Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Темперетура на AMD Athlon XP-A

Featured Replies

Как ви се струва темперетура от 58 градуса на посоченият процесор без натоварване???

Много ли е за процесори от този вид?

Благодаря предварително.

Ако не е клокнат, много е! Възможно е радиатора да не е поставен добре, самото охлаждане да е кофти(надран радиатор), да има прекалено много термо паста и т.н.

Важното е при силно натоварване да не минава границата от 70 градуса. Тествай със SiSoft Sandra, Everest или Prime95 cool.gif

В тази тема пише как да си изчистиш компютъра от прах, а в тази как да подобриш охлаждането. Температурата на процесора ти е малко висока, без натоварване при твоя процесор трябва да е около 50°, ако всичко е наред. Прочети темите и помисли дали всичко при теб е както трябва.

И според температурата е висока в idle режим . Добре е да вземеш някакви мерки за по-доброто охлаждане на процесора . Дори мисля,че с нова паста и почистване на вента и радиатора от прах би могла да падне и на 45 * . Съвета ми е да прочетеш темите ,които iovi ти показа и да се погрижиш за свалянето на температурите.

45° градуса се постигат с часове мъчение,

AMD Athlon XP 2200+ idle ми е 32~34 в

зависимост от температурата в стаята.

Най-вероятно радятора да е малко малък

или вентилатора доста мръсен

Използвай "пръстомер" за да разбереш дали температурата е реална. Ако пък случайно си с дъно Гигабайт спокойно можешда не се довериш на датчика му.

това е много относително за температурата на процесора. Аз съм с Sempron 2400+ и температурите му варират от 50 до 65 градуса през лятото на пълно натоварване, иначе температурите при нормална работа обикновенно не надвишават 55 градуса, но не падат и под 50. Охлаждането мисля, че ми е доста сносно - Тhermaltake Volcano 12. Компютъра си работи доста стабилно, въпреки високите температури според вас.

Редактирано от alp (преглед на промените)

За Атлон ХР Тороубред А са нормални до 78 градуса.Опасна граница са 90 градуса.В покой-55 до 56.

това е много относително за температурата на процесора. Аз съм с Sempron 2400+ и температурите му варират от 50 до 65 градуса през лятото на пълно натоварване, иначе температурите при нормална работа обикновенно не надвишават 55 градуса, но не падат и под 50. Охлаждането мисля, че ми е доста сносно - Тhermaltake Volcano 12. Компютъра си работи доста стабилно, въпреки високите температури според вас.

Няма никакво значение какъв ти е охладителя на процесора, когато общото охлаждане на кутията не е оптимално. Тогава този охладител "премята" топлия въздух и температурата е висока. Целта е да върти през радятора студен въздух и топлия веднага да бъде изкарван извън кутията. В темите по-горе е описано как може да се оптимира охлаждането с минимални разходи. Това че в момента нямаш проблем, не означава, че в дългосрочен план тези градуси не вредят. Дори и нищо да не се случи при теб, не означава, че няма да се случи при някой със същата конфигурация.

За Атлон ХР Тороубред А са нормални до 78 градуса.Опасна граница са 90 градуса.В покой-55 до 56.

Говорим за процесори нали, не за котлони :rolleyes:

Няма никакво значение какъв ти е охладителя на процесора, когато общото охлаждане на кутията не е оптимално. Тогава този охладител "премята" топлия въздух и температурата е висока. Целта е да върти през радятора студен въздух и топлия веднага да бъде изкарван извън кутията. В темите по-горе е описано как може да се оптимира охлаждането с минимални разходи. Това че в момента нямаш проблем, не означава, че в дългосрочен план тези градуси не вредят. Дори и нищо да не се случи при теб, не означава, че няма да се случи при някой със същата конфигурация.

Говорим за процесори нали, не за котлони :rolleyes:

Който не вярва,да провери сам.Първият ми Атлон беше с това ядро -1700+.

Вярно,че беше и Паломино.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

off/ Мисля, че изпадате в излишен спор, и най-вече безмислен. /off

Най-важното е автора да се е справил с високите температури, които дори и за неговия процесор не са нормални при относително нормално охлаждане и правилен поток на въздуха в кутията. ohmy.gif:P

Аз съм с AMD Athlon XP 1800+ и температурата на процесора е 53 градуса в момента, след като не съм го изключвал цял ден и го понатоварвах доста.

off/ Мисля, че изпадате в излишен спор, и най-вече безмислен. /off

Най-важното е автора да се е справил с високите температури, които дори и за неговия процесор не са нормални при относително нормално охлаждане и правилен поток на въздуха в кутията. ohmy.gif:P

Съгласен.Почистване на кулера и смазване на лагерчето на вентилатора обикновено сваля 5-6 градуса,

ако лагерчето не е съвсем прецакано.

• Автор

Благдаря за отговорите.

Мисля да сменя пастата и да почистя радиатора и вентилатора.

• Автор

Днес сложих нова паста на процесора (старата беше почти изчезнала от кристала), измих радиатора и смазах вентилатора.

Резултата е 7-8* по-ниска темперетура.

Днес сложих нова паста на процесора (старата беше почти изчезнала от кристала), измих радиатора и смазах вентилатора.

Резултата е 7-8* по-ниска темперетура.

Ако и добавиш някой вентилатор на кутията да прави течение вътре ,ще я свалиш още .

Говорим за процесори нали, не за котлони :clap:

амд-котлон

стария сокет а или по точно дюроните за този сокет имат прозвището котлони.

много голяма разлика има между работната температурата на дюрона (60-70) атлона (45-55) и семпрона (40-50) работната температура зависи от много фактори .

-ядрото на проца

-тактовата честота

-множителя

-дъното

-захранването

-вентилатора

-потока на въздух в пц тои дали е отворена кутията или не

-работната температура на останалие компоненти

-праха в кутията

-стайната температура

-местоположението на компа

например atlon xp 1800+ t.bred 1.5x133 е с работна температура от 45 до 60 градуса

а atlon xp 3000+ barton е с работна температура от 50 до 65 градуса .

това което си дал като инфо за проца е малко за да ноже да се предположи каква е работната температура .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.