Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Качеството е деградирано при записване на видео със SimpleScreenRecorder

Featured Replies

Инсталирах SimpleScreenRecorder на Линукс Минт и му сложих най-високите настройки. Ето да видите:

IMG-20240803-021048.jpg

IMG-20240803-021101.jpg

Тук се виждат и другите опции:

IMG-20240803-021120.jpg

IMG-20240803-021139.jpg

Проблемът е, че всички видео клипове са с изключително деградирано качество.

20 минутно видео с 4К резолюция не е повече от 200 мегабайта, което е невъзможно, тоест има силна компресия (деградация), въпреки че опциите за качество са най-високи.

Ето снимки, които съм направил на видеото (пуснат видео файл):

IMG-20240803-021331.jpg

IMG-20240803-021336.jpg

IMG-20240803-021406.jpg

И на последната снимка се виждат иконите в Старт менюто. Горните са във видеото, а долните са извън видеото. Тези, които са във видеото, са размазани, заради компресията.

Как да оправя този проблем? Искам програмата да записва в 4К резолюция.

Корумпирани файлове... сега деградирали видеоклипове... Лошо. Това са тревожни симптоми за колапс на една изнемощяла... бих казал даже беряща душа ОС.  Или  дръглива (постала, ако авторът предпочита) памет. Но може да се дължи и на необратими гериатрични промени във видеокартата... или такива ефекти в биоса... А защо не и ритъмни нарушения в многоядреността. Ум да ти зайде.

едит: дано съм бил полезен... ако не с конкретно решение, поне с емпатията си...

Що ли ми се струва че нещо не в ред с драйвера на видеокартата?

Най-вероятно омазана конфигурация или бъгав simplescreenrecorder ==> омазани видео файлове при запис.

Я покажи изхода от

inxi -G

да видим дали наистина имаш/си в режим на 4К на видеокарта/екран

преди 6 часа, royalpiggy написа:

Искам програмата да записва в 4К резолюция.

Монитора с 4К резолюция ли е ,щот ако не е не знам как очакваш да запишеш в 4К ?

• Автор
преди 5 часа, AAUUXX написа:

Монитора с 4К резолюция ли е ,щот ако не е не знам как очакваш да запишеш в 4К ?

Да, с 4К резолюция е.

По темата: Оправих проблемът. Значи, колкото по-висока е стойността на Constant rate factor, толкова по-ниско е качеството. Затова направих стойността да бъде 0 и сега вече няма проблеми с качеството на видео клиповете.

преди 17 часа, lebel написа:

Корумпирани файлове... сега деградирали видеоклипове... Лошо. Това са тревожни симптоми за колапс на една изнемощяла... бих казал даже беряща душа ОС.  Или  дръглива (постала, ако авторът предпочита) памет. Но може да се дължи и на необратими гериатрични промени във видеокартата... или такива ефекти в биоса... А защо не и ритъмни нарушения в многоядреността. Ум да ти зайде.

едит: дано съм бил полезен... ако не с конкретно решение, поне с емпатията си...

Може и ретроградния Меркурий да е виновен този път!

преди 8 часа, royalpiggy написа:

Да, с 4К резолюция е.

По темата: Оправих проблемът. Значи, колкото по-висока е стойността на Constant rate factor, толкова по-ниско е качеството. Затова направих стойността да бъде 0 и сега вече няма проблеми с качеството на видео клиповете.

Е аз нали това ти пратих по-горе? Може да ми маркираш отговора като решение.

Цитат

The key is specifying a low enough constant rate factor. 6 is close to lossless and you can specify 0 for lossless encoding but the resulting file might be huge.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.