Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бързият влак Варна-София дерайлира

Featured Replies

top_logo.jpg

Бързият влак от Варна за София е дерайлирал на гара Владо Тричков в 6,20 часа тази сутрин, съобщиха от БДЖ.

Вагоните дори не са се обърнали, заявиха от БДЖ за Dnes.bg. От релсите са излезли един пощенски вагон, четири пътнически и един фургон.

При инцидента няма пострадали, на мястото е пристигнал и шефът на БДЖ Олег Петров.

В момента движението на влакове в района е прекъснато, причината за дерайлирането все още се изяснява.

Пътниците ще бъдат извозени с автобуси.

Ето още едно доказателство, че не ни трябват високоскоростни влакове. Така поне като дерайлират, всички са живи и здрави. :ph34r:

Имах такова предчувствие...Смятах да миа през София да видя приятелите...Ужасс...Влакове има-качествени ЖП няма...Толкова е остаряла вече пътната мрежа...

Ето още едно доказателство, че не ни трябват високоскоростни влакове. Така поне като дерайлират, всички са живи и здрави. :eek:

От новото разписани по много линии ще има драстично намаление, но не на времепътуването, а на скоростите. Изглежда и от БДЖ следват твоят ред на мисли, но лошото е, че това неможе да продължава така до безкрай. Макар и по-ниски скорости, пътя и съставите ще продължават да се аморизират и тогава какво...... Плачевно е положението.

Единственото хубвао нещо е, че няма жертви и пострадали, но е време да спрат играта със Съдбата- игра в която игарчите са в уюутните си офиси, а пионките са невинни граждани.

Баща ми беше на този влак, за щастие наистина са се разминали много леко, даже не са и разбрали какво е станало в първият момент (било е тъмно). Неприятното е че после са чакали около 3 часа да пристигнат автобусите за да ги извозят до София...

машиниста ми е приятел.много свестен човек.само неговия професионализъм спаси живота на много хора.да е жив и здрав.

Teмата не е много популярна гледам. Ако имаше 200 убити и 300 ранени щяхте да се скъсате да пишете за човешкото невежество и как някой трябва да влезе в затвора.

Ех,сеирджии...:whist:

От новото разписани по много линии ще има драстично намаление, но не на времепътуването, а на скоростите. Изглежда и от БДЖ следват твоят ред на мисли, но лошото е, че това неможе да продължава така до безкрай. Макар и по-ниски скорости, пътя и съставите ще продължават да се аморизират и тогава какво...... Плачевно е положението.

Единственото хубвао нещо е, че няма жертви и пострадали, но е време да спрат играта със Съдбата- игра в която игарчите са в уюутните си офиси, а пионките са невинни граждани.

Дали е старо или ново съоръжението, разлика няма. Преди няколко дни дерайлира супер модерния и бърз влак на магнитна възглавница и една камара жертви. Така че, нов, стар, все пет. Като ще се случи, се случва.

И аз имам двама приятели участвали в ЖП катастрофа, но са живи и здрави.

Дали е старо или ново съоръжението, разлика няма. Преди няколко дни дерайлира супер модерния и бърз влак на магнитна възглавница и една камара жертви. Така че, нов, стар, все пет. Като ще се случи, се случва.

При старо съоръжение, "подържано" с некачествен ремонт ( по една или друга причина), вероятноста за повреда/авария са многократно по-големи от ново с качествен ремонт. Ти как смяташ?

Преди дни е дерайлирал супер модерен влак, но по каква причина?

Ето една снимка от утрешният "Стандарт"

orig_162452_bg.jpg

Ако машиниста не е усетил навреме, и не е спрял, може би темата щеше да бъде доста популярна, и с по-голяма посещаемост от сеирджийте, защото преди тунела има мост над р. Искър (от който през 2000г. в реката паднаха няколко цистерни със втечнен газ).

Teмата не е много популярна гледам. Ако имаше 200 убити и 300 ранени щяхте да се скъсате да пишете за човешкото невежество и как някой трябва да влезе в затвора.

Ех,сеирджии...:)

Е на това му викам "Не на място".

Този на магнитната възглавница е бил експериментален! И се ударил в нещо по линията ,доколкото разбрах някаква платформа.

Иначе не е толкова важно дали е старо или ново ,колкото да е в добро състояние и добре поддържано.

За наще железници нито едното не е в сила.Скоростите падат точно по причини че състоянието на релсовият път се влошава.

Добре е че в новините по телевизията обърнаха внимание на тези неща.

Edit: tzwaro82 малко ме е изпреварил :) .

Защо ли си мисля,че е станало поради откраднати релси.Днес точно четох,че от БДЖ се оплаквали,че циганите крали релси за по 1 000 000 на година.И всяко минаване на влак някъде се спазвала специална аварийна процедура и всички влакове се движели с намалена скорост за да могат да реаргират ако няма релси.

В комбинация на това,че същите тези цигани хвърлят децата си пред колите най-често в големите градове искат 100лв после и тн и тн истории и все едни и същи участници не мислите ли ..

На път сме да забравим чувството за сигурност, с което ползваме родния железопътен транспорт. Все пак е добре, че тия морги не развиват големи скорости заради окаяното състояние на релсовите пътища biggrin.gif

И при модерните и при старите композиции, причините са едни и същи. Всичко се случва заради някаква грешка. При нас случая е в некачествена поддръжка на вагона. Значи проблема е в хората, които поддържат ЖП превозите, а не в това дали е стара или нова техниката. Една техника, ако се поддържа както трябва, то тя работи както трябва. Ако ще да е нова, но с некачествена поддръжка, то главоболията предстоят. Та по-горе мисълта ми беше, че и да е нова композицията, тя като не се поддържа качествено, то и с нея ще се случват такива неща. А за по старите композиции, имах предвид че се движат бавно и риска за живота при евентуална катастрофа е по малък от колкото при инцидент с някой нов и бърз влак. Едно е да се изджаскаш с 65 км/ч, друго е с 200км/ч, а да не говорим за този влак в Германия който развива на места до 450км/ч. Щом съществува дадено съоръжение, то инциденти винаги ще има независимо дали е старо или ново.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.