Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От коя част зависи най-много произведителността на едно PC

Featured Replies

Преди малко един приятел ме попита какви нови части да си сложи на компа.Той ще го използва предимно за игри.Предложих му да си вземе 1Гбрам (тои има 256----256+1гб=1.256гб рам)и видео карта с 256 мб,но като се замислих дали има нужд аот толкова силна карта?

Та въпроса ми е коя част е най-важна за произведителността на един компютър при игри?Рам,процесор,видео?Дайте примерна конфигурация на Компютър добър за геймъри.

Да вървят добре NFS:MW,UT2004,DOOM,Half Life 2,и тн.

• Администратор

Както се казва - веригата е здрава колкото е здрава най-слабата й брънка. Или в случая - компютъра е бърз колкото е бърз най-бавния му компонент. Което в съвременния компютър е хард-диска

Конкретно по въпроса за игрите - компонентите трябва да се съчетаят един с друг. На първо място игрите товарят видеокартата, но няма смисъл от много мощна видеокарта ако процесора не е достатъчно мощен за игрите, които ще се играят. Можеш да видиш подобни тестове (доколко производителността в игрите зависи от процесора) на overclockers.ru

Също така доста от съвременните игри няма да откажат GB и повече RAM. Не бива да се забравя, че при липса на достатъчно RAM хард-диска се използва в качеството на такава, а той все пак е значително по-бавен

Та, кажи какъв процесор и видеокарта има твоя приятел, и колко пари е склонен да отдели за ъпгрейд, за да можем да направим по-точни препоръки

Понятието е комплексно,Рам,процесор,хард,дъно.

Преди малко един приятел ме попита какви нови части да си сложи на компа.Той ще го използва предимно за игри.Предложих му да си вземе 1Гбрам (тои има 256----256+1гб=1.256гб рам)и видео карта с 256 мб,но като се замислих дали има нужд аот толкова силна карта?

Та въпроса ми е коя част е най-важна за произведителността на един компютър при игри?Рам,процесор,видео?Дайте примерна конфигурация на Компютър добър за геймъри.

Да вървят добре NFS:MW,UT2004,DOOM,Half Life 2,и тн.

Най-важното за производителността на компютъра е компонентите му да са балансирани (т.е. да няма такива работи като процесора примерно да не може да навакса на видеото)! За игрите най-важна е видеокартата - гледай не само обема на паметта й (и 128 MB ще свършат работа, ако няма да се играе на висаки резолюции, но 256 е по-добре), а и достъпа до нея - да е 256 bit-ов по възможност и честотата на процесора и паметта й (тя си е един мини-компютър, ползван само за обработка на изображения). RAM-а е добре да е един гигабайт, но ако купи такава е възможно сегашната му памет да бави новата, при такова положение ще е по-добре да остави само новата!

А колкото до конфигурацията - какви компоненти (ъпгрейд или всичко ново, с или без монитор) трябва да включва и какъв е бюджета?!

P.S.: С poisk до известна степен се припокриваме, но колкото повече - толкова повече ;) !

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

За да не гадаем всички ,по-добре би било да кажеш каква е сегашната конфигурация и колко пари са предвидени за ъпгрейда . Така би било по-лесно да ти препоръчаме съответните части .

• Автор
Както се казва - веригата е здрава колкото е здрава най-слабата й брънка. Или в случая - компютъра е бърз колкото е бърз най-бавния му компонент. Което в съвременния компютър е хард-диска

Конкретно по въпроса за игрите - компонентите трябва да се съчетаят един с друг. На първо място игрите товарят видеокартата, но няма смисъл от много мощна видеокарта ако процесора не е достатъчно мощен за игрите, които ще се играят. Можеш да видиш подобни тестове (доколко производителността в игрите зависи от процесора) на overclockers.ru

Също така доста от съвременните игри няма да откажат GB и повече RAM. Не бива да се забравя, че при липса на достатъчно RAM хард-диска се използва в качеството на такава, а той все пак е значително по-бавен

Та, кажи какъв процесор и видеокарта има твоя приятел, и колко пари е склонен да отдели за ъпгрейд, за да можем да направим по-точни препоръки

Ето неговите реплики:"Искам компютърът ми да е бърз!".

Тои си няма никаква представа от компонентите на един комп.

Значи незнам колко точно е отделин ,но като си говорехме се чудехме кое е по добре да си ъпгрейдне повече-спряхме се на видео 256мб и рам 1 гб .А процесорът му е 2.2гхц.Чудя се дали наистина има нужда от такова видео ,аз мисля че и 128мб 128бита му стига ,но незнам все пак вие кажете как мислите .

А относно цената насочил се е към подобни характеристики,но не предполагам да даде 500 лв околу 250 за видео и 100 за рам.

Но и аз се интересувам от това кое е по добре да ъпграидваш рам или видео,защото аз разполагам с радеон 9550 и малко рам-256мб.Скоро и аз ще ъпгреидвам и се чудя какво,процесорът ми е 2.4.Дайте некакъв съвет и за мен.

А колкото до конфигурацията - какви компоненти (ъпгрейд или всичко ново, с или без монитор) трябва да включва и какъв е бюджета?!

Рам и видео.

Редактирано от crazy-master (преглед на промените)

• Автор

Кажете и аз към какъв упгреид да се насоча рам или видео?

Но даите и още мнения за главния въпрос. cool.gif

Ето неговите реплики:"Искам компютърът ми да е бърз!".

Тои си няма никаква представа от компонентите на един комп.

Значи незнам колко точно е отделин ,но като си говорехме се чудехме кое е по добре да си ъпгрейдне повече-спряхме се на видео 256мб и рам 1 гб .А процесорът му е 2.2гхц.Чудя се дали наистина има нужда от такова видео ,аз мисля че и 128мб 128бита му стига ,но незнам все пак вие кажете как мислите .

А относно цената насочил се е към подобни характеристики,но не предполагам да даде 500 лв околу 250 за видео и 100 за рам.

Но и аз се интересувам от това кое е по добре да ъпграидваш рам или видео,защото аз разполагам с радеон 9550 и малко рам-256мб.Скоро и аз ще ъпгреидвам и се чудя какво,процесорът ми е 2.4.Дайте некакъв съвет и за мен.

Рам и видео.

За 250 лева - ако е на AGP - GeForce 7600GS (ако намерите и такава с DDR3 ще е супер cool.gif ), а ако е на PCI-Express (по-малко вероятно, но все пак...), Sapphire RADEON X1650PRO (и двете са с 256 MB памет) :) . За паметта - 1 GB SuperT, A-Data или Kingston в краен случай (предполагам, че е DDR, а не DDR2)!

На твое място бих си взел памет, а не видеокарта :hush: !

P.S.: @ Myad'Dib За да върви гладко Windows XP е важно да има поне 512 MB памет и 1 GB, ако се играят нови игри, защото иначе, както отбеляза poisk, той се обръща към виртуалната памет на твърдия диск, а тя е значително (!) по-бавна! Просто твърдия диск е най-бавен и "завлича" всичко останало ;) ! Частично решение е RAID 0 :P ... Не ме разбирай погрешно, аз съм с памет Corsair XMS2, но ако трябва да избирам между компютър с 512 MB RAM и 2x250 GB HDD и такъв с 1 GB и 500 GB съответно, бих избрал първия!

crazy-master - видеото ти е хубаво от гледна точка на това, че се клоква добре /е зависи и кой му е производителят де ;) /

Взимаш си още едни 256 RAM и слагай по-яко видео.

Ако имате поне 512 RAM и около 2Ghz процесор се насочете към видеото :P

И не взимайте видео карта само според рама й :hush:

crazy-master - видеото ти е хубаво от гледна точка на това, че се клоква добре /е зависи и кой му е производителят де :nono: /

Така и не ми е ясно каква е видеокартата ,която имат и която се клоква добре - като чета ,чета само общи приказки по принцип - без да е ясно видеото PCI-E или AGP трябва да бъде , системата на АМД или Интел е . Не е ясно ако е АМД (така предполагам) кой сокет е -754 ,939 ,АМ2 или пък с. А .Ако е първият или последният с какво дъно е компютърът ( за да е ясно Single или Dual Chanell поддържа, DDR или DDR2 е ) и т.н и т.н.Все ми се струва ,че без да се знаят поне тези няколко неща , много трудно ,да не кажа невъзможно е да се даде подходящият съвет и ще продължаваме да пишем ей така - по принцип.

• Администратор

Обема на паметта далеч не е най-важната характеристика на една видеокарта. Нито пък честотата й. Архитектурата (разбирай дали е GeForce 5, 6 или пък 7 и с колко пикселни/вертексни конвейри разполага) е далеч по-важна за новите игри.

• Автор
Така и не ми е ясно каква е видеокартата ,която имат и която се клоква добре - като чета ,чета само общи приказки по принцип - без да е ясно видеото PCI-E или AGP трябва да бъде , системата на АМД или Интел е . Не е ясно ако е АМД (така предполагам) кой сокет е -754 ,939 ,АМ2 или пък с. А .Ако е първият или последният с какво дъно е компютърът ( за да е ясно Single или Dual Chanell поддържа, DDR или DDR2 е ) и т.н и т.н.Все ми се струва ,че без да се знаят поне тези няколко неща , много трудно ,да не кажа невъзможно е да се даде подходящият съвет и ще продължаваме да пишем ей така - по принцип.

Виж какво аз просто искам информация cool.gif не искам да ми предлагате някои по конкретни модели рам памет или нещо от този сорт,аз сам мога да си ги избера.Искам да ми кажете общо взетo към какво да ъпгреиддвам(аз и моя пр.) за по добра произведителност в игрите,аз марките мога и да си ги избера(или поне така си мисля :nono: ),но се чудя какво да сложа повече рам или по силно видео или пък процесор.

Имаите предвид че говоря за ъпгреид на комп от подобен тип:

Cpu:2.20Гхц

Ram:256mb(333мхц)

Video:128mb 128bit

хард:80гб

Пък монитор няма да трябва нов!

Виж какво аз просто искам информация cool.gif не искам да ми предлагате някои по конкретни модели рам памет или нещо от този сорт,аз сам мога да си ги избера.Искам да ми кажете общо взетo към какво да ъпгреиддвам(аз и моя пр.) за по добра произведителност в игрите,аз марките мога и да си ги избера(или поне така си мисля :nono: ),но се чудя какво да сложа повече рам или по силно видео или пък процесор.

Имаите предвид че говоря за ъпгреид на комп от подобен тип:

Cpu:2.20Гхц

Ram:256mb(333мхц)

Video:128mb 128bit

хард:80гб

Пък монитор няма да трябва нов!

Нека гадаенето да започне... сега!

Май става дума за Intel 2.2 GHz, kokomil-e sad.gif ! RAM-a e DDR, щом е на 333 MHz! Предполагам, че дъното не поддържа Dual Channel за паметта!

Както вече казах - на твоя приятел ще му стигне и 128 MB памет на видеокартата, но само ако не иска да играе на по-високи резолюции на споменатите игри! Иначе за RAM-a също ти препоръчах достъпни (не много скъпи, но стабилни) марки!

Така, че ще е най-добре да се остави само новата 400-MHz-ова DDR памет, за да не се бави само от старата (1 GB би трябвало да е напълно достатъчен)!

P.S.: За твоя компютър ти препоръчвам да си вземеш още RAM (поне още 512 MB)! Процесора не виждам смисъл да го ъпгрейдваш, ако останалите компоненти ще останат! Видеото ти е добро засега - доста по-солено ще ти излезе да си купиш такова, с което да усетиш реално разлика в игрите, отколкото да си вземеш още памет, която ще подобри цялостната работа на системата!

• Автор
Нека гадаенето да започне... сега!

Добре няка гадаенето спре сега !

Ето моята кофигурация:

CPU:Intel Caleron -2.13

Ram:256(333мхц)

Hard Disk:80 gb sata segate

Video:Ati Radeon 9550 128mb 128 bit

Дъно:Albatron Intel PX865PEC Pro Socket 478, FSB 1000+MHz Mainboard, Dual DDR400, SERIAL Ata ,AGP X8

Мисля че това е горе долу достатъчно!

Пък за моят приятел дедазнам точно,но е малко по-зле.

А сега кажете какво да правя с моя комп за да не ми бозят новите игри(или поне не много).Но не ми се дават повече от 200 лв!

Щом приятелят ти е геймър, тези основни компонента са най-важните - видео картата(при нея обърни внимание не само на нейната памет, ами и на самия трансфер т.е. колко битова ще е - 64, 128 или 256!!!); оперативна памет - колкото повече, толкова по-добре, не само за игрите, ами и за цялата му система (по-бързо ще му зареждат игрите, по-леко ще вървят и по-малко ще се товари цялата система, понеже при наличие на много оперативна памет, процесорът ще търси по-рядко твърдия диск.Излишно е да сравнявам бързината на механиката и електрониката, нали?!); процесор - също много важен компонент, той е математикът, който изчислява всички задачи! При него е важна не само тактовата честота, но и паметта му т.е.-кеша, колкото повече кеш, толкова по-бързо ще мисли!!!

Иначе, ако подхванем конфигурацията отначало, най-важна е нейната основа т.е. дъното, а при дъното - шината му! Другите компоненти съм ги обяснила по-горе. :P

Добре няка гадаенето спре сега !

Ето моята кофигурация:

CPU:Intel Caleron -2.13

Ram:256(333мхц)

Hard Disk:80 gb sata segate

Video:Ati Radeon 9550 128mb 128 bit

Дъно:Albatron Intel PX865PEC Pro Socket 478, FSB 1000+MHz Mainboard, Dual DDR400, SERIAL Ata ,AGP X8

Мисля че това е горе долу достатъчно!

Пък за моят приятел дедазнам точно,но е малко по-зле.

А сега кажете какво да правя с моя комп за да не ми бозят новите игри(или поне не много).Но не ми се дават повече от 200 лв!

1 GB DDR-400 RAM на някой от гореспоменатите от мен производители (най-добре Kingston CL2 или SuperT CL2 ). Нея евентуално може и да я оувърклокнеш до 420 :super: !

Щом приятелят ти е геймър, тези основни компонента са най-важните - видео картата(при нея обърни внимание не само на нейната памет, ами и на самия трансфер т.е. колко битова ще е - 64, 128 или 256!!!); оперативна памет - колкото повече, толкова по-добре, не само за игрите, ами и за цялата му система (по-бързо ще му зареждат игрите, по-леко ще вървят и по-малко ще се товари цялата система, понеже при наличие на много оперативна памет, процесорът ще търси по-рядко твърдия диск.Излишно е да сравнявам бързината на механиката и електрониката, нали?!); процесор - също много важен компонент, той е математикът, който изчислява всички задачи! При него е важна не само тактовата честота, но и паметта му т.е.-кеша, колкото повече кеш, толкова по-бързо ще мисли!!!

Иначе, ако подхванем конфигурацията отначало, най-важна е нейната основа т.е. дъното, а при дъното - шината му! Другите компоненти съм ги обяснила по-горе. :wors:

Размера на кеша на процесора е важен само при Intel-архитекурите :P ! Шината на дъното може да си бачка в диапазона 533 - 800 (или 1066, най-добрите дъна стигат и до 2400(!) :P ) MHz, така че не разбирам какво й е важното на тази шина! Много по-важно според мен е дъното да е изградено от качествени и стабилни компоненти (чипсети, кондензатори, "пътечки", контролер на паметта, 8- или 12-фазно подаване на ток към процесора)...

А и електромагнетизма е основата на твърдите дискове, което си е "електроника" ;) ! Между другото какво пречи да се създаде "механика", по-бърза от "електроника"-та?!

• Автор

Някои от вас пробвали ли са да си клокнат процесора чрез биоса?

Аз моят като го клокна от 2.14 става на 2.90 -издржа си всичко е нормално , но не виждам да ми се повишават градусите,също така ми изчезва и звука-ако имам 1 гб рам дали отново ще изчезва(звукът изчезва ако клокна нак 2.40)?

Аз моят като го клокна от 2.14 става на 2.90 -издржа си всичко е нормално , но не виждам да ми се повишават градусите,също така ми изчезва и звука-ако имам 1 гб рам дали отново ще изчезва(звукът изчезва ако клокна нак 2.40)?

Аз моя Pentium D 930 съм го пуснал на 3.5 GHz (3.0 поначало) при 1.250v напрежение и нямам никакви проблеми! За градусите - не знам, чак пък никаква разлика ли не виждаш :P ?! С какво охлаждане си? За звука - не съм сигурен, не ми се е случвало!

Към всичко казано само бих добавил - монитор. Защото каква е ползата от видеокартата, процесора и т.н., ако накрая няма да можеш да им видиш визуализирани всичките им възможности и красоти. Един приятел скоро направи тази грешка - хубава конфигурация, всичко му е на 6 , а монитора от онези старите заоблените (незнам как се казват) и нищо. СЪщо така си мисля че и захранчването има роля, поне сега точно от захранване си патих.

Редактирано от Don_Tony (преглед на промените)

• Автор
Аз моя Pentium D 930 съм го пуснал на 3.5 GHz (3.0 поначало) при 1.250v напрежение и нямам никакви проблеми! За градусите - не знам, чак пък никаква разлика ли не виждаш :rolleyes: ?! С какво охлаждане си? За звука - не съм сигурен, не ми се е случвало!

Ухлаждането де да го знам май е обикновенно.Градусите наистина са си същите.Всички програмки за диагностика обаче ми откриват процесора като 2.90 като го клокна до толкова,но се питам дали има некакъв ефект?

Един пр. ми беще казал че звука изчезва защото ми е малко рама.

Към всичко казано само бих добавил - монитор. Защото каква е ползата от видеокартата, процесора и т.н., ако накрая няма да можеш да им видиш визуализирани всичките им възможности и красоти. Един приятел скоро направи тази грешка - хубава конфигурация, всичко му е на 6 , а монитора от онези старите заоблените (незнам как се казват) и нищо. СЪщо така си мисля че и захранчването има роля, поне сега точно от захранване си патих.

Моя пр. е с много скапан монитор от тия "заоблените",ама уш ще си купува плазмен накоро.Аз съм си с хубав монитор ,може да не е плазмен ,но е хубав.

Е да, ама един хубав монитор, особено LCD струва майка си и баща си :wors: ! Между другото "старите заоблените" са такива с електронно лъчева тръба (CRT) и без плосък (flat) кинескоп ;) ...

Ухлаждането де да го знам май е обикновенно.Градусите наистина са си същите.Всички програмки за диагностика обаче ми откриват процесора като 2.90 като го клокна до толкова,но се питам дали има некакъв ефект?

Един пр. ми беще казал че звука изчезва защото ми е малко рама.

Може нещо температурния датчик да ти се е скапал, ако през цялото време въобще не мърда отчитането му sad.gif ! Поне при натоварване на 100% за повече от минута би трябвало да се загрее тоя Celeron :P !

Има някакъв ефект ако го усещаш в програмите и игрите, които ползваш! Иначе, ако си качил повече напрежението на процесора и не усещаш разлика, по-добре да не го "износваш", ами да си го върнеш на заводското напрежение и колкото клок държи стабилно на него!

За звука наистина не знам, но дори и да не се оправи с повечето памет, като цяло системата ти ще е по-бърза :clap: (особено ако вземеш 2х512 MB и ги оставиш сами в двуканален режим - ако махнеш старата 333 MHz-ова памет, за да не ги бави! :) ). Като си сложиш новата памет и го пуснеш на повече от 2.4 GHz така или иначе ще разбереш от това ли е било :rolleyes: !

Звука при клок изчезва заради самия клок,а не от липсата на Рам памет - предполагам ,че не си заключвал PCI шината на дъното ,което води и до клок на самата шина и ,което е по-важното, има вероятност да си изгориш харддиска.

По темата - за твоето дъно е подходящо да си продадеш старата платка Рам и да си вземеш KIT 2 X 256MB A-DATA DDR400 - 68.5$ ,за да използваш двуканалния режим на дъното , а останалите пари да ги вложиш във видео - и понеже парите не са много , ориентирай се към GF 6600 ( втора употреба ) - при това положение ,ще можеш да си играеш прилично .

Същото се отнася и до твоя приятел - ако дъното му поддържа двуканален режим на Рам , взима две платки х 256 МБ KIT , ако е на с. А или 754 ,една платка 512 МБ и другото го влага във видеокарта . При този бюджет , 6600 е горе -долу най-доброто решение.

Да добавя - един добър LCD монитор вече не е толкова скъп - напр. LG 19" с MVA матрица е 360 $ ( преди половин час разопаковах и пробвах един такъв - впечатленията ми са добри - много добро преливане на цветовете и съвсем леки забележки към червения и синия цвят ).

• Автор

kokomil разрових се в нета и видях тази карта GF 6600 в няколко варианта 128,256,512,ти за кой ми говориш?

Мисля си ако е за 128 няма смисъл да я сменям.Пък и втора употреба sad.gif

П.С.А за карта 256 мога ли да си сложа и да оползотворя целия обем(нямам предвид точно този модел ,имам предвид изобщо видео карта)

kokomil разрових се в нета и видях тази карта GF 6600 в няколко варианта 128,256,512,ти за кой ми говориш?

Мисля си ако е за 128 няма смисъл да я сменям.Пък и втора употреба sad.gif

За 512 МБ изобщо не говоря , шината не може да оползотвори целия обем на паметта.Варианта 128/128 е много добър ,особено след клок . И можеш да бъдеш сигурен , че е мнооооого по-добра от твоята 9550, особено в игрите.А казвам втора употреба ,защото и втората употреба гони 80 - 90 лв.

Звука при клок изчезва заради самия клок,а не от липсата на Рам памет - предполагам ,че не си заключвал PCI шината на дъното ,което води и до клок на самата шина и ,което е по-важното, има вероятност да си изгориш харддиска.

По темата - за твоето дъно е подходящо да си продадеш старата платка Рам и да си вземеш KIT 2 X 256MB A-DATA DDR400 - 68.5$ ,за да използваш двуканалния режим на дъното , а останалите пари да ги вложиш във видео - и понеже парите не са много , ориентирай се към GF 6600 ( втора употреба ) - при това положение ,ще можеш да си играеш прилично .

Същото се отнася и до твоя приятел - ако дъното му поддържа двуканален режим на Рам , взима две платки х 256 МБ KIT , ако е на с. А или 754 ,една платка 512 МБ и другото го влага във видеокарта . При този бюджет , 6600 е горе -долу най-доброто решение.

Да добавя - един добър LCD монитор вече не е толкова скъп - напр. LG 19" с MVA матрица е 360 $ ( преди половин час разопаковах и пробвах един такъв - впечатленията ми са добри - много добро преливане на цветовете и съвсем леки забележки към червения и синия цвят ).

Наистина, сигурно е това, че звуковата му карта (ако е отделна) не понася повечето от 33 MHz по PCI-шината!

Не е сигурно, че приятеля му е на AMD (според мен и той е с Intel :P )! Пък и ако си вземе GeForce 6600 128 MB, мисля, че ще му останат достатъчно пари за 2x512 MB RAM :) ...

И къде са 350 лв. (ориентировъчния бюджет на приятеля за ъпгрейда), къде са (около) 550 лв. за това LG (което е добро с известни уговорки) :yanim: ?!

За 512 МБ изобщо не говоря , шината не може да оползотвори целия обем на паметта.Варианта 128/128 е много добър ,особено след клок . И можеш да бъдеш сигурен , че е мнооооого по-добра от твоята 9550, особено в игрите.А казвам втора употреба ,защото и втората употреба гони 80 - 90 лв.

Съгласен съм, че е много по-добра, ама аз бих предпочел 2x512 MB RAM и Radeon 9550 пред 2x256 MB RAM и втора ръка GeForce 6600 ;) !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.