Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Препоръчайте ми софтуер" - Ако търсите нещо или сте ползвали програма, от която сте доволни и искате да споделите.

Featured Replies

Видях, че има подобна тема за FOSS програми и реших да направя тази за всякакъв софтуер без значение дали е с отворен код или не.
Ще сложа няколко сега и постепенно ще добавям други, за които се сещам. Повечето идващи от мен ще са за Windows.

Мога да започна с няколко програми, които ползвам ежедневно:

Obsidian е програма за водене на бележки. Има всичко, което бихте искали от подобен софтуер + много повече. Има куп плъгини за абсолютно всичко от редовни бакъпи, canvas, граф изглед и много други. Безплатна е, има опция за платено ползване където можете да си регистрирате акаунт и да синхронизирате бележките си в тяхния облак, но не е необходимо с всичките плъгини.

Everything е търсачка за файлове и папки на Windows. Прави това, което вградената търсачка на File Explorer се опитва да прави, но много по-добре. Открива всякакви файлове по име/разширение/regex за по-малко от секунда. След инсталация отнема няколко минути за да индексира всички файлове и след това е светкавична.

WinDirStat е една от много програми визуализиращи файлове и директории по размер в дисковете. Работи бързо и е идеална, когато се чудите къде отиде всичката свободна памет.

SoulSeek е P2P мрежа и програма за споделяне на файлове, предимно музика. Ако имате хубава музика във високо качество и искате да я споделите със света можете да го направите, а в замяна ще получите достъп до музикалните колекции на други потребители. Има много хора споделящи музика с много високо качество, която не се намира никъде другаде.

FreeTube е клиент за Youtube който можете да ползвате без регистрация, без реклами и най-вече без новите "anti adblock" мерки на Youtube. Ако сте усетили как напоследък като отворите YouTube процесора ви се побърква и има над секунда пауза преди да заредят видеата и страниците, не сте единствени. Нарочно е, YouTube пуска безброй процеси подобни на криптомайнъри и добавя timeout от над секунда преди да зареди страници ако използвате Firefox и адблокъри.

BitWarden е мениджър за пароли. Има го за Windows, Linux и Android. Държи всичките ви пароли на едно място, защитени от една "master" парола. Има го от много време, никога не са имали проблеми със сигурността, с отворен код е и постоянно е под наблюдение както от отделни хора, така и от компании в областта на информационната сигурност. Аз го използвам от години на всички устройства. 

Jackett е програма, която действа като прокси сървър за различни торент индексатори. Превежда заявки от приложения като Sonarr, Radarr, Lidarr и CouchPotato в HTTP заявки, специфични за сайта за проследяване. Позволява да търсите съдържание в множество сайтове, без да посещавате всеки един поотделно. Може да се използва и като плъгин за търсачката на qBitTorrent. Поддържа нашата замунда и всички други торент тракери.

https://dll.kippykip.com/index.php  - Архив на .dll файлове.

Постепенно ще добавям нови програми и софтуер към темата.

Познай какво ще се случи като започнат да питат за множество описани програми. Тюрлюгювеч!
Освен това, по мое мнение, е добре всяко описание на инструмент да е в самостоятелен пост. А по-добрият вариант е всеки инструмент да е със самостоятелна тема, за да може дискусиите даса строго конкретизирани за него.
И заглавието е много куцо!

преди 1 час, savethecatgirl написа:

Видях, че има подобна тема за FOSS програми и реших да направя тази за всякакъв софтуер без значение дали е с отворен код или не.
Ще сложа няколко сега и постепенно ще добавям други, за които се сещам. Повечето идващи от мен ще са за Windows.

Obsidian е програма за водене на бележки. Има всичко, което бихте искали от подобен софтуер + много повече. Има куп плъгини за абсолютно всичко от редовни бакъпи, canvas, граф изглед и много други. Безплатна е, има опция за платено ползване където можете да си регистрирате акаунт и да синхронизирате бележките си в тяхния облак, но не е необходимо с всичките плъгини.

Everything е търсачка за файлове и папки на Windows. Прави това, което вградената търсачка на File Explorer се опитва да прави, но много по-добре. Открива всякакви файлове по име/разширение/regex за по-малко от секунда. След инсталация отнема няколко минути за да индексира всички файлове и след това е светкавична.

WinDirStat е една от много програми визуализиращи файлове и директории по размер в дисковете. Работи бързо и е идеална, когато се чудите къде отиде всичката свободна памет.

SoulSeek е P2P мрежа и програма за споделяне на файлове, предимно музика. Ако имате хубава музика във високо качество и искате да я споделите със света можете да го направите, а в замяна ще получите достъп до музикалните колекции на други потребители. Има много хора споделящи музика с много високо качество, която не се намира никъде другаде.

FreeTube е клиент за Youtube който можете да ползвате без регистрация, без реклами и най-вече без новите "anti adblock" мерки на Youtube. Ако сте усетили как напоследък като отворите YouTube процесора ви се побърква и има над секунда пауза преди да заредят видеата и страниците, не сте единствени. Нарочно е, YouTube пуска безброй процеси подобни на криптомайнъри и добавя timeout от над секунда преди да зареди страници ако използвате Firefox и адблокъри.

BitWarden е мениджър за пароли. Има го за Windows, Linux и Android. Държи всичките ви пароли на едно място, защитени от една "master" парола. Има го от много време, никога не са имали проблеми със сигурността, с отворен код е и постоянно е под наблюдение както от отделни хора, така и от компании в областта на информационната сигурност. Аз го използвам от години на всички устройства. 

Jackett е програма, която действа като прокси сървър за различни торент индексатори. Превежда заявки от приложения като Sonarr, Radarr, Lidarr и CouchPotato в HTTP заявки, специфични за сайта за проследяване. Позволява да търсите съдържание в множество сайтове, без да посещавате всеки един поотделно. Може да се използва и като плъгин за търсачката на qBitTorrent. Поддържа нашата замунда и всички други торент тракери.

Хубава тема!

Има ли нещо като  https://www.rainlendar.net/ но да е фрии и да е по-опростено. Аз ползвам Event Manager , но се скапа, а няма поддръжка.

10х

Viber -> повече го ползвам от Skype.

VMware Workstation -> Чудесно за правене на експерименти. 

HWDIRECT -> Това е една "опасна" програма. Пипан не където трябва. 

Applewin -> Носталгия от миналото. 

CMS - За видео наблюдение. 

преди 9 минути, dioib написа:

Че Скайп май само ти го ползваш:D чудно с кого се свърваш...

преди 1 минута, lupis написа:

Че Скайп май само ти го ползваш:D чудно с кого се свърваш...

Аз ICQ ползвам, но нещо с тези санкции ... не съм се свързвал скоро. :) 

преди 15 минути, Т.Христов написа:

Хубава тема!

Има ли нещо като  https://www.rainlendar.net/ но да е фрии и да е по-опростено. Аз ползвам Event Manager , но се скапа, а няма поддръжка.

10х

Morgen

Amie

преди 20 минути, цър-вул написа:

Започна се... 😎

Е то всяка тема във форума, след като в нея се намесят определени индивиди, става тюрлю-гювеч 😁 . Нищо ново ...

дрън - дрън v.2

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

А по-добрият вариант е всеки инструмент да е със самостоятелна тема, за да може дискусиите даса строго конкретизирани за него.

И тогава ще има камара теми за различни инструменти, всичките затрупани няколко страници назад с по най-много един пост в тема освен ОП. Няма какво толкова да се дискутира по повечето неща.

преди 3 часа, цър-вул написа:

И заглавието е много куцо!

Такова е, по-хубаво не измислих, а го мислих 10 минути. Модовете не могат ли да го едитнат на нещо по-приятно?

И докато съм се сетил, ако трябва да копирате/местите много или големи файлове или да правите бакъп на директории: robocopy. Подобно е на Линукския rsync. Би трябвало да го има инсталиран на всички по-нови версии на Windows(че може би и малко по-стари) и е много бърз и удобен инструмент.

robocopy <дир1> <дир2> [<file>[ ...]] [<options>]

копира всичко от дир1 в дир2. Може да ползвате флаг /mt за мултитрединг, /s за да копира и поддиректории или някоя от другите опции: https://learn.microsoft.com/en-us/windows-server/administration/windows-commands/robocopy

преди 4 часа, savethecatgirl написа:

Бях добавил подобна тема.

Я да питам нещо, някой може да знае ... Препоръчайте ми програма, която като скрийнсейвър да ми показва произволни снимки от архива ми. Сега ползвам Endless Slideshow Screensaver , обаче тя не се справя добре с голямо количество снимки. Забива в 1-2 папки, и върти кадри само от тях.

преди 5 часа, dioib написа:

VMware Workstation -> Чудесно за правене на експерименти. 

HWDIRECT -> Това е една "опасна" програма. Пипан не където трябва. 

Applewin -> Носталгия от миналото. 

CMS - За видео наблюдение. 

За Applewin има ли некфи игри?

• Автор
преди 1 час, Rudy M. написа:

Я да питам нещо, някой може да знае ... Препоръчайте ми програма, която като скрийнсейвър да ми показва произволни снимки от архива ми. Сега ползвам Endless Slideshow Screensaver , обаче тя не се справя добре с голямо количество снимки. Забива в 1-2 папки, и върти кадри само от тях.

Предполагам е за доста снимки и папки. Пробвал ли си Random Photo Screensaver? Могат да се избират множество папки.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Бях добавил подобна тема.

В първият ред съм я споменал

преди 7 минути, savethecatgirl написа:

Пробвал ли си Random Photo Screensaver?

Благодаря за предложението, пробвах я. Работи, но нещо не ми допада. Намерих някаква друга - Photo Slideshow Screensaver, харесва ми повече.

преди 9 минути, Т.Христов написа:

Мож ли да дадеш линкове?

Amie

Morgen

преди 2 часа, Т.Христов написа:

За Applewin има ли некфи игри?

image.png.7891824306f80da988808420abb5ee03.png Има доволно. 

преди 1 час, Т.Христов написа:

А, ICQ умря наскоро

Не знам дали е умряло, но ми пращат код по смс, за да се логна, но после увисва. Предполагам заради санкциите е така. Пощата ми функционира. Тук явно няма живеещи в Русия, за да споделят дали е "умряло'. 

Иначе:

image.png.37b3467c44369c8b57e6e484df8c4366.png явно ще го заменят с VK Messenger и WorkSpace. 

• Автор
преди 27 минути, dioib написа:

Иначе:

image.png.37b3467c44369c8b57e6e484df8c4366.png явно ще го заменят с VK Messenger и WorkSpace. 

На поредното хубаво нещо му се вижда края. Натисна ме носталгията...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.