Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някой имал ли големи промени в трафика след нов дизайн?

Featured Replies

Колеги, някой имал ли големи промени в посещаемостта /заменям думата "трафик"/ след промяната на дизайна на сайта? В смисъл - голямо нарастване или намаление? Нямам предвид влиянието на оптимизацията, а само на дизайна. ohmy.gif

Редактирано от Kaka Mara (преглед на промените)

Ако картинките от новия дизайн са с по-голям размер от тези на миналия, логично ще се повиши и трафика, ако са с по-малък размер - обратното. Това ли имаш предвид?

• Автор

Горе-долу.......... Радвам се, че се разбираме от половин дума. cool.gif

В същност, имах предвид нещо леко по-различно: хората свикват с един дизайн и когато сайтът придобива друг, част от редовните посетители ще отпаднат, но ще се появят нови. Някой реално видя ли такъв ефект? :)

Ами, виж количеството и обема на картинки, флашове, музики, клипчета и други "трафикояди". Друго - виж обема на новите страници, има колеги които пишат много разхитително. И не на последно място, ако дизайна е трепач, може просто да си привлякъл много посетители. Само статистиката може да ти даде верен отговор.

Успех!

За друг трафик ставало дума... biggrin.gif:) Ми, малко е относително според мен - на един ще му допадне едно, на друг друго, но важна част от дизайна е не само самата визия, ами функционалността и това потребителя да е ориентиран и всичко да му е удобно и лесно за ползване.

• Автор
За друг трафик ставало дума... biggrin.gif;) Ми, малко е относително според мен - на един ще му допадне едно, на друг друго, но важна част от дизайна е не само самата визия, ами функционалността и това потребителя да е ориентиран и всичко да му е удобно и лесно за ползване.

Да, наистина за друг трафик. :) Наистина не съм се изразила коректно.

Съгласна съм, че функционалността е от голямо значение. Въпросът ми е до някъде философски - какво е първично за посещаемостта - съдържанието, дизайна или добрата оптимизация на сайта?

Някой успя ли да вземе контента от един сайт и да го сложи в друг и да има голям ефект от цялата тази работа? ;)

Редактирано от Kaka Mara (преглед на промените)

Всички компоненти които си изредила са важни за един сайт. Броят на посетителите силно зависи и от това какво предлага сайта ти и за каква аудитория е предназначен. Ако сайта ще е основно за информация и/или ресурси, хората вероятно няма да се вълнуват от блестяща визия, а от материала, който търсят и един опростен дизайн ще им върши работа. Обаче, ако например сайта ти обхваща някоя сфера на изкуството, посетителите ще обръщат голямо внимание на визията, освен на съдържанието на сайта. Нещата май са доста относителни и стоят по различен начин в различните ситуации. Съвета ми е да търсиш златното равновесие между изброените от теб съдържание, дизайн и бързодействие, колкото и банално да звучи. :)

Гледай са дизайна си е му е майката ама и съдържанието е важно. Ако нема нещо което да привлече вниманието на посетителите то и да влезе некой и да се впечатли много от дизайна то ако нема нищо в сайта, т.е. не му предлага нищо специално (текст, форуми, чат, гласуване, търсене, анкети, картинки, клипчета, флашки (ама не само за дизайн, а за нещо което върши работа - карти, галерии и т.н.).

Иначе за оптимизацията на мене не ми е голем проблем дори да има много картинки щото всичко си го минавам през оптимайзера на фотошоп и снимките са си с перфектно качество и със значително по-малък размер. Пр.: Рилски манастир - сайт

Ами аз.След като направих една ГОЛЯЯЯМА промяна в site ми, сега посетителите се въдят като въшки cool.gif

хах Bummer само така :huh:

Следващия път недей да спамиш. Прочети правилата на форума, ако още това не се е случило. Хайде със здраве и спазвай правилата ;) Митака

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

Редактирано от Митака (преглед на промените)

• Автор
Ами аз.След като направих една ГОЛЯЯЯМА промяна в site ми, сега посетителите се въдят като въшки cool.gif

Много сте мили /дори с въшките си.../ :angry:

И все пак - Или въпросът ми е зададен некоректно или никой не може да ми отговори по същество... ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.