Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем: Компютъра не може да заспи

Featured Replies

Имам проблем с заспиването на единия от компютрите ми. При избирането на опцията заспиване от бутона старт менюто долу вляво, дисплея изгасва моментално и вентилатора на охлаждането на процесора и вентилатора който охлажда дисковете ми продължават да въртят?:speak: От това положение каквото и да натискам и правя няма излизане изобщо, само и единствено натиснат и задръж бутона за включване на кутията изключва компютъра напълно.Какво не е наред тук и защо така се получава? По-принцип при избиране на опция заспи трябва да изгасне всичко напълно и всички вентилатори да спрат да се въртят, а тук компютъра не може да заспи напълно?

Много свикнах с тази опция тъй като ми е удобна много, когато трябва да изляза вместо да го изключвам го приспивах просто, и при размърдване на мишката или при натискане на някой бутон се събужда веднага и всичката ми работа и всички програми са запазени така като са си били преди приспиването на системата (става въпрос за друг компютър) а при този има проблем някакъв?

Моля за помощ за отстраняването и решаването на този проблем, предварително благодаря!

Конфигурацията се състои от следите части:

B85M Pro4

i7 4790

16 GB DDR3 1333 Mhz

WD 5003AZEX, ST31000524AS

Intel HD Graphics 4600

be quiet BQT E6-400W

Windows 7 64 Ultimate SP1

Я виж тази статия - https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/изключване-заспиване-или-хибернация-на-компютъра-2941d165-7d0a-a5e8-c5ad-8c972e8e6eff, а после настройките на бутона за захранване.

С Хибернация пробва ли?

• Автор
преди 50 минути, jhoro написа:

Я виж тази статия - https://support.microsoft.com/bg-bg/windows/изключване-заспиване-или-хибернация-на-компютъра-2941d165-7d0a-a5e8-c5ad-8c972e8e6eff, а после настройките на бутона за захранване.

С Хибернация пробва ли?

Статията я видях и изпълних каквото в нея е описано: Промених функцията какво да прави натискането на бутона за захранването, да заспива го промених, след това опитах отново да го накарам да заспи, абсолютно същия проблем!

При мен функцията хибернация липсва и я няма изобщо в опциите на старт бутона долу вляво и опции на захранването, нямам представа защо липсва хибернацията е включена, на другите ми компютри дори и когато е изключена хибернация те заспиват и се събуждат абсолютно нормално

преди 10 минути, цър-вул написа:

В Command prompt as admin като изпълниш тази команда

RUNDLL32.EXE powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

заспива ли?

Изпълних командата но след натискането на ентер ми изписва това:

'RUNDLL.32.EXE' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file

• Автор
преди 8 минути, ined написа:

Махни точката между rundll и 32

Да, допуснал съм грешка при въвеждането, след изпълнението на правилната команда ми излиза това:

There was a problem starting powrprof.dll.SetSuspendState -  Указаният модул не е намерен

преди 2 часа, grizly написа:

There was a problem starting powrprof.dll.SetSuspendState -  Указаният модул не е намерен

Ето нещо, от форума на MS - https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/pc-not-entering-sleep-using-rundll32exe/d4161b9c-534c-414e-8826-40736f96e2c8

• Автор
преди 8 минути, цър-вул написа:

Командата точно ли я изписа с интервалите:
RUNDLL32.EXE   powrprof.dll,SetSuspendState   0,1,0

След EXE колко интервали има, един ли е или са повече от един?

А ти защо въобще пишеш ръчно командата? Просто я копирай и след това paste и Enter и така ще избегнеш проблемите със синтаксиса.

преди 1 час, grizly написа:

След EXE колко интервали има, един ли е или са повече от един?

От контрол панела отвори опции на захранването. На първата картинка се вижда къде ми сочи мишката.  Клик на него и се отваря нов екран (снимка 2) Сега мишката ми сочи исканата от теб позиция. Постави отметка и натисни "Запазване на промените". Трябва да си готов. Не прочетох всичко, но предполагам че си с 10 или 11.

ScreenShot003.jpg

ScreenShot004.jpg

• Автор

Командата я изкопирах и я поставих в командния ред и я изпълних - проблема продължава да стои, дисплея изключва и вентилаторите продължават да работят

• Автор

Изпълних и командата powercfg /requests от Command Prompt. След изпълнението и отдолу ми изписа това:

Display: None. System: None. Awaymode: None.

преди 1 час, jhoro написа:

Това го видях също и се опитах да изпълня и тази команда: nircmd.exe monitor async_off но ми изписва това:

'nircmd.exe is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file

преди 22 минути, grizly написа:

Изпълних и командата powercfg /requests от Command Prompt. След изпълнението и отдолу ми изписа това:

Display: None. System: None. Awaymode: None.

Това го видях също и се опитах да изпълня и тази команда: nircmd.exe monitor async_off но ми изписва това:

'nircmd.exe is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file

nircmd не е част от Windows. Тул, който се сваля от сайта на nirsoft.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.