 26 минути, dioib написа:

В някои неща не са прагматични Айфоните въпреки качеството си. 

Искаше да кажеш "практични"?

преди 4 часа, Веси Филипова написа:

Да бе се напънала леко, чрез търсачка connect an iPhone to a Windows PC. Ще получиш отговор и от .apple.com и от microsoft.com. Посочваш коя iOS е текуща и следваш съветника.  И даже на Ubuntu Linux машината пак ще свържеш телефона. Малко по-нестандартно става заради допълнителни Python-библиотеки.

Доколкото разбрала ... и от кого разбра? Нали ти писах, че точно хора, които никога в живота си не са притежавали iPhone и до края на жалкия си живот няма да притежават iPhone ще ти разказват басни за не-iPhone. Ама нейсе, гроздето е кисело, че даже решение на проблема има - сапунерка колкото пет кутии цигари.

преди 4 часа, jhoro написа:

Ако апапата е с 256, 512 или 1024 GB сторидж - за какво ти е карта памет? Ти какно количество инфо съхраняваш?

Искаше да кажеш "практични"?

Цитат

Характеристиките на прагматизма са следните:

антропоцентризъм – познанието е обусловено от специфичната човешка природа; то съществува заради определни нужди на човека

целенасоченост на мисленето – всяко мислене има определена цел и създава план за нейното реализиране

функционализъм – познанието има като функция адаптиране на човека към средата и справяне с определени проблеми

фалибилизъм – знанието ни по който и да е проблем винаги ще бъде непълно и опровержимо.

Джоре, снимките с какъв размер на файла са и ако човек снима много, то? Ако пък снима и видео, то какво? 

Точно какво количество информация аз съхранявам не мога да споделя. ;) Много е! :) 

Кратко: Не ми харесва някой да ми заповядва как точно и къде ще си съхранявам информацията. Затворена система е! 

преди 7 минути, dioib написа:

Джоре, снимките с какъв размер на файла са и ако човек снима много, то? Ако пък снима и видео, то какво?

Да, ама не всички са като теб ... по-точно - недостатъчно има като теб! И не сте „фактор“ за дизайна!

И аз снимам, и имам клипове по няколкостотин МВ (снимките не ги смятам), но си има други варианти за бекъп. Картата памет е временен!

Отдавна не ги правят добрите марки телефони с карти памет Космонавта пак е с ретро телефони и далече от реалноста. Може би има някакви китайци , нямам идея за тях. Има достаъчно облаци за съхранение

на 1.06.2024 г. в 4:27, dioib написа:

п.п. 2 Всеки телефон с Андроид е направен от версия до версия. После сменяш телефона, а не ОС.

От много години не е така...

• 3 месеца по-късно...

Не е задължително да си с последен модел айфон. Андроида е доказано по-скапан. Най-тежкия му проблем е, че е отключена система. Лесно влизат фируси, постоянни бъгове и т.н. И въобще не е до парите. Има доста втора употреба запазени например айфон 11, който е изключително здрав и стегнат модел и ще те кара поне още 5 години, прави супер качествени снимки. IOS, е заключена система, изключително олекотена , и няма как да влезе вирус и да почнат бъговете. Не случайно поне на Запад почти няма хора ползващи телефони с Андроид. Всичко мина на айфон.

преди 9 минути, Коркодила написа:

Не е задължително да си с последен модел айфон. Андроида е доказано по-скапан. Най-тежкия му проблем е, че е отключена система. Лесно влизат фируси, постоянни бъгове и т.н. И въобще не е до парите. Има доста втора употреба запазени например айфон 11, който е изключително здрав и стегнат модел и ще те кара поне още 5 години, прави супер качествени снимки. IOS, е заключена система, изключително олекотена , и няма как да влезе вирус и да почнат бъговете. Не случайно поне на Запад почти няма хора ползващи телефони с Андроид. Всичко мина на айфон.

Изобщо не е задължително, да е „смрад-фон“.
Нова „Нокия с фенерче“ върши идеална работа!

Enlarge Grunge Black Nokia 3210 from Front   -  140 лева!

на 1.06.2024 г. в 9:10, jhoro написа:

В момента съм с Galaxy A33. Оригинално е с Android 11, като го купих беше с Android 12, в момента е с Android 14.

Очаквам наесен Android 15.

Ако си от Необикновените потребители може и да го получиш. В друга статия четох, че тези , които са от Габрово, понеже е столица на хумора, ще им го пуснат и на тях. Сега остава само да се кръстиш!

https://www.kaldata.com/телефони/google-официално-пусна-android-15-но-той-не-е-достъпе-507875.html

преди 16 минути, Колев 74 написа:

Ако си от Необикновените потребители може и да го получиш. В друга статия четох, че тези , които са от Габрово, понеже е столица на хумора, ще им го пуснат и на тях. Сега остава само да се кръстиш!

https://www.kaldata.com/телефони/google-официално-пусна-android-15-но-той-не-е-достъпе-507875.html

Бързата кучка - слепи ги ражда!

Съвсем наскоро дойде актуализацията до ONE UI 6.1 - след 1 юли 2024.

Виж тук - Актуализация на Android 15 (One UI 7): Кои телефони Galaxy ще я получат

Цитат
преди 7 минути, jhoro написа:

Бързата кучка - слепи ги ражда!

Съвсем наскоро дойде актуализацията до ONE UI 6.1 - след 1 юли 2024.

Виж тук - Актуализация на Android 15 (One UI 7): Кои телефони Galaxy ще я получат

Няма какво да гледам бре Жорка. Аз съм с айфон и хич не ме интересуват твоите самсунги. Иначе, благодаря за линковете. Все някой ще ги погледне.

преди 17 минути, Колев 74 написа:

Няма какво да гледам бре Жорка. Аз съм с айфон и хич не ме интересуват твоите самсунги. Иначе, благодаря за линковете. Все някой ще ги погледне.

Ми що са вреш - "между шамарите"? Да се похвалиш с iPhone ли?

• 1 месец по-късно...

Да си купиш iPhone може да е по-добър избор поради няколко причини: стабилната и оптимизирана операционна система iOS осигурява плавна работа и дългосрочна поддръжка с актуализации. Apple екосистемата също предлага интеграция между устройства като Mac, iPad и Apple Watch. iPhone обикновено има високо качество на изработка, по-добра сигурност и силен фокус върху защитата на личните данни.

преди 56 минути, DIGITALHUB написа:

Да си купиш iPhone може да е по-добър избор поради няколко причини: стабилната и оптимизирана операционна система iOS осигурява плавна работа и дългосрочна поддръжка с актуализации. Apple екосистемата също предлага интеграция между устройства като Mac, iPad и Apple Watch. iPhone обикновено има високо качество на изработка, по-добра сигурност и силен фокус върху защитата на личните данни.

Пълни глупости. Андройд е също много оптимизирана и стабилна операционна система и имат много актуализации. Екосистемите на всички големи производители на телефони са интегрирани с техните аксесоари. iPhone имаше по високо качество на изработка много отдавна. За сигурност и фокус върху личните данни хептен ме изгуби :) 

Да се похваля и аз - карам с iPhone 12. Не виждам смисъл да го сменявам. Излезе 2020 година, ще се поддържда поне до 2027-ма. Една оригинална батерия само ще сменя и продължавам да го търкалям. До @Belefor, Андроида не е оптимизиран, а просото топ моделите им ръгат повече рам памет и як процесор. Ако ги няма тези работи - загинали са. Средния клас, а недай си Боже ниския клас... там е кошмар. Лагва, цикли, да го засилиш с 200 у стената. Ама на средно-статистическия човек, не му прави впечатления, защото не е работил с iOS. Защо всички с андроид си спират приложенията, когато приключват работа с тях?  Аз даже и не съм се интересувал колко рам има в моя телефон, никога не го рестартирам, освен когато има ъпдейти. Apple първи създаоха своя еко система, после го направиха китайците и корейците и все пак Епълската е върхът.

PS: Първия iPhone ми беше SE Gen 1. Много му се радвах, че беше мъник и удобен за работа. Макар и със слаби параметри(2 гб рам), благодарение на симбиозата между хардуера и софтуера им, този телефон работи уникално бързо. Тва при Андроида само ще го сънувате/ мечтаете. One more thing - сигурността в Apple е на много по-високо ниво, от андроида. Най-малкото защото като се пусне пач, идва на всички телефони едновременно. При дроида е отврат - чакаш според това в кой регион си... а не..., тва беше за ъпдейтите. За пачовете, чакаш с един месец назад. Супер, нали?

Жената, ако има излишен ресурс, да си вземе Айфон. Няма нужда да е последен модел. Една 13-ка/ 14-ка ще й върши работа Имат от преди някоя година и бг меню. Батерията така или иначе се зарежда всяка вечер, че утре  след обед си аут. И това важи за всякакви телефони.

Зависи за какво устройство става въпрос. Ниския клас андроид и особено евтините марки наистина нямат качество и особено бързодействие. Но средния и високия клас особено си карат по няколко години без проблеми. И докато при андроид има хиляди производители на хардуер и софтуерни модификации, apple е затворена марка, която не позволява такова нещо и те си произвеждат софтуера и хардуера (да кажем, че не е точно така за хардуера). Все пак iphone нов под 700+ лева няма, а ако се вземе например андроид в този ценови диапазон едно че ще е с по-добър хардуер от iphone и със сигурност ще изкара повече време от другите подобни и по-евтини с по-слаб хардуер.

преди 13 часа, *S197* написа:

Да се похваля и аз - карам с iPhone 12. Не виждам смисъл да го сменявам. Излезе 2020 година, ще се поддържда поне до 2027-ма. Една оригинална батерия само ще сменя и продължавам да го търкалям. До @Belefor, Андроида не е оптимизиран, а просото топ моделите им ръгат повече рам памет и як процесор. Ако ги няма тези работи - загинали са. Средния клас, а недай си Боже ниския клас... там е кошмар. Лагва, цикли, да го засилиш с 200 у стената. Ама на средно-статистическия човек, не му прави впечатления, защото не е работил с iOS. Защо всички с андроид си спират приложенията, когато приключват работа с тях?  Аз даже и не съм се интересувал колко рам има в моя телефон, никога не го рестартирам, освен когато има ъпдейти. Apple първи създаоха своя еко система, после го направиха китайците и корейците и все пак Епълската е върхът.

PS: Първия iPhone ми беше SE Gen 1. Много му се радвах, че беше мъник и удобен за работа. Макар и със слаби параметри(2 гб рам), благодарение на симбиозата между хардуера и софтуера им, този телефон работи уникално бързо. Тва при Андроида само ще го сънувате/ мечтаете. One more thing - сигурността в Apple е на много по-високо ниво, от андроида. Най-малкото защото като се пусне пач, идва на всички телефони едновременно. При дроида е отврат - чакаш според това в кой регион си... а не..., тва беше за ъпдейтите. За пачовете, чакаш с един месец назад. Супер, нали?

Жената, ако има излишен ресурс, да си вземе Айфон. Няма нужда да е последен модел. Една 13-ка/ 14-ка ще й върши работа Имат от преди някоя година и бг меню. Батерията така или иначе се зарежда всяка вечер, че утре  след обед си аут. И това важи за всякакви телефони.

Изобщо не съм съгласен с теб за андроид телефоните. Спирането на приложенията беше актуално преди има-няма 4-5 години. Отдавна няма никакво значение дали ги спираш или не. Аз не съм казал и няма да кажа нищо против iOS но не трябва феновете на Ейпъл като теб да плюят по другите марки телефони защото са чисто и просто фенове на Ейпъл. Ейпъл били направили първи еко система - да така е няма спор. Не забравяй , че 90% от иновациите на iPhone бяха по времето на г-н Джобс. Него отдавна го няма и от тогава насам всичко е само повече точки на еди си кой си тест на процесор или камера. Нищо ново и иновативно . Ново нещо е изкуствения интелект , където Самсуняците водят с едни гърди пред Ейпъл. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.