Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавна работа при отваряне и зареждане на сайтове

Featured Replies

Здравейте,

Накратко как се появи и какъв е проблемът. Преди няколко вечери спряха тока, като пуснах РС след това, в браузъра ми излезе някакво съобщение с логото на А1 да кликна за фиксиране на настройки. Помислих, че е нещо заради внезапното спиране на тока, и там явно ми беше грешката, вероятно съм качил някакъв вирус без да се замисля. Файловете са ми наред, имам проблем само с връзката към мрежата(?), и зареждане на страници с образи. При включване в началото, макар и бавно зарежда, а след някакъв момент направо спира. След време пак бавно зарежда "по-леки" сайтове.
Прилагам двата файла след диагноза с FRST.
Преди 2-3 дена пусках MalwareBytes, но каквото карантинира го изтрих (знам че е глупаво, но ...). Утре ще го пусна пак да сканира и в следващ пост ще кача какво ново е открил, ако се налага.
Когато може, ще съм благодарен някой да помогне, и да се справи с вредителя.
Благодаря!

FRST.txt Addition.txt

Привет,

Аз в момента съм в отпуск и ще отговарям МНОГО бавно (да се има предвид).

Замисляли ли сте се, че проблема може да не е свързан със зловреден софтуер. На бърз преглед не виждам активни зловредни програми.

Има един зловреден (най-вероятно) остатък от 2015-та обаче и едва ли той е причината за проблема.

2015-04-19 15:20 - 2015-04-19 15:20 - 000005872 _____ () C:\Users\Felix\AppData\Roaming\JTEVEs6UW6MP8Ojeufyw6siEFH

На кой доставчик сте? На A1? Ако да, не вярвам тяхна програма да ви е заразила (а пък едва ли вирус би използвал тяхното лого). Или поне аз не съм срещал такъв. Пробвахте ли да се свържете с поддръжката им?

Тъй като сте с Windows 7 при вас няма опцията Network Reset, но пак можете да пробвате със следните команди за Command Prompt (CMD.exe) стартиран с десен бутон и Run as administrator.

netsh int ip reset c:\resetlog.txt

netsh winsock reset

ipconfig /flushdns

В EventViewer-a има 2 неприятни грешки:

Цитат

Error: (08/06/2024 10:16:43 PM) (Source: WinMgmt) (EventID: 10) (User: )
Description: Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is corrected.

Цитат

Error: (08/06/2024 11:06:56 PM) (Source: Disk) (EventID: 7) (User: )
Description: The device, \Device\Harddisk0\DR0, has a bad block.

За първата направете следното:

Изтеглете fixlist.txt и го запазете в папката, където сте свалили FRST64.exe (на десктопа).

Стартирайте FRST64.exe и натиснете бутона Fix веднъж!

След като приключи, ако ви поиска рестарт - съгласете се. След рестарта публикувайте лог файла - Fixlog.txt, който ще се създаде след работата на програмата.

Внимание: Скрипта е създаден за текущата система. Да не се ползва за други системи с подобни проблеми!

Прикачете лог файла Fixlog.txt в следващия си коментар.

За втората пуснете проверка на дяла за лоши сектори. Може би заради това се отварят бавно страниците (не заради проблем с интернет връзката, а заради проблем с твърдия диск - възможно е да се е появил след рязкоро спиране на системата след спирането на тока или просто да му е дошло времето за смяна).

Пак от Command Prompt (CMD.exe) стартиран с десен бутон и Run as administrator въведете командата и натиснете Enter.

ECHO Y|CHKDSK C: /X /F /R /B

Рестартирайте и изчакайте проверката да приключи. След като зареди Windows наново отворете Start => Run => въведете eventvwr. msc

Оттам отворете Windows Logs => Applications => потърсете за събитие WinInit или Chkdsk с ID номер 1001 и копирайте тази информация в следващия си коментар.

Ето инструкции:

https://www.sevenforums.com/tutorials/96938-check-disk-chkdsk-read-event-viewer-log.html

Поздрави!

• Автор

Здравей, и благодаря за отговора.
Няма проблем, че ще е бавно отговарянето, важен е крайният резултат.
Сега ще пробвам да извърша предписанията.
 Междувременно ето скрийн на съобщението с логото на А1, което пак се появява от време на време - при бавно зареждане на страница, и ако така и не се зареди след около 1-2 минути.

image.jpeg.b6ddc76706e97bb9c4ff42116a5fc9e1.jpegНа мен лично ми се вижда странно такова съобщение от доставчик.
Повече не съм натискал червения бутон, направо затварям прозореца.

Преди два дена, след стартиране на системата, след зареждане, се появи и ето това 
image.jpeg.91fdc02dcd01a80a1a3c85ed5f2c238d.jpeg

Пускам ги тук, евентуално ако могат да дадат по-ясна насока.
Още веднъж благодаря, ще пиша след като изпълня горните стъпки, или ако някъде не успея да направя нещо.
Като начало това

Цитат

netsh int ip reset c:\resetlog.txt

netsh winsock reset

ipconfig /flushdns

го пиша в командния прозорец 1 към 1 както е с интервалите
и ги пиша трите команди навднъж както ги виждам;
или да ги задам по отделно и трите една след друга? извинявам се за елементарните въпроси

P.S. Странно (поне за мен), като написах този пост, и натиснах бутона за публикуване, отново се случи това с бавното реагиране, и появата на първия надпис горе с логото на А1. Отваря се в нов прозорец (не в настоящия), а в адрес бара пише  

captive-portal.a1.bg

с изключен сертификат за сигурност (без "s" накрая https:// )
В кръга на шегата сякаш някой не ми дава да публикувам поста тук :))

Доколкото видях това си е легитимен портал и има писано за него в интернет. Но тъй като не съм с A1 нито съм запознат с техните настройки (някакви 10 цифрени пинове доколкото прочетох, рутери и настройки и т.н.) както писах преди най-добре се свържете с поддръжката им!

dip4ctdpaction.dll изглежда да е част от софтуера на ASUS => AI Suite 3

Доколкото видях в логовете стартира през Sheduled Tasks. Пробвайте да обновите или преинсталирате софтуера (или деинсталирате ако не го ползвате) или просто му спрете задачите през Sheduled Tasks.

Но отново не става въпрос за вирус или злонамерена програма.

Командите ги пишете една по една и след всяка натискате Enter. Дори не ги пишете, а направо ги копирайте и поставете в CMD за по-лесно.

Постовете в този раздел са задържани според правилата на този специфичен форум и се одобряват от модератори при публикуване (поне първите няколко поста в раздела).

Забавянето, както писах според мен се дължи на лоши сектори на твърдия диск (и тук по-скоро става въпрос за хардуерен проблем), но ще се разбере като изпълните проверката за лоши сектори на диска и като проверим SMART статуса на диска.

Поздрави!

• Автор

Здравейте (може да пишем на "ти", нищо че не се познаваме лично)

1. Прилагам fixlog файла от проверката с FRST, както е посочено горе. Fixlog.txt
2. Изпълних командата 

ECHO Y|CHKDSK C: /X /F /R /B

в Command Prompt и рестартирах

и при третата - задача
Отворих RUN, въведох eventvwr. msc  И ето го резултата (прикачен файл със скрийншот)
Ще пробвам утре отново да изпълня третата задача
EventViewer.jpg.cb81d176b73516c1eaf9c9af4935057b.jpg

Това е засеха. Поздрави!

Явно при теб е спряна услугата Remote Procedure Call (RpcSs).

От start => run => въведи services.msc => Enter => от списъка намери Remote Procedure Call => кликни два пъти върху нея и от падащото меню я сложи на Automatic.

Пак от този списък сложи Remote Procedure Call (RPC) Locator на Manual, както и Windows Event Log на Automatic.

Рестартирай и пробвай отново да влзенеш сега в Event Viewer-a.

• Автор

Маркирах всичко както е посочено, рестартирах, но за съжаление няма промяна в резултата.
Отново излезе същото съобщение

EventViewer.jpg.ffee1a0fbeff2b14395235bf01ff05e5.jpg

Дали да пробвам да инсталирам тази актуализация както е описано за този проблем? Или не се отнася до същото?
https://support.microsoft.com/bg-bg/topic/грешка-rpc-сървърът-е-недостъпен-след-като-зададете-паролата-в-bitlocker-to-go-windows-8-1-или-windows-7-b62f6abc-81dd-c0fa-accc-3332476c225e

Ами не знам дали ползвате BitLocker, но не пречи.

То за такава стара и неподдържана ОС аз дори препоръчвам да се качи целия набор от актуализации: (в лицето на пакета UpdatePack7R2).

https://blog.simplix.info/update7/

Ако проблема остане може би не е лоша идея да пробвате с Tweaking.com Windows Repair All in One инструмента.

Ето линк към преносимата версия:

https://www.tweaking.com/files/setups/tweaking.com_windows_repair_aio.zip

Зареди системата в Safe Mode, разархивирай и стартирай инструмента от файла Repair_Windows.exe => отвори Jump To Repairs => Open Repairs => сложи всички отметки.

Натисни Start Repairs вдясно и не ползвай системата докато се извършват поправките. След това пробвай отново в Normal Mode да отвориш Event Viewer-a.

Личното ми мнение е, че може би има лоши сектори по диска и оттам последвала повреда на Операционната Система. Все пак ще е добре да видим резултатите от проверката за да знам поне дали да ви насоча към смяна на диска и евентуално преинсталиране на Операционната Система. Но тук става въпрос за омазан Windows, не за зловредни програми.

@nightshift, в Powershell(admin) изпълни

get-winevent -FilterHashTable @{logname=”Application”; id=”1001″}| ?{$_.providername –match “wininit”} | fl timecreated, message

И покажи снимка на прозореца

• Автор

Здраейте,
Първо да се извиня и на двама Ви, че правя нещата, които ми предписвате, и отговарям  късно вечер, но през деня не съм на този компютър.  А вечер като съм тук, едва ли ви се занимава с моя проблем. Далеч съм от мисълта, че стоите тук и само чакате да пиша, за да ми отговорите :) Осъзнавам, че правите всичко тук на добра воля, и за да помогнете. С което искам да кажа, че Ви благодаря искрено! И се извинявам за тъпите въпроси, които задавам понякога.

Първо изпълних препоръчаното от @цър-вул

преди 12 часа, цър-вул написа:

get-winevent -FilterHashTable @{logname=”Application”; id=”1001″}| ?{$_.providername –match “wininit”} | fl timecreated, message

в Powershell видях, че имам няколко Powershell-a - с (x86) , ISE , ISE (x86) и Modules, аз го изпълних само в Powershell без нищо след него -> Run as administrator като направо го копирах, както е написано горе, натиснах Enter (ако така се стартира), и не се случи нищо, ето скрийн-а
Powershell.jpg.1115c3c7edc30ace54fcd8edeae363ad.jpg

Тук отбелязвам, че при копиране от поста, в Powershell се появява така  както е горе с ? вместо " както се вижда след 1000
Въведох го ръчно точно както е в цитата с и пак нищо, , ето
Powershell1.jpg.3d31a554fdad3d32def77fb7adda89b2.jpg

Е да, сега виждам, че има лека разлика в двата резултата, надявам се да е помогнало

Сега се залавям с предписанията на @B-boy/StyLe/

Пускам и скрийн от карантината на avast
Avastscreen.jpg.6caf6c68d9e3a7e75b04c85adab12524.jpg

• Автор
преди 15 часа, цър-вул написа:

update
Ето какво излезе след качване на updates
Powershell1.jpg.0c5b235eb33df3a8f73463d223d2661f.jpg

преди 22 часа, B-boy/StyLe/ написа:

пакета UpdatePack7R2

Инсталира ли пакета (~800MB свален пакет)
Свали  UpdatePack7R2.exe на десктопа и стартирай. Изчакай да се свали отново на десктопа файла UpdatePack... Стартирай новосваления файл с администраторски права.
Системата ще рестартира 3 пъти. Не прекъсвай процеса докато не се зареди до десктоп след 3. рестарт.

преди 9 часа, nightshift написа:

Сега се залавям с предписанията на @B-boy/StyLe/

Пускам и скрийн от карантината на avast

Момент, аз не съм искал снимки от карантината на avast? Аз поисках да сложите пакета UpdatePack7R2 и също така да пуснете Tweaking.com поправките в Safe Mode.

преди 9 часа, nightshift написа:

надявам се да е помогнало

Картинките показват, че или не е правена проверка, или не е записана проверката в логовете.

• Автор

Първо се извинявам за паузата.

на 14.08.2024 г. в 9:04, B-boy/StyLe/ написа:

Момент, аз не съм искал снимки от карантината на avast? Аз поисках да сложите пакета UpdatePack7R2 и също така да пуснете Tweaking.com поправките в Safe Mode.

UpdatePack7R2 така и не можа да се завърши. Пробвах няколко пъти, все безуспешно. 
Карантината на avast я пуснах между другото, знам че не е искана. Съжалявам, ако не е трябвало.

След като не можах да инсталирам пакета с ъпдейта, и след тези коментари

на 14.08.2024 г. в 9:09, цър-вул написа:

Картинките показват, че или не е правена проверка, или не е записана проверката в логовете.

на 13.08.2024 г. в 10:38, B-boy/StyLe/ написа:

Личното ми мнение е, че може би има лоши сектори по диска и оттам последвала повреда на Операционната Система. Все пак ще е добре да видим резултатите от проверката за да знам поне дали да ви насоча към смяна на диска и евентуално преинсталиране на Операционната Система. Но тук става въпрос за омазан Windows, не за зловредни програми.

прецених, че наистина ще е по-добре да се преинсталира ОС, отколкото да Ви занимавам по време на отпуска. Още повече, че не се отнася за зловредна програма, каквато е темата на този раздел. Преди години имах такъв проблем, и тогава @B-boy/StyLe/ се справи перфектно с 3 стъпки.
Сърдечно Ви благодаря за помощта и компетентното съдействие и сега!
Весело лято и приятна почивка!

Привет,

Всичко много хубаво, но ако проблема наистина е хардуерен, преинсталацията няма да го реши, а временно ще го замаже. Добре е след преинсталацията отново да изпълните проверката за лоши сектори с командата показано по-горе и след това вярвам, че вече ще можете да отворите Event Viewer-a за да покажете резултата този път.

Поздрави!

преди 21 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Добре е след преинсталацията отново да изпълните проверката за лоши сектори с командата показано по-горе

Даже преди инсталацията, от конзолата на инсталатора

преди 2 минути, цър-вул написа:

Даже преди инсталацията, от конзолата на инсталатора

Това може да помогне за самата инсталация, но няма как да видим резултатите от проверката след това. Аз затова и не пуснах PS командите за целта за да не заобикалям проблема с Event Viewer-a. Така или иначе е добре да се пусне след това и сканиране с HDSentinel/HD Tune или друга подобна на самата повърхност, както и да се види SMART статуса на диска. Но това вече е извън обхвата на този подраздел и ще е добре да си отвори нова тема в подходящия за целта раздел.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.