Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся,като Deep freeze и acronis програми.

Featured Replies

Преди ползвах тези програми, като щит срещу всичко, което се инсталира на компа.

Настройвам си ОС с всички програми.Инсталирам си някоя от горните прграми.
След всеки рестарт на компютъра ОС се връщаше, като нова.
И не се налага да трия глупости.
Има ли подобни други и лесни за ползвне програми?

А като ти вършат работа и вече си им свикнал защо ще ги сменяш?

Алтернативите на DeepFreeze не са много. Основно Shadow Defender, Reboot Restore RX и може би AppGuard (донякъде).

https://www.shadowdefender.com/

https://horizondatasys.com/reboot-restore-rx-freeware/

https://www.appguard.us/about/

Колкото до Acronis там избора е по-голям. Macrium Reflect Free (долу е последната безплатна версия преди да стане платена), AOMEI BACKUPPER, Hasleo Backup Suite Free и т.н.

https://www.kaldata.com/софтуер/macrium-reflect-free-93304.html

https://www.aomeitech.com/ab/standard.html

https://www.kaldata.com/forums/topic/321425-hasleo-backup-suite-free/

Програми бол, колко са лесни е вече субективно.

• Автор
преди 9 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А като ти вършат работа и вече си им свикнал защо ще ги сменяш?

Понякога при  deep freese се случваше някава грешка и се показваше само син екран.
Трябваше да се влезе под ДОС и да се изтрие един файл на deepfreesa

иначе acronisa но вече е с токова опции и че съм разноглед,

Reboot Restore Rx Freeware има безплатна версия, но не е обновявана от 2020г. Може да я пробваш. Инсталира се лесно и работи добре.

image.png.c2ed31aa329e766b984f102c45b6169a.png

Трябва да си изключиш адблокера за да можеш да я свалиш.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Reboot Restore Rx Freeware има безплатна версия, но не е обновявана от 2020г. Може да я пробваш. Инсталира се лесно и работи добре.

Тази съм я дал по-горе, но реално коментарите за нея в Wilders и MalwareTips не са особено добри. От това, което съм чел за нея съм останал с впечатлението, че създава често проблеми. Реално Shadow Defender-a е истинската алтернатива, но и тя е изоставена и се говори за пробиви от време на време. Платена е, но пък има често доживотни лицензи и изтекли ключове.

За тестване на програми по-добре май виртуални машини като VirtualBox или WMWare Workstation (която вече също е безплатна) или някакъв sandbox като Sandboxie Plus, Comodo Kiosk и подобни. Навремето любимата на Михнев BufferZone също бе популярна за тази цел.

Макар че то като се има Image вече на системния дял на външен носител другото идва вече overkill и малко се презастъпват.

Win 10/11 също си има вграден Sandbox де, но не е активиран по подразбиране и май само за Pro/Enterprise изданията. Сега нямам време да проверявам.

преди 5 часа, rumvel написа:

Преди ползвах тези програми, като щит срещу всичко, което се инсталира на компа.

Настройвам си ОС с всички програми.Инсталирам си някоя от горните прграми.
След всеки рестарт на компютъра ОС се връщаше, като нова.
И не се налага да трия глупости.
Има ли подобни други и лесни за ползвне програми?

Аз съм със Deep Freeze от три петилетки и никога няма да я сменя. Текущата инсталация на Десетката винаги е чиста, не е задръстена и фърчи.

Не съм срещал друга подобна на Deep Freeze програма. Shadow Defender-a работи наобратно - прави некъф пясъчник и след това затрива всичко. Ама дали наистина го прави ... не знам. Аз си харесвам Фризера! Перкай си с него.

преди 21 минути, Т.Христов написа:

Не съм срещал друга подобна на Deep Freeze програма. Shadow Defender-a работи наобратно - прави некъф пясъчник и след това затрива всичко. Ама дали наистина го прави ... не знам. Аз си харесвам Фризера! Перкай си с него.

Подобни бол, двете най-добри са DF и SD общо взето. Навремето имаше още Returnil, Toowiz Time Freese, ReHips и т.н. Само SD обаче премина тогава теста срещу рууткита TDSS.

https://www.wilderssecurity.com/threads/virtualization-rollback-software-test.276210/

още една тема с добри обяснения:

https://www.wilderssecurity.com/threads/light-virtualization-the-first-year.230459/

И не работи наобратно. На различен принцип са да, но крайния резултат да се заличат промените остава. Просто DF инсталира свой драйвер (вместо стандартния на Windows за IO операциите) и пренасочва писането по временни папки и забранява промените по важните такива. SD пък създава виртуализация (по-различно е от пясъчника) и след рестарт всичко се забърсва. Rollback пък работи на принципа на snapshots (какъвто използват и виртуалните машини общо взето). И трите са ок. Вече другото е въпрос на вкус.

Ползвал съм Shadow Defender и бях доста доволен, просто има нужда от малко предварително настройване, кое да виртуализира и кое не, после просто я оставяш и си работи на заден план, без нужда от каквито и да е намеси. До колкото си спомням, имаше опции в контекстното меню, примерно ако искаш промените в дадена папка или файл да бъдат записани физически и след рестарт да останат.

преди 12 часа, rumvel написа:

Понякога при  deep freese се случваше някава грешка и се показваше само син екран.
Трябваше да се влезе под ДОС и да се изтрие един файл на deepfreesa

Тия грешки отдаааавна, много отдавна ги няма абсолютно никак! Говориш за ланския сняг, май още от времето на Windows 8! Предполагам, че са нещо от сорта тук. Ядрото не позволяваше инсталация на Нет Фреймуорк. Сега не знам дали може, никакви проблеми не съм засичал. Забележка имам само за това, че ако си активирал Fast Boot, при "изключване" системата ти няма да се възстанови докато не дадеш "рестарт", единствено рестартиране води до връщане към някогашното ти състояние на диска. Кеф ти да останат промените, кеф ти да заличиш всичко след работа. Докато ако си деактивирал Fast Boot, и изключването и рестартът ще доведат до възстановяване, тоест при всички обстоятелства губиш данните си. Най-новата версия е Deep Freeze Standard 9.0, за да ти тръгне инсталираш безплатната VMware Workstation, инсталираш му Windows 7, инсталираш му DFS, пачваш и взимаш файловете за употреба в реалната машина. :) 

на 31.10.2024 г. в 23:08, Клонинга написа:

инсталираш безплатната VMware Workstation, инсталираш му Windows 7, инсталираш му DFS, пачваш и взимаш файловете за употреба в реалната машина

А може и без VMware - инстал Win във vhd/vhdx с помощта на WinNTsetup:

Бързо, лесно и безпроблемно... 

• Автор

Благодаря на всички,

на 31.10.2024 г. в 22:08, Клонинга написа:

Най-новата версия е Deep Freeze Standard 9.0, за да ти тръгне инсталираш безплатната VMware Workstation, инсталираш му Windows 7, инсталираш му DFS, пачваш и взимаш файловете за употреба в реалната машина. :) 

Да ли ще стане, ако някой зипне и  на друг компютър ги инсталира файловете

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.