Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам ли шанс за УНСС?

Featured Replies

преди 1 час, Емил Костов написа:

Само, че постващият няма време да учи са самочувствие. Трябва да избере, това с което ще се развива и работи. Оставяме настрана, че ще изсипе и една камара пари. Образованието сега не е като преди.

Значи, да не учи? 

преди 21 минути, ostavime написа:

Значи, да не учи? 

Хайде пак глупости! Къде съм писал да не учи. Разбира се, че трябва да учи, но ако ще се занимава и това ще му е от полза. Иначе е безмислено да пропилееш 6 години, да платиш една камара пари и да имаш просто една диплома. След година това дето си учил го забравяш и така.

И дипломата не прави самочувствие. Достатъчно да чуя някой как имал 2-3 висшета и бягам от такъв с 200, защото не може да си върже даже обувките.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Хайде пак глупости! Къде съм писал да не учи. Разбира се, че трябва да учи, но ако ще се занимава и това ще му е от полза. Иначе е безмислено да пропилееш 6 години, да платиш една камара пари и да имаш просто една диплома. След година това дето си учил го забравяш и така.

И дипломата не прави самочувствие. Достатъчно да чуя някой как имал 2-3 висшета и бягам от такъв с 200, защото не може да си върже даже обувките.

Ти си много умен човек, Емил! 

преди 1 минута, ostavime написа:

Ти си много умен човек, Емил! 

Съвсем нормален плевенски брус съм! И вие го знаете сър! 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Разбира се, че трябва да учи, но ако ще се занимава и това ще му е от полза.

Е, добре де, ти как разбра, че той непременно няма да се занимава с това, което си е харесал (стана ясно какво е) и няма да му е от полза.

@Battle Star Ако не стане в УНСС погледни и специалностите в стопанския факултет в ТУ-София. Имат и програми за задочно обучение и в стопанския факултет в ТУ се влизаше по мое време по-лесно от колкото в УНСС. 

А ако не друго, в тези икономически специалности ще се нагледаш на млади колежки ;)

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

Е, добре де, ти как разбра, че той непременно няма да се занимава с това, което си е харесал (стана ясно какво е) и няма да му е от полза.

@Battle Star Ако не стане в УНСС погледни и специалностите в стопанския факултет в ТУ-София. Имат и програми за задочно обучение и в стопанския факултет в ТУ се влизаше по мое време по-лесно от колкото в УНСС. 

А ако не друго, в тези икономически специалности ще се нагледаш на млади колежки ;)

Ако си следил коментарите нямаше да ме питаш този въпрос. :beer:

преди 29 минути, Емил Костов написа:

Ако си следил коментарите нямаше да ме питаш този въпрос. :beer:

Напротив, следя дискусията от началото, просто коментари от сорта на:

Цитат

Ако ще влизаш в университет за да си вземеш ненунжа диполома и да си пропилееш 5 години от живота - НЕДЕЙ! 

според мен са излишни. Никой не влиза с идеята да си пропилее 4-5г. за да си вземе ненужната диплома. Дори и да не работиш по специалността, ако си следвал нещо, което ти е интересно и си вложил усилия все ще ти помогне в живота, с неща за които и даже на първо време човек му е трудно да проумее. Да не говорим, че ще смени средата. Пари се изкарват и в кухнята, а в момента пък плочкаджиите са във вихъра, но човека вече е видял как се изкарват тези пари и какво е обкръжението в общия случай.

преди 6 минути, Gaming_Solutions написа:

Напротив, следя дискусията от началото, просто коментари от сорта на:

според мен са излишни. Никой не влиза с идеята да си пропилее 4-5г. за да си вземе ненужната диплома. Дори и да не работиш по специалността, ако си следвал нещо, което ти е интересно и си вложил усилия все ще ти помогне в живота, с неща за които и даже на първо време човек му е трудно да проумее. Да не говорим, че ще смени средата. Пари се изкарват и в кухнята, а в момента пък плочкаджиите са във вихъра, но човека вече е видял как се изкарват тези пари и какво е обкръжението в общия случай.

Никой не влиза с идеята да си пропилее 4-5г. за да си вземе ненужната диплома - ДАЛИ. Гарантирам ти, че 90% точно това правят. Да не говорим, че обучението и тотал щета. Може да направиш и сам проучване ако ти се занимава.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Никой не влиза с идеята да си пропилее 4-5г. за да си вземе ненужната диплома - ДАЛИ. Гарантирам ти, че 90% точно това правят. Да не говорим, че обучението и тотал щета. Може да направиш и сам проучване ако ти се занимава.

Моите впечатления като учих не бяха такива, сега също имам познати, които следват и също не са ми оставили подобно усещане. Ти какво и къде си завършил?

преди 9 часа, Battle Star написа:

Завърших гимназия по туризъм. Мисля си за застраховане, бизнес администрация или финанси, друг е въпросът дали ще усепия да вляза в такава специалност, че и да я завърша.

Аха финанси значи, я виж ти.
В БГ не знам, ама тука на Запад трябва да избереш правилно първите 3 години, тука са ги кръстили „икономическа наука“ и после последните 2 години са финанси.

Проблемът е, че трябва да си умен например като мене и да си си нямал никакви ядове с математиките в средното училище.
В Белгия например няма приемен изпит в гр. Liège за учене на финанси. Последните две години са на английски, а първите 3 на френски. В Люксембург искат изпит по английски доказващ на какво ниво си и за първите 3 години. Ето линк с цялостните описания за първите 3 години:

https://www.uni.lu/fdef-en/study-programs/bachelor-en-sciences-economiques/

и после за последните 2 години:

https://www.uni.lu/fdef-en/study-programs/master-in-finance-and-economics/

https://www.uni.lu/fdef-en/study-programs/master-in-finance-and-economics-financial-economics/

После следва голямата заплата, ако си успял да го завършиш де.
В БГ ако не са на английски последните 2 години, значи е несериозно образование.
То тя цялата държава си е несериозна де ...

преди 16 часа, Gaming_Solutions написа:

Моите впечатления като учих не бяха такива, сега също имам познати, които следват и също не са ми оставили подобно усещане. Ти какво и къде си завършил?

Да има и сега такива, но са прекалено малко. Завършил съм педагогика във ВТУ Велико Търново магистър и компютърна мултимедия ( като второ висше). Навремето поголовно се влизаше във всяко учебно заведение да се избегне казармата или да се мине по-леко. След като я махнаха сега пък се влиза да се учи, защото мама и тати дават пари и си мислят, че детето им ще стане специалист, а то не може да си върже обувките, защото е изпуснато още в началото училище. Но пък разбираш ли по дискотеки и кръчми е номер едно. 

Образованието като цяло в БГ е мега зле. И то се вижда, но това е друга тема.

• Автор
преди 22 минути, ostavime написа:

Запиши се да учиш. Няма да е излишно. 

Ще опитам, надявам се да вляза(и после да изляза успешно 🙂).

преди 1 час, Battle Star написа:

Ще опитам, надявам се да вляза(и после да изляза успешно 🙂).

Е то остава да влезеш и да се откажеш! :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.