Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със компютъра - дъно или процесор?

Featured Replies

Незнам какво му стана като натисна копчето за включване светва лампата вентилатора на захранването и процесора тругват.. но монитора не се вклучва неиздава звуци за зареждане на Виндовс...

Проверил съм връзката с монитора също и видеокартата работи нормално.

Рестнах биоса пак нетръгва.

Махнах рамта пуснах компа по принцип трябваше да чуя звук от зумера но не чух, това ме навява на мисалта че проблема ми е в дъното.

Какъв може да е проблем изгоряло дъно или процесор някои може ли да даде съвет как да проверя, нямам никакви светлинни индикатори за да разбера.

Захрахването също е под съмнение в такъв случай. Но ти не си дал никакво инфо за компютъра - дъно процесор, захтанване, нов ли стар ли е, работил ли е до сега и изведнъж ли започва да прави проблеми или му се е случвало от време на време и т.н.

Махни всички и устройства освен процесор, памет и видеокарта и опитай пак.

След като последваш съвета на Lyudmil, ако няма положителен резултат, извади процесора и пусни машината без него. Мисля, че трябва да ти изпише/сигнализира чрез бийп-сигнал липсата на процесор. В такъв случай проблема е той. Ако нищо не се промени, е по-вероятно да е дъното.

• Автор
Захрахването също е под съмнение в такъв случай. Но ти не си дал никакво инфо за компютъра - дъно процесор, захтанване, нов ли стар ли е, работил ли е до сега и изведнъж ли започва да прави проблеми или му се е случвало от време на време и т.н.

Махни всички и устройства освен процесор, памет и видеокарта и опитай пак.

Процесора е Семпрон 2300+ , Дъното е Елитгруп, картата е АТИ РАДЕОН 9550

Компа е на около година и половина не е правил проблеми досега.

Захранването мисля че работи понеже вентилаторите си въртят а и при допир на кабела на монитора със видеокартата монитора прещтраква.

Изключих всички устроиства както си ми написал пак нищто нестава никакъв звук.

След като последваш съвета на Lyudmil, ако няма положителен резултат, извади процесора и пусни машината без него. Мисля, че трябва да ти изпише/сигнализира чрез бийп-сигнал липсата на процесор. В такъв случай проблема е той. Ако нищо не се промени, е по-вероятно да е дъното.

Това ще го пробвам сега но след като извадя рам паметта нетрябвали пак да бийп сигнал?

Не пали Видеото

Няма да сигнализира че няма процесор в това бъди сигурен тъй като няма устройство което да обработи това съобщение (процесор).

Виж това (и на мен се случи):

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=30965&hl=

За бийп сигнала няма нужда да се обработва кой знае каква информация и функционира. След като е пробвано всичко друго и няма ефект, остава само това преди ходенето в сервиз.

Няма да сигнализира че няма процесор в това бъди сигурен тъй като няма устройство което да обработи това съобщение (процесор).

Ще сигнализира и без процесор ако му е малко по сериозно дъното.На моя Asus (A8N7X-E Deluxe) POST Reporter-a ми го казва даже и на глас ако евентуално не мога да прочета ("No CPU detected").А за проблема-на мен ми го прави винаги като прекаля с клокването и то го прави рамта,не процесор или дъно.Обаче след резет на биоса се оправя винаги.

Donchaz, при Socket A процесорите се захранват от +5V линия.Това ще рече, че силата на тока е голяма.Чест свидетел съм на прегоряли молекси свързващи захранването с дънната платка.Прегледай твоето и обърни внимание на проводниците в червено.Поглед в женския конектор.Около червените проводници пласмасата стои потъмняла, нагоряла.Не съм сигурен Семпрон 2300+ дали не се храни по същия начин.

Една стара PCI видео карта ще е ценно да имаш под ръка.Махаш AGP видеото и пробваш с PCI видео.В един AGP слот няма какво да гори.Там има пинове свързани със северния мост.Изключен силов кабел, вадиш батерийката на дъното.Даваш изводите на късо.Наблизо има джъмпер или калайдисани пъпки за снуляване на биоса.Даваш на късо и възстановяваш в обратен ред.Палиш, пробваш.Ако имаш волтметър замери напреженията на захранването, а така също около процесора спрямо маса.

82022_orig.jpg

Например след MOSFET N (транзистори на импулсния стабилизатор).Те са няколко.Едни хранят процесора, а други изработват +1.5V необходим на графичния слот AGP.Картината е примерна и служи за ориентация.

В крайна сметка приеми, че форума е виртуално поле за обмяна на идеи, а не магическа пръчка.Приемай несгодите философски, нерви не се купуват.Здравето е най-ценно.Ще се радвам, ако съм помогнал.

82033_orig.jpg

Поздрави

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.