Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за Блек Айс

Featured Replies

Току що си сложих Блек Айс Дефендър 3.31 но не издава ни вопъл нито стон когато се връзват разни програми с нета-не ме пита нищо-това нормално ли е ? Всички настройки са на подразбиране да ги променям ли?

Току що си сложих Блек Айс Дефендър 3.31 но не издава ни вопъл нито стон когато се връзват разни програми с нета-не ме пита нищо-това нормално ли е ? Всички настройки са на подразбиране да ги променям ли?

<{POST_SNAPBACK}>

Да, нормално е за него. Защото той те прави "невидим" - тоест предпазва САМО от "интружън", от това да ти влезе някой,

но му липсва блокиране на ехе-та, които искат да излязат "навън"...

Което пък не е добре, ако си имаш някоя-друга кракната програмка - тя се връзва с домашния си сървър,разпознават се и ти спират ъпдейтите, или пък направо спира да работи самата програма :speak:...същото важи и за троянските коне.

п.с. - не съм гледал последните 2-3 версии на черния лед; извинявам се ако случайно имат outgoing protection(може пък да са им сложили).

Хм, преди няколко дни исталирах BlackICE PC Protection v3.6 и пищи(за всичко)

та се къса. Даже понякога започва да ме дразни ама...

• Автор
Хм, преди няколко дни исталирах BlackICE PC Protection v3.6 и пищи(за всичко)

та се къса. Даже понякога започва да ме дразни ама...

<{POST_SNAPBACK}>

Ясно, версията която съм сложил е по стария вариант-3.31 и няма това което вече го има на по новите

Мерси

• 6 месеца по-късно...

Използвам темата за BlackICE, вчера имаше линк в новините за нова версия на стената, с много ласкава оценка...

Преди 2-3 години съм ползвал тази стена, версия 2 и нещо, но вече не си спомням защо я смених със ZoneAlarm, та молбата ми е ако някой я ползва в момента или може да даде повече подробности за нея, нейните предимства и недостатъци да драсне някой ред

Ако имаш и НОД32 и Black Ice е супер!

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели, моля те повече подробности за BlackICE, ако трябва на ЛС

Възнамерявам да я ползвам с Avast!, ако някой има опит, моля да го сподели.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Тази тема не се използва от няколко месеца насам,но ме заинтригува загалвието и :"Въпроси за Блек Айс".Мисля,че заглавието на темата отговаря на въпроса ми (не ми се създава нова тема).... sad.gif

Имам следният въпрос,дано някой ми отговори:

1)как да го настроя за Bitcomet-да позволява трафик през порта за слушане на торент клиента?

Добре,де никой ли не може да ми каже как да разрешавам портове за торент клиент?

Или никой не чете тази тема?Сърдит съм,да знаете.... :angry:

немога да ти отговоря но бих попитала ако някой може да обясни как да си я настроя за да работи максимално добре

За настройка на изходящия трафик: Tools->Edit BlackIce Setting->Application Control. Чеква се, ако трябва да има контрол на програмите, опитващи се да се свържат в интернет.

За задаване на портове, или IP адреси: Tools->Advanced Firewall Settings. Задават се портове, или IP-та, които ще се блокират, или разрешават.

Като допълнение - ползвам BlackIce + F-Secure Anti Viruс вкъщи и на работа, където има около 30 компа, вързани в мрежа. Така яко блокира, че не ми позволява да вляза от който и да е комп в моя, ако предварително не съм указал IP-то да има достъп. Ако не се разрешат определени IP-та, дори няма пинг към компа.

Дано съм бил полезен.

F-secure 6.01 с инсталирани модули за АвтоматичноОбновяване Kaspersky Anti-Hacker 1.80 стена - Адската Комбинация

Здравейте ! Настрой си стената на "paranoid" , така ще ти скрие компа и ще те предпази от хакерски набези ! Когато ти излезе съобщение ,че някой ти сканира портовете или че се опитват да те атакуват - ще си спокоен , защото стената го е блокирала ! Преди 3 седмици я деинсталирах /вече сърфирам само с Linux / , но до тогава винаги съм я ползвал ! В блокирани си вкарай портовете : 80 , 134 , 135 , 139 , 445 , 5000 - през тези портове е възможно заразяване с вируси и шпионски файлове ! Ако някой от мрежата ти досажда - вкарай му IP-адреса в блокирани за всички портове ! Иначе програмата сама се конфигурира ! Сложи отметката да ти предпази компа от инсталиране на файлове - така винаги ще знаеш кога и какви файлове се инсталират на компа ! ... Горе -долу това е от мен ! Заслужава си стената ! Успех !

Забравих да ти кажа - много добре работи с "Panda Platinum Internet Security 2005-2006 " !

Редактирано от maicky (преглед на промените)

Здравейте ! Настрой си стената на "paranoid" , така ще ти скрие компа и ще те предпази от хакерски набези ! Когато ти излезе съобщение ,че някой ти сканира портовете или че се опитват да те атакуват - ще си спокоен , защото стената го е блокирала ! Преди 3 седмици я деинсталирах /вече сърфирам само с Linux / , но до тогава винаги съм я ползвал ! В блокирани си вкарай портовете : 80 , 134 , 135 , 139 , 445 , 5000 - през тези портове е възможно заразяване с вируси и шпионски файлове ! Ако някой от мрежата ти досажда - вкарай му IP-адреса в блокирани за всички портове ! Иначе програмата сама се конфигурира ! Сложи отметката да ти предпази компа от инсталиране на файлове - така винаги ще знаеш кога и какви файлове се инсталират на компа ! ... Горе -долу това е от мен ! Заслужава си стената ! Успех !

Здравейте имам въпрос относно Блек Айс сега си я инсталирах и направих това което maicky е описал по-горе, но като отида на Security alerts /със SP2 и ХР сам/ там на защитната стена стой тази на уиндоуса а не Блек айс така ли трябва да бъде? и другия въпрос е кой от портовете TCP UDP е за изходящ и кой за входящ трафик? Бит комета ми върви без проблем но дали ще мога после да сийдвам ако не дам разрешение през стената другите потребители да имат достъп до моя компютър и как да блокирам портовете описани по горе. Извинявам се предварително ако задавам глупави въпроси но не съм ползвала досега защитни стени освен уиндоуската.

Не е задължително Уиндоус да "познае" стената,само си изключи балона който те уведомява че машината е в риск.Преди като бях с Ф-прот за антивирус също не го познаваше.Уиндоус "познава" може би само тези които са си платили :)

Саймантек ми го познаваше преди.

Пичове,явно аз съм много,много тъп........ sad.gif

Настройвам си BlackIce-разрешавам порта на БитКомета,забранявам другите портове и тн.И не мога,и пак не мога да използвам торента-всички които искат да теглят от БитКомета се блокирват автоматично.......

Дайте ми няколко screenshot-а да видя как точно трябва да са ми настройките на стената....

Ще черпя,да занаете!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.