Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

кое е по-добро -айфон или смартфон на андроид

Featured Replies

Кое си заслужава парите в крайна сметка и кое издържа повече време. Плюсове и минуси?

Разрешен от jhoro

За по-малко отколкото струва един айфон можеш да вземеш това : https://www.sony.bg/smartphones/products/xperia-1m6
Не мисля че има по-добро от него към момента.
Аз съм с това(Предния модел на горното), железен е :https://www.sony.bg/smartphones/products/xperia-1m5

преди 4 минути, Raze написа:

Много зависи от марката и конкретния модел. Общо-взето, бюджетните модели не издържат много.

Зависи как го ползваш, аз моя redmi 6 го ползвам вече 5-та година, пред вид разликата в цените дали един iphone или от флагманските модели с android ще изкара 20 години за да оправдае цената си?

Относителна работа, има хора, които ползват и телефони от преди 10+ години. Зависи за какво искаш да го ползваш и какви са ти очакванията. Аз също съм с телефон на почти 4 години Sony Xperia 5 II - Full phone specifications (gsmarena.com) и за момента не съм усетил нужда от по-нов, а го ползвам за доста работи, включително и за снимки. Въпреки че е средна работа спрямо другите модели, които са изкарали Sony през съответната година, ще изкара спокойно още няколко години, може и повече.

преди 14 минути, Raze написа:

Общо-взето, бюджетните модели не издържат много.

Общо-взето ... всички неща са бюджетни! Просто има различни бюджети!

Никога не купувам нещо, което не мога да изхвърля на другия ден - без притеснения.

преди 22 минути, Веси Филипова написа:

кое е по-добро -айфон или смартфон на андроид

При Андроид има повече свобода, какви приложения да инсталираш.

Въпрос на вкус. Ако Ви трябва проста и надеждна звънилка, която прави хубави снимки, работи с години бодро, Iphone е правилен избор. 
Ако държите да имате свобода, да може да си инсталирате каквото пожелаете, или просто Ви се иска да минете по-бюджетно, Андроид е за Вас. 
Както са споменали по-горе, Андроид телефоните са разни. Моите лични впечатления от тях са: 
На първо място държа да подчертая - НИКОГА Xiaomi! Пълни боклуци, бъгави софтуерно, правени с икономии хардуерно. Това е дъното от популярните Андроид брандове за мен. 
Като читав телефон, както хардуерно, така и софтуерно, с най-дълга софтуерна поддръжка и най-ранно получаване на нови версии Андроид е Google Pixel. 
Брандовете на корпорация BBK (OnePlus, Oppo, Vivo) Прилични хардуерно, софтуерът им също е на ниво, цените са им привлекателни, само като камери не дотягат до Самсунг.
Самсунг пред последните години правят най-добрите Андроид телефони като фото възможности, но като хардуер не са сред най-надеждните. Имаха модели дето се палеха, един от неотдавнашните им флагмани S21 Ultra бе с фабричен дефект на дисплеите, просто изведнъж угасваха (прегаряха), и светваха отново чак след подмяна на дисплея, която не е евтина. За бюджетните им модели пък са не говоря, те са от кашкавал, едно изпускане и е за кофата. 

Взимаш с Андроид за около 400 кинта. Като се скапе след 3-5 години взимаш друг.

Ако искаш да кара дълго - вземаш Айфоня за 2500 кинта и се надяваш че ще кара 10 години!

Тва е.

преди 1 час, Т.Христов написа:

Взимаш с Андроид за около 400 кинта. Като се скапе след 3-5 години взимаш друг.

Ако искаш да кара дълго - вземаш Айфоня за 2500 кинта и се надяваш че ще кара 10 години!

Тва е.

Ако ще се ползва за игри надали ще изкара толкова. :)

SONY с wndows. 

Успех!

п.п. В интерес на истината, то телефон с Андроид не става. Вземи с каквато си искаш друга ОС и ще си по-добре.

п.п. 2 Всеки телефон с Андроид е направен от версия до версия. После сменяш телефона, а не ОС. 

преди 3 часа, dioib написа:

п.

п.п. 2 Всеки телефон с Андроид е направен от версия до версия. После сменяш телефона, а не ОС. 

Телефоните на Samsung имат по 3 надграждания на ОС като поддръжка ,други марки също са с две или три надграждания ,единствени китайските марки догонват тази практика все още.

От две години съм с Xiaomi и мога да кажа - бачка перфектно. Снимките са прилични, не че снимам толкова. Със сигурност са доста по - добре, от "А" серията, на Самсунг.

Като минус единствено, една идея по - тежки.

• Решение
преди 3 часа, dioib написа:

В момента съм с Galaxy A33. Оригинално е с Android 11, като го купих беше с Android 12, в момента е с Android 14.

Очаквам наесен Android 15.

преди 46 минути, jhoro написа:

В момента съм с Galaxy A33. Оригинално е с Android 11, като го купих беше с Android 12, в момента е с Android 14.

Очаквам наесен Android 15.

Все пак мисля, че YotaPhone е по-добрия. ;) => Аз съм за китайците. :) 

преди 11 часа, Веси Филипова написа:

Кое си заслужава парите в крайна сметка и кое издържа повече време. Плюсове и минуси?

...един телефон трябва първо да го хванеш да видиш дали ще ти пасне в ръката...габаритите...

...пример - moto g200 и poco f5 pro...

...първия 202 грама,втория 204...

...с poco свикнах бързо с моторолата-не...

...за дамски модел предлагам motorola edge 40 neo...

...със софтуера се свиква,нагажда се човек...

...а пък колко време ще го ползваш си зависи от житейските ситуации...

преди 11 часа, Веси Филипова написа:

Аз и жена ми и 17 годишният ни син просто нямаме смартфони. Не ни трябват.
Ползваме си обикновени GSM-и с бутони и с тях си говориме.
За снимки си имаме фотоапарати, така правят умните хора на които им стига акъла да проумеят , че в тези боклучета смартфоните няма място за истински обектив, както е във фотоапарат.
Ама то ние и фейсбук не ползваме, та няма как да изпаднем в зависимост от него.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

За снимки си имаме фотоапарати, така правят умните хора на които им стига акъла да проумеят , че в тези боклучета смартфоните няма място за истински обектив, както е във фотоапарат.

Темата за тия с фотоапаратите Зенит и с фолиото на главата, е на едно друго място

преди 7 минути, Белгиеца написа:

И си биеш маслото, с борило.

преди 19 часа, Веси Филипова написа:

Хора, които никога в живота си не са притежавали iPhone и до края на жалкия си безсмислен живот няма да се осмелят да го купят - точно те ще крещят от всеки ъгъл колко си тъп, като си купиш iPhone. Легенди и митове ще ти наринат за китайските чукакчи от 200лв за ведро.

iPhone е 15Pro Max, различно от това е за турбо-клошари.
Ако ще е android - Samsung Galaxy S24 Ultra.

Да не сте котки? Един живот имате! Толкова ли не заслужавате най-върховото?

П.П.
Монтанската рептилия да си омота и сфинктера с фолио. 'бати, деменци, за пореден път дращи как сина му телефонира от телефон с шайба.
А морзовата азбука кога? Кога измуфтиш ангела за 5 евро, за да купиш теменужки на даскалицата по трудово?

преди 3 часа, Profruit написа:

Един живот имате! Толкова ли не заслужавате най-върховото?

Няма по-върховно от спокойствието. 
Успокой се, догодина ще купи нова Дачия за 12000 € синчето като стане студент.
Я познай колко пичeнцa ще искат да ги качи да си ги докара от университета в Люксембург до Белгията след лекции. 
А льольовците с Ай-сиктир-фончета ще гледат завистливо, що им бягат гаджетата.

Ама ти като не си направил деца и така, радваш се на глупости, дрънкулки разни.
Няма кой да ти каже тате.

Най-после продължение на сагата!
И дай Бог малкия Магдаленчо, да те уреди и теб между паузите. Гледай да е безплатно и като ти дойде заветния час, да разкажеш как е там в леглото с свингарите. Да не забравиш фолиото ... отзад.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.