Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Атлас по анатомия

Featured Replies

Здравейте,

Желая да си закупя атлас по анатомия на човешкото тяло, може ли да ми препоръчате издание което да е добро, от гледна точка на илюстрациите.

Благодаря предварително!

Ако този ти върши работа, можеш да почерпиш приятели със спестените пари.

https://dox.abv.bg/download?id=cdb02b13a4

https://mega.nz/file/VnZzhKJR#WEmB5FJoUrbs84DLspbugCPGU4Hw6A8d-l8Rx2udEV8

Преди бая години, когато със съпругата ми бяхме гаджета и я приеха медицина упражнихме голямо търсене за атласите по анатомия на Синелников. После разбрахме, че това е класиката в жанра.  

преди 1 час, Joss Bomon написа:

сваблих това от абв, ама то тъпата му система не работи у пингвина

оставих папката с картинките и текста, другото го изтрих

преди 31 минути, Белгиеца написа:

сваблих това от абв, ама то тъпата му система не работи у пингвина

оставих папката с картинките и текста, другото го изтрих

Тъп си ти! Или за пингвина няма браузъри?

ПС: Голям палячо си, наистина

преди 16 часа, teo-glavata написа:

Или за пингвина няма браузъри?

И с лиско и с гошо излиза че не намира пътя към сините линкове в .htm файловете които са налични.
А има папка за нетскейп и ИЕ5 това чудо от миналия век. Пък и за Java има папка.

Знаеш ли колко ми пука на мене за анатомии от ерата на динозаврите, та да почна да проверявам дали няма да тръгне у прокиснала боза 11.

Та така изтрих излишните папки и снимките мога да си ги отварям една по една, те си имат номера.

Я ти като „по-голем“ майстор пробвай с версия 24 на ксубунту и да ми обясниш после как е тръгнало да работи.

преди 4 часа, Белгиеца написа:

И с лиско и с гошо излиза че не намира пътя към сините линкове в .htm файловете които са налични.

Не намира пътя, защото си бърникал структурата. Mount на iso  файла и стартираш INDEX от главната директория в който браузър си искаш

Така де белгийските миди не могат един исо да монтират те го

image.png.2c6ab7dce4658c07432526a2384463ce.png

преди 5 часа, teo-glavata написа:

Mount на iso  файла и стартираш INDEX 

Значи в тъпото обяснение като за ползватели на Боза 11 пише следното:

За да го отворите, трябва да направите следното:

- да маунтнете или разархивирате с Powerarchiver iso файла.

- да отворите появилата се папка в избраната от вас директория.

- да заредите index.html

Е, на френски ги монтираме, не ги „маунтваме“, та като не го знам това какво е, аз го разархивирах Anatomy.iso, ама не с Powerarchiver а със P7Zip-Desctop, щото пингвина така е свикнал.
Аха и там като по чудо нямаше index.html ами друг подобен и нищо не ставаше колкото и да си кликам из всичките папки по htm файловете.
Това беше на стария компютър, където трих папките.
Сега на новият тръгва от ISO файла с монтиране както е на снимката.
spacer.png

преди 1 час, petie1 написа:

Така де белгийските миди не могат един исо да монтират те го

image.png.2c6ab7dce4658c07432526a2384463ce.png

Аааааааааа като напишеш правилната дума монтирам и става, с „маунтване“ не става.

на 7.10.2024 г. в 17:56, Joss Bomon написа:

А ти що не обясняваш как се монтира ISO файл, като пускаш такъв за ползване ?

Аз от „маунтване“ не разбирам, в моите менюта с десен бутон няма „маунтване“, има само монтиране.
В Боза 11 на български кво пише ?
„маунтване“ ли ?

преди 1 час, Белгиеца написа:

Значи в тъпото обяснение като за ползватели на Боза 11 пише следното:

За да го отворите, трябва да направите следното:

- да маунтнете или разархивирате с Powerarchiver iso файла.

- да отворите появилата се папка в избраната от вас директория.

- да заредите index.html

Е, на френски ги монтираме, не ги „маунтваме“, та като не го знам това какво е, аз го разархивирах Anatomy.iso, ама не с Powerarchiver а със P7Zip-Desctop, щото пингвина така е свикнал.
Аха и там като по чудо нямаше index.html ами друг подобен и нищо не ставаше колкото и да си кликам из всичките папки по htm файловете.
Това беше на стария компютър, където трих папките.
Сега на новият тръгва от ISO файла с монтиране както е на снимката.
spacer.png

Аааааааааа като напишеш правилната дума монтирам и става, с „маунтване“ не става.

Аз от „маунтване“ не разбирам, в моите менюта с десен бутон няма „маунтване“, има само монтиране.
В Боза 11 на български кво пише ?
„маунтване“ ли ?

Защото разбрах, че си завършен на 100% идиот

преди 5 часа, teo-glavata написа:

Защото разбрах, че си завършен на 100% идиот

Повече от 100 са

преди 6 часа, Белгиеца написа:

Аааааааааа така са белгийските миди........ Аз и на  реалната машина си го монтират и си вървеше и го разхивирах и пак си вървеше  та с две думи белгийската мида да си намери нормален архиватор

преди 10 часа, Белгиеца написа:

Айде сега и тон започваш да ми държиш, да правиш забележки и да се хлъзгаш, че проблема не е в тебе, вместо да благодариш както правят възпитаните хора! Кой свалил, свалил. Махам линка.

преди 5 часа, petie1 написа:

Аз и на  реалната машина си го монтират и си вървеше и го разархивирах и пак си вървеше  та с две думи белгийската мида да си намери нормален архиватор

Сега нямам време да пробвам на новия компютър, да разгледам html кода как е указан пътя , дали наистина ще работи на базата на това че всичко е в една обща папка.
Но, ако проработи, тогава се пита в задачката защо се предлага 2024г. под формата на ISO файл, като лаптопите вече нямат четец на СД и ДВД. 
От какъв зор да трябва да се монтира ISO файла във виртуален четец на СД, ако ще си работи просто ако е представена под формата на един zip файл папката, та да не трябва специален софтуер в линукс можещ да разархивира rar архив ?
Да бе ксубунту 24 не го разархивира сам, трябва да се добави нещо поддържащо rar.

преди 9 минути, Белгиеца написа:

Сега нямам време да пробвам на новия компютър, да разгледам html кода как е указан пътя , дали наистина ще работи на базата на това че всичко е в една обща папка.
Но, ако проработи, тогава се пита в задачката защо се предлага 2024г. под формата на ISO файл, като лаптопите вече нямат четец на СД и ДВД. 
От какъв зор да трябва да се монтира ISO файла във виртуален четец на СД, ако ще си работи просто ако е представена под формата на един zip файл папката, та да не трябва специален софтуер в линукс можещ да разархивира rar архив ?
Да бе ксубунту 24 не го разархивира сам, трябва да се добави нещо поддържащо rar.

Да има ко да питат белгийските миди.........

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Айде сега и тон започваш да ми държиш, да правиш забележки и да се хлъзгаш, че проблема не е в тебе, вместо да благодариш както правят възпитаните хора! Кой свалил, свалил. Махам линка.

Щяха да ти се строшат пръстите да напишеш - с десен бутон по ISO файла и от менюто търсите и избирате монтиране във виртуален СД четец, така ли ?
Аз 2006 година им превеждах тука на български софтуер за безплатни разговори и в цяла тема им обяснявам на дълго и на широко как работи системата, ама ти явно си голяма скръндза по отношение на обясненията.
Тема за приемници и обяснения съм пуснал тука, да гледат хората без пари.
Като пусна нещо обяснявам как се прави и ползва, не съм егоист само вглъбен темерут, да подхвърлям нещо , на ви бе радвайте се , ама ако знаете предварително какво е това животно. 

Е, наскоро му обясних само аз на един ( в друга тема), как да провежда евтини разговори до телефони в чужбина от България, без да плаща абонаменти. Другите му викат - няма телефонни услуги от 10 години по разни търговски помещения, или избери си абонаментен план с включени предплатени минути за разговори до чужбина ( който абонамент да го плаща после с години наред излишно). А аз му обясних на дълго и на широко нещо за което дори и не е подозирал , че съществува.

Е, явно има хора обичащи да помагат безплатно качествено на съфорумците  и други като тебе, дето трябва да им вади човек думите с ченгел от устата, да мъцнат и да „изплюят“ някоя думичка. Обикновено търговците на дребно и разни поправящи някаква техника хич тамън не обичат да обясняват много много кое как става, щото от незнанието на хората си вадят хляба.
Пишат на лични даже като пита някой какво да си купи или как да се справи с някакъв проблем, с цел да се изтъкнат че са големи разбирачи майстори, да дойде човека да си плати за някоя услуга или да му продадат нещо.

Та така, няма за какво да съм ти благодарен, анатомията дето си я качил не ми е важна по никакъв начин. Ако ми е била трябвала до сега, да съм си свалил от руснаците няколко анатомии. Просто от любопитство я свалих.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.