Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави Радио в България

Featured Replies

Темата е чисто техническа. Първо каква техника ти трябва за едно регионално радион. Примерно да обхваща цяла Плевенска област. Кой определя на коя честота ще бъдеш? Кой ти осигурява лиценза и колко струва. Какви такси се плащат на държавата, защото притежаваш радио. И освен от реклами, от какво друго може да се печели. Въобще аджеба колко пари минимум ще ти трябват за старт. 

Няма да спечелиш - виж колко фалираха. Астра, РСЕ, и т.н. Милиони без възвращаемост.

Програмен лиценз от СЕМ и технически от КРС. От една точка няма да покриеш окръга. Справка https://www.predavatel.com/bg/8/pleven

Излъчваше се от много точки (виж историята в линка), сега гледам всички са се качили на кулата. Частните им дават максимум 200 - 300 W, като пътуваш виж докъде стигат.

• Автор

На времето Радио Мизия, който собственик беше и на Радио Астра покриваше целия регион. Знам за Мизията, че нямаше лиценз и го спряха.

преди 2 минути, Коркодила написа:

На времето Радио Мизия, който собственик беше и на Радио Астра покриваше целия регион. Знам за Мизията, че нямаше лиценз и го спряха.

При толкоз радиа е абсолютно безмислено начинание.

Радиата вече се правят по интернет, за локално радио нещата са дебели, ем бюрокрация, ем солено и под масата и на масата, а тук са пропуснали да споменат че и за права за музика трябва да си плащаш...  

преди 2 часа, Bubbles написа:

Радиата вече се правят по интернет, за локално радио нещата са дебели, ем бюрокрация, ем солено и под масата и на масата, а тук са пропуснали да споменат че и за права за музика трябва да си плащаш...  

Той ще пуска авторска. Буковлъшка.

Колкото и книгата написа толкова и радио ще пусне. Както се казваше в "Мъжки времена" - едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

преди 17 часа, Коркодила написа:

Темата е чисто техническа. Първо каква техника ти трябва за едно регионално радион. Примерно да обхваща цяла Плевенска област. Кой определя на коя честота ще бъдеш? Кой ти осигурява лиценза и колко струва. Какви такси се плащат на държавата, защото притежаваш радио. И освен от реклами, от какво друго може да се печели. Въобще аджеба колко пари минимум ще ти трябват за старт. 

Уж чисто, ама не! :) 

Lex.bg - Закони, правилници, конституция, кодекси, държавен вестник, правилници по прилагане

Принципно си намери така наречената инженеринг компания. Тя ти разработва всичко и после даваш на адвокати, техници и т.е. най-вече пари и ти правят радиото. 

Иначе ти трябват (технически де) знания от осми клас. => Пълен архив на списание "Радио, телевизия, електроника" - ==> SANDACITE BG <== Българският портал за стара техника

Оборудване за радиостанции: Пълен списък за студио и предаване (fmradiobroadcast.com)

Успех! 

• Автор
преди 5 часа, ined написа:

Колкото и книгата написа толкова и радио ще пусне. Както се казваше в "Мъжки времена" - едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш.

Ми тя книгата е почната, ама едва ли ще стигне до теб. Както се казва в едни други мъжки времена: Кучето си лае кервана си върви.

Според мен си направи един бизнес план.
Определи, колко пари ще ти трябват само, за да стартираш радиото.
Определи, колко пари ще ти трябват за водещи и други служители, които да работят в радиото.
Проучи, колко пари ще трябва да плащаш за авторски права за музиката, която излъчваш.
Големия проблем е че няма да можеш лесно да навлезеш в този бизнес. 
Радио и тв пазара са направени така, че да не може всеки човек с камера и микрофон да излъчва, каквото си пожелае. 
Отделно радиото бавно и славно умира с всеки изминал ден. 

• Автор

Искам да знам първо каква антена ще ми трябва да покрия цял окръг. До колкото знам трябва смесител, студийни монитори. Микрофон, студиото да е шумо изолирано. Горе-долу нещата са като в дискотека, само, че звукът от смеситела не отива в усилвател и тонколоните, а в антената. Аз ще бъда единия водещ и тон режисьор. Ще има още двама водещи. Ще има интересни дискусии, след 18 часът ще започва музикално поздравителния блок. Авторските права ще се уредят, не е такъв проблем.

преди 12 часа, Коркодила написа:

Ми тя книгата е почната, ама едва ли ще стигне до теб. Както се казва в едни други мъжки времена: Кучето си лае кервана си върви.

Наистина няма такава опастност - и пари да ми даваш даже няма да я доближа камо ли да си губя времето да я чета.

• Автор
преди 14 часа, ined написа:

Наистина няма такава опастност - и пари да ми даваш даже няма да я доближа камо ли да си губя времето да я чета.

Ми тогава какво лаеш книгата книгата. Гледай си твоята кочина и не се занимавай с неща, които така или иначе не те интересуват.

За начало Радио "Граф де Коркодил ФМ", после и "Бел конь ТВ", а по-натам " Туенти уан сенчори Конь" муви продакшан, представя "Невероятните приключения на пишман бекяра" или " С голфо до холандско и обратно".

на 9.07.2024 г. в 12:10, Коркодила написа:

Направи си онлайн радио.

https://onlineradiobg.com/kak-se-pravi-onlajn-radio/

преди 8 минути, Коркодила написа:

Мани тия онлайн. Искам студио и ефир на FM честота, дет са хваща със всеки веф.

В такъв случай

Цитат

Традиционен AM/FM

Това е конвенционалния метод за радиоразпръскване „по въздуха“. AM/FM излъчването обаче обикновено е регулирано в повечето региони. Ще трябва да получите съответните лицензи за излъчване, както и лицензи за авторски права върху музика. Физическо оборудване за предаване също ще бъде необходимо и то трябва да бъде инсталирано на подходящо място за предаване, за да се осигури висока степен на достъпност на целевия пазар.

https://www.doola.com/bg/blog/how-to-start-a-radio-station/

И още четиво.

1 ПРАВИЛА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА РАДИОЧЕСТОТНИЯ СПЕКТЪР ЗА НАЗЕМНИ МРЕЖИ, ПОЗВОЛЯВАЩИ ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЕЛЕКТРОННИ СЪОБЩИТЕЛНИ УСЛУГИ СЛЕД ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ

Относно радиопредавателя

https://bg.fmradiobroadcast.com/article/detail/facts-about-fm-transmitter.html

Издаване на разрешение за излъчване на радиопрограма в честотна лента 87.5 – 108 MHz

• Автор
преди 9 часа, AAUUXX написа:

Кой ще ги чете тия фермани бре?! Искам да мина по краткия път. Да си платя, и да почва музикално поздравителния блок, без много усилия.

преди 1 минута, Коркодила написа:

Кой ще ги чете тия фермани бре?! Искам да мина по краткия път. Да си платя, и да почва музикално поздравителния блок, без много усилия.

Пусни 6 без 10 за целия форум!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.