Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Препоръчайте ми софтуер" - Ако търсите нещо или сте ползвали програма, от която сте доволни и искате да споделите.

Featured Replies

преди 1 час, adobeaa написа:

10q

преди 3 минути, savethecatgirl написа:

На поредното хубаво нещо му се вижда края. Натисна ме носталгията...

Е, хубаво, хубаво, но бе докато не излезе Skype. Това продължи, защото М$ го купи. "Излязоха умните телефони" и вси почнаха да ползват Viber. 

Самата ICQ поща вече се обслужва от mail.ru. => Нея я ползвам като "пазарувам от Китай".

...

Още една програма която ползвам -> Hex Editor. -> За преглед/редактиране на изпълними файлове на "ниско ниво". С нея трябва да се внимава!!! Не уверен не я ползвай!!! 

Нещо не схващам идеята, ако тя е просто всеки да сподели какви програми ползва, то е безмислено защото всеки има поне дузина програми. Виж ако целим набор от безплатни полезни програми това е друго нещо.
В този ред на мисли преди време бях попаднал на един архив с инструменти за уиндоус тук във форума май наш потребител го беше правил и беше много добър, ама ся иди го намери из темите.

преди 54 минути, savethecatgirl написа:

На поредното хубаво нещо му се вижда края. Натисна ме носталгията...

Мдаа четох че ще о спират, жалко.

преди 17 часа, Т.Христов написа:

За Applewin има ли некфи игри?

При мен беше инсталатор със заредени игри. За всяка може да правиш пряк път и като кликнеш на него директно стартира играта. Иначе сваляш програмата и отделно ровиш за игри и ги добавяш ръчно. Отдавна овехте тази мания поради липса на време и намерено хоби, всички любими игри отидоха в миналото.

Хубаво ще бъде да бъдат добавени и програми за оптимизиране на системите. Аз например си ползвам tuneup ulities 2008 под windows7 но откакто AVG купиха програмата я направиха пълна боза. 

• Автор

Някой ползва ли Арк браузъра? Като излезе преди няколко седмици за Windows го пробвах за 2 минути и го изтрих. Функционалността за прехвърляне на пароли и отметки не работеше и нещо не ми хареса това, че трябва да се прави акаунт за да се ползва. Уж имало доста ъпдейти от тогава и много го хвалят на Мак, бил страхотен там.

преди 3 минути, vlado1985 написа:

Хубаво ще бъде да бъдат добавени и програми за оптимизиране на системите. Аз например си ползвам tuneup ulities 2008 под windows7 но откакто AVG купиха програмата я направиха пълна боза. 

Довечера ще постна няколко скрипта и програми за оптимизация и премахване на spyware и ненужни компоненти на нови уиндоус инсталации.

• Автор

privacy.sexy е инструмент, с който можете да изберете какво искате да премахнете или промените в Windows. Предлага много неща като например спиране на събирането на данни както от самата операционна система, така и от трети страни(Google, Nvidia, Logitech, Razer, VS и др.), премахване на "bloatware" - ненужни програми и услуги(OneDrive, Xbox apps, Microsoft Tips, Cortana, Copilot и т.н.) и други конфигурации по ОС и програми. След като изберете какво искате, генерира скрипт, който трябва да свалите и да изпълните.
Цялото нещо е с отворен код, ползват го много народ и е напълно безопасно.

Privatezilla е програма доста сходна с privacy.sexy. С отворен код е и много хора допринасят с разнообразна функционалност:

Цитат

The community package for Privatezilla adds support for several advanced scripting features based upon PowerShell, e.g.

• Removal of specific pre-installed apps
  • Uninstall of OneDrive
  • Unping Startmenu tiles
  • Disable telemetry of third-party apps (E.g. CCleaner, Firefox, Dropbox, Microsoft Office)
  • Removal of Windows Defender (NOT recommended! I can highly recommend using Windows Defender on consumer versions of Windows 10)
  • Blocking telemetry via firewall and host files. Rules are provided by crazy-max/WindowsSpyBlocker
  • Support for all-in-one PowerShell debloating script Windows10Debloater.ps1
  • New automation templates

преди 5 часа, savethecatgirl написа:

privacy.sexy е инструмент, с който можете да изберете какво искате да премахнете или промените в Windows. Предлага много неща като например спиране на събирането на данни както от самата операционна система, така и от трети страни(Google, Nvidia, Logitech, Razer, VS и др.), премахване на "bloatware" - ненужни програми и услуги(OneDrive, Xbox apps, Microsoft Tips, Cortana, Copilot и т.н.) и други конфигурации по ОС и програми. След като изберете какво искате, генерира скрипт, който трябва да свалите и да изпълните.

Privatezilla е програма доста сходна с privacy.sexy. С отворен код е и много хора допринасят с разнообразна функционалност:

privacy.sexy дава ERROR

Clipboard02.jpg.50e5d9dfa385c2d49708f33d31889f77.jpg

• Автор
преди 8 часа, Т.Христов написа:

privacy.sexy дава ERROR

Clipboard02.jpg.50e5d9dfa385c2d49708f33d31889f77.jpg

Интересно.
Изпълняваш ли го като администратор? Сигурен ли си, че нещата които си избрал от списъците ги има на машината ти? Щом не открива такъв запис за ключ или стойност в регистъра би трябвало или да не съществуват или да няма достъп.

Аз бих проверил ръчно дали reg ключ/стойност за въпросната операция съществуват.

преди 15 минути, savethecatgirl написа:

Аз бих проверил ръчно дали reg ключ/стойност за въпросната операция съществуват.

Аз не бих си правил труда, след като видя надпис "The system has unable to find the specified registry key or value". 

преди 14 часа, savethecatgirl написа:

Не ползвам Уиндоус, но мисля че така е по-лесно. 

https://www.xda-developers.com/tiny11-hands-on/

https://github.com/ntdevlabs/tiny11builder

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.