Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кого ще изберат за президент на САЩ?

Кого ще изберат за президент на САЩ? 15 гласували потребители

1. 1. Кого ще изберат за президент на САЩ?

• Камала
      13%
    • Тръмп
      86%

Тази анкета е затворена за нови гласувания

Poll closed on 6.11.2024 at 04:05

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Днес американците гласуват, а сега и вие може да гласувате символично. Битката изглежда ще е доста оспорвана днес. Искам да видим кой ще познае какво ще се случи.

• Отговори 150
  • Прегледи 6,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Miисля, че ще е DJT.....аз по принцип гласувам (откакто имам право) само за Републиканските кандидати. Просто DJT печели (макар и с много малко) в "най-тежките" щати, а в САЩ системата е на принципа "

• ""Абе що всички копейки се кефят на путин и плюат запада, ама ходят на запад да живеят, вместо да ходят при путин "' За да дразнят с живота си на запад ей такива пъпеши като ТЕБ!

• Бяхме - няма никакъв спор по тази теза.  Само искам да кажа - тогава някакси икономически бяхме малко по добре от сега - имахме 90% средна класа и 10% много бедни/много богати . Сега средната кла

Публикувани изображения

Гласувах за Камала Харис.

Не мисля, че има значение кой ще стане президент на САЩ. В Европа са за Камала, в България са за Тръмп.

Все тая, така или иначе путин няма да завладее света, най-много да нападне Молдова и Полша. :bubblegum:

преди 2 часа, nusho73 написа:

Ти оправи България ,наред е Америка  ли ?Какво ще ни топли чужд празидент ?

А ти нима забрави колко много хора в България смятат, че сме колония на САЩ? Ако това е така, то значи ли че този "чужд президент" става и наш президент? :popcorn2:

преди 1 час, FBI-International написа:

Не мисля, че има значение кой ще стане президент на САЩ. В Европа са за Камала, в България са за Тръмп.

Все тая, така или иначе путин няма да завладее света, най-много да нападне Молдова и Полша. :bubblegum:

Да, тук може и да са за Тръмп, но България не е форумът на Калдата. Със сигурност зависи от демографията за какво са, тук на хората Тръмп им харесва, защото може би са тролове на Русия, която подкрепя Тръмп, защото иска да е техният човек в Белия дом, което е ударът на века! Вероятно го държи с някакви компромати от миналото му, защо не класически пример със запис със секс компромати в някой московски хотел. Той има имидж на развратен човек. И страшен нарцисист. Ако всичко това е истина, този този човек ще направи всичко възможно да си има империя за милиарди и би използвал цялата власт, която получи именно само за това като за целта ще е готов на всичко. Такава комбинация ще е вредна не само за страната му, а и за света. Спретнаха му даже атентат, за да се хареса на невежите. От друга страна компроментираха много и Камала като направо си я превърнаха в меме след онази лъжа, че работила в МакДоналдс. За да говори чак такива неща, явно и тя е готова да бълва всякакви лъжи и е загубила от сега връзка с реалността. Честно казано не знам какво хубаво очаква света. Ако Путин нападне и Молдова като по-лесна и логична следваща плячка тогава е вероятно да се включи и Румъния и ще видим дали ще се активира чл. 5 за колективната отбрана. Също и ако нападне Полша, но поляците наистина са си въобържени до зъби, Русия по-скоро няма да рискува с тях.

преди 2 часа, Гoст написа:

А ти нима забрави колко много хора в България смятат, че сме колония на САЩ? Ако това е така, то значи ли че този "чужд президент" става и наш президент? :popcorn2:

Да, тук може и да са за Тръмп, но България не е форумът на Калдата. Със сигурност зависи от демографията за какво са, тук на хората Тръмп им харесва, защото може би са тролове на Русия, която подкрепя Тръмп, защото иска да е техният човек в Белия дом, което е ударът на века! Вероятно го държи с някакви компромати от миналото му, защо не класически пример със запис със секс компромати в някой московски хотел. Той има имидж на развратен човек. И страшен нарцисист. Ако всичко това е истина, този този човек ще направи всичко възможно да си има империя за милиарди и би използвал цялата власт, която получи именно само за това като за целта ще е готов на всичко. Такава комбинация ще е вредна не само за страната му, а и за света. Спретнаха му даже атентат, за да се хареса на невежите. От друга страна компроментираха много и Камала като направо си я превърнаха в меме след онази лъжа, че работила в МакДоналдс. За да говори чак такива неща, явно и тя е готова да бълва всякакви лъжи и е загубила от сега връзка с реалността. Честно казано не знам какво хубаво очаква света. Ако Путин нападне и Молдова като по-лесна и логична следваща плячка тогава е вероятно да се включи и Румъния и ще видим дали ще се активира чл. 5 за колективната отбрана. Също и ако нападне Полша, но поляците наистина са си въобържени до зъби, Русия по-скоро няма да рискува с тях.

Пии си хапчетата по редовно, че параноясваш. Преди 1 седмица Путин каза , че за Русия ще е по добре президент да стане Харис. И българите не смятат , че сме колония на САЩ - ние СМЕ колония на САЩ - 

""Пред посланиците от ЕС Бойко Борисов е казал два варианта за правителство. Първият: ГЕРБ - ДПС-Ново начало - ПП-ДБ, а вторият е бил ГЕРБ - ДПС-Ново начало - БСП и ИТН. Питали са го не може ли без ДПС-Ново начало и отговор е нямало. Това заяви пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков"""

image.jpeg.299b081379f80498752eeec8ba1ec827.jpeg

преди 7 минути, Belefor написа:

Пии си хапчетата по редовно, че параноясваш. Преди 1 седмица Путин каза , че за Русия ще е по добре президент да стане Харис. И българите не смятат , че сме колония на САЩ - ние СМЕ колония на САЩ - 

""Пред посланиците от ЕС Бойко Борисов е казал два варианта за правителство. Първият: ГЕРБ - ДПС-Ново начало - ПП-ДБ, а вторият е бил ГЕРБ - ДПС-Ново начало - БСП и ИТН. Питали са го не може ли без ДПС-Ново начало и отговор е нямало. Това заяви пред bTV съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков"""

Путин очевидно каза това за Харис с цел да се пошегува. Но няма да навлизам в подробности защо, ти само си помисли колко сериозен е бил и защо му е притрябвала Харис, че и публично да заявява колко по-добре ще е да е тя. Има предвид точно обратното, иска да намекне че уж САЩ ще затънат с демократите и това би му било изгодно. Вместо това да вземат да изберат Тръмп, което пък е още по-изгодно за Русия, независимо дали го държат с или без компромати.

И по какъв начин сме колония на САЩ, стотици хиляди американци ли имат домове тук или руснаци?

преди 19 минути, Гoст написа:

Путин очевидно каза това за Харис с цел да се пошегува. Но няма да навлизам в подробности защо, ти само си помисли колко сериозен е бил и защо му е притрябвала Харис, че и публично да заявява колко по-добре ще е да е тя. Има предвид точно обратното, иска да намекне че уж САЩ ще затънат с демократите и това би му било изгодно. Вместо това да вземат да изберат Тръмп, което пък е още по-изгодно за Русия, независимо дали го държат с или без компромати.

И по какъв начин сме колония на САЩ, стотици хиляди американци ли имат домове тук или руснаци?

Управлението на България от МНОГО години идва от зад океана - това си е всеизвестен факт! За съжаление и в европейската комисия и парламент е така напоследък :( 

Не знаех , че си елитен, все известен и многогодишен политолог по призвание , за да можеш да четеш между редовете на политици от ранга на Путин.....

Камилата едва ли ще дава толкова голяма помощ на Зеленият наркоман като дядо ДЖО .Но да видим наистина ще ми е интересно какво ще стане ако я изберат имаха чернокож е време е и за жена президент .

Който и да изберат все тая :)

преди 1 минута, petie1 написа:

Който и да изберат все тая :)

Не е баш така! При нас имаше подробен анализ на външната политика какво би било при Тръмп и при Харис и се оказа , че ЮАР ще имат по добра икономика/валута при Харис.... 

преди 15 минути, Belefor написа:

Управлението на България от МНОГО години идва от зад океана - това си е всеизвестен факт! За съжаление и в европейската комисия и парламент е така напоследък :( 

Не знаех , че си елитен, все известен и многогодишен политолог по призвание , за да можеш да четеш между редовете на политици от ранга на Путин.....

А 45 години не бяхме колния на СССР? В политологията нямам призвание, но не мисля че това ме лишава от правото да коментирам, даже понякога се оказвам и прав.

преди 3 часа, Гoст написа:

Ето чети!

https://www.vesti.bg/sviat/evropa-iska-haris-a-bylgariia-trymp-6212761

Форум КАЛДАТА не е България , но Българския народ май клони към путин. Явно Българите помним режима налаган ни от бай Тошо. Години наред убежденията върху българския народ, че руZия е велика сега се отразяват. 

Ние сме европейска държава, всички искаме да сме в Европа, дори и руснаците искат. Лошото е, че сегашното управление в русия прави руснаците нежелани в Европа!

Ванга е казала, че когато жена стане президент на САЩ, САЩ ще започне да запада като държава. Нека камилата спечели.

Искам да е патока и, дано да отдели повече пари за космоса. Че камилата, най-много да увеличи бюджетните разходи за трансджендерията.

Miисля, че ще е DJT.....аз по принцип гласувам (откакто имам право) само за Републиканските кандидати. Просто DJT печели (макар и с много малко) в "най-тежките" щати, а в САЩ системата е на принципа "The winner takes all"

Освен това мисля, че Американците все още не са готови да изберат за Президент - жена

преди 2 часа, Belefor написа:

image.jpeg.299b081379f80498752eeec8ba1ec827.jpeg

Санята що не си ходи при путин? Абе що всички копейки се кефят на путин и плюат запада, ама ходят на запад да живеят, вместо да ходят при путин ?:D 

преди 21 минути, teo-glavata написа:

Miисля, че ще е DJT.....аз по принцип гласувам (откакто имам право) само за Републиканските кандидати. Просто DJT печели (макар и с много малко) в "най-тежките" щати, а в САЩ системата е на принципа "The winner takes all"

Освен това мисля, че Американците все още не са готови да изберат за Президент - жена

Donald Trump Thank You GIF by UFC

преди 21 минути, teo-glavata написа:

Ах, дано!

""Абе що всички копейки се кефят на путин и плюат запада, ама ходят на запад да живеят, вместо да ходят при путин "'

За да дразнят с живота си на запад ей такива пъпеши като ТЕБ!

преди 55 минути, teo-glavata написа:

Какво ще стане, ако имат еднакви гласове? Питам, защото не разбирам тяхната система.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Какво ще стане, ако имат еднакви гласове? Питам, защото не разбирам тяхната система.

Няма как да стане. Реално, не се избира пряко президента. Избират се т.нар. Електори - членове на Електоралната колегия - които подкрепят техния избор на кандидат. Но електорите са 538 + 3 от Окръг Колумбия, допълнителни. Така че, реално са нечетно число.

Затова, има случаи, когато печели кандидата, който има по-малко гласове в абсолютни числа

Един пример:

Калифорния- близо 40 млн. души, има 55 гласа в колегията, а Северна Дакота, в която живеят около 762 хил. души, има само три гласа. Излиза, че дори да имаш в Дакота 99,9% - ще се броят 3 гласа

преди 50 минути, N1K17Y написа:

Санята що не си ходи при путин? Абе що всички копейки се кефят на путин и плюат запада, ама ходят на запад да живеят, вместо да ходят при путин ?:D 

Заради историята ни!

В миналото сме били тясно обвързани с руснаците и са ни натяквали години наред, че са велики. :giggle1: 

Аз също ги харесвам, но не харесвам Хитлеровото управление и амбиции, които показва диктатора. Жаждата му за власт и територия най-много да му донесе разпад и разруха. Дали е способен да защити държавата след изтощителната война която започна? Тази война ще доведе до последствия, изтощение, изразходване на запасите с оръжия, драстично намаляване на населението и то на младото поколение.....

преди 20 минути, teo-glavata написа:

Няма как да стане. Реално, не се избира пряко президента. Избират се т.нар. Електори - членове на Електоралната колегия - които подкрепят техния избор на кандидат. Но електорите са 538 + 3 от Окръг Колумбия, допълнителни. Така че, реално са нечетно число.

Затова, има случаи, когато печели кандидата, който има по-малко гласове в абсолютни числа

Добре.

Е, американците от САЩ какво избират сега? Електоралната колегия, която ще гласува президент? Интересно.

преди 8 часа, FBI-International написа:

8342626.jpg

Тая прилича на онзи боксьор, който се смята за жена и опука всички жени на бокса.

diptych-h-3-01505278.jpg?c=original

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.