Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От коя част зависи най-много произведителността на едно PC

Featured Replies

......

Един пр. ми беще казал че звука изчезва защото ми е малко рама.

Моя пр. е с много скапан монитор от тия "заоблените",ама уш ще си купува плазмен накоро.Аз съм си с хубав монитор ,може да не е плазмен ,но е хубав.

Какво се опита да кажеш, че нещо не те загрях?

• Автор
Какво се опита да кажеш, че нещо не те загрях?

Оффф...

Извинявам се за правописните грешки :yanim: ,но учех и писах тук едновременно и ...

Изках да кажа че един приятел(не този който обсъждаме) ми каза ,че звукът ми се губел защото рама ми е малко и ако си го увелича проблема ще изчезне.Казах също че моят приятел)този който обсъждаме) е с много скапан монитор.

Т'ва ли искаше да ти оточня?

И къде са 350 лв. (ориентировъчния бюджет на приятеля за ъпгрейда), къде са (около) 550 лв. за това LG (което е добро с известни уговорки) :) ?!
Говоря по-принцип , че 360 $ за 19 инча и то с MVA матрица , съвсем не са толкова много - пак подчертавам , не става въпрос за конкретния случай понеже тук не обсъждаме монитор.

Съгласен съм, че е много по-добра, ама аз бих предпочел 2x512 MB RAM и Radeon 9550 пред 2x256 MB RAM и втора ръка GeForce 6600 :P

Даже и с 1 ГБ Рам , 9550 изобщо не може да се мери с 6600 ( даже и втора ръка ) - а все пак си мисля ,че при игрите особено важно е видеото.

Приятел в твоя лучай бих те посъветвал да се насочиш към повечко рам.По-точно да я докараш до 1 гб.

Колкото до темата с 6600,имам извесни опасения,че ще видиш много малка разлика(ako изобщо видиш) с една такава карта на същата конфигурация.Просто процесорът ти няма да е "дорасъл" за нея,ако мога така да се изразя :)

Казвам го от опит,защото при мен например клокнат Аthlon XP 2000+ на около 2000 реални мхц. (който е по-бърз от твоя),ми бави клокната Nvidia 5900 xt 256 bit(която е по-бавна от 6600).

А като казваш че пти приятелят ти ситуацията е подобна но с по-слаба машина от твоята,съвета ми и там е:Първо рам и тогава ,CPU и графична карта.

Говоря по-принцип , че 360 $ за 19 инча и то с MVA матрица , съвсем не са толкова много - пак подчертавам , не става въпрос за конкретния случай понеже тук не обсъждаме монитор.

Даже и с 1 ГБ Рам , 9550 изобщо не може да се мери с 6600 ( даже и втора ръка ) - а все пак си мисля ,че при игрите особено важно е видеото.

Цената на монитора е добра, като се има предвид вида матрица, не оспорвам, но не е достатъчно добър поне според моите лични критерии :angry: (между другото къде си подчертавал преди :rolleyes: ?)!

А ние не сме сигурни, че за crazy-master игрите са от най-голямо значение! Освен това ще е "забавно" като си пусне някоя по-нова игра да пробва новата си GF 6600 и 256-те MB памет на системата се окажат глътнати като топъл хляб, а харда се изнасилва да смогне с исканията към виртуалната памет и файловете на играта!

P.S.: Между другото, нямах предвид, че ако е втора ръка е по-слаба (откъде-накъде), а че има по-голям шанс да се повреди безвъзвратно (а пък и друго си е с гаранция)!

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

Цената на монитора е добра, като се има предвид вида матрица, не оспорвам, но не е достатъчно добър поне според моите лични критерии :angry: (между другото къде си подчертавал преди :rolleyes: ?)!
В темата не ставаше въпрос за монитор , просто споделих , че нов 19 инча монитор с добра матрица има повече от прилична цена.Друг е въпроса ,че и на мене лично ми харесват Eizo ,Belinea , Sony.

я по-нова игра да пробва новата си GF 6600 и 256-те MB памет на системата

Точната ми идея беше 2х 512 Мб Kit + 6600 - като се имат предвид и останалите "немощни" параметри на компа - смятам ,че този ще е разумният ъпгрейд ( за толкава малко пари,разбира се) , който ще балансира системата ( цялата ), а няма да я разбалансира .

• Автор

Добре бе хора какъв процесор според вас е нормален сега ,колко Гхц?

Аз си мисля че моя процесор не е толкова лош sad.gif

Редактирано от crazy-master (преглед на промените)

Добре бе хора какъв процесор според вас е нормален сега ,колко Гхц?

Аз си мисля че моя процесор не е толкова лош sad.gif

За производителността на процесора не са важни само GHz-ите! Conroe 6400 е колкото твоя процесор (всъщност колкото този на приятеля ти), но ще го бие по всички показатели (вкл. възможност за оувърклок) :angry: ! Моят съвет е да не бързаш да ъпгрейдваш нищо друго освен паметта с 2х512 МB CL2 и евентуално видеокартата с тази прословута GF 6600, стига да имаш парите :rolleyes: (като евентуално продадеш старите части)!

crazy-master слушай внимателно, няма да повтарям. Както ти обясняваха до сега, скороста в мегахерци на процесора и обема памет на видеокартат не оказват влияние върху производителноста. Това го казаха 5 човека до тук и е напълно вярно. Пример: моят Sempron от подписа реално работи на 1600МХз, но в игрите ще бие твоя 2,2 гигахерцов Celeron. Мога да ти посоча и пример с видеокарта, дело на гения на китайската инженерна мисъл с 64 битова шина и 512МВ памет(6200 е картата) от която памет няма никаква, ама наистина никаква полза(освен за производителите които пИчелят доста от нея ;) ) и една 6600 с 128МВ ще и скъса ританките дет се вика. :P За сега може да добавиш RAM на твоята машинка и да събираш парички за по-сериозен ъпгрейт. Овърклокни си видеокартата - има доста теми във форума как се прави това, сложи си още 512MВ RAM да ти станат 768 и събирай парички за нова система. На този процесор няма смисъл да му слагаш по-яка видеокарта, щото ще я бави и няма да усетиш реално прираст в производителноста. Или направи нещо такова:

Celeron 2,2GHz - 50лв.

Дъно Albatron Intel PX865PEC Pro - 70лв.

Ram:256(333мхц) - 35лв.

Radeon 9550 128mb 128 bit - 65лв.

Ти имаш 200лв.

Общо - 430лв. за които можеш да купиш:

Jetway M2GTA AM2

Sempron 2800+ BOX AM2

512MB DDR II SuperT667

MP(или Galaxy) 7300GT 128MB DDR 3

Всъщност това нещо излиза 460лв, ама 30лв. все ще намериш от някъде а? cool.gif

crazy-master слушай внимателно, няма да повтарям. Както ти обясняваха до сега, скороста в мегахерци на процесора и обема памет на видеокартат не оказват влияние върху производителноста. Това го казаха 5 човека до тук и е напълно вярно. Пример: моят Sempron от подписа реално работи на 1600МХз, но в игрите ще бие твоя 2,2 гигахерцов Celeron. Мога да ти посоча и пример с видеокарта, дело на гения на китайската инженерна мисъл с 64 битова шина и 512МВ памет(6200 е картата) от която памет няма никаква, ама наистина никаква полза(освен за производителите които пИчелят доста от нея ;) ) и една 6600 с 128МВ ще и скъса ританките дет се вика. ;) За сега може да добавиш RAM на твоята машинка и да събираш парички за по-сериозен ъпгрейт. Овърклокни си видеокартата - има доста теми във форума как се прави това, сложи си още 512MВ RAM да ти станат 768 и събирай парички за нова система. На този процесор няма смисъл да му слагаш по-яка видеокарта, щото ще я бави и няма да усетиш реално прираст в производителноста. Или направи нещо такова:

Celeron 2,2GHz - 50лв.

Дъно Albatron Intel PX865PEC Pro - 70лв.

Ram:256(333мхц) - 35лв.

Radeon 9550 128mb 128 bit - 65лв.

Ти имаш 200лв.

Общо - 430лв. за които можеш да купиш:

Jetway M2GTA AM2

Sempron 2800+ BOX AM2

512MB DDR II SuperT667

MP(или Galaxy) 7300GT 128MB DDR 3

Всъщност това нещо излиза 460лв, ама 30лв. все ще намериш от някъде а? cool.gif

Еха, да можех и аз да смятам така :P ! Човека каза, че не му се дават повече от 200 лв., дори с тези предполагаеми 220 лв. общо стават 420 лв., а посочените компоненти за новия компютър (защото то си е това) струват около 470 лв.! Иначе, без каквото и да е съмнение, те са много по-бърза система от сегашната му, пък дори ако я ъпгрейдне (особено като клокне Sempron-чето прилично biggrin.gif )! Въпросът е, че "леко" сме извън бюджета! А пък ако crazy-master е склонен да ги даде тези пари, за десетина лева отгоре ще може да си вземе Sempron64 3000+ AM2 BOX :P !

Aко успее да го направи това с цените,50-те лева отгоре си струват всяка стотинка.При това положение той би влязал в почти същия клас но 2 поколения по -късно от неговия.И просто не може да става място за сравнение на резултата.

Решението обаче си е негово :P

Иначе, ако подхванем конфигурацията отначало, най-важна е нейната основа т.е. дъното, а при дъното - шината му! Другите компоненти съм ги обяснила по-горе. :yanim:

Съгласен съм ,че за един компютър най-важно е дъното но за дъното не шината му е най-важна а

чипсета - (схемен набор).От него зависи живота на една дънна платка както и на възможностите на дъното.Примерно колко ИДЕ устройства могат да се ползват , колко рам може да подържа и на колко мегахерца и много други.

п.с

Най-добрия чипсет в момента за Core 2 Duo e i975x a добро дъно за него е Asus P5WDG2-WS Pro.

Най-добрия чипсет в момента за Core 2 Duo e i975x a добро дъно за него е Asus P5WDG2-WS Pro.

Позволи ми да не се съглася , по-скоро е чипсет 965 и от дъната на Асус е P5B Deluxe/WiFi-AP , но това вече не е по темата и може би ще стане въпрос някъде другаде.

Съгласен съм ,че за един компютър най-важно е дъното но за дъното не шината му е най-важна а

чипсета - (схемен набор).От него зависи живота на една дънна платка както и на възможностите на дъното.Примерно колко ИДЕ устройства могат да се ползват , колко рам може да подържа и на колко мегахерца и много други.

п.с

Позволи ми да не се съглася , по-скоро е чипсет 965 и от дъната на Асус е P5B Deluxe/WiFi-AP , но това вече не е по темата и може би ще стане въпрос някъде другаде.

Единственият недостатък и на двете е липсата на heatpipe от южния мост към някакъв радиатор, който да "изпуска парата" sad.gif ! Според мен е нормално дъна с такива цени да са "на върха" cool.gif !

kokomil - Извинение,че пиша в поста ти , но не виждам наистина смисъл да разводняваме темата -

heatpipe от южния мост към някакъв радиатор
- е ,това не са DS 3 , DS 4 или DQ 6 .

Искам да обобщя казаното до тук. Накратко, който и от компонентите да смениш, ефекта ще бъде равносилен на това да си смениш кутията. Причината е много проста, един бърз компонент не ти носи производителност, когато се намира сред множество бавни. Ако вземеш графична карта, процесора ще я спира, ако вземеш процесор, рамта ще го спира, понеже е малко и е бавна (DDR333). Съвета ми е да направиш разумен ъпгрейд на цялата система, като продадеш твоя компютър и добавиш предвидената сума, както ти предложиха вече. Всичко останало е хвърлане на парите ти на вятъра.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.