Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Почина Начко Михайлов

Featured Replies

top_logo.jpg

0000028062-article.jpg

Скръбна вест потъмни слънчевия 1 октомври. Тази сутрин на 57-годишна възраст почина една от емблемите на родния спорт. Легендата на Локо (Сф) и българския национален отбор Начко Михайлов си замина от този свят.

Начко боледуваше тежко и бе на границата между живота и смърта. Господ реши да приюти светлата му душа.

Начко Михайлов е роден на 5.07.1949 г. в София. Дебютира в А група на 3.07.1965 година. Легендата има в актива си 348 мача в А група с 143 гола.

Лека му пръст !

Един по един си отиват големите Българи.... sad.gif

Много се извинявам, но може ли некролозите да бъдат някъде другаде, не ми се влиза тук за да чета кой е умрял, форума е за забавление преди всичко, а не да се товарим излишно.

Жалко ,че не го помня въобще, била съм много малка тогава,

когато е запленявал сърцата на хилядите почитатели на футбола с "магията" си! sad.gif

Дано там горе да е по-добре! sad.gif

Много се извинявам, но може ли некролозите да бъдат някъде другаде, не ми се влиза тук за да чета кой е умрял, форума е за забавление преди всичко, а не да се товарим излишно.

Ами има си забавлителни раздели.Най-малкото заради смърта на човек би трябвало да замълчиш.Извинявай предварително за тона.

• Автор

Мдааа, новините от България не са от най-веселите.....

nachkomihailovrh6.jpg

На 57 години след дълго боледуване на 01.10.2006г. почина легендата на Локомотив (Сф) и българския футбол Атанас Михайлов (Начко Михайлов). Всички фенове на Локо ще запомнят завинаги фантастичния сезон 1977/78 година, когато водени от своя капитан, играчите от "Надежда" спечелиха титлата на България. После идват четирите гола срещу Монако в мач за Купата на УЕФА, победното попадение срещу Динамо (Киев), довели до класирането на четвъртфинал в този турнир през пролетта на 1980 година. Завинаги остават фамозните изпълнения, техниката, страхотният удар, головете директно от корнери.

Дебютира за представителния отбор на "Локомотив" София на 15-годишна възраст. Изключителен техник с несравним поглед върху играта. Майстор на паса, головия удар и голове направо от ъглов удар. Дългогодишен лидер на тима. Има 348 мача и 145 гола за "Локомотив", както и 91 мача и 54 гола за националните отбори на България. Футболист на годината за 1979. Приключва кариерата си в скромен кипърски отбор, впоследствие треньор и селекционер в любимия "Локомотив".

Шампион на България за 1978 година. За мъжкия националния отбор е изиграл 45 мача и е вкарал 23 гола. Дебютира през 1967 година, последен мач на 25 април 1979 година срещу Аржентина в Буенос Айрес. Участва на Мондиал'70 в Мексико и на Мондиал'74 в Германия. Носител на сребърен медал от Олимпиадата в Мексико през 1968 година. Един от най-добрите играчи в историята на Локомотив (Сф).

По повод смъртта на великия футболист на Локомотив (София) Атанас Михайлов сайтът на феновете на клуба разказва спомени за него: “Когато по време на една пресконференция на “Локомотив” бе съобщено, че в следващия мач няма да играе Атанас Михайлов, телевизионният коментатор Николай Колев находчиво подхвърли: “А ще бъдат ли намалени билетите?” Футболните доказателства на Атанас Михайлов започнаха от детската му възраст. Много бързо привържениците на “Локомотив” разбраха, че в тяхната градина цъфти рядко цвете, заприиждаха и на юношеските мачове, търпеливо чакаха своя нов Котков. Десетилетия по-късно, вече в зряла възраст, Начко отговори на журналистически въпрос “Кой ви откри за футбола” по следния начин: “Треньорът Марин Маринов. Тогава бях ученик в 58-о училище. А аз открих ... Локомотив!” Футболният чар на Михайлов идваше от много посоки, възхита будеха всички нюанси на разностранния му талант. И най-обстойния анализ на играта му трудно ще определи неговото най-силно качество. И все пак Начко беше неповторим в изкуството на паса. Изключителната футболна ерудиция му позволяваше да вижда всичко на терена, да познава отлично възможностите на съотборниците си. Дрибълът, финтовете и – особено! – ударите на Михайлов също изправяха трибуните. Колко голове, какво разнообразие! Гръмотевичен свободен удар, внезапна и мощна стрелба отдалеч, фино прехвърляне на вратаря или коварна траектория на топката след ъглов удар.

www.focus-sport.net

http://bg.wikipedia.org/wiki/

още тук:

http://ultrasloko.com/legends/legends_mihailov_bg.html

http://www.bulgarian-football.com/bg/2006/10/blog-post.html

Една подробност,lpa ! Големият Начко Михайлов,почина на 01.10.2006-мир на праха му !

Имал съм щастието да го гледам на живо !

Той имаше едно голямо предимство,което аз лично не съм срещал никога повече,а имменно,че него го обичаха всички хора,независимо на кой отбор са привърженици !

"Катеначо и бате Начо", "МоНачко",това са само част от заглавията на пресата по онова време,след прекрасните голове срещу Монако и Динамо/Киев/.

Благодаря за корекцията, dimd. Нямал съм възможността да го гледам на живо, но от това, което съм чувал и виждал за него в малкото репортажи показани по телевизията, е бил страхотен играч. Искам да помоля, ако някой има клипове с негово участие (особено головете от ъглов), да ги сподели с нас.

Мир на праха му!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.