Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Акъл за recovery

Featured Replies

Ползвам си easeus todo backup free. Веднъж месечно си правя backup на целия диск. Доволен съм, не ми се е налагало да опирам до него, но когато се заигравах за проба, останах доволен. Ама от скука се загледах, че DELL ми предлагат OS recovery, но ще си задели дял за целта. Някакви предимства при възстановяване?

Untitled.png

Разрешен от B-boy/StyLe/

И едното и другото за мене са безсмислени, има данни които са важни и им трябва бекъп, има и данни които са много важни и е хубаво бекъпа да е на повече от едно места, останалото ОС, разни филми и т.н. не е важно.

• Автор
преди 15 минути, Raze написа:

Reinstall Windows or Linux using the Dell OS Recovery Image | Dell US

Отдолу има FAQ секция, където може да потърсиш отговорите на въпросите си.

Не, различно е. Предлага ми recovery дял и оттам възстановява. Прави някакви инкрементални backup-и.

Иначе това, което си дал е да си направя recovery носител.

преди 16 минути, Proshark написа:

Пробвах го, както и Acronis. И двете ми харесват, но при изричен backup на диск, след възстановяване и двете ми показаха recovery дяла на Windows и му сложиха буква.

преди 33 минути, ined написа:

И едното и другото за мене са безсмислени, има данни които са важни и им трябва бекъп, има и данни които са много важни и е хубаво бекъпа да е на повече от едно места, останалото ОС, разни филми и т.н. не е важно.

Па вкус и па цвет. За мен Image-а на ОС е един от най-важните. Спестява доста часове после в инсталация и конфигурация не само на самата ОС, но и на програмите качени с нея. Да не говорим колко е удобно мигрирането от диск на диск и т.н.

преди 28 минути, parmobil написа:

Пробвах го, както и Acronis. И двете ми харесват, но при изричен backup на диск, след възстановяване и двете ми показаха recovery дяла на Windows и му сложиха буква.

И какво пречи да си махнеш буквата през Disk Management-a? Иначе пробвай и Macrium Reflect Free. Аз съм си с него на този етап. Последната безплатна е тази:

https://www.kaldata.com/софтуер/macrium-reflect-free-93304.html

• Решение

Не съм го ползвал лично, но знам, че такива ги правят на Protected Recovery дял един вид (в смисъл усложнено е манипулирането му, но не е невъзможно) и май връща Win в първоначално състояние. Иначе съм го пускал на системи, които са ми давали да поправям. Върши си работата, ако ти трябва чист Win. Но не става да си запазиш нещата. Аз си държа по два Image-a един с напълно чист Win и един с вече конфигурирана система (който обновявам след всички промени поне 2 пъти в месеца). Т.е. нищо различно няма да видиш от инструмента на DELL. Просто ще ти занули системния дял до фабрични настройки. Всеки производител на лаптопи има подобен. Дали ще е DELL, HP, Lenovo и т.н. все тая.

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Дали ще е DELL, HP, Lenovo и т.н. все тая.

OEM / Factory recovery partition creator
E8nQZ0sMI9K2bQOpBxehrbLKRwpHsd67.jpg

https://forums.mydigitallife.net/threads/oem-recovery-partition-creator-for-windows.21978/page-184#post-1856188

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.