Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кого ще изберат за президент на САЩ?

Кого ще изберат за президент на САЩ? 15 гласували потребители

1. 1. Кого ще изберат за президент на САЩ?

• Камала
      13%
    • Тръмп
      86%

Тази анкета е затворена за нови гласувания

Poll closed on 6.11.2024 at 04:05

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Надеждата за Европа е, че Тръмп, страхувайки се от истинска конфронтация, ще загуби надпреварата с Русия.

Резултатът от СВО ще реши съдбата на Европа. Ако Русия бъде победена в Украйна, европейското подчинение на американците ще бъде удължено с вероятно един век. Ако Съединените щати бъдат победени, НАТО ще се разпадне и Европа ще остане свободна.

Реалността е, че Русия вече спечели в Украйна; единственият въпрос е колко голяма ще бъде тази победа.Прогнозата е, че Тръмп ще направи каквото може, за да превърне Украйна в непроблемна:като обърне страницата и я остави на произвола на съдбата: сателит на Русия.

• Отговори 150
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Miисля, че ще е DJT.....аз по принцип гласувам (откакто имам право) само за Републиканските кандидати. Просто DJT печели (макар и с много малко) в "най-тежките" щати, а в САЩ системата е на принципа "

• ""Абе що всички копейки се кефят на путин и плюат запада, ама ходят на запад да живеят, вместо да ходят при путин "' За да дразнят с живота си на запад ей такива пъпеши като ТЕБ!

• Бяхме - няма никакъв спор по тази теза.  Само искам да кажа - тогава някакси икономически бяхме малко по добре от сега - имахме 90% средна класа и 10% много бедни/много богати . Сега средната кла

Публикувани изображения

преди 16 минути, lebel написа:

Бяхме млади. И почти всичко хубаво, което ни се случваше, се дължеше на това, а не на партията.  Който твърди нещо друго е, или брамин (потомък на брамин), или е малоумен.

Аз съм бил малък през комунизма и нямам спомени, но родителите ми само лоши неща говориха за комунизма. Другото тъжно е, че всички свестни Българи отдавна напуснаха България и останаха разни бунаци , червени комунисти, намръщени лоши хора. Много е зле сега при нас.

преди 1 минута, glen написа:

Надеждата за Европа е, че Тръмп, страхувайки се от истинска конфронтация, ще загуби надпреварата с Русия.

Резултатът от СВО ще реши съдбата на Европа. Ако Русия бъде победена в Украйна, европейското подчинение на американците ще бъде удължено с вероятно един век. Ако Съединените щати бъдат победени, НАТО ще се разпадне и Европа ще остане свободна.

Реалността е, че Русия вече спечели в Украйна; единственият въпрос е колко голяма ще бъде тази победа.Прогнозата е, че Тръмп ще направи каквото може, за да превърне Украйна в непроблемна:като обърне страницата и я остави на произвола на съдбата: сателит на Русия.

Толкова лъжи в едни 7 реда. Не, Европа не се надява на Тръмп, а искаше САЩ да я пази. Сега Тръмп, който сам нарича Русия една военна машина, ще подари на Путин войната точно когато Северна Корея се е включила в нея, а той се опитваше да се стопли с Ким. Следователно дава възможност и на него, и на Русия да си затвърдят връзките на съвестски диктатори.Тъкмо и Северна Корея няма да загуби от това, че се е включила във войната и тя съвсем скоро спира принудително поради изтощена Украйна. От тук насетне следват несигурни военни времена за Европа. Не се знае какво ще се случи с нея докато Путин не излезе с краката напред от Кремъл.

Цитат

Аз им се чудя на наглостта на демократите, а какви велики държавници имаха в далечното минало.
Реално кой ги подкрепя тях? Хиляди мигранти без документи (и не, не повтарям Мъск, то е очевидно) и нулев интегритет към тази страна, а огромната им част от т.нар. твърд електорат са афроамериканци (особено жените) и азиатци. Латиноси също, но не чак в толкова голяма степен. Разликите там са фрапиращи, докато при белите американци разкиката е нормална в полза на едната сила (републиканците), както си е навсякъде по света.

Та това са съвременните ''демократи'' Точно те наложиха политиката на разделяй и владей, кенсъл културата, интернет властта да съсипваш животи и заляха и Европа с омразата и токсичността си. И това ти го продават хора, които се къпят в милиони и правят какви ли не извращения и печелят от робски детски труд в далечния изток.

:yanim::yanim::yanim:

Цитат

Отлична новина! Поне 4 години спокойствие и отърваване от неолибералната лудост и крайно леви фанатици и екстремисти.
А Цънцарова сигурно вече е посегнала към Лексотана 😂😂😂

Как е по нашите медии?:popcorn2:

преди 4 минути, Anneliese написа:

Как е по нашите медии?:popcorn2:

Толкова ли си зле, че не можеш да си отвориш другите сайтове и да видиш?

Цитат

Поздравления за американците, върнаха си разума! Либералите съсипват и унищожават САЩ и Европа и ги превърнаха в престъпни мигрантски кочини! Тяхното управление доведе европейските държави и САЩ до положението на дивашките, племенни периоди от човешката история! Престъпността се вдигна в пъти и всичко това заради мигрантската им политика и изкривената им, фалшива идеология за човешки права. Унищожават и нормалните човешки ценности и култура! Пълен разпад във всички сфери от живота! Да не говорим и за политиката им на омраза към Родината.
Икономически, също направиха много глупости! Ами "зелената" сделка - ще опазим природата, като изсичаме дърветата, за да си сложим слънчевите панели и перки...къде е логиката и смисълът на това? Посегнаха и на животновъдството, та в бъдеще да ядем лабораторна храна.
Време е и европейците да си върнат разума и особено ние, българите! Сега какви ли глупости ще изрекат нашите либерали, голям рев ще е. Водещите на сутрешните предавания бяха много посърнали...На някои може и да им спрат хранилката и сега разочарованието е огромно.

току-що, Anneliese написа:

Махай се от темата ми, ако нямаш собствено мислене и ми пускаш чужди цитати и то от други форуми, което съм почти сигурен, че трябва да е забранено!

току-що, Гoст написа:

Толкова ли си зле, че не можеш да си отвориш другите сайтове и да видиш?

Мързи ме, уморена съм, а и не искам да се разочаровам, ако се окаже, че БНТ са на страната да демократите. БТВ сигурно са. Не ми се гледат измислени драми, а искам адекватни водещи, които да съобщят нормално новините. Тия се държат така, сякаш се е свършил света.

преди 1 час, Anneliese написа:

Дайте видео от репортажи, защото не ми се връща по CNN, не знам давали ли са някъде нещо на живо. Искам да видя реакцията на хората. Изборни студии и наши, и чужди не ги харесвам, а и не чувам. Пък са и много скучни, само локуми разтягат.:popcorn2:

преди 1 минута, Anneliese написа:

Мързи ме

Лошо Седларов лошо...

Цитат

За мен най-забавното от тази развръзка е състоянието на безтегловност, в което ще изпаднат дежурните мисирки в казионните ни медии. И силен световъртеж от наложителното рязко завъртане на задните части в нова посока. Грантово засушаване прогнозират политическите синоптици.
А понеже живея в Германия да кажа, че тук настроението е още по-траурно.

В Германия са за тъпата Камала Харис и политиката на речтта на омразата? Сериозно? Страната, дето реве и се съдира, че вече не е по - крайностите и не е онази Германия? Направо интересно.:popcorn2:

преди 3 минути, Anneliese написа:

Мързи ме, уморена съм, а и не искам да се разочаровам, ако се окаже, че БНТ са на страната да демократите. БТВ сигурно са. Не ми се гледат измислени драми, а искам адекватни водещи, които да съобщят нормално новините. Тия се държат така, сякаш се е свършил света.

Теб винаги те мързи и си изморена. По-добре си почини и не влизай да пишеш повече глупости във форума.

Само да попитам - защо във форума пишат, че негови са и сенат и конгрес? В САЩ нали имат само президентски избори, нямат като нас парламентарни?

Think Sesame Street GIF

преди 8 минути, Anneliese написа:

Само да попитам - защо във форума пишат, че негови са и сенат и конгрес? В САЩ нали имат само президентски избори, нямат като нас парламентарни?

Think Sesame Street GIF

На никой тук не му пука какво пише във форума на бгмама. Ходи си там като искаш да го обсъждаш какво са казали хората там. Аман от берковишката ти простотия!

току-що, Гoст написа:

На никой тук не му пука какво пише във форума на бгмама. Ходи си там като искаш да го обсъждаш какво са казали хората там. Аман от берковишката ти простотия!

Имам бан там заради тъпите фенки на Бойко Борисов и САЩ.

току-що, Anneliese написа:

Имам бан там заради тъпите фенки на Бойко Борисов и САЩ.

А знаеш ли че никой не се интересува къде имаш бан и за какво?

преди 10 минути, Anneliese написа:

...

Тоя форум тесен за твойта душа е. Пусни си нещо... в планетарен мащаб. Примерно... планета.тв. Ако я има още.

Цитат

Предизборен PR. Социологията отдавна не е това, което беше. Вече се ползва за манипулиране на вота и за отчайване на противника.
И тук е така, да си спомним последните местни избори.

Така значи,  вече се използва социологията като психическо и емоционално оръжие................:popcorn2: За мен статисткиката отдавна е равно на стъкмистика. А сега -  и на психически игри.

преди 1 минута, lebel написа:

Тук вече грешиш.

И кой се интересува?

Цитат

Че то медиите никога не са решаващи за победата. Дори и преди сто години,когато хората (уж) са вярвали на казаното по телевизора. Хората гледат Реалността,например като отворят хладилника и видят какво има в него...

Именно, именно. Хладилникът решава всичко, не медийните манипулации. Свободата не се яде. А и от политиката на омраза писва.

Чакам фенчетата на Камалчето пак да хукнат да чупят прозорците на домовете на гласувалите за Доналд Тръмп и да им шарят къщите със спрейове. Детска работа е тяхното.:popcorn2:

Цитат

Не е странно, а напълно логично, защото инфлацията в САЩ за последните 4 години е 20%. И това в резултат на огромните харчове за войни, които не касаят по никакъв начин обикновените граждани. Така че логика във вота има и то много непоклатима.

На мен ми е любопитно как ще подходи относно двете войни. Подкрепата за Израел очевидно ще стане още по-силна, това едва ли е тайна за някой. Още повече, че в първия си мандат призна Йерусалим за столица.
Относно Украйна, в кампанията твърдеше, че ще има замразяване на конфликта по фронтовата линия. На мен лично не ми се вижда логично руснаците да се съгласят, тъй като отдавна владеят инициативата в бойните действия.
Ще наблюдаваме с интерес.

И на американците са им писнали лишенията. Браво!:yanim::yanim::yanim:

И аз ще наблюдавам с интерес. Искам да видя колко низко могат да паднат в САЩ със трудното преглъщане на изборни загуби.

В България поне се държим зряло по избори.:popcorn2:

Я, какво звучало по CNN, аз нали съм глуха..................

Цитат

именити фигури рисуват апокалипсиси, и лъжат черно на бяло, наричат го карикатура , очакват да отнеме всички права, на всички..., наричат вота неразбираем...., наричат новината„ паралелна реалност“
но, това са наративи, хранилки, модерната позиция на CNN и водещите канали
за мен е по-показателно какво казват хората в коментарите

С това минорно настроение, все едно, че е умрял някой. Даже при нас Румен Радев като спечели втория път нямаше такава минорност. В САЩ са взели изборите твърде насериозно.:popcorn2:

Цитат

Магически ничии касички няма да напълни Тръмп, той е магнат все пак, силно десен е, та не се очаква да раздава на бедните. Но както казах, ако стопира войните, все пак е голяма полза. Да се фокусира върху Китай, Близкия Изток, Латинска Америка и да ни остави малко тук да отдъхнем от американското "спасяване", че ни задушиха от "помагане", "въоръжаване", надъхване, мерси..

Цитат

Американците също са дълбоко разделени, аз участвам в много американски групи във Фейсбук и настроенията варират от радост за победата до "Статуята на Свободата ще си събере багажа и ще се върне във Франция".

:lol6::giggle1:

Цитат

Всички лидери честият победата през зъби, единствено Биби не крие възторга си:

"Поздравления за най-голямото завръщане в историята! Вашето историческо завръщане в Белия дом предлага ново начало за Америка и мощно потвърждение на великия съюз между Израел и Америка. Това е огромна победа!" - смята Нетаняху.

Казах ви аз, че с Тръмп са си биз-бизе. Една война може бе ще спре за сметка на друга, която ще пламне с пълна сила.

Верно ли? Не съм учудена.:lol6:

За войната в Близкия изток - да, ще пламне Армагедон, но няма САЩ и евреите да го спечелят. САЩ нямат хиперзвукови оръжия с далечен обсег. Имат само със малък и май среден.

Цитат

Съгласна съм с избора, що се касае между двамата. Но наистина недоумявам как няколко поредни пъти се избира президент на 78 г. +.

А се подиграваха на руснаците за Владимир Путин и последните лидери на Съветския съюз. Владимир Путин поне е с акъла си. Има блестяща историческа памет. Американският му колега говори с духове на мъртъвци и се ръкува с тях. Бърка други държави с Иран.:lol6:

Тези паметни моменти има ли ги на гифчета някъде? Да си ги  взема за спомен.:popcorn2:

Поне ще гледаме хубави тоалети от Мелания Тръмп.

Айде, и тука (България)  почнаха обидите:

Цитат

Дано се намерят здравомислещи съпартийци на Тръмп, които да го насочат към подходяща медицинска комисия преди да са изтекли 4-те години.

Аз пък се радвам, че няма да слушаме глупостите на Камилчето за 100 - пола и хиенското и хихикане.

Цитат
За продаването на оръжие от Тръмп съм абсолютно съгласен.
Европейските папагали си дадоха всичко без пари на един голям демократичен некорумпиран лидер и сега са им празни складовете. Ще трябва да ги полълнят със най-новите смарт самолетчета, танкчета и ракетки. Цената е петторна, но такъв е маркета.

Когато си глупав и с акъл на амеба............ Борис Джонсън си беше повярвал, че е новият Уинстън Чърчил.:lol6:

Боже, и това ли го имало в нета? Отивам да ги чета.:lol6:

QtpHn.jpg

Уф, затворена група са. Жалко, кой знае какви жалейки падат там.:lol6::popcorn2:

Цитат
Кърлежът Зеленски сега ще може само от Европа да пие кръв като му спрат кранчето. Да го видим сега какво ще прави.
Щом сини щати се обърнаха на червени, Невада и тя е на път да обяви червена победа, смятайте колко са се оляли и колко им е писнало дори на самите демократи. И сляп да си ще видиш до къде докараха икономиката. Дано има оправия.

Аз се надявам да му хлопнат вратите на зеления кърлеж в Европа. Стана страшно досаден и нагъл, взе и да обижда.:angry:

Цитат
Олеле, какви страшки - Тръмп ще отнеме правата на жените. Колкото ги отне в първия мандат ли?
И абортите ще забрани, нищо, че не му е в правомощията и в САЩ Върховният съд вече даде право на всеки щат да решава.
Разбирам, че някои хора са много разочаровани и огорчени, но хайде по-сериозно. Реалността трябва да се приеме, няма начин, ако може без излишна драматизация и измислени плашила.

При миналия му мандат не видях американки без права, лишени от право на образование или работа.

Как разсъждава нормалният американец:

Цитат

А защо смяташ,че хората искаМЕ Харис,която за 4 години не е постигнала НИЩО.
Защо смяташ,че предпочитаме:
- свободно пребиваване на нелегални (сред които престъпници и осъждани в родните им страни) и тяхното отглеждане с пари от нашите данъци
- по-високи такси/данъци
- по-скъпа храна и гориво
- война с Русия
- некомпетентен Президент,който говори само с наизустени реплики и е не е постигнала нищо като вице президент. ("Изберете ме и ще направя това,това.." Ама госпожа,вие сте вече 4 години на власт,сега ли се сетихте да ни оправяте??"
- лимитирана подкрепа на Израел в борбата с международния тероризъм (проблем,който касае целият свят)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.