Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Оплакване от Вивател

Featured Replies

Купувам си сим карта от вивател (предплатена), всичко е ок. Но внезапно картата се поврежда, губи постоянно обхват и не може да се ползва нормално. Това става без никаква намеса или вина от моя страна изобщо не е вадена от апарата. Обаждам се във Вивател и обяснявам ситуацията. Отегчена от работота си служителка ми обяснява, че няма проблем и ще ми сменят картата с нова за тяхна сметка, като ще запазя моментния си баланс по сметката и някъкси между другото вмъква, че ще получа и нов телефонен номер!!! При което изпадам в смут прерастваш в ярот, защото само преди няколколко дена съм разпечатал рекламни материали (за няколко стотин лева) с даден телефон за контакт именно номера на повредената карта.

Е нормално ли е от оператора да не могат да ми запазят настоящия номер!?

Има ли нещо по важно от това да си сигурен, че клиенти и контрагенти винаги могат да се свържат с теб на телефонния номер който си им дал!?

Обобщение:

КОГАТО СИ КУПУВАТЕ КАРТА ОТ ВИВАТЕЛ, ЗНАЙТЕ ЧЕ АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ С КАРТАТА ВИ ЩЕ ВИ СМЕНЯТ И НОМЕРА!

• Отговори 54
  • Прегледи 23,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ами какво да кажа и аз ... отидох в JEFF да си взема карта на вивател на сметка (промоция с телефон) , попълниха данните ми в компютара и се обадиха на вивател за одобрение ... нестига че тия смотаняц

Публикувани изображения

Ако е така, както казваш, а няма причина да не ти вярвам, е крайно некоректно от тяхна страна!

Как може?! Клиентът винаги има право! Така ли се печелят абонати?! А аз тъкмо мислех да минавам към Вивател! sad.gif Добре, ти опита ли се да им обясниш, как стои въпросът? Тук си писал: "...Обаждам се във Вивател и обяснявам ситуацията...". Но чия ситуация - тази, с картата ти ли, или твоето положение с клиентите?

Дано някой от служителите на Вивател да прочете поста ти и да се замисли! :)

А теб те съветвам да говориш лично с някой от шефовете в съответния офис, а не със служителите им!

Така има по-голям шанс да ти се разреши проблемът. :P

А теб те съветвам да говориш лично с някой от шефовете в съответния офис, а не със служителите им!

Така има по-голям шанс да ти се разреши проблемът. :)

Точно така е най-добре да постъпиш както казва MELL , защото служителите просто изпълняват задълженията си.... Но шефовете ще ти обърнат внимание, тъй или иначе ти си тяхната жива реклама и ще се постараят да направят всичко възможно да те запазят като клиент.

Купувам си сим карта от вивател (предплатена), всичко е ок. Но внезапно картата се поврежда, губи постоянно обхват и не може да се ползва нормално. Това става без никаква намеса или вина от моя страна изобщо не е вадена от апарата. Обаждам се във Вивател и обяснявам ситуацията. Отегчена от работота си служителка ми обяснява, че няма проблем и ще ми сменят картата с нова за тяхна сметка, като ще запазя моментния си баланс по сметката и някъкси между другото вмъква, че ще получа и нов телефонен номер!!! При което изпадам в смут прерастваш в ярот, защото само преди няколколко дена съм разпечатал рекламни материали (за няколко стотин лева) с даден телефон за контакт именно номера на повредената карта.

Е нормално ли е от оператора да не могат да ми запазят настоящия номер!?

Има ли нещо по важно от това да си сигурен, че клиенти и контрагенти винаги могат да се свържат с теб на телефонния номер който си им дал!?

Обобщение:

КОГАТО СИ КУПУВАТЕ КАРТА ОТ ВИВАТЕЛ, ЗНАЙТЕ ЧЕ АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ С КАРТАТА ВИ ЩЕ ВИ СМЕНЯТ И НОМЕРА!

Замяната на предплатените карти става за сметка на Оператора но без запазване на номера. В противен случай, всеки, който ти открадне телефона и вътре има предплатена карта, може да се обади след известно време да му бъде изпратена нова карта с твоя номер. При картите с договор има защита с парола, така че само собственика да може да поиска изпращане на нова карта при повреда. При предплатените карти няма такава защита и оператора не може да поеме риск да възстанови такава карта.

Друго, което ми е интересно, как човек, който върти бизнес и дава номер на контрагенти и клиенти, не е на договор, най-малкото, че има бизнес програми с много по-тънки цени, безплатни групи, безплатни месечни такси, безплатни телефони бизнес клас и т.н.?

Предплатените карти са за друг тип потребители и не можеш да се сърдиш на оператора. Дори се предвижда задължителна регистрация и на предплатените карти, защото в момента те не могат да се проследяват и са идеално средство за тормоз, а има и няколко бомбени атентата в България, при които устройствата са задействани с GSM. Познайте каква е била картата вътре и какво е станало с нея?

Съвсем нормално е да държиш на своя номер ,но когато започваш нещо сериозно - нов бизнес или нещо

подобно все пак трябва да се ориентираш и към сериозна телефонна услуга. Мобилните оператори в у нас

все още не гледат с необходимото внимание на абонатите с предплатената услуга - казвам го от собствен

опит! От друга страна можеш да поискаш да ти бъде издадено копие на SIM картата - мой познат направи

същото но той е на тарифен план и към друг оператор .

• Автор

Това е офичиална политика на вивател нямало техническа възможност за подмяна. После видях, че го пише и в сайта им. Интересно как другите оператори могат да заменят дефектните карти и да запазват номера?!

Замяната на предплатените карти става за сметка на Оператора но без запазване на номера. В противен случай, всеки, който ти открадне телефона и вътре има предплатена карта, може да се обади след известно време да му бъде изпратена нова карта с твоя номер. При картите с договор има защита с парола, така че само собственика да може да поиска изпращане на нова карта при повреда. При предплатените карти няма такава защита и оператора не може да поеме риск да възстанови такава карта.
Става дума за замяна на дефектирала карта, не изгубена. А и те проявиха голям интерес към картата за да я изследват и тестват.

Друго, което ми е интересно, как човек, който върти бизнес и дава номер на контрагенти и клиенти, не е на договор, най-малкото, че има бизнес програми с много по-тънки цени, безплатни групи, безплатни месечни такси, безплатни телефони бизнес клас и т.н.?

Много си мнителен - това ми е допълнителна втора работа, имам си друг номер от който си звъня, на въпросната карта исках само да ме търсят и само тя да е свързана с конкретния бизнес.

Мини на договор,и си готов с номера.

Това беше първото което и аз предложих. Обаче пак не става - номера и да е същеят кода ще се промени.

Всичко което искам да направя с тази тема е да Ви предопредя за тази опасност.

При този факт сега вече с новата карта мини на договор,едно че обслужването е друго(пращат сметки,разпечатки),и е по-евтино от предплатените които са за хара на които им трябва за малко номера или не са с постоянни доходи като ученици,студенти...

интересно, аз имам 10-тина сим карти на Вивател и няма повредени сред тях. cool.gif За първи път виждам оплакване по отношение на сим картите. Но това би било много некоректно да сменят номера при повреда. :yanim: Не се съмнявам,че ако си на договор при повреда ще ти запазят номера, но и тези на предплатата програма също са абонати... angry.gif Като цяло лично аз съм доволен от услугите им, а и от покритието. :beer:

При този факт сега вече с новата карта мини на договор,едно че обслужването е друго(пращат сметки,разпечатки),и е по-евтино от предплатените които са за хара на които им трябва за малко номера или не са с постоянни доходи като ученици,студенти...

така е , но защо подозирам че при преминаване от предплатено на абонамент ще сменят от 087 7 на 087 8 ( все пак кода им е 087)

Няма оператор който да запазва номера на изгубена или повредена предплатена карта.

Предплатените карти се продават като домати на пазара, с нищо не можеш да докажеш че е твоя а не си я намерил, откраднал и т.н.

Друг е въпроса че проблема с обхвата вероятно е бил от телефона. За пръв път чувам за карта която "губи обхват".

Няма оператор който да запазва номера на изгубена или повредена предплатена карта.

Предплатените карти се продават като домати на пазара, с нищо не можеш да докажеш че е твоя а не си я намерил, откраднал и т.н.

Друг е въпроса че проблема с обхвата вероятно е бил от телефона. За пръв път чувам за карта която "губи обхват".

Тъй ли?!Хм,странно,Mtel май от доста време запазват номера.Аз си загубих телефона,и ми смениха Prima-та с нова срещу 6 лв!После минах на договор,и в двата случая си запазих номера.

Тъй ли?!Хм,странно,Mtel май от доста време запазват номера.Аз си загубих телефона,и ми смениха Prima-та с нова срещу 6 лв!После минах на договор,и в двата случая си запазих номера.

/офф

Само 6лв? Аз си мислех, че за подобни услуги взимат поне 10 :Pcool.gif Нищо лично, но нямам добро отношение към Мтел, не 1 път са лъгали в сметки,ваучери и т.н. мен и много мои познати.. /офф

Извинявам се за оффтопика. По проблема - Наистина е неприятно, че не може да бъде запазен, но смятам, че обслужването им е далеч по-добро от обслужването на другите 2 оператора в същия стадий на развитие преди години. Това важи и за услугите и т.н. Мисля, че ве по-бързо им се подобряват услугите, отношението към клиентите и всичко останало. /офф Лично според мен от всички препл. услуги тези на Вивател са най-добър рационален избор. А ако имаш 10на познати на Вивател, или повече, то Vivatel toghether просто няма конкуренция. Много ми беше забавно успоредно двете реклами на глобул и вивтел "500минути към вивател и бтк,100смс-а към вивател" а в същото време Глобул "500минути към 10 номера на глобул,без смс-и" И така.. Всичко това си е лично мнение, не искам спорове /офф

cool.gif:)

Какво да ви кажа смятам, че трябва да се смени SIM картата и да остане същия номер. В противен случей можеш да ги съдиш за нанесени щети и пропуснати ползи. За плановете на Вивател и Глобъл 500 - имам само 2 номера на Вивател так, че какъв е смисъла от тези 500 мин. какво да ги правя киберсек. ли да правя. поради тази причина си взех 500 мин. към 10 номера и си говоря без да се притеснявам. по отношение на М-тел толкова ги ненавижда и не само поради некоректната си политика и кожодерски надписвания, а и заради отвратителното си самочувствие.

Мога да кажа само ЕДНО Браво на ВИВАТЕЛ след тяхната намеса пазара относно офертите чувствително се промени, дори мога да кажа, да ПУСКАТ и ЧЕТВЪРТИ оператор, за да може цената да се промени.

Според мен ако толкожа държиш да си запазиш номера изчакай до 01.01.2007г. тогава може да минеш на друг оператор и да си запазиш телефонния номер ( не съм много сигурен дали ще се предлага за клиенти на предплатените услуги )

но все пак е идея biggrin.gif

• 4 месеца по-късно...

Проблема не е само при Вива тел.Проблема е еднакъв за всички оператори в Б-я.Аз съм абонат на глобул с предплатена карта която се повреди и естествено имам нов номер след смяната-никой не запазва стария ти номер-много скъпо им било на операторите да направят такова нещо!

Мисля че всичко е въпрос на технология.Вижте какво ми се случи:

От 5 години съм с Би-конект още като купих пакета ми дадоха възможност да избера номера записан на кутията.

По късно купувах карти от Глобул и пак имах избор.В края на тази година купих Прима.Както знаете при нея не си знаеш номера

докато не я активираш и звъннеш на служебен номер да ти го кажат или на друг телефон за да го видиш.

Както ида е активирах картата.След няколко дни започнаха да ми звънят непознати и да търсят друг човек.

После ми се обади и самият той да разберял на кой е този номер и каза че преди е бил негов но от Мтел му го закрили.

Стигнах до извода че другите оператори ти дават картата със запаметен номер докато от Мтел системата изглежда че

ти зачислява произволен номер при активацията който не се намира в картата.Може би това е една от причините за лесната

смяна на картата със запазване на номера при него.Купуваш Примата без номер и после ти дават а при другите е запаметен

и не може да се запази на новата карта която е с друг номер вече.

незнам аз съм на вивател с 500 безплатни към вивател и сам много доволен даже немога да ги изразходя а неси свалям телефона от главата.

бях и на мтел и на глобул на глобъл бях много доволен само обслужването във германос и във свички офиси неми харесва . мтел кво да кажа 5 години бях с договор към тях . мтел - мтел добре ама да незваниш на друг оператор че ти реже клавата до кръста.

Мини на договор,и си готов с номера.

С новия номер, нали? А човека точно това го притеснява, смяната на номера.

интересно, аз имам 10-тина сим карти на Вивател и няма повредени сред тях. cool.gif За първи път виждам оплакване по отношение на сим картите.

Често срещан проблем с картите на Вивател, дефектни, с лоша съвместимост. Съдя по оплакванията във форумите, разбира се. Това че имаш 10 карти нищо не значи, дори една от 100 да даде дефект е ужасно много.

Всяка карта (на Глобул) си има номерче, написано на картончето от която я сваляш. Или при Вивател не е така?

Да се оплача и аз !

Имам 3 телефона с карти на трите GSM оператора !

Имам 200 безплатни минути към Вивател + 50 минути към БТК,при месечен абонамент от 7,20 с ДДС. Останаха ми миналият месец 40 минути,който ми бяха прехвърлени към този месец.

Въпреки това ми идва сметка от 22 лева ! Значи хем не съм изговорил минутите си,хем идва тройна сметка.

При опит да ми бъде обяснено,за какво става дума,ми казаха,че нямат информация,защо се получава така ! Сметката обаче трябвало да си я платя !

Сега ще трябва да искам подробна разпечатка за минал период,но какво ли ще докажа с това !?

Глобул и Вивател не подменят карти на PrePaid услуга, но не защото им е скъпо, а защото така се процедира във всички страни, където предплатения пакет не е регистриран, от съображения за сигурност!

Да се оплача и аз !

Имам 3 телефона с карти на трите GSM оператора !

Имам 200 безплатни минути към Вивател + 50 минути към БТК,при месечен абонамент от 7,20 с ДДС. Останаха ми миналият месец 40 минути,който ми бяха прехвърлени към този месец.

Въпреки това ми идва сметка от 22 лева ! Значи хем не съм изговорил минутите си,хем идва тройна сметка.

При опит да ми бъде обяснено,за какво става дума,ми казаха,че нямат информация,защо се получава така ! Сметката обаче трябвало да си я платя !

Сега ще трябва да искам подробна разпечатка за минал период,но какво ли ще докажа с това !?

А само да вмъкна, че подробната разпечатка в твоя случай /служителска карта/ струва 1.50лв. с ДДС. Иначе можеш да получиш безплатно копие на e-mail-a си.

Според мен ако толкожа държиш да си запазиш номера изчакай до 01.01.2007г. тогава може да минеш на друг оператор и да си запазиш телефонния номер ( не съм много сигурен дали ще се предлага за клиенти на предплатените услуги )

но все пак е идея biggrin.gif

Услугата ще е валидна единствено и само ако съответния абонат реши да запази номера си и да премине на абонаментен план, но дори и в този случай клиента трябва да предостави чипа на SIM картата, върху която е записан MSISDN кода на картата.

А само да вмъкна, че подробната разпечатка в твоя случай /служителска карта/ струва 1.50лв. с ДДС. Иначе можеш да получиш безплатно копие на e-mail-a си.

Как може да стане това,след като нямат регистрация на сайта си ! Може би на № 123 се заявява !?

Как може да стане това,след като нямат регистрация на сайта си ! Може би на № 123 се заявява !?

Да и копие на хартиен носител, и копие на мейла се заявяват чрез оператор на 123.

Единствено бизнес клиентите могат да я заяват и при Key Account Manаger-a си.

МММммм на мен ми подмениха карта от ппредплатената услуга на Вивател, просто се обадих на 123, и казах 20 цифреният номер на картата и те ми пратиха нова след 2 дни по Ди Ейч Ел

Редактирано от Elektrik (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.