Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся съвет за Интел конфигурация

Featured Replies

Здравейте, съфорумници! Имам един приятел, който държи да си вземе Интел базирана система. Ето какво си е харесал дотук:

Дъно: Asus P5B ~ 165$

Проц: P-D940 BOX ~ 220$

Видео: MP 7600GT 256Mb DDR3 ~ 205$

HDD: Seagate 300Gb SATA2 ~ 115$

Понеже аз не съм много наясно (най-вече с Интелския хардуер), какви корекции бихте направили вие в този списък. Благодаря за отзивите.

ПС: Цените са приблизителни, взети са от страницата на МОСТ (без ДДС). Чарковете ще се вземат с фактура.

Здравейте, съфорумници! Имам един приятел, който държи да си вземе Интел базирана система. Ето какво си е харесал дотук:

Дъно: Asus P5B ~ 165$

Проц: P-D940 BOX ~ 220$

Видео: MP 7600GT 256Mb DDR3 ~ 205$

HDD: Seagate 300Gb SATA2 ~ 115$

Понеже аз не съм много наясно (най-вече с Интелския хардуер), какви корекции бихте направили вие в този списък. Благодаря за отзивите.

ПС: Цените са приблизителни, взети са от страницата на МОСТ (без ДДС). Чарковете ще се вземат с фактура.

Проц: P-D945 BOX ~ 200$ или Conroe E6300/1.86G/1066/2M BOX - 222$

HDD: Seagate 320Gb SATA2 ~ 120$

Лека вечер на всички!

Дъно-Gigabyte-965P-DS3-има редица предимства,притежава награда-most overclockable product award,по-дълъг живот,и пасивно охлаждане на чипсета.Ето го него:

http://www.hardwarezone.com/articles/view....d=6&id=2025

Вземай едно Conroe 6 с дъното предложено от Fixt00l - разликата в цената спрямо избраният от теб процесор е минимална, а производителноста и възможностите за овърклок са в полза на Conroe.

За харда съм съгласен с kavalera - 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB.

Видеокартата - при положение че има 7600GS 256MB DDR3 за 155$ е неоправдано да даваш 205$ за същатат карта.

Обърни внимание и на захранващия блок - бе бива на такава машина да сложиш някое творение на китайската инженерна мисъл на което гордо с големи букви пише 500W a реално вътре има 3 елемента на кръст и ще изгори при първия токов удар. Щом ще купуваш от Мост вземи FORTRON ATX-400PNF или ако ти се струва малко вземи 500 ватовият модел. BLUESTORM е абсолютно същото захранване, но с красива синя кутия :) .

Като става въпрос за охлаждане на чипсета на дъното искам да отбележа , че DS 3 на Gigabyte съвсем няма същото охлаждане като DS 4 , DQ 6 или Asus P5B Deluxe ( не става въпрос за споменатото в началото P5B - което е пълно дърво ) . В този смисъл по-доброто ( и по-скъпо ) решение е измежду последните три дъна. За процесора съм съгласен с Lyudmil че Е 6300 е по-добрият и по-перспективен вариант . Към това като прибавиш и 320GB SEAGATE SATA2/7200/16MB ( не Seagate 300Gb SATA2 ) ,който е с перпендикулярен запис + добро захранване и видеокарта според бюджета - ще се получи добър компютър ( нищо че не се споменава каква и колко ще бъде Рам паметта ) .

• Автор

Благодаря на всички за бързите отговори. Явно моето запитване поражда въпроси към другия чарколяк, та ето как стоят нещата :

Паметта е заплюта - 2х512Мб Kinston HyperX DDR2 800Mhz, захранването изобщо не е било под въпрос - задължителни 400В Фортрон. И последно - ПЦ-то няма да се клоква, така че стандартното охлаждане на Gigabyte-965P-DS3 ще свърши ли работа ?!

400 вата може да се окажат недостатъчни за тази машина. Мисля, че трябва да помислиш за 450 вата и нагоре.

Паметта е заплюта - 2х512Мб Kinston HyperX DDR2 800Mhz.

Не се залъгвай по лъскавия HyperX, не си струва парите - CL 5 e. Ako искаш тайминги 5-5-5-18 спести си $10 и си вземи Corsair Twin XMS2, много по гъвкав. Моето предложение е да дадеш няколко доларчета за Super T DDR2-800 с CL4, също много гъвкав и стабилен. Oт Мост е така, че лесно ще го включиш щом пазаруваш от там.

Поздрави!

Благодаря на всички за бързите отговори. Явно моето запитване поражда въпроси към другия чарколяк, та ето как стоят нещата :

Паметта е заплюта - 2х512Мб Kinston HyperX DDR2 800Mhz, захранването изобщо не е било под въпрос - задължителни 400В Фортрон. И последно - ПЦ-то няма да се клоква, така че стандартното охлаждане на Gigabyte-965P-DS3 ще свърши ли работа ?!

Естествено че ще свърши работа .Ако не ви се дават пари за DS4 или P5B Deluxe и искате да спестите някой долар ,тогава може да се спрете и на S3 ,особена разлика между двете няма . Рам паметта , според мене също , е по-добре да е Super T DDR2-800

Най-добрата памет за тази машина 2x512MB от тази памет

OCZ DDR2 PC2-8000 Platinum Enhanced Latency Dual Channel.

Таиминга и е 5-5-5-15 работи на 1067Mhz (при овърклок достига до 1200Mhz).

Съгласен, но цената и е доста солена на фона предложеното, плюс това OCZ се купува само с ДДС и става още по-неизгодно при положение, че човека няма да клоква. Предложихме памет с CAS (CL) задръжка 4, тъй като е най-важното условие при достъпа до паметта и ниската стойност вдига доста производителността и без клок.

Ако финансите не са достатъчни предложената от gip Super T DDR2-800 със латентност 4-4-3-8 на 800mhz също е много добра за избраната конфигурация.

Conroe платформата е всякаш по-правилният избор, тези Pentium D :yanim:

За дъното - GB 965P-DS4 хваща окото с добрата цена и качествената изработка :yanim:

400W Fortron или подобно марково захранване ще ти стигнат според мен, все пак няма да слагаш 4 харда и 2 видеокарти ;)

За паметта - не виждам смисъл да се отива над 2x 512MB DDR II 800 SUPER T CL4 или 512MB DDR2 800 KINGSTON HYPERX.

Достатъчно качествени модули са и на добра цена, по-скъпа памет ще е разхищение на средства, носещо минимален прираст.

За харда - май имаше и по-малки модели на Seagate, предлагащи перпендикулярен запис.

Все пак избери обема и модела според конкретните нужди.

И без перпендикулярен запис се живее, ако средствата не стигат ;)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Още една добавка за Super Talent - в зависимост от индикацията ,паметите са CL 4 и CL 5 ( става въпрос за 512 MB DDR 2 800 ) - при индикация (part number ) T800UA12C4 - паметта е с характеристики -800MHz DDR2 Over-Clocked Memory For Gaming Enthusiasts

512MB / 64M x 64 , non-Reg., no-ECC , CL 4-4-3-8 ,

64M x 8 w/ Heat Spreader , 8pcs

при Part Number -T800UA12C5 - 800MHz DDR2 Over-Clocked Memory For Gaming Enthusiasts

512MB / 64M x 64 , non-Reg., no-ECC , CL 5-5-4-12 ,

64M x 8 w/ Heat Spreader , 8pcs

Разликата се забелязва лесно .

Скоро в подобна тема бях писал и с какви чипове са паметите на Super T .

Тая памет е ужасна,не я купувай,освен,ако не си ограничен в бюджета.Голяма част от тези модули са с...Cas Latency 8 ! ! !

Съгласен, но цената и е доста солена на фона предложеното, плюс това OCZ се купува само с ДДС и става още по-неизгодно при положение, че човека няма да клоква. Предложихме памет с CAS (CL) задръжка 4, тъй като е най-важното условие при достъпа до паметта и ниската стойност вдига доста производителността и без клок.

Аз съм със SuperT 800 MHz CL4 и работи Overclock-ната на 1140 MHz стабилно.

Аз моя E6400 съм го overclock-нал от 2 Х 2310 MHz на ... 2 Х 3700 MHz и е стабилно на максимум.Именно затова препоръчвам точно този модел дънна платка.

E, приятелят ти е милионерче.Какво пък, хубав избор и е хубаво да имаш такъв приятел.Но в търсене попаднах на тези тестове сделани от братушките и те заключават: "Те же, кто не стеснен материально, ничего актуального из проведенного тестирования не почерпнут – взяв хорошую материнскую плату, они разгонят Intel Core 2 Duo и он покажет недостижимый уровень производительности, но, предоставляя удешевленные процессоры, на таких покупателей ставки не делаются".Преведено на български това звучи така-на тези с кинтите, дреме им на шлифера цената на магданоза.

Иначе аз също съм в глобален размисъл каква играчка да си подаря.Засега везните тегнат към AMD Athlon 64 X2 3600+.Инфлация братче.Изпържен на 2600MHz посочения проц млати с голямата дръжка на теслата. Тестчето.

От два дни ми се е прияло мед от шишарки....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.