Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ад и доживотен затвор без право на замяна - прилики и разлики

Featured Replies

току-що, <:IdioibI:> написа:

Къде съзря заключения? 

Всяка една тема в раздела "Религия, Мистика, Езотерика е ирационална. Едва ли може да се намерят заключения в нея. 

Дедик,имота и бетонния покрив е важен.
До къде я докара?

• Отговори 57
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Здравей! Да знаеш от мен, щото съм по дърт. Този свят е пълен със всевъзможни шушуминги и най лошото е, че те непрекъснато се увеличават.

• Здравей ,странно е за мен хората в какви неща вярват на информация без да е подкрепена научно и на каква основа се гради - на хипноза. Не вярвам в божества и не изповядвам религия ,вярвам в нау

• Когато става въпрос за единичен случай съм склонен да вярвам че може да не е вярно. Но в интернет е пълно с информация за различни случаи при които предимно деца имат спомени за предишен живот. 

• Автор
преди 8 часа, <:IdioibI:> написа:

Това е лъжа, т.е. мнението. 

Първо: Едва ли човекът (който е дал мнението) е от клира и по-точно от БПЦ, защото отдавна Църквата не се интересува от държавното управление или устройство. Да, може да му е лично желание, но едва ли е становище на Светият синод. 

Второ: Православната християнска вяра образно признава само един "Цар" (монарх) на всички народи = Христос. 

НО, Във всяка държава светската власт (държавното управление) регламентира вероизповеданията в нея чрез закон, т.е. Държавното устройство решава коя религия да е легитимна или не по територията на държавата, а не обратното, религията да решава държавното устройство. 

Исторически факт са гоненията на християните от монарх на една Империя, затова и няма как православната вяра да "желае" монархията, като държавно устройство! 

Извод: Човекът които е изказал това мнение най-вероятно е роялист. Да, възможно е да изповядва православната вяра, но на коя Църква или общност? 

Мечо, внимавай как боравиш с понятието "църква" и словосъчетанието "православна вяра". @Anzhel Dimitrov си има собствена църква, а също така и собствена православна вяра! :) 

Може би този роялист се позовава на:

ГЛАВА 13.

1. Всяка душа да се подчинява на върховните власти, защото няма власт, която да не е от Бога; и каквито власти има, те са от Бога наредени.
2. Затова, който се противи на властта, противи се на Божията наредба. А ония, които се противят, ще навлекат върху си осъждане.
3. Защото началниците не са страшни за добрите дела, а за лошите. Искаш ли пък да се не боиш от властта, прави добро, и ще получиш похвала от нея;
4. защото началникът е Божий служител, теб за добро. Ако пък правиш зло, бой се, защото той не напразно носи меч: той е Божий служител и отмъщава с гняв ономува, който прави зло.
5. Затова трябва да се подчиняваме, и то не само поради страх от неговия гняв, но и по съвест.
6. Затова и данък плащате; защото те са Божии служители, и с това именно служене са постоянно заети.
7. И тъй, отдавайте всекиму, каквото сте длъжни: комуто данък - данък; комуто берия - берия; комуто страх - страх; комуто чест - чест.

Да е жив и здрав собственика Димитров! :) 

преди 7 часа, Църо Арматурата написа:

Някой от вас бил ли е в затвора,та такива заключения?

Едва ли, но някои сме били в казарма, която си беше нещо като затвор за две години. 

преди 22 часа, Мечо Хубавеца написа:

Бъркаш нещо, аз нищо не искам, а само се опитах да ти отворя очите...Би трябвало да се срамуваш, ако си християнин.... Смей се, смехът е здраве...

Глупости на търкалета - ти искаш да се оправдаеш пред Бога , ама да си мислил . Защитаваш злото и подлостта .

преди 9 часа, &lt;:IdioibI:&gt; написа:

@Anzhel Dimitrov си има собствена църква, а също така и собствена православна вяра! :) 

😄😄😄

При над 4200 официално регистрирани религии , аз да не направя една - грехота ще бъде . 

Приятелски религии са ми католицизъм и православие , най - вече щото се стараят хората , хич да не е с  - изразяване на вярата се справят добре . Поне по храмовете може да се пали 🕯️ свещички и да се молиш на Бога . Вече има и денонощни ,, Свети Обители " ...

преди 9 часа, Църо Арматурата написа:

Някой от вас бил ли е в затвора,та такива заключения?

Не ( задържан съм под стража в младините си ) . 

И съм общувал със затворници . Веднага щом разберат ,че - ,, Има Изкупление " - повечето станаха обикновени смирени граждани , без да им се налага да се разхождат до вечността . 

Обясних им как съм се смирил и как лесните бързи печалби съм ги забравил , Как станах един обикновен работник , който се скъсва от работа , за да смогне с разходите ( и да има  нещо за децата ) . 

Бачкам за цигарите и кафетата , щото те ми се останаха като удоволствие , щото за друго няма средства ...

Изкупление - има . - Трудно е , Но си струва : всяко посещение в ,, Отвъдното "  ми напомня за това . Не съм нищо повече от всеки обикновен гражданин.

• Автор
преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Глупости на търкалета - ти искаш да се оправдаеш пред Бога , ама да си мислил . Защитаваш злото и подлостта .

😄😄😄

Писах ти, нищо не искам и никого не защитавам. Не щеш да прогледнеш, твоя работа..

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Писах ти, нищо не искам и никого не защитавам. Не щеш да прогледнеш, твоя работа..

В случая - ти затъваш в ада .

• Автор
преди 26 минути, Anzhel Dimitrov написа:

В случая - ти затъваш в ада .

Защо не си пиеш редовно хапчетата? Няма ли кой да те контролира? Роднини и близки нямаш ли, които да се грижат за теб? 

преди 59 минути, Мечо Хубавеца написа:

Защо не си пиеш редовно хапчетата? Няма ли кой да те контролира? Роднини и близки нямаш ли, които да се грижат за теб? 

Ти уважаваш  долните мерзки постъпки и затова ще затъваш в ада . 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.