Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво може да ми е?

Featured Replies

Здравейте! Пак имам здравословен проблем, няма къде другаде да питам, а родителите ми........... Сега ще ви обясня.

Бяхме на санаториум във Върщец. Всичко това добре, но захладня и се разболях от грип. Прибрахме се, ходихме на лекар, тестваха ме за Ковид - тестът показа грип и отрицателен за ковид.  Дотук добре, но взе да ме боли корема нещо. Мислехме че е от газове или киселини, но не минава от съответните лекарства за тях, нито пък след изхождания след запек. Като пия вода, ми става лошо, имам лош вкус в устата и ми се гади. Болките в корема са от дясната страна. Мислех, че може да е токсичен хепатит, защото преди месеци имах. Излязоха резултатите - няма. А на мен не ми е добре. Ту болката утихва, ту се връща, особено, ако взема болкоуспокояващо или пия вода. Имам и главоболие, гади ми се, но не само на гърлото, а и в главата. Имам и едни такива усещания в главата, като че имам леко високо кръвно (а нямам, мериха ми го). Лошо ми е, сякаш нещо ми е възпалено , сякаш всеки момент ще припадна. Опитвам се да се държа. Пия течности, но пак не ми е добре. Топла съм, но нямам температура. Майка ми, представете си, иска да ме води на психиатър! Нашите нямат време да ме погледнат заради тъпия ремонт на кухнята, който ги е обсебил тотално. Търся информация в интернет и не намирам какво ми е. И през ум не им минава да ме водят на гастроентеролог. Майка ми ми предлага глупости - да пия вода, да се разхождам, да излезем на разходка, а на мен ми е лошо. Имам лош вкус в устата и гърлото.

Сама на лекар не мога да отида, защото не мога да ходя и защото не чувам изобщо. Освен това как да ида при личната, след като майка ми  и говорила глупости на лекарката колко съм седяла на компютъра (а наистина седях много, защото ми се повдига и става лошо като легна, защото ме е страх да не припадна, а те си спят оттатък). Уплашена съм за себе си, не знам какво да правя. Не разбирам от какво ми е така лошо и ме болят главата и корема. Още и кашлям, гърдите ме болят при силна кашлица. Гади ми се, но не мога да повръщам.

Показвам ви резултатите, не знам дали са добри.

Идеи какво може да ми е?

hepatit.jpg

Този вкус в устата може да е от някое от лекарствата, които пиеш за грипа. Болките в корема и главата също може да са от симптомите на грипа. Аз съм карала много гадни грипове като тинейджърка и съм се чувствата подобно. 

• Автор
преди 48 минути, Mediterranean написа:

Този вкус в устата може да е от някое от лекарствата, които пиеш за грипа. Болките в корема и главата също може да са от симптомите на грипа. Аз съм карала много гадни грипове като тинейджърка и съм се чувствата подобно. 

Сигурно е и това, но съм притеснена да не е перитонит. От зимата насам качих килограми заради кортикостероидите, които ми бяха предписани заради болестта на Бехтерев. Спряхме ги пролетта. Но килограмите не мога да ги сваля. Често страдам и от запек, трудно се изхождам без лаксативи. Имах и токсичен хепатит преди месеци. А преди две години имах хранително натравяне, пак не бях така добре и трябваше да припадна вкъщи, че нашите да се сетят, че наистина съм зле и да идем в болница.

Само че сега се чувствам като натровена нещо, имам и неприятни, леко парещи усещания в главата.  Нашите мислят, че полудявам. А мен ме е страх да не взема да припадна, да не изгубя съзнание, толкова на моменти не ми е добре на главата...........

Уж трябва да ми олекне на стомаха и да ми е добре, след като се изходих по голяма нужда много, но пак не ми е добре. Пак ми се гади.

И след 3 дена оздравя. На времето грипа го лекуваха за 72 часа, а за 3 дена минаваше без лечение. Сега само се лигавят 5 дена, 7 дена, 10 дена, теми ще пускаме щото сме били хванали грип.

И то темите идентични с предходните :diving:

Мисля заглавието на темата би било по-подходящо да е "Какво може да НЕ ми е?" :chinese:

Хм защо ли това ми прилича на настинка или на автоимунна реакция?

И кат седя пред компа не можа да драснеш един шарж за Поларис Даун ли?

П. С. Май правилно искат да те водят на психиатър мислиш се за компютър :)

Айдее сега не може и да чувате. Няма кой да ви уйдиса на акъла,цяка поредица от бестселъри ще направи.

преди 9 часа, Anneliese написа:

Здравейте! Пак имам здравословен проблем, няма къде другаде да питам, а родителите ми........... Сега ще ви обясня.

Бяхме на санаториум във Върщец. Всичко това добре, но захладня и се разболях от грип. Прибрахме се, ходихме на лекар, тестваха ме за Ковид - тестът показа грип и отрицателен за ковид.  Дотук добре, но взе да ме боли корема нещо. Мислехме че е от газове или киселини, но не минава от съответните лекарства за тях, нито пък след изхождания след запек. Като пия вода, ми става лошо, имам лош вкус в устата и ми се гади. Болките в корема са от дясната страна. Мислех, че може да е токсичен хепатит, защото преди месеци имах. Излязоха резултатите - няма. А на мен не ми е добре. Ту болката утихва, ту се връща, особено, ако взема болкоуспокояващо или пия вода. Имам и главоболие, гади ми се, но не само на гърлото, а и в главата. Имам и едни такива усещания в главата, като че имам леко високо кръвно (а нямам, мериха ми го). Лошо ми е, сякаш нещо ми е възпалено , сякаш всеки момент ще припадна. Опитвам се да се държа. Пия течности, но пак не ми е добре. Топла съм, но нямам температура. Майка ми, представете си, иска да ме води на психиатър! Нашите нямат време да ме погледнат заради тъпия ремонт на кухнята, който ги е обсебил тотално. Търся информация в интернет и не намирам какво ми е. И през ум не им минава да ме водят на гастроентеролог. Майка ми ми предлага глупости - да пия вода, да се разхождам, да излезем на разходка, а на мен ми е лошо. Имам лош вкус в устата и гърлото.

Сама на лекар не мога да отида, защото не мога да ходя и защото не чувам изобщо. Освен това как да ида при личната, след като майка ми  и говорила глупости на лекарката колко съм седяла на компютъра (а наистина седях много, защото ми се повдига и става лошо като легна, защото ме е страх да не припадна, а те си спят оттатък). Уплашена съм за себе си, не знам какво да правя. Не разбирам от какво ми е така лошо и ме болят главата и корема. Още и кашлям, гърдите ме болят при силна кашлица. Гади ми се, но не мога да повръщам.

Показвам ви резултатите, не знам дали са добри.

Идеи какво може да ми е?

hepatit.jpg

Maйкa ти е умна жена.

преди 3 часа, ined написа:

И след 3 дена оздравя. На времето грипа го лекуваха за 72 часа, а за 3 дена минаваше без лечение. Сега само се лигавят 5 дена, 7 дена, 10 дена, теми ще пускаме щото сме били хванали грип.

... и след 3 дена ... умря.

преди 9 минути, Т.Христов написа:

... и след 3 дена ... умря.

То и кола може да я сгази и пак да умре за 3 дена.

• Автор

Проблемът ми е стомашен. Имам и слуз от червата от известно време. Само дето гастроентероложката се оказа болна от ковид и...............трябва сами да се оправяме. А аз от болки не мога да спя, в легнало положение е ужас............

Откакто нямам зъби, ям без много дъвчене, големи хапки и............... на ти сега проблем. Дано не съм си наранила червата. Прегледа при личната лекарка установи и страшно много газове.

Грипа изчезна, кашлицата си остана и е толкова силна и мощна, че имам чувството, че ще ми откъсне белите дробове от тялото.

Стомахът ми не е добре и съм в депресия.

Поне  утре ще се утеша, като отида да си купя едно прелестно пухено палтенце в цвят пепел от рози.

преди 48 минути, Anneliese написа:

Проблемът ми е стомашен. Имам и слуз от червата от известно време. Само дето гастроентероложката се оказа болна от ковид и...............трябва сами да се оправяме. А аз от болки не мога да спя, в легнало положение е ужас............

Откакто нямам зъби, ям без много дъвчене, големи хапки и............... на ти сега проблем. Дано не съм си наранила червата. Прегледа при личната лекарка установи и страшно много газове.

Грипа изчезна, кашлицата си остана и е толкова силна и мощна, че имам чувството, че ще ми откъсне белите дробове от тялото.

Поне  утре ще се утеша, като отида да си купя едно прелестно пухено палтенце в цвят пепел от рози.

Извинявай, но на колко години си? Резултатите от изследванията ти са добри! Хемоглобинът ти е малко понижен; трябва да е поне 130-135 g/l. Задължително при специалист гастроентеролог трябва да отидеш, защото гаденето може да се дължи на много фактори! Не чети от интернет, нито пък взимай съвети, които най-много да те вкарат в по-голяма депресия! Проблемът според мен е стомашен. Обърни сериозно внимание и него не пренебрегвай!

• Автор

На 40 години съм.

Уруки е!

Аз казах!

п.п. Лецението е -> по-малко в интернет!

Успех!

на 27.09.2024 г. в 20:10, Anneliese написа:

Поле да вземеш да си направиш една клизма Каква е тази слуз в червата

• 4 месеца по-късно...

Здравейте,за да не пускам нова тема-това са ми изследванията от днес.

На 37г. съм.

Всичко заради подут лимфен възел,който беше малко под ухото,след два дни е по-ниско.

Вече един ден съм на Аугментин,усещам че е намалял.

Според вас трябва ли да пусна изследвания за Желязо и LDH?

IMG-df5dc1e7ecc71c54f746e136e198cf81-V.jpg

IMG-a65a5aff06ee4482396c8aa38d97968c-V.jpg

преди 19 часа, Fashion Lover написа:

Аугментин

Това кой Ви го е предписал?

Принципно имате някаква инфекция. 

преди 3 часа, (:IdioibI:) написа:

Това кой Ви го е предписал?

Принципно имате някаква инфекция. 

Съдовият хирург който ме гледа на доплер.

Ето още две изследвания от днес

20250219_113506.jpg

преди 4 часа, Fashion Lover написа:

Ето още две изследвания от днес

20250219_113506.jpg

Стойностите нито високи нито ниски

Приди седмица имах пподкожно възпаление зад ухото Понеже знам, че се стига до операция и оставят белези пробвах с мехлем от аптеката преди да тръгна по доктори

Както и да е изтече но изглеждаше голямо колкото бобено зърно

Просто непреувеличавайте от изследвания и т н Желязото и с хранителна добавка можете да го оправите закупена в Лидл

Не сте като колежката от форума с 1000 измислени болести, които и Докторите като диагноза не поставят 

преди 17 минути, andrianivanov написа:

Стойностите нито високи нито ниски

Приди седмица имах пподкожно възпаление зад ухото Понеже знам, че се стига до операция и оставят белези пробвах с мехлем от аптеката преди да тръгна по доктори

Както и да е изтече но изглеждаше голямо колкото бобено зърно

Просто непреувеличавайте от изследвания и т н Желязото и с хранителна добавка можете да го оправите закупена в Лидл

Не сте като колежката от форума с 1000 измислени болести, които и Докторите като диагноза не поставят 

Вероятно милиум,а ако е липом не е ок да го вадите без лекар.

преди 4 часа, Fashion Lover написа:

Личния Ви лекар какво ви каза?

Той ли Ви изпрати към "съдовия хирург"? 

п.п. Принципно личния Ви лекар трябва да ви разясни какво показват резултатите!!!

Цитат

Какви могат да бъдат причините за подути лимфни възли

Възможните причини за подуване на лимфните възли са:

инфекция;

възпаление;

рак.

При чувствителност към определени лекарства лимфните възли също могат да се подуят. Затова се консултирайте с лекар и си направете клинико лабораторни изследвания.

Личният лекар ще ви насочи към специалист за диагностика

Когато имате уголемени лимфни възли, за точна диагностика и лабораторни изследвания на кръв и други изследвания лекарят ще ви насочи към специалист – инфекционист, вирусолог или хематолог.

Подутите лимфни възли могат да бъдат сигнал за заболяване - Медико-диагностична лаборатория ДЕЛПЕМ

преди 21 минути, (:IdioibI:) написа:

Личния Ви лекар какво ви каза?

Той ли Ви изпрати към "съдовия хирург"? 

п.п. Принципно личния Ви лекар трябва да ви разясни какво показват резултатите!!!

Подутите лимфни възли могат да бъдат сигнал за заболяване - Медико-диагностична лаборатория ДЕЛПЕМ

Съдовият хирург е лекар все пак.

Знам за всичко което сте постнали,четох доста.

Моят вече намаля с поне 60 процента,възпаление е.

Ако беше нещо сериозно лдх щеше да е високо,както и други показатели.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.